Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-04-11, 12:21 AM   #1
maxy2k
Insane Gamer
馬可斯先生

註冊日期: May 2005
PSN  IDMAXXAMHK
XBox Live GamertagDJ MAXXAM
THOR THE GAME, 死士少少分享!

未睇THOR之前連THOR 係咩都唔知, 睇完之後, 直情迷左佢!

唔知有冇人同我一樣, 睇完MOVIE 好想玩下隻GAME 對佢多D 認識! 係啦! 所以今日就開左呢個TOPIC! 我諗都有人心郁郁想買, 但係大家都知電影改篇GAME 差唔多同廄GAME 有一個等號!

不過我睇左D外國網, 覺得好似唔算好差! 所以身先士卒, 買左...

玩左一陣, 唔係好詳細, 大致講下

畫面:
唔好太大期望, 大約同DARK SIDER, DRAGON AGE 1 差唔多, 不過竟然有3D, 連XBOX 都有, 不過佢個隻3D 係要自己係3D TV手動較, 有3D TV 既朋友要TRYTRY, 3D 效果OK, 不過玩玩下易累

玩法:
同GOD OF WAR 一樣, 打打打, XY, XXY, XXXY, XXXXY, 不過打擊感好正, 用個HAMMER 扑下去好有FEEL, 加埋震! 有得升唔同技能, 加ATTACK 呀, MAGIC 呀個D

音效:
麻麻LA, 無特別留意!

敵人AI:
我玩NORMAL, 開頭D 卒仔都幾易打, 未打到落去, 不過都唔係一唁打打打, 有D 都要用腦!

故事好似唔同電影, 唔知係接落去定點, 因為一開波已經係話冰巨人入侵!

總結:

如果你又係好似我睇完MOVIE 好想係GAME入面CONTROL下雷神, 買啦, 但過300就唔好買LA, 我都係2百尾買. 但記住唔好拎佢同D 大作比畫面, 會玩得開心D!
如果你對THOR 無咩FEEL, 唔好買啦
maxy2k 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-11, 12:35 AM   #2
Suda
God of Gamer

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
謝分享,呢隻之前睇trailer畫面都唔錯,夠爽快嘅話應該會考慮入

BTW最吸引我的是遊戲版個樣都咁似徐錦江

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-11, 03:29 AM   #3
manpower893

註冊日期: Aug 2004
Thanks! GAME評好用!!! 我考慮緊買唔買好~ 但又唔係度度有GAME評~

舊 05-04-11, 02:40 PM   #4
manpower893

註冊日期: Aug 2004
IGN 俾NDS 版 8 分啊 !!!

舊 05-04-11, 02:52 PM   #5
kaimankg
Crazy Gamer
我唔會再出聲

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDwhykkm
XBox Live Gamertagwhykkm
IGN好多時都係講反話,完全信唔過

舊 05-04-11, 03:03 PM   #6
maxy2k
馬可斯先生

註冊日期: May 2005
PSN  IDMAXXAMHK
XBox Live GamertagDJ MAXXAM
FANS 加上想玩D ACTION GAME HEA 下時間都OK 既

可以等多陣, 呢D GAME多數會跌既, 不過小心佢唔番貨姐
maxy2k 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-11, 07:14 PM   #7
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
有冇睇過美國隊長的game play movie??有o既話兩隻比較下邊隻靚D?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Thor (香港 28 Apr 2011) 小白熊 電影版 153 05-17-11 02:21 PM
Thor 雷神 - 2011年同名電影改篇遊戲 ahleung 電視遊戲討論版 5 05-04-11 12:35 PM
Mini Game兩個 禁忌的戀人 出貓game 2 管家婆 ~清談館~ 4 07-01-07 07:01 PM

現在的時間是 07:38 PM

手機版 | APP版