Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

查看投票結果: 齊齊投下神聖一票, 你認為值多少分?
A) 91-100 分 0 0%
B) 81-90 分 9 60.00%
C) 71-80 分 5 33.33%
D) 61-70 分 0 0%
E) 51-60 分 1 6.67%
F) 41-50 分 0 0%
G) 31-40 分 0 0%
H) 21-30 分 0 0%
I) 11-20 分 0 0%
J) 0-10 分 0 0%
投票者: 15. 您不可以參加此投票

主題工具 顯示模式
舊 02-19-05, 11:14 PM   #1
GAF GGXX團
紅月カレン

註冊日期: Mar 2002
[MOVIE] 娛樂大亨 - Add Poll

無人討論既?

今日睇左...全長170mins....
老實講...有d悶...不過後尾(最尾半小時)都算精彩~

如果鍾意睇故事既戲...可以一睇~

但係依套野有好多位都睇唔明= =|||睇完之後覺得個故事有d9唔搭8...
應該係我睇得唔夠深入...

舊 02-20-05, 12:15 PM   #2
initial
God of Gamer

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
引用:
作者: 91
無人討論既?

今日睇左...全長170mins....
老實講...有d悶...不過後尾(最尾半小時)都算精彩~

如果鍾意睇故事既戲...可以一睇~

但係依套野有好多位都睇唔明= =|||睇完之後覺得個故事有d9唔搭8...
應該係我睇得唔夠深入...
昨天睇o左 la~ 我就唔覺得悶woo~ 因為我like 呢d 劇情戲~
另外, 里安納度真係正ar~ 做得好好~

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-05, 04:43 PM   #3
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
首先覺得改名唔係改得太好

作為講述一個傳奇人物, 我唔係太感受得到果種傳奇味道,
主角果種神經性格表現得唔錯,
但表達追求理想o既狂熱就因此削弱左......
到底係選角錯誤定係導演問題.......
係接近尾段先至好返d

總結而言, 都值得一睇
鍾意飛機/ 航空o既, 都唔應該錯過

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-05, 10:09 PM   #4
GAF GGXX團
紅月カレン

引用:
作者: initial
昨天睇o左 la~ 我就唔覺得悶woo~ 因為我like 呢d 劇情戲~
另外, 里安納度真係正ar~ 做得好好~
想問下d戲情.....我真係有d睇唔明....
點解佢成日見到d人 望住佢...就好會覺得好似熟人仇視佢...之後就痴線...本時好正常,一比人望就痴線~"~
開頭同結尾...都強調佢阿媽講果2句...成日都話"you are not safety" 同咩隔離xxxxx
究竟有咩意思= =||

舊 02-20-05, 11:26 PM   #5
路人甲乙丙
Ultimate Gamer
你想我打甚麼?

註冊日期: Jul 2002
引用:
想問下d戲情.....我真係有d睇唔明....
點解佢成日見到d人 望住佢...就好會覺得好似熟人仇視佢...之後就痴線...本時好正常,一比人望就痴線~"~
開頭同結尾...都強調佢阿媽講果2句...成日都話"you are not safety" 同咩隔離xxxxx
究竟有咩意思= =||
1.佢有<<被迫害妄想症>>.

2. 因為當時流傳一病毒.佢呀媽成日同佢講.

令佢長大後有潔癖.

咩叫飄移呀?
飄移未就係o個個粗心大意既公路
同埋o個條濕滑既司機囉!
咁又點呀? 型囉! .
路人甲乙丙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-05, 07:33 PM   #6
GAF GGXX團
紅月カレン

引用:
作者: 路人甲乙丙
1.佢有<<被迫害妄想症>>.

2. 因為當時流傳一病毒.佢呀媽成日同佢講.

令佢長大後有潔癖.
1.內容有解釋到??

2.個潔係佢去議會果度..已經無左...但係ending又出翻果句...感覺上個ending好怪..

舊 02-21-05, 07:37 PM   #7
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
昨天睇左~除左少少對白既段落之外,基本上冇乜泠場
不過套戲個中文太...唔關事...

另外一問
做咩戲尾段佢會困自己嚮小型影院果個房入面?

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-05, 07:41 PM   #8
GAF GGXX團
紅月カレン

引用:
作者: KUSANAGI 草薙

另外一問
痴左線瓜~"~

舊 02-21-05, 10:40 PM   #9
S.T.A.R.S.
Banned

註冊日期: Apr 2002
我返而覺得尾段比較悶D
Ending係架大力士起飛到度完好似會好D
引用:
2.個潔係佢去議會果度..已經無左...但係ending又出翻果句...感覺上個ending好怪..
精神病唔會冇端端冇左,佢未至於癲到連眼前一切都唔理,因佢唔賣環航就要去個審訊
S.T.A.R.S. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-05, 10:51 PM   #10
GAF GGXX團
紅月カレン

引用:
作者: S.T.A.R.S.
我返而覺得尾段比較悶D
Ending係架大力士起飛到度完好似會好D

精神病唔會冇端端冇左,佢未至於癲到連眼前一切都唔理,因佢唔賣環航就要去個審訊
我覺得議會果段幾好睇~~

佢最尾都敢同人握手...應該想講已經唔再怕唔乾淨...
不過套野,好似由頭到尾都睇個痴線佬咁...

舊 02-21-05, 10:55 PM   #11

Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2002
我覺得李安納度做得好好啊, 全套戲只係睇佢演技都值啦!
   目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-05, 11:13 PM   #12
煉獄
Crazy Gamer
百事能黏貼膠

註冊日期: Jan 2004
睇o左,李安納度演技比佢之o既戲好好多.
由其是同人傾飛機設計,套戲,軚盤o個段.即係掃地阿拍o個段.

套戲都幾好睇,不過冇乜起承轉合,結局都唔知.

一個咁傳奇o既人物只係講佢o既航空事業,娛樂只係輕輕帶過,賭場就講都冇講,好似差o的.
都唔知做乜叫娛樂大享.

奸仔:「
煉獄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-05, 01:23 PM   #13
dan
sun shine™

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: KUSANAGI 草薙

另外一問
台灣個名仲正
http://aviator.ha-movie.com/
dan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-05, 03:52 PM   #14
GAF GGXX團
紅月カレン

引用:
作者: dan
台灣個名仲正
激正~~
成套笑片咁~~

此篇文章於 02-22-05 03:54 PM 被 91 編輯。
91 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-05, 12:26 AM   #15
Akito86
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: 煉獄
睇o左,李安納度演技比佢之o既戲好好多.
由其是同人傾飛機設計,套戲,挼Lo個段.即係掃地阿拍o個段.

套戲都幾好睇,不過冇乜起承轉合,結局都唔知.

一個咁傳奇o既人物只係講佢o既航空事業,娛樂只係輕輕帶過,賭場就講都冇講,好似差o的.
都唔知做乜叫娛樂大享.

係香港譯名唔好je, 原本個英文名都幾切題
今日睇o左, 發展算幾平淡, 不過都好睇
最唔明都係明明有潔癖, 但都忍到自閉係間房儲尿....以為已經冇o左潔癖原來仲有..

舊 02-26-05, 06:29 PM   #16
cinimod

之前唔知咁長,睇到中段真係幾難捱,最後果d官商勾結戲都算係我杯茶,過得去啦,不過我女友就話失望o羅,對佢尼講就悶d

主角中後段果舖差d死咁滯,之後仲敢楂飛機,有無咁勇啊,起碼都應該俾少少描寫

睇簡明大英百科全書話主角真人最後都要賣出TWA,點解呢?查實佢後期撈乜呢?

主角始終太型,睇尼Oscar都無佢份o羅
cinimod 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-05, 02:26 AM   #17
traveller
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
引用:
台灣個名仲正

嘩~ 唔好玩啦~
點解台灣o個邊硬係要作過個名, 仲要次次都咁攞胆...

今日係tsuen wan broadway睇, 正場$35仲可以睇兩個幾鐘, 很滿足
traveller 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-05, 11:51 PM   #18
Gashapon™

註冊日期: Dec 2003
引用:
台灣個名仲正
仍然係睇個名唔知套戲講乜既風格
Gashapon™ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-05, 08:03 PM   #19
Kenji少
暴走中

XBox Live GamertagKenji1445
基本上成套戲只係改篇並唔係真實之全部~
而且寫得主角有點兒正面~~
不過以馬田+里奧兩人既合作~呢套劇情片絕對合格~
而片中所提及既電影亦都真有其作~
有興趣既朋友可以去hmv搵下~
Kenji少 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-05, 08:37 PM   #20
柯士甸
Ultimate Gamer
愛姿病x奶茶毒~

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDfoxaustin
悶就唔覺悶..
係覺得劇情唔夠突出~
應該可以再好d

舊 03-03-05, 07:49 PM   #21
~_~
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2004
PSN  IDvieri_kenshiro
so good ar....but ending so fast
~_~ 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[MOVIE] Constantine(魔間行者) 討論區(內有劇情討論, 請各會員留意) - Add poll JACKY 電影版 133 11-14-20 09:59 PM
[VCD-24Mar/DVD On Sale] The Incredibles(超人特工隊) - 粵語及英文版討論區 [Add Poll] -內有劇情討論, 不喜者勿入 JACKY 電影版 146 03-27-05 04:20 PM
生擒霍老爺-meet the Focker- Add Poll 月牙火介 電影版 21 02-22-05 10:04 AM
小飛俠前傳之魔幻童心 - Add Poll syncmaster 電影版 8 02-11-05 11:31 AM
[Now On Sale] 黃耀明 ~明日之歌討論區 (Add Poll) - 參考價格:$83-95 JACKY Neo Music UNIVERSE 42 09-09-04 02:28 PM

現在的時間是 04:40 PM

手機版 | APP版