Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-15-14, 05:15 PM   #201
zeven7
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
3DS Friend Code0473 7743 4256
PSN  IDzevenJP
引用:
作者: sugihara 查看文章
行版唔同日出我以後唔幫襯asia
你唔洗過SAVE咩?
日版要過返日版XD

zeven7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-14, 05:22 PM   #202
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: zeven7 查看文章
你唔洗過SAVE咩?
日版要過返日版XD
就係因為要過save............

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-14, 10:56 PM   #203
enishi
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
セルレギオス

enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-14, 12:27 AM   #204
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
乞食都不如o既裘千刃
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-14, 01:49 AM   #205
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
D技能肯定又cheap到......

引用:
作者: tung999 查看文章
盾斧攻擊力冇問題吧 d動作幾靈活 係間唔中要散熱睇住條bar之麻
出招太慢、解放完收招硬直到hihi,感受唔到佢有幾大力,要大力我用鎚算數啦

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-14, 01:57 AM   #206
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
乞食都不如o既裘千刃
鐵掌水上飄XD
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-14, 09:07 AM   #207
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
D技能肯定又cheap到......
出招太慢、解放完收招硬直到hihi,感受唔到佢有幾大力,要大力我用鎚算數啦
係咁你要玩哂斷尾+暈怪o既話,咁多樣只揀一樣你o既no.1心水武:/
1.片手
2.大劍
3.笛
4.長槍
5.打擊蟲棍
6.輕弩
7.重弩
8.集中曲射弓
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-14, 10:00 AM   #208
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
希望可以弱化一下捉蟲棍 上一集太強了
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-14, 03:58 PM   #209
heeropo
Crazy Gamer
感情……無法理解

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: fortel 查看文章
希望可以弱化一下捉蟲棍 上一集太強了
好似已經確定會砍動作倍率

我只懂得用“戰鬥”來表現我所學到的事物,我也想說話、也想唱歌、也想留下回憶……
   我也想創造“未來”的我……可是,只有人類有能力這麼做……
heeropo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-14, 01:44 PM   #210
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: heeropo 查看文章
好似已經確定會砍動作倍率
只改動作倍率作用唔大, 要改埋吸エキス後空中攻撃Hit 數先有用

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-14, 11:28 AM   #211
fortel
Game Master

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
只改動作倍率作用唔大, 要改埋吸エキス後空中攻撃Hit 數先有用
的確,根本成場2~3個人就係唔係都跳起搏上背,基本上一上到背條龍同中左陷阱無分別
舊 07-20-14, 11:58 AM   #212
零式
Banned

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: fortel 查看文章
的確,根本成場2~3個人就係唔係都跳起搏上背,基本上一上到背條龍同中左陷阱無分別
其實改低騎乘機率同加耐性就得......

前日先開始玩捉蟲棍,發現一隻怪可以騎到3次,什麼古龍也是廢物,太強了

舊 07-20-14, 02:22 PM   #213
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
講真 我唔覺得把蟲棍攻擊力有咩問題架
點睇問題都係佢set到隻game係蟲棍要跳到三次成功就一定完場先會覺得把野好勁

其實都講過好多次
咪講到跳背係咩好出奇既新系統啦
講到尾其實只係一個勁到痴線既積蓄型異常狀態

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 08:36 AM   #214
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
點睇問題都係佢set到隻game係蟲棍要跳到三次成功就一定完場先會覺得把野好勁

其實都講過好多次
蟲棍攻擊力無問題架

只係其它武器變空氣同只可以執廚餘之嘛

如果係只打offline 或wifi 對戰4 打既game, 蟲棍既存在係無問題

但MH4 係隻有server 有野團既online game, 玩家對平衡性要求係會高好多

講到底辻本良三應該唔係一個全職net game 廢人

所以内部測試MH4 時只係求其玩吓, 發現唔到蟲棍既問題就推左隻game 出街

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 10:51 AM   #215
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
其實騎背失敗應該整個即死/扣7-8成血既反擊
例如炎王騎唔到直接爆火球 上位加多2個qte就平衡不少(拖

tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 12:02 PM   #216
J.kidd
Game Master

註冊日期: Aug 2002
XBox Live Gamertagtoby5
引用:
好似中閃光/ 落穴咁耐性就OK
第二次快D, 第三次無作用.. 最多俾你博佢硬直果一下
J.kidd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-14, 11:09 AM   #217
fortel
Game Master

引用:
但前作騎唔到既主要原因都係因為隊友唔生性走去劈條龍

正正式式比條龍fing走既機會真係少之有少

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章

其實都講過好多次
其實如果無左蟲棍果下自由彈跳既話,本身上背系統係幾有趣,只係蟲棍既廚跳一通變相上背好似係係到屈龍一樣,比人感覺好似内部測試好馬虎咁
舊 07-22-14, 11:45 AM   #218
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: J.kidd 查看文章
好似中閃光/ 落穴咁耐性就OK
第二次快D, 第三次無作用.. 最多俾你博佢硬直果一下
其實事實上而家係有耐性架喎 你都好少可跳得到第四次 唔計隻野根本無血頂4次既話

至於騎唔到既原因
最低能果一點其實係地型囉
即係我好有自信無名人只要有150氣我就算騎古龍都唔會跌落黎
但隻野Fing緊個3D入左牆就當我輸我覺得件事超錯囉

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-14, 03:49 AM   #219
seed0.0
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2009
『MH4G』でチャージアックス、双剣、ヘビィボウガンに新アクションが追加!http://dengekionline.com/elem/000/000/895/895971/
seed0.0 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-14, 08:13 AM   #220
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: seed0.0 查看文章
『MH4G』でチャージアックス、双剣、ヘビィボウガンに新アクションが追加!http://dengekionline.com/elem/000/000/895/895971/
4g繼續盾斧起家
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-14, 07:16 PM   #221
安安

註冊日期: Jan 2002
http://www.capcom.co.jp/monsterhunte...p/goods/18.php
商品名 モンスターハンター10周年記念 純金製オトモアイルー
発売日 2014年8月2日(土)からモンスターハンター展にて先行発売
希望小売価格 2,990,000円+税 <限定10体>

( Cap神: 我大你三百萬! )
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-14, 07:21 PM   #222
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 安安 查看文章
http://www.capcom.co.jp/monsterhunte...p/goods/18.php
商品名 モンスターハンター10周年記念 純金製オトモアイルー
発売日 2014年8月2日(土)からモンスターハンター展にて先行発売

痴線
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-14, 08:23 PM   #223
Y.Bird
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
引用:
作者: 安安 查看文章

舊嘢駛唔駛咁貴?

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-14, 08:32 PM   #224
言吾矢口
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2009
如果純靠地形先上到背就正好多啦

係雪地爬墻騎龍好好玩XD
言吾矢口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-14, 12:37 AM   #225
heeropo
Crazy Gamer
感情……無法理解

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: Y.Bird 查看文章
舊嘢駛唔駛咁貴?
佢話純金,要睇幾大隻先知有冇呢個價

現在長槍和棍可以無視地形跳,片手可以下至上跳
4G會多出一個用大槌幫人跳

我只懂得用“戰鬥”來表現我所學到的事物,我也想說話、也想唱歌、也想留下回憶……
   我也想創造“未來”的我……可是,只有人類有能力這麼做……

此篇文章於 08-02-14 12:41 AM 被 heeropo 編輯。
heeropo 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Winning Eleven 2014 | Pro Evolution Soccer 2014 | Fox Engine ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 97 07-07-14 11:51 PM
[多機種] Winning Eleven 2014 | PSP, 3DS | 2013年秋予定 seed2005 手提遊戲機討論版 10 09-02-13 04:50 PM
[貼圖][cosplay]07年秋祭 day1+day2相 Matthew.Y Cosplay同人MIX討論區 2 10-08-07 11:34 AM
[動畫] [轉貼] 07年秋 新番簡介 不死身的出木杉 日本動漫畫討論版 69 10-04-07 10:24 PM
今年秋祭係幾時??? 黑咪 破壞大王 Cosplay同人MIX討論區 4 09-02-06 07:27 PM

現在的時間是 10:20 PM

手機版 | APP版