Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 11-23-15, 08:25 AM   #276
凍檸茶>﹏<
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
3DS Friend Code0387 9197 5242
我果區差200票輸左比民賤

ウチの姫さまがいちばんカワイイ:82268032
GBf 1131127
凍檸茶>﹏< 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 08:29 AM   #277
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 凍檸茶>﹏< 查看文章
我果邊,我果區200票踢走左個做左廿年既隱性民建聯老鬼

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 08:36 AM   #278
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
又要食多個爐
真係全區受害

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 08:36 AM   #279
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
區選民建聯贏119席 民主黨43人當選

431個區議會議席選舉結果揭盅,民建聯贏得的議席最多,有119席,佔總議席3成,但鍾樹根及葛珮帆意外落敗。

另外,泛民兩名超級區議員何俊仁及馮檢基亦連任失敗,不過泛民整體結果比上屆好。

民主黨有43人當選,較上屆少4席。新民主同盟當選率最高,16人出選15人勝出。另外,6名「傘兵」成功當選。

今次區選投票率約為47%,較上屆高超過5個百分點,超越03年的44.1%,是歷來最高,全港有大約146萬7000名選民投票。

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 08:42 AM   #280
凍檸茶>﹏<
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
3DS Friend Code0387 9197 5242
引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
我果邊,我果區200票踢走左個做左廿年既隱性民建聯老鬼
你就好
佢第一次參選差200已經好勁、平時投開果過原來
比人劃區去左隔離、期望 下次贏到、

ウチの姫さまがいちばんカワイイ:82268032
GBf 1131127
凍檸茶>﹏< 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 08:57 AM   #281
鳳熾魂
God of Gamer
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
我果區民主黨輸左 輸7x票

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 09:03 AM   #282
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
我果區白鴿贏5票

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 09:12 AM   #283
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
我果區(嘉湖南)白鴿輸差唔多500票,個假獨立又繼續假落去

另,原來樂華北嘅友壇參選人贏左
又可以講句,香港,勝在有XX

此篇文章於 11-23-15 09:14 AM 被 Gundam MK-2 編輯。
Gundam MK-2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 09:16 AM   #284
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
我屬果區件民建聯做左十幾廿年,今次得兩條蘑碌挑機,根本無得變

感動0既係TREE根輸左,不枉我兜口兜面凸佢

不過呢...雨傘路線上位,激進同白鴿都唔掂,其實大家應該知咩事,點樣帶落2017啦

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 09:33 AM   #285
Penny仔

PSN  IDair_penny2002
引用:
作者: sugihara 查看文章
我屬果區件民建聯做左十幾廿年,今次得兩條蘑碌挑機,根本無得變

感動0既係TREE根輸左,不枉我兜口兜面凸佢

不過呢...雨傘路線上位,激進同白鴿都唔掂,其實大家應該知咩事,點樣帶落2017啦
白鴿其實係多左一個位(好似係), 係AV 仁同尹兆堅 呢D 出名既落左馬
而家冇左AV仁同馮檢基,加埋陳家洛又選唔到....泛民沒有知名度高候選人去選超區了

激進就預左唔得啦....本身形象問題, 區議會唔係佢地舞台

新民主同盟直頭可以開班教你做地區工作, 做區選...
證明就算冇錢都可以做得好

新民黨感覺上輸好多....因為佢吸返黎果舊公民力量好多人落左馬

此篇文章於 11-23-15 09:39 AM 被 Penny仔 編輯。
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 09:39 AM   #286
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
我南區利東兩個白鴿派的也勝了,之前有個民x聯的還派傳單抺黑對方參與佔中和交通改善不了(前者不說,後者我想什麼人做也是同樣結果吧……),這樣的手段不是更叫人反感而自掘墳墓

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 09:40 AM   #287
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

白鴿好似上位0既都係新仔,平時FB曝光率幾高果D
民建聯都好似差唔多情況

所以網上平台真係好好用,反而係狙擊想入佢0既就要諗下
除非好似TREE根咁自己係咁搞棟篤笑,唔係睇下鼠王何君堯之流,任你插到上天花板,照樣有鐵票照選到

其實鐵票本身係唔係一個問題黎......一車車公公婆婆同社團綑綁都唔應該出現架喎,點解十幾年都仲係咁

舊 11-23-15, 10:00 AM   #288
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
作者: 凍檸茶>﹏< 查看文章
我果區又係,差200票輸左比新民黨
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 10:09 AM   #289
大覺屋師真
The One

3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
我果區白鴿踢走左老鬼民建聯.

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 10:10 AM   #290
Fean
Game Master

註冊日期: Jul 2002
白鴿少左四席。
睇嚟白鴿會派涂謹申、羅健熙去選超區。新民主同盟自己本身都夠票選超區,我諗佢地都估唔到會贏咁多,但係多數都唔會參加喇。今次結果幾好,投票率高,建制派、老派泛民都少左議席,真正睇到傘後民心所向。

我自己住民協票倉,今次民協部署都幾冒險,好見到民協求變嘅決心。一開始見到基哥輸左,以為民協策略失誤,會好輸得好慘淡,但係估唔到其他幾區都有驚喜。最多仲多左議席。今次選舉之後,泛民應該知道後面條路要點行。

舊 11-23-15, 10:25 AM   #291
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
陳家洛都係該死的
海怡人又係要多謝白鴿!

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 10:29 AM   #292
1q1q1q
Game Master

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: Fean 查看文章
白鴿少左四席。
睇嚟白鴿會派涂謹申、羅健熙去選超區。新民主同盟自己本身都夠票選超區,我諗佢地都估唔到會贏咁多,但係多數都唔會參加喇。今次結果幾好,投票率高,建制派、老派泛民都少左議席,真正睇到傘後民心所向。

我自己住民協票倉,今次民協部署都幾冒險,好見到民協求變嘅決心。一開始見到基哥輸左,以為民協策略失誤,會好輸得好慘淡,但係估唔到其他幾區都有驚喜。最多仲多左議席。今次選舉之後,泛民應該知道後面條路要點行。
白鴿起身之後, 又好似冇咩大礙.
今次投票率高咗. 但感覺好多都只係arm arm 贏/輸.
哩次2邊都出力推人出黎投票.
應該可以用總投票數project到 泛民/建制大約個支持比例. 幾時先有總票睇

1q1q1q 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 10:32 AM   #293
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Fean 查看文章
白鴿少左四席。

我本身都係做政界,
其實民協一向打地區戰係泛民嚟講係最出色,
只係今次馮檢基輸左呢單野掩蓋左佢地全個組織既成績啫

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 10:35 AM   #294
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
李慧琼子又可以繼續懲罰選民

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 10:40 AM   #295
Penny仔

PSN  IDair_penny2002
引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
我本身都係做政界,
其實民協一向打地區戰係泛民嚟講係最出色,
只係今次馮檢基輸左呢單野掩蓋左佢地全個組織既成績啫
譚國僑都贏返...
但馮檢基輸左, 搞到好多人誤以為民協玩完

不過譚國僑就應該冇能力贏超區...
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 10:53 AM   #296
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
江鳳儀只嬴馮沛賢大約160票.......

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 11:04 AM   #297
小嘉
The One

馮檢基呢d真被界票
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 11:23 AM   #298
newb
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
原來黃成智投埋共都選唔到
newb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 11:23 AM   #299
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

仲有個問題就係假傘策略好成功......

舊 11-23-15, 11:28 AM   #300
david
The One

註冊日期: Mar 2002
連Gun拔起!
葛博士都輸埋你話死唔死?

引用:
報稱獨立候選人徐子見於提名期最後階段報名,力阻雙料議員民建聯鍾樹根連任。最終徐子見以2,017票,撃敗只得1,829票的鍾樹根。鍾樹根於1994年起已擔任柴灣漁灣選區區議員,徐子見則報稱小企業經營者的獨立人士。今屆區會宣傳期期間,鍾樹根曾派單張指對手「派過期朱古力」,徐其後向選管會投訴。
下次到立會?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 02:14 AM

手機版 | APP版