Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 11-23-15, 11:39 AM   #301
enishi
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: Fean 查看文章
白鴿少左四席。
睇嚟白鴿會派涂謹申、羅健熙去選超區。新民主同盟自己本身都夠票選超區,我諗佢地都估唔到會贏咁多,但係多數都唔會參加
白鴿少左位因為之前幾個議員退黨保平安,用現實逼舊人退落黎係好事,如果班大佬仲係唔化就算數啦

白鴿不如搵治愈系選超區啦…

新同盟已經話唔會選超區
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 11:39 AM   #302
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
我果區(天耀)
後生(高登)仔輸俾賤聯...只輸161票

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 11:50 AM   #303
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
差唔多可以賽後檢討啦掛

激進派全輸,證明唔玩比例代表制就冇乜機
不過下屆垃圾會仲係會每區一個所以萌大奶

民主黨損失比想像中少
雖然輸左個AV仁,應該恭喜屯門好快就有堆填區

同03年贏的係泛民一樣
後生仔今次係贏家
不過希望當選既可以做好地區工作
唔好贏左就自滿

以後界票應該會變成常規戰術
泛民會越黎越難打
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 12:34 PM   #304
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
問個根本既問題,其實傘兵等後生仔算唔算泛民?
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 12:49 PM   #305
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code4081 6920 1571
PSN  IDReiYaw
XBox Live Gamertag360已丟
我果區今年又分拆又合併(慈祐)
上次我果區個假獨立今年冠埋民建聯名係新區一選即中...(耀祐)
本來無位都變有位...係咪真係兩條邨一大一細要三個人打骰..?
(我知慈祐加左少少嘉湖 擺到明溝d中產入黎諗住搶埋個位 )

reiyaw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 01:17 PM   #306
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: sugihara 查看文章
仲有個問題就係假傘策略好成功......
應該又是一車一車票送去的吧?
正路支持雨革的人一見他們有Wechat就即時知道是鬼吧

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
問個根本既問題,其實傘兵等後生仔算唔算泛民?
由手機版發出
起碼蘋果把傘兵分拆開獨立計

舊 11-23-15, 01:39 PM   #307
newb
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
引用:
作者: enishi 查看文章
白鴿少左位因為之前幾個議員退黨保平安,用現實逼舊人退落黎係好事,如果班大佬仲係唔化就算數啦

白鴿不如搵治愈系選超區啦…

新同盟已經話唔會選超區
總覺得有機會飯民無辦法下會推舉個靚女傘兵去選
newb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 01:40 PM   #308
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
引用:
我屬果區件民建聯做左十幾廿年,今次得兩條蘑碌挑機,根本無得變

感動0既係TREE根輸左,不枉我兜口兜面凸佢

不過呢...雨傘路線上位,激進同白鴿都唔掂,其實大家應該知咩事,點樣帶落2017啦
激進牌頭由上屆到而家, 已經證明左响區選係負資產, 今屆社記人力熱狗基本上全軍覆沒, 唯獨當選嗰兩個就係掛前線唔掛人力嘅譚香文, 同埋冇掛社記嘅古桂耀

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!

此篇文章於 11-23-15 01:47 PM 被 YHW 編輯。
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 01:48 PM   #309
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: knight-philip 查看文章
唔係,係佢地好成功界走左勝負關鍵,俾一車車嘅保皇贏左
睇下筲箕灣,真傘miss俾個假傘搶左百幾票,結果輸左幾十票俾保皇
聽講好幾區都係咁(唔係講av仁呀)

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 01:51 PM   #310
凍檸茶>﹏<
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
3DS Friend Code0387 9197 5242
引用:
作者: 埃及使者 查看文章
我果區(天耀)
後生(高登)仔輸俾賤聯...只輸161票

已經好好、我見佢都好努力拉票

ウチの姫さまがいちばんカワイイ:82268032
GBf 1131127
凍檸茶>﹏< 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 01:51 PM   #311
Fean
Game Master

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: sohippy 查看文章
總覺得有機會飯民無辦法下會推舉個靚女傘兵去選
如果飯民真係夠膽死推個傘兵去選超區,咁應該全部要亡黨
同埋大部分傘兵都同泛民劃清界線,講到明唔係敵人,但都唔係朋友。今次區選連基本配票協調都唔參與,又點會願意聽泛民支笛。

舊 11-23-15, 01:55 PM   #312
Fean
Game Master

註冊日期: Jul 2002
到左而家我都仲係望唔透,到底鄭松泰係唔係真心有一刻諗過會贏?

舊 11-23-15, 02:02 PM   #313
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: Fean 查看文章
到左而家我都仲係望唔透,到底鄭松泰係唔係真心有一刻諗過會贏?
如果唔係思覺失調
應該只有發夢果時掛

熱血今次好明顯係繼續狙擊白鴿
而且成功了
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 02:13 PM   #314
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
我相信得熱狗覺得自己唔係狙擊緊白鴿...sosad

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 02:15 PM   #315
JMi

註冊日期: Feb 2011
我相信熱狗唔會覺得自己區選選唔到就叫失敗
狗粉只會覺得咁樣証明左港九新界都太多港豬而已

舊 11-23-15, 02:17 PM   #316
newb
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
https://www.facebook.com/IDS.CALL4VA...45491195539113

引用:
CALL4VAN 客貨車調整收費通告:
鑒於有最新數據顯示過半黃埔東居民視力有問題,以及區內鼠患問題持續,凡進入黃埔東的訂單,加收$20安全行車及消毒清潔費,即日生效。
如需豁免收費,請以電話落單 6990 4567 註明閣下曾竭力滅鼠
笑左
newb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 02:24 PM   #317
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
本人表示支持b

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 02:28 PM   #318
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
頂,玩真架?

舊 11-23-15, 02:29 PM   #319
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
當傘兵都有進賬

一個熱狗不正視私怨大過天
全軍盡墨,不到只得建制自動當選的地方
咁既地區工作點選立法會?講天下無敵,結果次次輸,終有次要負責

一個白鴿不正視選民不滿,不檢討不道歉不改善
獨立後起冒起,當一成氣候,就唔會再有含淚投票
一班乳鴿羽翼一成即閃組新黨睇你點?

兩邊都等死吧
係高登時事食花生食到飽

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 02:36 PM   #320
yorkyork

註冊日期: May 2010
引用:
唔係,係佢地好成功界走左勝負關鍵,俾一車車嘅保皇贏左
睇下筲箕灣,真傘miss俾個假傘搶左百幾票,結果輸左幾十票俾保皇
聽講好幾區都係咁(唔係講av仁呀)
我個區黎,
一收到信睇到個3號都覺得唔對路
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 02:50 PM   #321
安安

註冊日期: Jan 2002
馬後炮一下:
引用:
http://www.inmediahk.net/node/1033948
可能是另一個梁振英
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 02:53 PM   #322
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 海野藻屑 查看文章
香港獨立媒體網
【區選即時】(02:12) 屯門樂翠選區最終由何君堯以1,742票勝出,何俊仁則得到1,617票,何俊仁正式承認敗選。
在票站初步點票時,鄭松泰獲悉自己得到367票,何君堯的競選團體即歡呼慶祝,何君堯其後公開表示,計算鐵票後宣佈自己勝出。
6位參選人最終得票數字如下,
1號何君堯(獨立)1742票;2號阮偉忠(社會服務團)97票;3號鄭松泰(熱血公民)367票;4號張永偉(獨立)22票;5號沈錦添(獨立)84票;6號何俊仁(民主黨)1617票。
何俊仁指,整體而言民主黨表現強差人意,很多巨重量級、在地區有成績的候選人都落敗收場,他表示失望及震驚。他表示即使有新晉臉孔勝出,但整體而言依然失望,他指民主黨會分析結果,待黨主席劉慧卿今日稍後公佈。

=-=-=-=-=-=-=-
如紅字係事實
點解個"社工"可以咁囂張?
我只會講果3百票堅係關鍵
他日屯門變成點就自己受啦唔好問點解
路係自己揀
良景表示
好無辜

果邊d的人到底點投架.....

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 02:55 PM   #323
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: knight-philip 查看文章

起碼蘋果把傘兵分拆開獨立計
又唔好咁肯肯定

只可以講無 wechat meibo 絕大機會係唔親中/對支那野有所顧忌既表態。
有亦唔一定係親中,明哥 CC 人妻 Kay 都有 meibo 啦,稍為適應下市場都無可口非。
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 03:03 PM   #324
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: T.K. 查看文章
當傘兵都有進賬

一個熱狗不正視私怨大過天
全軍盡墨,不到只得建制自動當選的地方
咁既地區工作點選立法會?講天下無敵,結果次次輸,終有次要負責

一個白鴿不正視選民不滿,不檢討不道歉不改善
獨立後起冒起,當一成氣候,就唔會再有含淚投票
一班乳鴿羽翼一成即閃組新黨睇你點?

兩邊都等死吧
係高登時事食花生食到飽
根本是內鬥玩死對方

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 04:16 PM   #325
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn

哭哭

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章