Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-25-08, 04:52 PM   #26
relight
Game Master
普通的魔法使

註冊日期: Nov 2005
XBox Live GamertagHKrelight
小說我睇左第一期就冇睇喇...

所謂秘密只係個女主角係動漫迷啦
劇情勁無聊....
relight 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-08, 05:14 PM   #27
光之颱風
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: relight 查看文章

劇情勁無聊....
你當這是推理小說嗎?
知道左個秘密就得?

舊 01-25-08, 05:18 PM   #28
relight
Game Master
普通的魔法使

XBox Live GamertagHKrelight
引用:
作者: 光之颱風 查看文章
你當這是推理小說嗎?
知道左個秘密就得?
關推理小說咩事?
relight 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-08, 05:50 PM   #29
婠婠
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: 真!DC 查看文章
哩套冇接觸過, 但係[完美男/女主角]點都比 [廢男/完美女主角]好卦
不過呢套又係廢男+完美女主角啵
個人感覺啦~
婠婠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-08, 06:38 PM   #30
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 05-29-08, 06:45 PM   #31
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
真係要買定防uv太陽眼鏡黎睇

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-08, 06:51 PM   #32
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
比起咸狼依套絕對唔需要召喚可魯

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-08, 09:44 PM   #33
XMew
Banned User 2012-2015
_(┐「 ):)_

註冊日期: May 2003
引用:
作者: 細路翔 查看文章
比起咸狼依套絕對唔需要召喚可魯
台角快D賠返我買眼鏡既錢黎

#6今日入手,兩人畫漫畫果段肯定係故意既

| Facebook | Plurk | Blog | Pixiv | dART |
XMew 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-08, 10:00 PM   #34
6eo
美波様!

引用:
作者: leotam3 查看文章
魅力を賛美する言葉である、「能登かわいいよ能登」というフレーズがファンの間では多用されており、一般層にも認知されつつある。

引用:
作者: TCS_disable 查看文章
唔該Nicam
再唔係五花大綁掟你去日本領事館
引用:
作者: mikemike 查看文章
你post一炸日文有Q用咩

無責任翻譯

「能登かわいいよ能登」(能登可愛唷能登). 是用作讚美能登魅力的詞語, 係fans間經常會用到, 已漸漸被一般層(大眾?)所認識

反而想聽下 植田佳奈

呢套我應該會睇一集, 聽完d cv就cut
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-08, 02:19 AM   #35
利撒度
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2007
我想是野中藍配多些
感覺上比較對味
利撒度 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-08, 07:42 PM   #36
money
◆.西野司命.◆

7月3日放送開始

舊 06-10-08, 05:19 PM   #37
money
◆.西野司命.◆

官網Open
http://www.nogizaka-haruka.com/
乃木坂春香 能登麻美子
綾瀬裕人 羽多野渉
乃木坂美夏 後藤麻衣
天宮椎菜 佐藤利奈
桜坂葉月 清水香里
七城那波 植田佳奈
上代由香里 松来未祐
綾瀬ルコ 生天目仁美
朝倉信長 高木礼子
永井 宮下栄治
小川 大須賀純
竹浪 安元洋貴

原作 五十嵐 雄策(電撃文庫/アスキー・メディアワークス)
キャラクター原案 しゃあ
監督 名和宗則
シリーズ構成・脚本 玉井☆豪
キャラクターデザイン 石野 聡
総作画監督 石野 聡、浜津武広、石川 雅一
カラーコーディネイト 海鋒重信
美術監督 春日玲児
撮影監督 中西康祐
編集 小島俊彦
音響監督 岩浪美和
音楽 渡辺 剛
アニメーション制作 ディオメディア
製作 『乃木坂春香の秘密』製作委員会

人物介紹
http://www.nogizaka-haruka.com/chara/index.html

舊 06-18-08, 12:44 AM   #38
bb21
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
キャラクター設定の他、スクリーンショットも多数掲載~
http://news.dengeki.com/elem/000/000...365/index.html
乃木坂春香:

綾瀬裕人:

乃木坂美夏:

朝倉信長:

綾瀬ルコ:

上代由香里:

bb21 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-08, 12:50 AM   #39
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
件雜碎正氣度up左咁多嘅

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-08, 04:15 AM   #40
御社神
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
其實呢套野,係睇春香同裕人既咩?
御社神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-08, 07:47 AM   #41
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: 御社神 查看文章
其實呢套野,係睇春香同裕人既咩?
其實係睇佢兩個放閃光彈

神人信長個樣咁正常????

舊 06-18-08, 07:54 AM   #42
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
硬係覺得冇小說插畫果種感覺....

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-08, 01:12 PM   #43
Kaede楓
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2002
睇乜~?
睇人放閃光彈
我鐘意女僕隊
Kaede楓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-08, 04:59 PM   #44
Game Master

註冊日期: Sep 2006
XBox Live Gamertagsiu11281984
呢套正@@
想睇好耐><
11281984 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-08, 06:51 PM   #45
Iro
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
d樣真係唔得... 失望中
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-08, 09:39 PM   #46
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
為左能登 決定開始追呢套野(小說)...希望不會失望

不過話說越後越閃係指插畫還是內容?

Fate/GO ID 335,820,884

此篇文章於 06-24-08 09:41 PM 被 GN00508771 編輯。
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-08, 11:33 PM   #47
sun-rance
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code0473 7834 1912
引用:
作者: GN00508771 查看文章
為左能登 決定開始追呢套野(小說)...希望不會失望

不過話說越後越閃係指插畫還是內容?
是內容
sun-rance 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 01:15 AM   #48
kakakakayi
Junior Member

註冊日期: Dec 2007
引用:
作者: relight 查看文章

劇情勁無聊....
都認同嘅..
劇情的確係無聊...
但係..好明顯套野係賣萌嘅
我都係見到佢人設萌先買佢啲小說
我諗無幾多人會認真睇啲劇情
因為真係睇厭晒..都好無聊下...
但動畫有能登麻美子配音..
我真係唔睇唔得
而且好似會有好多殺必死
kakakakayi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-08, 01:40 AM   #49
money
◆.西野司命.◆

今日播既係特番
下星期先正式播第1話
全一季