Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 37 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 57 97  ... 最後
攻略及心得交流區>機動戦士ガンダム Gundam: Battle Operation 2 戰略基地
wing 03:08 PM 12-05-19
間期限定任務內容(~31 Dec)

The missions are:
Lv 2 (cost 450) Nemo - complete all 9 missions
Lv 1 (cost 400) Nemo - Sortie 50 times
Impact site camo - deal 500k damage
dark space camo - defeat an enemy at least 4 times 12 times (ouch)
AE logo - win 20 battles
Titans logo - any top score (the 4) 12 times
50 RT - Sortie 25 times
10k dp - sortie 10 time
neck scarf - win 2 battles
AEUG logo - top personal score 5 times
pet3 03:10 PM 12-05-19
y高達 勁唔勁?

咩色系的?
wing 03:29 PM 12-05-19
作者: pet3:
y高達 勁唔勁?

咩色系的?
紅色. 我估遲下出多隻黑色都唔奇.

聽講唔算好勁, 枝炮的爆風好細, 而且身體肥壯, 著彈面積都好大. 不過好似話炮同副武光槍都可以密密射
pet3 04:34 PM 12-05-19
作者: wing:

聽講唔算好勁, 枝炮的爆風好細, 而且身體肥壯, 著彈面積都好大. 不過好似話炮同副武光槍都可以密密射

紅色和黑色
性能故事好像是一樣

咁我自己油黑色吧
wing 04:41 PM 12-05-19
作者: pet3:
紅色和黑色
性能故事好像是一樣

咁我自己油黑色吧
我唔肯定原著內的性能係咪一樣. 不過佢只要泛用轉支援/突擊, 然後改少少stats, 又可以做一部新機.

我都鍾意黑色多d.
KENSNAKE 04:52 PM 12-05-19

可以用到2次反擊撞。好矛。

Gp02級 火神炮好勁.
kog 05:25 PM 12-05-19
作者: Hunter:
真係出Z系列機, リック・ディアス

12月每週 10連無料
19/12 STEP抽獎, 5個STEP
15+30+30+30+30=135金
免費+半價+三星+三星+奧干服=50抽.....唔中
wing 06:06 PM 12-05-19
19/12 STEP抽獎, 5個STEP
15+30+30+30+30=135金
我估聖誕新年出 mk II....................... 依家唔駛抽咁盡喎
KENSNAKE 09:56 PM 12-05-19
我估聖誕新年出 mk II....................... 依家唔駛抽咁盡喎
半價抽中。
wing 10:08 PM 12-05-19
作者: KENSNAKE:
半價抽中。
我都係半價抽中, 對住550c都唔輸蝕
Hunter 07:38 PM 12-07-19
對過幾次リック・ディアス又唔係特別勁
唔知係對家未用熟 OR 對家技巧一般

宜家先得100金
我一星期先玩2至3次, 都唔知儲唔儲到135金
應該抽3 STEP就算

要留金, 我估新年可能又有抽獎EVENT
KENSNAKE 05:15 PM 12-08-19

宜家先得100金
應該抽3 STEP就算

力奇戴亞斯 雖然係勁,但hit box比想像中大用落好易死。
wing 09:35 AM 12-09-19
作者: KENSNAKE:
力奇戴亞斯 雖然係勁,但hit box比想像中大用落好易死。
呢個真係大魔同勇士的宿命, 連邦機真係天生細骨架佔盡著數.

依家500同無限場次次都一堆力奇戴亞斯, 琴晚有一鋪自己team全部加奇

對住咁多力奇, 用GP02同FA真係有著數..... 不過我都係仍然用力奇
wing 09:42 AM 12-09-19

宜家先得100金
應該抽3 STEP就算

如果有join活躍的clan就一定儲到
kog 07:46 PM 12-09-19
135金都不是必中,我60抽都冇中....
kog 07:49 PM 12-09-19

有冇人買了支炮?好唔好用?
話晒20萬,貴過部MS....
kog 08:31 PM 12-09-19
買代幣送大炮(SML)
https://vdpro.jp/pss.gundam1/
wing 08:41 PM 12-09-19
我未拿到nemo.... 但之前對過好多次nemo, 冇見過有人用呢枝野.
忍者 08:57 PM 12-09-19
力奇戴亞斯打埋身亂戰一流喎
一個硬字都已經玩死晒對面

本身亂戰最強EZ8都要行埋一邊
kog 09:13 PM 12-09-19
我未拿到nemo.... 但之前對過好多次nemo, 冇見過有人用呢枝野.
我見過1次隊友用,可能20萬太貴...

我當初以為nemo同GM特裝型差不多,
但nemo多咗"空中減慢落地"e招就玩法就唔同晒。

不過GM2支槍兩飛過熱...

GN00508771 12:24 AM 12-10-19
工會情報 目前ALS有BUG

好似以前SEEDD 戈種綠LOCK照有誘導既BUG

但我就仲未試到點用

えっと、説明致しますと誘導がない武器(例えばマゼラ砲)に誘導がつくことですね

ASLという、自動誘導起動が普段つかないもの全てにつくことです

バルカンなどのASLがついている兵装をうった後に兵装を構えてうつとこちらからは明後日の方向に向いているはずの弾が被弾判定になるってやつです
wing 09:46 AM 12-10-19
作者: kog:
我見過1次隊友用,可能20萬太貴...

我當初以為nemo同GM特裝型差不多,
但nemo多咗"空中減慢落地"e招就玩法就唔同晒。

不過GM2支槍兩飛過熱...

琴晚入手nemo, 我本來想用, 但望一望枝槍....90過熱....痴線
再望一望枝20萬炮.... 似乎同陸高180差唔多, 射程仲短D..... 算數.
wing 09:53 AM 12-10-19
作者: kog:
135金都不是必中,我60抽都冇中....
呢D野講彩數, 果時6號機level 2 我抽左百幾金, 機又冇, 連槍都冇
Ginji 03:00 PM 12-10-19
作者: GN00508771:
工會情報 目前ALS有BUG

(略
5CH有講

好簡單咁講一講

著彈前換武器
kog 09:12 PM 12-10-19
琴晚入手nemo, 我本來想用, 但望一望枝槍....90過熱....痴線
再望一望枝20萬炮.... 似乎同陸高180差唔多, 射程仲短D..... 算數.
GM2支槍威力1500射程300M,而火箭炮威力1500射程375M,
同原高達情況一樣,支槍弱過支炮,基本上不會選支槍.
第一 ... 37 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 57 97  ... 最後

返回主題版面