Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-12-19, 02:01 AM   #43426
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
雖然日本仔成日話李師傅比Break系統玩死
但李師傅話晒都可以打兩輪

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-19, 10:05 AM   #43427
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
手賤一單出BBA

依家抽佢真係除左用黎J都唔知有乜用

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-19, 07:58 PM   #43428
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
師匠用黎幫只靠WCBA就可以3連射的人上多個50%魔放buff(狂蘭/伯爵/雪山櫻), 都ok既
在w3不夠火力清場的情況下, 會比換入孔明或嫁王好少少

而當打手用的話, 都係一隻正正常常的5星單體槍, 有排都未到唔用得

利申: 我果隻絆10滿後, 2年幾以來上場應該不到10次

此篇文章於 01-12-19 08:03 PM 被 gingq7 編輯。
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-19, 09:58 PM   #43429
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
手痕
有5個POOL
特登去抽師父PU POOL
抽中又話無用
咁你抽黎做乜
賣左佢囉
反正1PACK中賣左佢應該唔痛
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-19, 02:39 PM   #43430
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
係你地咁得閒理佢

舊 01-13-19, 11:30 PM   #43431
gingq7

上星期抽阿榮射斜拿破崙, 等了一星期, 剛剛第3抽就出了

阿榮真係我第一隻會在復刻池才追寶2的角色
舊 01-14-19, 12:21 AM   #43432
細路翔
The One

依家綠卡角唔係多HIT AOE真係會比人排擠無咩機會上場喎
你地自己數下cba出黎之後,連當年頂端既沖田同jack有幾可出到倉(有愛時另計)

對面次次頂盡都係得個20幾30萬一條血,有wcba既情況下aoe贏單體角太多太多

你睇今次個所謂高難度又係再一次車輪戰

然後bba係依家個生態除左寶具攻擊力贏之外,np回轉力都同上面兩位無得比,上得佢唔當成主攻手根本就多餘啦

又唔係話單抽出奇蹟,都唔知得罪你地D乜a

正如我幾咁常用嫁王都唔可能否認小玉強化完之後泳貞勁過嫁王幾條街

寶具多hit+有自充技就是尊爵不凡

英國說大家抱團死

此篇文章於 01-14-19 12:24 AM 被 細路翔 編輯。
舊 01-14-19, 02:17 AM   #43433
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
潛左幾日水終於打夠素材換哂想要o既野
早幾日計過都知道應該攞唔到最後果100萬QP(睇wiki話得2日俾你偷懶),雖然只係1場QP關o既份量,但真係好想爆粗,
我玩呢隻game最大原因係想睇劇情,所以通常都會打左有劇情睇o既關先,但今次event劇情比較長,小弟睇字又睇得慢,再加上最近綠方用得太快同缺QP素材所以每日都會清曜日任
我承認我努力o既方向可能錯左,但自問咁多次event得第一次saber war真係唔夠戰力打唔到最高分,其他event就算未必換齊素材但點都會打夠分(連水著16我都會起哂d野睇劇情)
但今次佢咁樣限住派分我就真係無計,仲要跌唔到禮裝無得凸
火滾,返去農爐心升埋霸王佢算

舊 01-14-19, 08:22 AM   #43434
gingq7

引用:
作者: the fool 查看文章
潛左幾日水終於打夠素材換哂想要o既野
早幾日計過都知道應該攞唔到最後果100萬QP(睇wiki話得2日俾你偷懶),雖然只係1場QP關o既份量,但真係好想爆粗,
我玩呢隻game最大原因係想睇劇情,所以通常都會打左有劇情睇o既關先,但今次event劇情比較長,小弟睇字又睇得慢,再加上最近綠方用得太快同缺QP素材所以每日都會清曜日任
我承認我努力o既方向可能錯左,但自問咁多次event得第一次saber war真係唔夠戰力打唔到最高分,其他event就算未必換齊素材但點都會打夠分(連水著16我都會起哂d野睇劇情)
但今次佢咁樣限住派分我就真係無計,仲要跌唔到禮裝無得凸
火滾,返去農爐心升埋霸王佢算
我都有2日錯左時間login而bug左(本地時間10am,但日本未到10am),
有2日拎唔倒50萬分, 最後200萬QP拎唔倒

今次劇情長其實真係好事,
成個活動其實我好滿意, 主線有twist位, 支線出場人物多又夠歡樂, 唔少關卡有特殊設計, 真係要農的場數很少,
唯一有問題就真係每朝計一次分, 我明佢地係想做出玩家改善了間旅館的設施後, 每日營業額上升的感覺, 但實在可以處理得好D, 而家係頭3-4日就決定拎唔拎得齊堆QP
可能佢地覺得最後堆QP唔重要, 當係比快速通關者的bouns, 而唔係預人人都拎倒吧

引用:
作者: 細路翔 查看文章
你地自己數下cba出黎之後,連當年頂端既沖田同jack有幾可出到倉(有愛時另計)

對面次次頂盡都係得個20幾30萬一條血,有wcba既情況下aoe贏單體角太多太多

然後bba係依家個生態除左寶具攻擊力贏之外,np回轉力都同上面兩位無得比,上得佢唔當成主攻手根本就多餘啦

正如我幾咁常用嫁王都唔可能否認小玉強化完之後泳貞勁過嫁王幾條街

泳貞和嫁王九唔搭八喎, 泳貞打壓既係伊斯塔, 不過自從CBA出來後, 伊斯塔已經被阿塔打壓緊, 多一隻唔多

而沖田和傑克, 仲算係最頂尖喎; 沖田和傑克出唔倒場, 武藏/山翁只會仲衰
出唔倒場係因為職階對唔倒而已, 畢竟而家成10個職, 對倒既機會只得10份1, 非周回關又少, 就好似成日都無得出場

最後回正題師匠,
BBA(突滿寶石翁)+WCBA(鯉魚), 高難打3 round完全無問題
w1開集星,師匠求其抽到一張綠卡都應該夠打一條血, w2和w3直接寶具
都係果句, 如果師匠(綠卡)唔掂, L狐和L奶光(紅卡)只會更加唔掂

因為WCBA可以回100 NP, 保證任何人都可以打2發寶具, 而且仲有離譜的綠卡200%爆傷
而雙梅林只能回40 NP, 很多紅卡角都打唔倒2發

而家最唔掂又變返紅卡, 5農具周回接近不可能, 高難不能連發又不能磨
舊 01-14-19, 08:51 AM   #43435
細路翔
The One

重點係綠卡槍太多強者,你講個1/10機會係依家都無乜機會比np轉得咁慢既bba上場
加上佢唔計個寶具根本係一隻紅卡角,個牌組/模組設計真係累死佢

平時活動週回就唔講啦,依家高難度鑊鑊都車輪戰or一隻boss掛晒buff帶住堆怪仔...

bba真係射完兩炮就沒有然後了...

除非之後又出現250萬血金閃之類既肉靶比佢射如果唔係都真係要有愛先會拎出黎
泳裝個隻反而好用過堆5星殺

不過黎緊2.4章bba有可能會成為開荒神器既,對面好似掛住隻有神性既弓

仲有我講泳貞比嫁王勁好明顯已經係講緊用黎打埋非剋職

有100lv黑聖杯、豆爸同兩隻c狐既泳貞真係勁到同當年水槍王比都有過之而無不及
嫁王始終無自充加上打單體就先輸三條街

要我講我真係一直都唔明一隻搵咁多錢既單機game點解唔可以人人都拎大刀
將堆元老角色改返多d hit數

山翁我反而覺得無武藏咁大鑊,因為山翁本身就係壓底單挑角唔洗人支援
但沖田本身個產星力+無視防禦就真係完全叫大劍豪返去領失業救濟金

而且綠卡依家最恐怖既係就算沖田勁到咁你都會懶得用,然後選擇直接出飛機蘭同男友出黎清場算...

其實講咁多,我都只係想講bba出現係我個牌庫出現得太遲,如果係17年入坑個時出現我應該都係會拎佢去打杉田王
個感覺就係當年我用人地隻黑貞打死杉田王,輪到自己抽到黑貞時已經無咁多血既對手比佢燒...(真實體驗)

英國說大家抱團死

此篇文章於 01-14-19 09:29 AM 被 細路翔 編輯。
舊 01-14-19, 02:02 PM   #43436
gingq7

其實我覺得佢係想講, 你抽師匠前都十分清楚現時個環境係咁, 又唔係射斜, 實在無乜好怨
我射斜拿破崙就真係嘔血, 戰力低下, 連放入my room的功能都無
舊 01-14-19, 02:17 PM   #43437
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
如果唔係要集郵或者槍角貧乏到冇人好用的話,真係唔需要搵師匠出黎用,更莫講話抽,真係咁多閒錢餵閒飯咩(好在我師匠從來冇課過)

我都係開左絆11先抽返佢出黎放後排,用就真係用唔著,寶5都係咁話
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-19, 02:30 PM   #43438
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
本本專用角和實戰是不同的

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-19, 02:37 PM   #43439
teealpha

引用:
作者: pet3 查看文章
本本專用角和實戰是不同的
視乎邊位啦,如果係黑貞的話就唔同講法
舊 01-14-19, 02:45 PM   #43440
pet3
The One

引用:
作者: teealpha 查看文章
視乎邊位啦,如果係黑貞的話就唔同講法
日服 (中服也) 好耐無見過只有一條超長hp的敵人了

全部變哂60-80萬 特殊效果保護的多格hp敵人

高攻系的已經過氣

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 01-14-19, 02:48 PM   #43441
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
引用:
作者: 小嘉 查看文章
手痕
有5個POOL
特登去抽師父PU POOL
抽中又話無用
咁你抽黎做乜
賣左佢囉
反正1PACK中賣左佢應該唔痛
純粹手痕既話又覺無用的話
我唔介意出我acc俾人抽
我補貼你$300都得:0)

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-19, 02:59 PM   #43442
teealpha

引用:
作者: pet3 查看文章
日服 (中服也) 好耐無見過只有一條超長hp的敵人了

全部變哂60-80萬 特殊效果保護的多格hp敵人

高攻系的已經過氣
衰D講,唔係高攻過氣,只係前設自己冇四杖揸手的話根本冇資格入黎討論問題
高攻系只係"退而求其次"既另一種說法
舊 01-14-19, 03:08 PM   #43443
pet3
The One

引用:
衰D講,唔係高攻過氣,只係前設自己冇四杖揸手的話根本冇資格入黎討論問題
高攻系只係"退而求其次"既另一種說法

我日服(分身)差未梅林

小玉最近新年終於中到(已升爆技)
孔明 西遊時中到
斯卡蒂 好運第1次up就有

想用紅卡隊都無方法
因為街上都無人掛梅林了

全是斯卡蒂和孔明
仲要孔明都是少見

---------------------------------------------------
中服(主帳)就 好一點
斯卡蒂未出
但其他3隻我已有

過幾天出第一次聖誕3
有艾蕾抽

冥界の護(3回合)下出超必
有全員加攻30%效果3回合

但是如果先先出了冥界の護
在第3回合先出超必

那超必時得到的全員30%攻擊up
是跟住冥界の護一起消失 還是我超必後的2回合都仲係道?

FGO 目標預算

此篇文章於 01-14-19 03:12 PM 被 pet3 編輯。
舊 01-14-19, 03:19 PM   #43444
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
繁體我力儿寶2就無抽槍凜了

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-19, 03:29 PM   #43445
teealpha

術職得果一格,俾埋ALL位都係兩格,點都唔會夠位放啦

咁點都仲好過EX果邊三職爭一格
舊 01-14-19, 03:49 PM   #43446
psidef

註冊日期: Apr 2007
引用:

我嘗試highlight返有幾多句係反駁返大師

又, 喺一個限角PU Pool入面淨係得一隻限角, 又唔係有愛, 抽中又話冇用, 咁都仲去抽的話個思考邏輯都好有問題.

要恆常明明仲有其他pool......

舊 01-14-19, 03:51 PM   #43447
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
引用:
術職得果一格,俾埋ALL位都係兩格,點都唔會夠位放啦

咁點都仲好過EX果邊三職爭一格
EX 格正確是6職 爭一格
-------
event 最後會達到460萬 point , 差了一天
--------

BBA 不好? 一回寶石翁打暈, 二回充電又打暈, 三回令咒打完場
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-19, 03:58 PM   #43448
細路翔
The One

我記得我個POST都只係講緊自己管唔住小頭用左一單抽出BBA

爽完入賢者模式之後先醒起依家個環境無咩就職機會比佢

估唔到咁都會有位入

講起黎上年追黑沖寶四時射斜左隻腳後跟
但依家我用腳後跟既機會多過黑沖唔知幾倍

話BBA唔好,不如話係綠卡猛將太多人才係槍職爭飯碗,然後隻GAME個環境對得1 HIT既寶具非常唔友善

大家都綠卡寶具,憑咩個邊一樣大力射完又回到5-60%以上NP,依邊射完毛都無一條
條數係咪應該執執佢呢

英國說大家抱團死

此篇文章於 01-14-19 04:03 PM 被 細路翔 編輯。
舊 01-14-19, 04:22 PM   #43449
teealpha

引用:
作者: digiharuka 查看文章
EX 格正確是6職 爭一格
因為我極少抽到EX職,所以認知上計唔到佢原來係有6職?
Av、MC、AE、F、Sh……我仲數漏左邊個
原來我計漏左間尺

引用:
我記得我個POST都只係講緊自己管唔住小頭用左一單抽出BBA

爽完入賢者模式之後先醒起依家個環境無咩就職機會比佢

估唔到咁都會有位入

講起黎上年追黑沖寶四時射斜左隻腳後跟
但依家我用腳後跟既機會多過黑沖唔知幾倍

話BBA唔好,不如話係綠卡猛將太多人才係槍職爭飯碗,然後隻GAME個環境對得1 HIT既寶具非常唔友善

大家都綠卡寶具,憑咩個邊一樣大力射完又回到5-60%以上NP,依邊射完毛都無一條
條數係咪應該執執佢呢
其實你講第一句冇問題,問題係你講第二句令到成件事意味不明
又或者你簡單D講句「錢多,所以抽師匠」,亦都係亳無問題
咁當然,如果你目的只係想感受下各位弟兄既關愛的話,咁你就做法正確
舊 01-14-19, 04:43 PM   #43450
gingq7

終於絆10左隻B狐, 當日第一次4星自選時揀的
基本上無乜放過在後排吸絆, 全部都係實打實裝張寶石翁打QP門或活動頹射

可惜剛剛改到個模組6星級咁就要絆10退休

B狐而家EX有兩種: 火球或蛋包飯
開技有三種: 揮拳, 開蓋(菜式最少有兩種)
全game獨有debuff動作: 如果唔開技3直接開寶具, 下一回合會全個回合都瞓係地下

此篇文章於 01-14-19 04:45 PM 被 gingq7 編輯。

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 10:33 PM

手機版 | APP版