Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 11-24-15, 10:19 AM   #376
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
唔會話無影響既,好低咁解
會因為拉布同掟蕉而否定人力同社民連既
平日都唔睇立法會開會架啦:o)

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-15, 10:47 AM   #377
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: sugihara 查看文章
其實你知唔知條白痴人妖係咩人做過啲乜?你估我話佢人妖單純因為佢扮女人?唔怪得國師未食藥都咁多人撐啦

你搵條劉馬車級數嘅傻佬話同游小姐佢哋一樣我堅覺得侮辱緊人囉
我只認為不論一個外表,性取向,性認同,可以合法行使公民權利的就應該要比佢
關政見和有冇人投是兩回事

我針對你那句是因為那句只針對別人外表
咁同"你地而家選美咩?!選個咁靚既做咩"果班反對遊小姐的偽女權組織有分別?

我話知建制都派個跨性別者出來選(雖然99%沒可能)
他是合法行使公民權的話就不應該因為這些外在因素而歧視
罵對家的因素幾時都是種票賄選賣港etc

PS.你認你私心有歧視好過啦,唔好包裝到好似因為人地政見唔同自己先反對佢咁

舊 11-24-15, 10:49 AM   #378
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
其實LOAD起掟蕉唔多會影響選情GA WOW

事實係人力D地區工作廢既印象仲大影響......
超多人一提起人力社記就咩魚蝦蟹都出晒黎。
大舊既地區工作好勁架,其他地區就可以話係零。
譚香文就地區工作100分+用前線牌頭出,先可以打敗頭條+TVB+西環。

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
唔會話無影響既,好低咁解
會因為拉布同掟蕉而否定人力同社民連既
平日都唔睇立法會開會架啦:o)
但就係唔會睇唔會理立法會既人係大多數呢,唔會去理解點解要拉布,淨係知佢地係拉布怪。

舊 11-24-15, 11:04 AM   #379
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: knight-philip 查看文章
我只認為不論一個外表,性取向,性認同,可以合法行使公民權利的就應該要比佢
關政見和有冇人投是兩回事

我針對你那句是因為那句只針對別人外表
咁同"你地而家選美咩?!選個咁靚既做咩"果班反對遊小姐的偽女權組織有分別?

我話知建制都派個跨性別者出來選(雖然99%沒可能)
他是合法行使公民權的話就不應該因為這些外在因素而歧視
罵對家的因素幾時都是種票賄選賣港etc

PS.你認你私心有歧視好過啦,唔好包裝到好似因為人地政見唔同自己先反對佢咁
咪懶中立理性啦,條友出嚟明玩嘢選到一半走咗去已經唔係政見問題,雨傘直頭叫完人衝自己搭車走,呢啲係人格問題呀
一條明玩嘢嘅人妖你同青年新政班人比,真係好侮辱咁有heart嘅佢哋囉

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-15, 11:07 AM   #380
vov430
God of Gamer
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
西環照禮義廉肺,,,,,,幾時亞爺照西環肺.....

http://www.post852.com/%E3%80%90%E5%...D%B3%E6%94%B9/
講左成年乜都最衰佔中,今次真係就唔比講

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-15, 11:08 AM   #381
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
人力出選,我認為得快必易認d
不過走左去挑亡國興

其他好面目矇糊

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-15, 11:12 AM   #382
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
中出羊子點睇都唔關佢係唔係人妖事下化:0)?

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-15, 11:15 AM   #383
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

引用:
作者: sugihara 查看文章
咪懶中立理性啦,條友出嚟明玩嘢選到一半走咗去已經唔係政見問題,雨傘直頭叫完人衝自己搭車走,呢啲係人格問題呀
一條明玩嘢嘅人妖你同青年新政班人比,真係好侮辱咁有heart嘅佢哋囉
咁佢係不滿你話羊羊係人妖啫,隻羊應該係易服,唔係變性人,就算係,今時今日都唔應該用人妖來稱呼囉。
你叫佢死剷都仲ok。
不過佢用易服/性別障礙(?)黎同靚得滯拉埋來講又唔係幾啦更。

此篇文章於 11-24-15 11:30 AM 被 2dn 編輯。
2dn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-15, 11:18 AM   #384
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

PSN  IDsrwtk
以現今香港道德標準
單以外形
咁既樣流失多少一般票?

莫講內在,慢必同性戀都係勝出先提
起碼唔會認為係正面因素

我唔會因為佢xx 而戴有色眼鏡睇佢
正正你覺得xx 係負面因素

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-15, 11:22 AM   #385
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

註冊日期: Jan 2004
XBox Live GamertagMikekoala
荃威選區奇怪事:
選個陣,某建制派贏左。然後第二日撐佢果班業主立案法團係業主大會被人投票解散左。

問我點解會釘控~ 究竟點解要苦楚
我笑住回答~ 講一聲~ 我係我
wuxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-15, 11:23 AM   #386
david
The One

引用:
作者: wuxu 查看文章
荃威選區奇怪事:
選個陣,某建制派贏左。然後第二日撐佢果班業主立案法團係業主大會被人投票解散左。
固有技:過橋抽板

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-15, 11:50 AM   #387
chitkan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2009
游主席點睇個外表都係加分多過減分啦
起碼男選民,除非原本就親建制,就唔理打扮夠唔夠專業就已經加左分,
老老實實男人就係咁既構造,無得駁既

其實好簡單一樣
treegun配飯亡國契仔有贏有輸
我就唔信呢班人加埋都唔夠鼠王一個黑人憎
但佢地d訪問加埋
好似徐子見咁,除左最尾報名六星期ko樹根大家仲有咩印象
未必個個up得出佢個名,認得出佢個樣添,
最多咪, 哦,踢走treegun果個呀嘛,好似有戴眼鏡....etc.

游主席有咩政綱? 我真係唔知, 電視望過佢訪問都係講d大路野
所以我都唔認為佢係因為政綱優勝而令佢凸出

點解係得游主席咁多訪問、咁多人講、咁多政治漫畫?

講到尾your face your fate
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-15, 11:53 AM   #388
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
引用:
作者: wuxu 查看文章
荃威選區奇怪事:
好合理姐 佢要睇主班大財團架嘛b
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-15, 11:53 AM   #389
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
點都好,政治就係現實,現實就講包裝。
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-15, 11:58 AM   #390
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
作者: chitkan 查看文章
起碼男選民,除非原本就親建制,就唔理打扮夠唔夠專業就已經加左分,

其實好簡單一樣
但佢地d訪問加埋
最多咪, 哦,踢走treegun果個呀嘛,好似有戴眼鏡....etc.

游主席有咩政綱? 我真係唔知, 電視望過佢訪問都係講d大路野

唔係反對你D論點, 不過傳媒/市民自動將樣貌放大, 政綱縮小都係因素
我唸除非好熱衷政治同做足功課, 市民要嗡得非自己區出侯選人政綱真係有D難度.
大家都係吹水O者, 市民/傳媒有個樣吹下咪算囉.

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-15, 12:09 PM   #391
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

其實我覺得講政綱先無得嬴 你最多只可以將個政治取態擺上前面
對手已經做左咁耐,經驗一定嬴你,講政綱你好難一下子同對面打,你幾政見獨到一般人都會覺得你只係吹水
反而包裝好D,比到人印象你勤力落區做野,再打正牌頭你唔係建制派但你好心機幫居民仲好

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 11-24-15, 12:09 PM   #392
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:

其實好簡單一樣
但佢地d訪問加埋

對仔加分太多 對女 尤其是黃埔班中產大媽 就好有機變減分的
由day1標籤佢做女神 都知難贏
黃埔唔係漁灣班基層咁易搞的

舊 11-24-15, 01:55 PM   #393
chitkan

註冊日期: Dec 2009
藍絲智商真係低d?

chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-15, 02:20 PM   #394
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

不過照今次區會選舉既結果
似乎雨傘一役既影響對泛民整體而言係有利多於不利
原本我預算泛民2016會死晒,但而家咁睇我覺得有機會不跌反升喎

ペルソナ5

隨時更新
舊 11-24-15, 03:02 PM   #395
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

引用:
新同盟早過新民黨成立架。

舊 11-24-15, 03:03 PM   #396
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: 2dn 查看文章
咁佢係不滿你話羊羊係人妖啫,隻羊應該係易服,唔係變性人,就算係,今時今日都唔應該用人妖來稱呼囉。
你叫佢死剷都仲ok。
不過佢用易服/性別障礙(?)黎同靚得滯拉埋來講又唔係幾啦更。
就是這樣

另外
唔係變性人 X
未算係變性人 O

引用:
作者: T.K. 查看文章
以現今香港道德標準
單以外形
咁既樣流失多少一般票?

莫講內在,慢必同性戀都係勝出先提
起碼唔會認為係正面因素

我唔會因為佢xx 而戴有色眼鏡睇佢
正正你覺得xx 係負面因素
咁你要覺得你叫人人妖係中性詞/讚緊佢咁咪由你囉
不過記住語言是用來人與人作意見互通之用

引用:
作者: D.K. 查看文章
唔係反對你D論點, 不過傳媒/市民自動將樣貌放大, 政綱縮小都係因素
我唸除非好熱衷政治同做足功課, 市民要嗡得非自己區出侯選人政綱真係有D難度.
大家都係吹水O者, 市民/傳媒有個樣吹下咪算囉.
其實真的要講的話
人人投票目的有不同
我自己的話就是要vote建制out,理得個對手有冇經驗總之投比個對手先
treegun落選都有因為這個原因

咁有人鍾意用樣嚟決定投邊個
認左佢咪得囉,之後記得受埋別人的反應(不論正負面)
好過明明以貌取人但之後被人挑機就講到自己好用心咁跟政綱決定

舊 11-24-15, 03:31 PM   #397
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
https://hk.news.yahoo.com/%E6%9C%AC%...203512319.html
引用:
不少「傘兵」不但能取得撐佔領的激進本土派票源,連反佔領、反拉布、反本土的中間溫和泛民支持者,最後也投票支持他們。
喺邊度黎D咁既人?

舊 11-24-15, 05:10 PM   #398
Rv250

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
呢個集團啲報紙算罷啦唔好認真
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-15, 05:31 PM   #399
chitkan