Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-22-11, 09:51 PM   #76
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
感覺會有好多dlc & ver..........
日版有沒特典?

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-11, 10:05 PM   #77
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
其實以今個月咁多雷作來講
呢隻遊戲性算係最高架啦...

此篇文章於 06-22-11 10:16 PM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-11, 10:42 PM   #78
ヂユレア
Banned

註冊日期: Apr 2010
3DS Friend Code2921 9041 7063
隻game憑咩可以有好多嘅dlc呢!?

雖則我覺得很不錯。
ヂユレア 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-11, 10:17 AM   #79
Montella
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
dlc..? 唔係呱....

我就話隻野兩個月內會見1字頭, 同埋2手兩位數有交易喇~
Montella 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-11, 12:35 PM   #80
An0raku
Insane Gamer
速報Glutton

註冊日期: Sep 2009
地獄見得多 係山岡さん啲音樂攪到個人慌哂
成日都瞄唔準
An0raku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-11, 12:39 PM   #81
松田悟志
God of Gamer
隼龍

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDFaiz82
XBox Live Gamertagfaiz82
引用:
作者: Sar8 查看文章
其實以今個月咁多雷作來講
呢隻遊戲性算係最高架啦...
The Puppeteer - (30G)
大大解呢個成就有冇咩心得同推薦解既地方...
我見你已經解左
隻game好多地方都好唔friendly...連restart from checkpoint都無要下下quit game load番
不過比起隻alice...算好好玩架la

舊 06-23-11, 02:09 PM   #82
Sar8
The One

引用:
作者: 松田悟志 查看文章
The Puppeteer - (30G)
大大解呢個成就有冇咩心得同推薦解既地方...
我見你已經解左
隻game好多地方都好唔friendly...連restart from checkpoint都無要下下quit game load番
不過比起隻alice...算好好玩架la
冇丫
因為打斷腳去踩死怪會多D錢
有次唔覺意打斷隻腳又打Q爆埋個頭昨

舊 06-23-11, 08:04 PM   #83
闇影風

註冊日期: Dec 2005
Nintendo Switch ID207717831903
PSN  IDShadow0524
引用:
爆機了...
打完hard居然唔開normal+easy,有冇搞錯....
隻Last Boss點鬼打...
分完兩次之後點打
都無機會放炸彈再炸開佢

係會出黃光, 但唔夠兩秒又變返正常, 都未儲好氣啦

我支boner同teeth都升滿damage...無理由拎SG埋去同佢死過架

FATE ID : 204.191.035

CC ID : 196.284.818
常駐突滿村姑或鶴媽

此篇文章於 06-23-11 08:06 PM 被 闇影風 編輯。
闇影風 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-11, 08:07 PM   #84
Sar8
The One

果隻boss都係拖時間
最尾一次分身有一次佢黃色裂痕好快就冇
我都係咁
第2次就會變返正常

舊 06-23-11, 08:36 PM   #85
闇影風

Nintendo Switch ID207717831903
引用:
果隻boss都係拖時間
最尾一次分身有一次佢黃色裂痕好快就冇
我都係咁
第2次就會變返正常
keep住係咁
打左3次都好快無

係咪唔可以炸開綠色保護罩佢stun果陣打出黎架...

竟然唔係last...
另外, 唔知係SETTING上既BUG定點
炸開綠色保護罩之後你打到出黃色裂痕係有用, 但佢復完既時間係跟你幾時炸開個防護罩, 所以有機會好快無

常駐突滿村姑或鶴媽

此篇文章於 06-23-11 08:53 PM 被 闇影風 編輯。
舊 06-23-11, 10:12 PM   #86
Sar8
The One

仲有兩個成就就搞店
快過愛麗絲

舊 06-23-11, 11:37 PM   #87
bsky666
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDbrianbluesky
XBox Live GamertagJellyMiu
睇尼都係等跌價......
bsky666 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-11, 05:58 PM   #88
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
日版9月22日發售預定

9月又多一隻 "

舊 06-24-11, 07:01 PM   #89
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
見係三上+似bio4,買左,
玩落唔錯,而且d音樂好正~
可惜男主角唔夠型,而且配音把聲唔太好

舊 06-24-11, 11:53 PM   #90
Sar8
The One

原來最難既成就係..
搵80舊紅gem
可以搵到既得3十幾舊
剩低要買
大概要買起碼四十舊...個流程咁短唔用bug根本做唔到

其實隻game係咪設計失衡...
好似半成品咁
剩係果個mini game要玩三次都覺得佢係dum波鐘

舊 06-25-11, 04:23 AM   #91
Sar8
The One

最尾死唔憤氣再打多次
用哂所有bug都要係第4章4節先至可以全部red gem.....
嘔血

舊 06-25-11, 04:30 AM   #92
闇影風

其實開EASY, 因為紅寶石最平

再係Paula係水到比人拉走果到磨就得...
果到係無限敵人, 每次3隻

同埋同Vanquish一樣
果個位有紅寶石, 你拎完, 之後假如有Checkpoint, 你Quit Game再LOAD返, 紅寶石會出返黎
唔怕煩有d位可以咁呃多粒

常駐突滿村姑或鶴媽

此篇文章於 06-25-11 04:33 AM 被 闇影風 編輯。
舊 06-25-11, 10:50 AM   #93
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
原來最難既成就係..
搵80舊紅gem
可以搵到既得3十幾舊
剩低要買
大概要買起碼四十舊...個流程咁短唔用bug根本做唔到

其實隻game係咪設計失衡...
好似半成品咁
剩係果個mini game要玩三次都覺得佢係dum波鐘
EA出晒名就係硬推半製成品出街,然後就等隻GAME死...a

DEV KILLER呢個TITLE唔係浪得虛名O架.../

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-11, 12:46 PM   #94
Sar8
The One

引用:
作者: 闇影風 查看文章
其實開EASY, 因為紅寶石最平

再係Paula係水到比人拉走果到磨就得...
果到係無限敵人, 每次3隻

同埋同Vanquish一樣
果個位有紅寶石, 你拎完, 之後假如有Checkpoint, 你Quit Game再LOAD返, 紅寶石會出返黎
唔怕煩有d位可以咁呃多粒
要屈既話不如係第二章有一隻大臉怪出來會嘔怪仲好
因為打斷腳再踩怪會多兩粒,你果個位我記得會打完,而且唔可以打斷腳

你所講果D位其實唔係咁多

我有另一個方法
係4-3之前用哂D錢佢先(隻game上限得一千蚊)
係有一個空間有兩個羊頭燈
先殺左開頭兩隻會噴個羊頭燈果隻怪
跟住出一隻會隱型偷襲你既怪,佢著住件要炸彈先爆既甲
引佢出來用RB射到佢訓低
衝埋去踩佢,由於佢有件甲,你踩唔死佢,但係佢就不停嘔鑽石出來
咁樣可以屈一千蚊
如果之前4-3之前打得好都會有一千蚊左右
咁樣係easy至少夠買四十舊紅gem

舊 06-25-11, 08:20 PM   #95
An0raku
速報Glutton

引用:
最尾死唔憤氣再打多次
用哂所有bug都要係第4章4節先至可以全部red gem.....
嘔血
攞哂80粒=升爆所有武器同生命值 加 成就
咁都重有心機儲
舊 06-25-11, 08:26 PM   #96
Sar8
The One

其實升果D能力
三把鎗加攻
散彈加到8粒彈
機鎗加幾粒容量

LIGHT SHOT升時間,rate of fire真係夠打橫行架啦
HP+儲全疊打
我玩左四輪,係最後一輪為左拿成就而去升
打hard都唔駛要太多血....
因為實在太易玩

舊 06-25-11, 08:35 PM   #97
An0raku
速報Glutton

引用:
其實升果D能力
三把鎗加攻
散彈加到8粒彈
機鎗加幾粒容量

LIGHT SHOT升時間,rate of fire真係夠打橫行架啦
HP+儲全疊打
我玩左四輪,係最後一輪為左拿成就而去升
打hard都唔駛要太多血....
因為實在太易玩
thx! 我打hard打到第四章都唔係太知升乜最實際
升咗血 散彈 光彈 同 机關槍
希望聽日可以爆机 1000成就我放棄
舊 06-26-11, 01:28 AM   #98
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
啱啱FD LIST有人玩呢隻GAME,
吹水期間佢話一入GAME按個START掣就有成就解了
但轉過頭一睇完過場就HANG機,
好似好多BUG下。

舊 06-26-11, 06:42 AM   #99
An0raku
速報Glutton

引用:
作者: 機場美少年 查看文章
啱啱FD LIST有人玩呢隻GAME,
吹水期間佢話一入GAME按個START掣就有成就解了
但轉過頭一睇完過場就HANG機,
好似好多BUG下。
試通有次用光彈 隻怪唔郁又唔射唔死
攪到要restart 不過好多save point都無咁嬲

除咗呢隻之外 有幾隻日系射擊game都係start game就派成就
唔知係想諷刺個成就制度定係fan service
舊 06-26-11, 08:07 PM   #100
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
剛剛開始玩左陣,個操控似VANQUISH多過似Bio,又係用變形鎗
場景佈置好似Halloween d鬼屋

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[業界] 三上真司 × 須田剛一 x EA neo2046 電視遊戲討論版 10 10-08-08 01:16 PM
[多機種] Spider-Man: Web of Shadows neo2046 電視遊戲討論版 6 06-23-08 02:56 AM
[NDS]Dust & Shadows neo2046 手提遊戲機討論版 0 11-26-04 11:17 PM
三上走了??? 石光 電視遊戲討論版 28 11-15-04 08:17 AM
Neverwinter Nights: Shadows of Undrentide 邪教教主 手機資訊/電腦軟硬討論 0 01-08-03 05:40 PM

現在的時間是 07:22 AM

手機版 | APP版