Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-21-20, 10:41 PM   #576
darkvolver
God of Gamer
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
開始tube上補完.......果然不先買不是一件慘事。

現在可以繼續補完等對馬...

舊 06-21-20, 10:41 PM   #577
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
既然啲Game評同KOL都被谷到咁嘅地步
佢地應該最快聽日工作日就會吹道德綁架左幾多人了
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-20, 11:05 PM   #578
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
爆左機先入黎呢個topic
雖然我個人一向唔太buy頑皮狗劇情同角色, 就算上集都唔覺有坊間講到更神
因為主機大作同鐘意TPS類先買黎玩
所以反而又唔覺今集劇情坊間講到更屎, SJW元素同節奏係難頂, 但致少復仇連鎖個主題到位
至於gameplay部份都一貫ND作風無新意, 但整體感覺上集個緊張感好好多

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-20, 12:42 AM   #579
Sito
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
爆左機先入黎呢個topic
雖然我個人一向唔太buy頑皮狗劇情同角色, 就算上集都唔覺有坊間講到更神
因為主機大作同鐘意TPS類先買黎玩
所以反而又唔覺今集劇情坊間講到更屎, SJW元素同節奏係難頂, 但致少復仇連鎖個主題到位
至於gameplay部份都一貫ND作風無新意, 但整體感覺上集個緊張感好好多
好合理,而家鬧得最勁的都係好鐘意上集的玩家

如果今集係獨立新作故事會容易接受啲
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-20, 08:29 AM   #580
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
The Last of Us Part II has the Biggest UK Launch of 2020, Outsells Animal Crossing: New Horizons by 40% - Sales

https://www.vgchartz.com/article/444...orizons-by-40/
https://www.gamesindustry.biz/articl...ords-uk-charts

Last Week, This Week Title, New Entry

1 The Last of Us Part 2
2 2 Ring Fit Adventure
3 3 FIFA 20
1 4 Mario Kart 8: Deluxe
6 5 Call of Duty: Modern Warfare
4 6 Grand Theft Auto 5
7 7 Minecraft (Switch)
9 8 51 Worldwide Games
15 9 Pokémon Shield
14 10 Star Wars Jedi: Fallen Order

注意:這是周間銷量,新game通常排頭位好正常。

舊 06-22-20, 08:51 AM   #581
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Sito 查看文章

最大問題今集明顯係呃玩家入局cap 水
一開始所有預告都做到會繼承上集嘅感覺
點知一出就係將上一集嘅野完全推翻
如果佢講到明新一集換主角,完全新開始,玩家都唔會有咁大反應
佢哋冇咁做明顯佢哋都知會影響銷量
ND 而家擺明又要威又要戴頭盔
呢啲叫黑心行銷

舊 06-22-20, 08:58 AM   #582
yorkyork

註冊日期: May 2010
又買通晒D分,
又要預告片cut到咁,
又不停話叫人自己試過先係真,
你話佢地唔知咁整D人會唔買真係唔信,
依家仲要不停出黎同人嘴炮,
真係幾好野
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-20, 09:10 AM   #583
longlung
Junior Member

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDinteroy
XBox Live Gamertaginteroy
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
The Last of Us Part II has the Biggest UK Launch of 2020, Outsells Animal Crossing: New Horizons by 40% - Sales

https://www.vgchartz.com/article/444...orizons-by-40/
https://www.gamesindustry.biz/articl...ords-uk-charts

Last Week, This Week Title, New Entry

1 The Last of Us Part 2
2 2 Ring Fit Adventure
3 3 FIFA 20
1 4 Mario Kart 8: Deluxe
6 5 Call of Duty: Modern Warfare
4 6 Grand Theft Auto 5
7 7 Minecraft (Switch)
9 8 51 Worldwide Games
15 9 Pokémon Shield
14 10 Star Wars Jedi: Fallen Order

注意:這是周間銷量,新game通常排頭位好正常。
Last Week 第一果隻先堅
longlung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-20, 09:18 AM   #584
darkvolver
頹冗

引用:
作者: longlung 查看文章
Last Week 第一果隻先堅
Star Wars Jedi: Fallen Order 唔知邊度可以入番........

舊 06-22-20, 10:39 AM   #585
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:

呢隻 game 既角色起故事裡面做出大量超出常人理解既野

用新角色 or 舊角色去演都無分別
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-20, 10:55 AM   #586
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
呢隻 game 既角色起故事裡面做出大量超出常人理解既野

用新角色 or 舊角色去演都無分別
我補完到入城.......暫時感覺個故事正常及好重人性黑暗面,特別情和慾描寫都不錯。

始終the last of us背景係未世,正及壞沒有絕對,今日不知明天事,好多野放鬆小小好。

舊 06-22-20, 10:55 AM   #587
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:

聽講一代佢只係掛名編劇, 實際係另一人編劇,大賣好評
2代自己拎番編劇做, 不爽上集父權,就搞成咁囉
你見到佢self insert個角色(佢自己講)對住joel吐口水就知啦
湯米今集本來係新戰神, 型到呢,後期做乜撚, 夾硬變左另一個角色
依家玩埋炎上商法, 下一隻作品見真章

此篇文章於 06-22-20 11:02 AM 被 STRIFE 編輯。
STRIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-20, 11:07 AM   #588
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: darkvolver 查看文章
我補完到入城.......暫時感覺個故事正常及好重人性黑暗面,特別情和慾描寫都不錯。

始終the last of us背景係未世,正及壞沒有絕對,今日不知明天事,好多野放鬆小小好。
兩邊人馬, 一時殺你老味 I'll fucking kill you, 一時放人 dun let me see you again

loop 左幾次

我都明既, 探討人性丫嘛, right ?

大肚婆上戰場好打得有乜野好表達 ?
舊 06-22-20, 11:11 AM   #589
darkvolver
頹冗

引用:
兩邊人馬, 一時殺你老味 I'll fucking kill you, 一時放人 dun let me see you again

loop 左幾次

我都明既, 探討人性丫嘛, right ?

大肚婆上戰場好打得有乜野好表達 ?
大肚婆的狠毒可以比正常人更甚.......一句你情我願,轉頭bye bye

舊 06-22-20, 01:17 PM   #590
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
我正日典藏版到手,
正日玩左1晚,
琴日停左1日,
內有劇透!
(Joel之死真係好傷心呀!)

今日繼續玩到,
終於入左WFL城,
暫時去到個園型廣場!(今晚繼續)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 06-23-20 04:42 AM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-20, 01:38 PM   #591
Head Shooter
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDcipher001
依然係改變唔到作為一隻單機game,最核心嘅係故事,要向players表達你嘅思想,但係個故事同狗屎無分別嘅事實

就好似你去餐廳食野,就算waiter(PR手法,trailer),餐具(gameplay mechanics)做得幾好,食物係狗屎黎嘅,你d waiter同餐具幾靚都無用

補充:依家個waiter重要逼你食狗屎,你話佢d食物食唔到落肚,佢就話番你歧視佢d狗屎

此篇文章於 06-22-20 05:38 PM 被 Head Shooter 編輯。
Head Shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-20, 01:48 PM   #592
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: Head Shooter 查看文章
呢係改變唔到作為一隻單機game,最核心嘅係故事,要向players表達你嘅思想,但係個故事同狗屎無分別嘅事實

就好似你去餐廳食野,就算waiter(PR手法,trailer),餐具(gameplay mechanics)做得幾好,食物係狗屎黎嘅,你d waiter同餐具幾靚都無用

補充:依家個waiter重要逼你食狗屎,你話佢d食物食唔到落肚,佢就話番你歧視佢d狗屎

仲係menu照片 (trailer) 與事實不符
仲要話你未食過無資格話佢係屎

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-20, 03:21 PM   #593
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
屎都係原本好靚既美食佳餚...
有人同我講玩下ok,劇情就當係8點檔個d…
唔好同我劇透,請用返Hide啦。
始終有人未玩想感受下,(例如我…)

舊 06-22-20, 07:19 PM   #594
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
http://chng.it/ndccXJxqNv

表態

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-20, 07:57 PM   #595
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
玩還玩,記得玩完再睇下人地講左啲乜

https://tw.mobi.yahoo.com/games/gorilla-061057736.html

舊 06-22-20, 08:09 PM   #596
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

E+ d 打手開始帶風向

講咩如果唔理劇情既話,其實都好好玩
由手機版發出
舊 06-22-20, 08:22 PM   #597
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
E+ d 打手開始帶風向

講咩如果唔理劇情既話,其實都好好玩
由手機版發出
唔理劇情點解唔去玩vanquish,點睇都爽好多

舊 06-22-20, 08:42 PM   #598
Head Shooter
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDcipher001
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
唔理劇情點解唔去玩vanquish,點睇都爽好多
用番我上邊嘅比喻:
比人鬧爆d食物係屎之後又唔夠人講,自知理虧,咪唯有轉移視線,同人講我地d餐具好靚嫁
Head Shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-20, 09:56 PM   #599
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: Head Shooter 查看文章
用番我上邊嘅比喻:
比人鬧爆d食物係屎之後又唔夠人講,自知理虧,咪唯有轉移視線,同人講我地d餐具好靚嫁
更何況,玩本身都唔係特別好玩
由手機版發出
舊 06-22-20, 10:29 PM   #600
MTse
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDMTSe
嗰對討論令到我諗起榴槤:

有啲人堅持佢好味又補血,有啲人就點都要話佢係屎⋯⋯

無食過嘅聞落去好似係屎,食過嘅又有一半人話佢真係屎。
叫你自己去試吓呢?又話好叫你食屎⋯

人類真係一班好撚麻煩嘅動物嚟㗎

此篇文章於 06-22-20 10:35 PM 被 MTse 編輯。
MTse 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[Wii] Wii Fit -Part II [you can weigh your pets!] 神祕人1號 電視遊戲討論版 52 06-19-09 10:32 PM
香港公園荷花 part II 加賀KAGA 照相館 0 07-29-07 10:39 PM
[NDS] 機戰W -Part II [已售] 神祕人1號 手提遊戲機討論版 693 03-16-07 04:09 PM
Maksim「變奏曲VARIATIONS PART I & II」 masaki Neo Music UNIVERSE 3 10-12-04 01:25 AM
MS DCOM RPC Patch Part II Rabbidas 手機資訊/電腦軟硬討論 5 09-16-03 11:22 PM

現在的時間是 09:42 PM

手機版 | APP版