Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 11-11-19, 02:27 PM   #76
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
最近盛傳前後拍咗6個版本,第一個 Kennedy + JJ 個版本,Rey 勁到單拖打低咗 Papletine,試映到最後大部份觀眾都(覺得荒謬到)大笑,唔洗講班 fans 絕對唔受,於是大老細 Igar 落柯打要重咳,但第二個版本都唔理想,之後仲要搵(返)Lucas 嚟執正,結果咳出嚟都滿足唔到全部人,甚至大老細 Igar 受訪時指出佢而家對 Star Wars 有權控制埋個創作。傳聞所有重拍嚮三個禮拜先完,而會上嘅版本會係由各個咳版,整出嚟嘅合體大炮咁話~ 有報指呢啲傳聞令到好多業界頂級人材都唔敢掂 Star Wars,尤其係電影。

對住訂咗飛嘅朋友真係唔知點講好,本人真心希望最後一部好頭好尾。

舊 11-16-19, 10:38 AM   #77
f2light
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2011

此篇文章於 11-16-19 10:41 AM 被 f2light 編輯。
f2light 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-19, 10:08 AM   #78
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
已故 Carrie Fisher 個細佬 Todd Fisher 接受訪問時爆料
其實由一開始,個後三部曲入面真.Last Jedi 原本係 Leia,由佢完成埋 Rey 個訓練。

所以 JJ 話 Rian 冇點破壞左咗大計就係咁解。不過拍拍下 TLJ 個人就唔嚮度,個大計又唔改,而家點算?

有真係喎

Anyway,呢三部曲由希望變超失望。
好鬼難扭轉個劇情下波…

舊 11-23-19, 07:22 AM   #79
f2light
Crazy Gamer

會拍成點

由手機版發出

此篇文章於 11-23-19 07:31 AM 被 f2light 編輯。
舊 11-23-19, 03:54 PM   #80
肉羊哩咖
griffin611

咩無漫畫無小說?早兩日已經畀人鬧爆,本人箱裡面都有幾本,尤其係 Thawn Trilogy 可以話係真正嘅「續集」,好明顯 Kennedy 唔知自己做緊乜先咁講得出,雖然呢啲嘢一早畀佢同滴住嚟打晒做所謂嘅 Legends,但無話唔畀挖返出嚟用噃,最大個例子咪 Rebels 都請返 Thawn 出嚟做咗三季大奸囉。

至於 George Lucas 囉喎,如果上面本人網上見到嘅傳聞係真,點止畀意見,佢直頭入埋去捉刀添啦!

至於之後啲導演嘛~ 佢搞得掂 RotSW 先講啦,前幾日個訪問(啫係話無漫畫個訪問)仲講緊套片「仲係不繼進化緊」(掩目),仲講之後?而家盛傳 Bob Igar 見 The Mandalorian 咁掂,派 Jon Favreau 去接掌 Lucasfilms,而Kennedy 部約只係去到 2021 年,你坐穩啲啦吓 。

此篇文章於 11-23-19 04:01 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-19, 07:04 PM   #81
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
Happy 套萌B育成計畫得得地,繼續build落去出新電影都仲得,反正之前Game of Thones對活寶貝導演都被放棄咗,新世界三步曲再轉主腦完全唔奇

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-19, 01:46 PM   #82
f2light
Crazy Gamer

此篇文章於 11-28-19 12:05 PM 被 f2light 編輯。
舊 11-29-19, 03:38 AM   #83
肉羊哩咖
griffin611

而家有預測佢開畫個週末,單美帝都收二億一仟萬左右,係新三部曲之中最低,話就咁話,就算係咁都係最高收嘅頭五部,死未?

舊 11-29-19, 02:31 PM   #84
traveller
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
其實真係唔明, JJ 接Star trek都無咁多問題, 點解 Star war 會攪成咁...

舊 11-29-19, 06:27 PM   #85
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: traveller 查看文章
其實真係唔明, JJ 接Star trek都無咁多問題, 點解 Star war 會攪成咁...
老細如果重手干預創作, 幾有才華o既製作人都死.
明未?

舊 11-29-19, 10:04 PM   #86
王小虎

註冊日期: Apr 2002
今集監製、導演、編劇都有JJ份。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-19, 10:55 PM   #87
肉羊哩咖
griffin611

有個傳聞,唔知解唔解到個疑難,有傳至從 Kennedy 主理 Lucasflims 之後,啲導演冇乜創作自主,好多嘢上面規限咗,有乜唔啱心水,好多導演就咁中途唔撈/被更換,搞到好多重拍,推高晒個成本;當然 Kennedy 本人作為監製嘅能力都有人存疑。報導指唯一例外嘅係 Rian Johnson,Kennedy 畀咗好多創作自由過佢,可能因為佢兩個啲個人(政治)理念相當一致。

至從 Solo 蝕咗之後,大老細 Igar 由 Kennedy 度收返好多權力,近來傳出嚟話,甚至連創作佢都有份話事。有咁多座山「監住嚟製」,情況可以想像。

JJ 係咪(仲)咁把炮唔敢講,ST:Into Darkness 都有好多 fans 嘅負皮,主要係因為 Khan 呢度唔係大奸,變咗個受同情嘅角式。而第三部 JJ 有份監製亦一樣出事。 而家有部份星戰 fans (呢類稱之為 Fandom Menance) 都好反 JJ 吓,安咗個花名叫佢做 Jar Jar Abrams......唉。

公平啲講,一日未出都唔敢論英雄。當年原本 Star Wars 都係咁「一地都係」,靠靠剪接救返做部「似樣啲」嘅片。

此篇文章於 11-29-19 11:18 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 12-03-19, 01:20 PM   #88
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
UA既3DIMAX版係上星期日係好混亂下開左預售啦!
我優先場(12/18)個時間因爲要返工,
所以最後只能買番正日(12/19)早場睇啦!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-19, 05:11 PM   #89
肉羊哩咖
griffin611

本人受到各種不利傳言影響,都係等過咗頭一個週末,睇晒啲影評先算,好似 TLJ 咁第二個禮拜即刻大跌 watt 嘅話,無謂嘥自己時間(因為有張任睇會員咭可以叫做「免費任睇」),仲有好多戲可以揀。

舊 12-04-19, 04:41 AM   #90
肉羊哩咖
griffin611

本人好持平嘅(可能係扮嘅),呢條評論反駁本人上面講啲試片同版本嘅傳聞,你信邊邊都好,本人而家比較信上映咗嘅係點,點都好,去片:

舊 12-05-19, 04:46 PM   #91
ComeLOLoh

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
本人好持平嘅(可能係扮嘅),呢條評論反駁本人上面講啲試片同版本嘅傳聞,你信邊邊都好,本人而家比較信上映咗嘅係點,點都好,去片:

15:00 哈哈哈。有道理呀。

不過,計我話,套戲最尾係好係差,都係會去睇架喇…

問題真係個故仔搞到咁,好難收尾。
睇trailer,暫時覺得都係一般般,除非劇情有大扭轉。

舊 12-05-19, 06:48 PM   #92
f2light
Crazy Gamer

由手機版發出
舊 12-15-19, 08:12 PM   #93
ComeLOLoh

https://twitter.com/starwarsjapan/st...997592576?s=20

Red Carpet Japan

舊 12-15-19, 09:00 PM   #94
肉羊哩咖
griffin611

前幾日美帝上咗條分半鐘嘅預告(之前嗰條又話係「最終」嘅?!),好多評論讚好,甚至話老早出咗呢條片咪好囉:講 Kylo Ren 為咗搵一件嘢而見到某個舊角(大家知係邊個唔算透掛?),你管唔知點解搵唔到條片。但呢條片幾確認咗最近傳出個劇透,講晒成個故仔係點,再加上瑞典電撿局,因為要分級嘅關係,公開咗部份情節嘅描述(好似「影片有啲???嘅事發生」,「會有部份鏡頭係???」之類,無人物無地點嘅描述),都確認埋呢個傳言係幾堅吓。本人聽晒成個劇透,不過唔再轉述返喇,始㚵疑心呢個係官方芭樂。如果上嗰個版本真係咁嘅話,本人會以另一種心態入場。

搵到:

此篇文章於 12-15-19 11:08 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 12-15-19, 10:26 PM   #95
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
其實同Avengers一樣,你點都入埸㗎啦,我繼續唔睇長trailers同劇透,星期三晚睇吓到底係驚定係喜

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-19, 01:32 AM   #96
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
睇完劇透入場重安心D添

舊 12-16-19, 04:41 PM   #97
肉羊哩咖
griffin611

(細聲)老細,你管上面大把,注意返日期就 OK㗎啦

舊 12-17-19, 03:25 PM   #98
肉羊哩咖
griffin611

今日全球首映咗,呢位老細自稱大滴住嚟粉,又鍾意 TLJ ,佢睇咗有呢個反應:

唔洗驚,連網評都未解禁(仲得嗰兩日渣喎),梗係無透。

回返上面位老細,係,死死氣氣咁都要入場睇。

此篇文章於 12-17-19 03:39 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 12-18-19, 12:42 AM   #99
ComeLOLoh

I have a bad/good/bad/good/bad/good/bad/good...feeling about this.

下面影片有新clip
"It's ok that we're here."

此篇文章於 12-18-19 04:40 AM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-19, 05:21 AM   #100
肉羊哩咖
griffin611

社交媒體反應解禁,以下係部份反應:

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
已可取 訂單 Hot Toys - MMS328 Star Wars: Episode VII Captain Phasma manpower893 買賣專區 1 06-13-16 02:28 PM
[美劇] Star Wars: The Clone Wars Season 6 (March 7th,2014) IDGAF Neo Entertainment TREND 6 02-28-14 12:42 PM
[多機種] Lego Star Wars 3: The Clone Wars (已售) ahleung 電視遊戲討論版 30 01-18-12 11:09 AM
[PS2,XB]Star Wars: Episode III圖片及影片,美05年5月5日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 1 11-07-04 01:00 PM
[PS2,XB]Star Wars: Episode III確定開發 神祕人1號 電視遊戲討論版 6 04-21-04 06:55 PM

現在的時間是 12:37 AM

手機版 | APP版