Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-11-09, 12:01 PM   #276
Oscarzero
Game Master
VT魔人

註冊日期: Jun 2004
XBox Live GamertagOscar Zero
引用:
作者: 黃金史提芬 查看文章
等patch等patch
我都非常體量此心情
老實講廠房唔快D搞好佢
真係要佢回水都似D人
相信短期內應該會fix吧
我都等緊呢...
其實算啦, 定格呢樣野永遠唔會Patch到
係Sumo寫Program白痴既問題...
佢將所有Lag Time Adjustment放晒係對方擊球果下
遮係話係對方個畫面, 定住格追波果個係你而唔係佢

因為咁導致兩部機Emulate既結果唔一定一樣, 再由此引申出Let, First Service既問題...
因為我部機判定我贏左, 但你果部未, 兩邊有衝突 - Let, 重打囉...

白痴Sumo...

本地同Friend打算喇...

舊 06-11-09, 12:03 PM   #277
Oscarzero
Game Master
VT魔人

註冊日期: Jun 2004
XBox Live GamertagOscar Zero
引用:
作者: NieAChunG 查看文章
已下左patch
但係竟然連單機定鏡呢個基本問題都patch唔到
Sumo想改Sega寫落果個抽波物理系統但又無料去改得好...
所以咪咁lor, 唉

舊 06-11-09, 12:31 PM   #278
黃金史提芬
Crazy Gamer
叫我史提芬

註冊日期: Mar 2002
XBox Live Gamertaggoldensteven
引用:
作者: Oscarzero 查看文章
其實算啦, 定格呢樣野永遠唔會Patch到
係Sumo寫Program白痴既問題...
佢將所有Lag Time Adjustment放晒係對方擊球果下
遮係話係對方個畫面, 定住格追波果個係你而唔係佢

因為咁導致兩部機Emulate既結果唔一定一樣, 再由此引申出Let, First Service既問題...
因為我部機判定我贏左, 但你果部未, 兩邊有衝突 - Let, 重打囉...

白痴Sumo...

本地同Friend打算喇...
但呢家好似講到單機同本地都有定格問題???
前一版又好似有版友話patch完順左(PS3版?)
我都唔介意only同本地人玩
最多咪網上add多D人玩
只不過單機都有問題我接受唔到...
黃金史提芬 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-09, 01:00 PM   #279
sgouki
God of Gamer
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
今集單機打電腦我又未試過果D LAG, 不過果影響好細姐, 吾同ONLINE打.........

舊 06-11-09, 01:07 PM   #280
ZzeRoP
Junior Member

註冊日期: Apr 2009
XBox Live GamertagZeRoLing930
其實單機定格問題我覺得影響不大
我遇到定格通常都係 match point未開波 鏡頭影球員特寫時出現..
但都只係一瞬間...我覺得問題不算嚴重
在同電腦對戰時都未發生過定格問題..
ZzeRoP 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-09, 02:29 PM   #281
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: sgouki 查看文章
今集單機打電腦我又未試過果D LAG, 不過果影響好細姐, 吾同ONLINE打.........
單機玩DOUBLE有時會有不協調既拖慢動作出現........

己經放棄ONLINE打, 唔想激氣收場.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-09, 02:49 PM   #282
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
引用:
作者: 黃金史提芬 查看文章
但呢家好似講到單機同本地都有定格問題???
前一版又好似有版友話patch完順左(PS3版?)
我都唔介意only同本地人玩
最多咪網上add多D人玩
只不過單機都有問題我接受唔到...
單機我就未試過有問題, 本地ONLINE未出PATCH都好順

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-09, 10:01 PM   #283
黃金史提芬
Crazy Gamer
叫我史提芬

註冊日期: Mar 2002
XBox Live Gamertaggoldensteven
終於買左了
360版的朋友請add我玩~~
黃金史提芬 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-09, 10:04 PM   #284
ryankam16
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDryankam16
引用:
作者: HON HON 查看文章
單機玩DOUBLE有時會有不協調既拖慢動作出現........

己經放棄ONLINE打, 唔想激氣收場.
已經放棄ONLINE打 +1

除左同朋友ONLINE玩, 唔想再上網打RANK受氣
ryankam16 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-09, 02:19 PM   #285
6402oen
╮(╯o╰)╭

註冊日期: Jan 2003
『Power Smash (Virtua Tennis) Live Match!』人気テニスゲームのシリーズ最新作が登場
●ワールドツアーモードがオンラインと連動
http://www.famitsu.com/game/coming/1229938_1407.html
ttp://www.famitsu.com/game/coming/1229938_1407.html

PowerSmash(パワースマッシュ) ライブマッチ!セガ
対応機種 プレイステーション3
発売日 2010年春発売予定
価格 価格未定
ジャンル アクション / テニス
備考 PlayStation Network対応、開発:SUMO Digital

├┏╋┓┏┛─┃┃┗━┓─┤
 ├┃┃┃┗┓─┗╋┓─┗┓┤   【発売日】   :5月21日(金)
 ├┃┗╋━┛─┏┛┗━┳┛┤   【希望小売価格】:各2,000円
 ├┗━┫───┗━━┳┛─┤           (税抜価格1,905円)
 └──┗━━━━━━┛──┘
6402oen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-09, 04:31 AM   #286
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
日版終於有期~

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-10, 10:26 AM   #287
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
360出左download版
http://marketplace.xbox.com/zh-HK/ga...0-000053450814
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[SEGA] 著名制作人鈴木裕已離開SEGA? (Oh! 退休了...... ) tom 電視遊戲討論版 129 06-03-11 08:42 AM
Tom Clancy's H.A.W.X圖片及影片(挑戰Ace Combat之作) 神祕人1號 電視遊戲討論版 195 02-22-11 10:08 AM

現在的時間是 06:30 AM

手機版 | APP版