Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 11-25-15, 08:45 PM   #451
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
D2打6有需要依個時候砌佢生豬肉?
搵都搵個當選既去砌
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-15, 08:49 PM   #452
Irwin
God of Gamer
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
引用:
作者: david 查看文章
殺雞警猴(無誤)
應該係殺雞

呢個字太多人唔知…

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-15, 09:42 PM   #453
newb
Crazy Gamer

佢係有好強IT背景(號稱係CCIE持有者,全球得萬幾人有既網絡專才證書),以前係顧問級
同時輔仁、本土新聞等網媒既技術同安全都係由佢睇
newb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-15, 10:06 PM   #454
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: sohippy 查看文章
佢係有好強IT背景(號稱係CCIE持有者,全球得萬幾人有既網絡專才證書),以前係顧問級
同時輔仁、本土新聞等網媒既技術同安全都係由佢睇
都係打雜仔

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-15, 10:10 PM   #455
keijoey
Ultimate Gamer
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
你講果d一早唔係咩秘密。
有IT技術,唔代表犯法冇人知,有錢不代表唔會偷野
事實就只係得有做同冇做。

我唔排除做佢生豬肉既可能,但相對都唔代表佢冇洗黑錢
不過,之前國師咪講到佢&中出羊同上面有飯食有計傾既,唔係保佢唔到丫嘛?
由手機版發出
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-15, 10:36 PM   #456
knight-philip
カガミ

註冊日期: Oct 2008
真理:
我反對的人被拉一定是有罪,仲嫌告得輕
我支持的人被拉一定是誤會,是陰謀論

認真研究:
有210萬的話使鬼仲咁寒酸三日唔埋兩日食譚仔咩
係的話我信某人那5000萬一定計少了10個零
否則有5000萬都應該只可以去稻香飲下茶

舊 11-25-15, 10:45 PM   #457
newb
Crazy Gamer

引用:
作者: knight-philip 查看文章
真理:

係嫁
雨傘d警察話示威者打佢地我唔排除做佢生豬肉既可能,但相對都唔代表佢地無打警察
要做生豬肉點解唔做左大人物先?…啊等等好似有做
newb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-15, 10:46 PM   #458
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
真理:

認真研究:
ot:明明譚仔係貴夾唔飽

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-15, 11:04 PM   #459
Fean
Game Master

註冊日期: Jul 2002
引用:
真理:

認真研究:
人地through佢洗210萬,唔係佢有210萬黑錢

舊 11-25-15, 11:16 PM   #460
keijoey
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
呢個世界,有樣野叫老襯
Well, 講多次,我唔會咁白痴搵d無凌兩可既所謂証據一口咬定佢有冇做
我討厭佢,係一件事。有冇洗黑錢係另一件事
但無論跟邊個劇本走,最尾咪又係冇事
由手機版發出
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-15, 11:32 PM   #461
vov430
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
210萬黑錢??
米玩啦,唔上億都開唔到acc啦

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-15, 11:50 PM   #462
カガミ

引用:
作者: casio 查看文章
ot:明明譚仔係貴夾唔飽
[OT]我明明食三餸粉飽到頂胃[/OT]

舊 11-25-15, 11:57 PM   #463
Squall-Lucifer
懶人一個

引用:
[OT]我明明食三餸粉飽到頂胃[/OT]
[OT上再OT]現在兩餸+飲品已over$40
食譚仔(三哥)的最大問題是通常頂不到下一餐的時間

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-15, 11:58 PM   #464
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
210萬好少錢架咋,樓都未買到層
如果係用落組織度就更加少啦

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-15, 12:19 AM   #465
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
青年新政召集人遭「起底」 曾為「老鬼」跟中聯辦有往還│皇甫清

http://www.post852.com/%E9%9D%92%E5%...8%AD%E8%81%AF/

????????????

攪咩? 是已棄暗投明? 定係木馬?
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-15, 12:19 AM   #466
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
咁搞一搞, 最終告唔告得入(甚至會唔會提告)都好, 例牌最少拖半年, 黎緊新東補選同立法會選舉, 基本上都唔洗諗

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-15, 12:25 AM   #467
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

引用:
作者: KUTAR# 查看文章
青年新政召集人遭「起底」 曾為「老鬼」跟中聯辦有往還│皇甫清

http://www.post852.com/%E9%9D%92%E5%...8%AD%E8%81%AF/

青政一話想新東補選搞泛民初選, 就立刻有黑材料. 巧合? 唔知道

純"技術"分析, 選前選緊期間搞參選人固然有其作用, 但選完先搞, 一樣有. 唔好忘記黎緊仲有兩場選舉.

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!

此篇文章於 11-26-15 12:49 AM 被 YHW 編輯。
舊 11-26-15, 02:59 AM   #468
カガミ

引用:
作者: YHW 查看文章
青政一話想新東補選搞泛民初選, 就立刻有黑材料. 巧合? 唔知道

純"技術"分析, 選前選緊期間搞參選人固然有其作用, 但選完先搞, 一樣有. 唔好忘記黎緊仲有兩場選舉.
一向某國就是連"你死埋先搞你"都有價值啦

選完先搞有幾出奇

舊 11-26-15, 08:42 AM   #469
david
The One

【區選】陳旭明當選續被抹黑 民主黨已報警:堅持反圍標

引用:
區議會選舉塵埃落定,代表民主黨出選北區祥華選區的陳旭明,成功擊敗報稱獨立的現任議員葉曜丞及另外兩名對手。但民主黨今日發聲明指陳旭明不單選前被抹黑指勾結黑社會、向居民淋紅油、買票等,今日更發現祥華邨附近有人張貼抹黑單張,批評此等行為令人髮指,稱已就事件報警及向廉署舉報,懷疑有人違《選舉條例》。

聲明澄清,民主黨從沒有勾結黑社會,亦無作任何暴力或買票行為,強調會保留法律追究權利,又稱會繼續堅持「反圍標、反貪腐及做返好祥華」工作。

祥華選區今屆區選共有4人角逐,陳旭明最終以1,814票成功當選,撃敗得票1,710票排第二的「北區動源」黃嘉浩,而現任議員葉曜丞票只有1,569票,另一名同樣報稱獨立的阮海偉則只得178票。本月初黃嘉浩曾在facebook上載相片,指一名幫他助選的街坊位於祥華邨寓所門口被淋紅油。
又搞雜卒

---
舊 11-26-15, 08:43 AM   #470
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: KUTAR# 查看文章

問題呢兩日佢o既回應確實有迴避重心之感,希望只係佢o既論述方式有問題.....如果真係用來界學民票o既木馬呢個香港真係冇得救了

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-15, 10:54 AM   #471
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
學民?你話黃之鋒出選有無可能選唔到?

呀,有喎,勇武高登仔早就插到佢一棟都無

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-15, 11:58 AM   #472
david
The One

葛珮帆敗選 賴政府插針建屋

引用:
【本報訊】民建聯雙料議員葛珮帆在區議會選舉中落敗,未能夠在沙田頌安選區連任,她在敗選之後曾經歸咎選舉政治化,稱區選應該着重民生議題。

黨友對葛卸責有微言

有傳媒則在昨天揭發,葛珮帆在敗選後向黨友發短訊,將落敗的原因卸責至政府未有理會其選情,堅持在選舉前,在當區的休憩用地建插針式居屋,居民覺得她未有盡力反對,寧願在選舉中轉為投票給工黨葉榮。

據了解,有民建聯中人對於葛珮帆至今仍未有正視落敗的原因,反而卸責至不同因素有微言。蔣麗芸昨日被問到對葛發出短訊解畫一事,表明不作回應;葉國謙則稱,甚麼是落敗主因,相信葛最清楚,他表示尊重,但指政府整體政策是要覓地建屋,解決房屋供應問題。

政府於本年6月,決定在原本劃為休憩用地的馬鞍山恒健街興建居屋,當區居民表示強烈反對;葛珮帆接受報章訪問時指,曾經親自向運輸及房屋局局長張炳良及發展局局長陳茂波提出反對,但政府不理此舉會影響其選情,決定項目在選舉前上馬,令居民認為她反對不力。

葛珮帆更指早有落敗的心理準備,認為建制派要檢討宣傳策略,而且日後在標誌性選區須駐重兵應戰。
地:我好硬咩?

---
舊 11-26-15, 01:29 PM   #473
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

青政嘅"黑材料", 基本上就黎自NOW呢個報道

http://news.now.com/home/local/player?newsId=159340

問心, 我對青政一向有少少保留, 但成個節目大部份都只系係學聯飯民系統嘅耳語同主觀意見, 唯一可以CONFIRM就只係梁頌恆8年前學生時代曾經同中聯辦青年部有過幾次接觸. 一開波就已經刻意塑造人地"染紅"形象, 跟手一大堆親飯民傳媒立刻加入追擊, 公民黨大佬級人馬少有地顥示高度"關注", 成個套路亦實在太大陣老例飯民打壓異己嘅意味, 彷彿佢地哽左幾區飯民都唔肯食嘅豬頭骨, 仲差啲拉左鼠皇王芬下馬嘅功績已經拋諸腦後

此篇文章於 11-26-15 01:51 PM 被 YHW 編輯。
舊 11-26-15, 01:46 PM   #474
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
遲吓會唔會話某某跟isis有聯系a

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-15, 01:48 PM   #475
david
The One

引用:
作者: Busconcamp 查看文章
遲吓會唔會話某某跟isis有聯系a
豬肉任砌

---