Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-04-17, 10:31 AM   #1351
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 信長 查看文章
用十幾場LUNA 打TC, 次次輸得唔抵都係無腦隊友
隊友要用中長距離槍, 有D 位要佢地去攻堅
永遠都唔見人,個個後半場食花生, 又唔睇下佢地佢已自己係全隊最長射程, 後半場射空氣, 連基本壓制比唔到對手
LUNA 打前上塔,不過次次都無隊友齊上,油下地map control 分散敵人,點打
前面就比人射到死,
打足4,5分鍾,無腦隊友都係唔郁,唔識改打法,keep 住落後完場
無估到A/S都係咁

B 尋日幾場都俾班遠處潛伏上癮嘅隊友
搞到成日要3v4甚至2v4
都唔關攞住支咩野事
係你就算嗰個位殺哂人搶番塔
都已經俾人推左過半
但反擊唔夠人嘅就頂多係番去原點
最唔抵得係有啲以殺數變左貢獻第一第二
隨時繼續為禍人間
由手機版發出

此篇文章於 09-04-17 10:33 AM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-17, 11:36 AM   #1352
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
死守唔比人ko ,自然有殺數,
我幾次中場殺3 個,上晒塔,狂come on,都無人出黎幫手
推唔到上去都係輸,一個block 位都過唔到
我計過,同時滅人地團,有十秒空隙,足夠打反擊

有d人就係輸左早段,守左兩三分鐘,就轉唔到意識,要攻時就仲停留防守mode,無留意最頂ui,敵人死晒一輪
仲有類人,車都唔敢膽上
所以依家有理無理,搶上車先,識打的,好快跟到,狂推人地,唔ko 都大半

此篇文章於 09-04-17 12:00 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-17, 11:58 AM   #1353
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
昨日打左場TC
傘企塔, 隊友再係塔周圍三角型咁放埋泡泡...突然有種之前都未曾有的安心感
如果加埋ink armor就無敵啦

舊 09-04-17, 12:04 PM   #1354
ROCAS

引用:

有d人就係輸左早段,守左兩三分鐘,就轉唔到意識,要攻時就仲停留防守mode,無留意最頂ui,敵人死晒一輪
仲有類人,車都唔敢膽上
有部分玩家不論係搶魚頭佔地還是搶塔...都只係顧住殺人..其他野完全唔理...

舊 09-04-17, 12:06 PM   #1355
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: ROCAS 查看文章
昨日打左場TC
傘企塔, 隊友再係塔周圍三角型咁放埋泡泡...突然有種之前都未曾有的安心感
如果加埋ink armor就無敵啦
TC 還好,遊艇RM
我地推到尾段,地都油好,就終點,我同炮手衝
對方有人放泡,多謝掩護

舊 09-04-17, 12:22 PM   #1356
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
splatfest的reward幾時先有?
星期六下午log in 左都無咩都無1

舊 09-04-17, 02:10 PM   #1357
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
我幾次中場殺3 個,上晒塔,狂come on,都無人出黎幫手

仲有類人,車都唔敢膽上
所以依家有理無理,搶上車先,識打的,好快跟到,狂推人地,唔ko 都大半
有時同街外人玩,
真係要睇吓你遇唔遇到好隊友,
有次搶箱,
我上前油地開路殺敵叫 come on,
連殺 4 個,
都仲未有人上箱,
望吓地圖,隊友又係喺中後場食花生,
到我自己走返上箱,
敵人返生又到。

真係 ......

當然,好隊友都有唔少,
玩魚頭,我一面開路,一面叫 come on,
隊友亦不負所望,搶到魚頭,
由開始到達終點,
前後唔夠 30 秒左右就完咗。

真係想組隊開 chat 玩。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-17, 02:14 PM   #1358
ROCAS

引用:
TC 還好,遊艇RM
我地推到尾段,地都油好,就終點,我同炮手衝
對方有人放泡,多謝掩護
敵方有內鬼XD

舊 09-04-17, 05:19 PM   #1359
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:

仲有類人,車都唔敢膽上
哩d真係心理層面,俾人埋伏過就會驚再有埋伏咁
有時輸到荒左真係未必知做緊咩
所以識帶起隊波個士氣好緊要

catho7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-17, 05:59 PM   #1360
leungky1

引用:
作者: catho7 查看文章
哩d真係心理層面,俾人埋伏過就會驚再有埋伏咁
有時輸到荒左真係未必知做緊咩
所以識帶起隊波個士氣好緊要
士氣帶得起
攞住砲/控住塔嗰位怕死到寧願輸未又係咁

魚砲呢幾日都好似搶地盤咁
一近A-就不停遇著啲關鍵位置前原地射嘅B-隊友
開哂路都唔搏Count Lead
最終都係被爆管
由手機版發出
舊 09-04-17, 06:19 PM   #1361
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
作者: leungky1 查看文章
士氣帶得起
攞住砲/控住塔嗰位怕死到寧願輸未又係咁

魚砲呢幾日都好似搶地盤咁
一近A-就不停遇著啲關鍵位置前原地射嘅B-隊友
開哂路都唔搏Count Lead
最終都係被爆管
由手機版發出
士氣好真係可以唔驚死咁,願意搶得一分得一分
想贏同驚輸真係兩種心態黎

低級推塔真係無計,今集搶魚都叫可能單人solo
特別係B+/A+,明顯係要你帶住d B-/A-既人

佢matching系統係有d問題,可能沿用第一集既計法
但宜家人口無第一集咁多,計出黎條數就會錯
分隊分到有甲無甲已經差好遠

catho7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-17, 06:45 PM   #1362
信長
The Flash

三文
魚暴走都可以死, 長距離又同近戰武打位重疊
長距離要側少少打後面魚先得

舊 09-04-17, 08:08 PM   #1363
信長
The Flash

尋日比個牙刷雙鎗吊打
佢人速1.3,游速2.6 ,好快

https://twitter.com/SplatoonJP/statu...30512567803904
次回の更新データ Ver.1.3.0 の配信予定日時が、9 月 8 日 (金) の午前 10 時に決まりました。
更新データの詳しい内容は、後日あらためてお伝えいたします。

真係9月頭有更新

此篇文章於 09-04-17 09:31 PM 被 信長 編輯。
舊 09-04-17, 10:51 PM   #1364
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
升完上B+後又連輸跌番去B....呢個RANK真係好難升

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-17, 11:05 PM   #1365
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
尋日比個牙刷雙鎗吊打
佢人速1.3,游速2.6 ,好快

https://twitter.com/SplatoonJP/statu...30512567803904
次回の更新データ Ver.1.3.0 の配信予定日時が、9 月 8 日 (金) の午前 10 時に決まりました。
更新データの詳しい内容は、後日あらためてお伝えいたします。

真係9月頭有更新
個水桶再唔下修仲點玩…
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-17, 11:11 PM   #1366
leungky1

引用:
作者: 野良猫 查看文章
個水桶再唔下修仲點玩…
呢幾日見又唔覺得水桶好屈
由手機版發出
舊 09-04-17, 11:17 PM   #1367
Kaiser
ドウケシ

引用:
由手機版發出
我成日見到兩個水筒的場.... 我拿雙槍覺得好難玩,...

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
舊 09-04-17, 11:28 PM   #1368
信長
The Flash

件救生衣好似係唯一露少少條腰的衫
幾時出蛙鞋, +潛水鏡就一套

舊 09-04-17, 11:32 PM   #1369
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
由手機版發出
睇用嗰個人吧
我都對過啲冇威脅嘅綠水桶,正面交峰都贏到

自己用得屎關係唔覺好勁,但見對面有人用就幾驚
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-17, 11:40 PM   #1370
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
S同S+0 都好多淆底怪架
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-17, 11:40 PM   #1371
信長
The Flash

引用:
作者: Kaiser 查看文章
我成日見到兩個水筒的場.... 我拿雙槍覺得好難玩,...
你副係咩... 如果係水袋,射程好過主武,擦中得25攻, 甲30 HP.
要裝"對物"gear ,水袋擦中都 一下爆甲

舊 09-04-17, 11:42 PM   #1372
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
GAF做乜唔組一隊打TEAM LEAGUE?
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-17, 11:51 PM   #1373
迪安大叔
Crazy Gamer

註冊日期: May 2004
引用:
要善用滾跳擾亂對手
除非俾人夾擊,否則兩滾係一定跳到去盲位
當然,同時亦要好好對準目標射
由手機版發出
理論上我明
但潑多兩下塊地變晒對面色,活動空間越黎越細
唔夠距離真惡打

引用:
作者: Tdot 查看文章
splatfest的reward幾時先有?
星期六下午log in 左都無咩都無1

今個星期先開打
未打點會有 reward呀
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-17, 12:02 AM   #1374
Kaiser
ドウケシ

引用:
你副係咩... 如果係水袋,射程好過主武,擦中得25攻, 甲30 HP.
要裝"對物"gear ,水袋擦中都 一下爆甲
用開兩支雙槍
一支副武水袋一支副武是標記彈...

我唔識用炸彈...

D衫無特別配...

請叫我「小丑」。

舊 09-05-17, 12:04 AM   #1375
信長
The Flash

引用:
作者: 新月 查看文章
S同S+0 都好多淆底怪架
一個inkjet 都近十秒,殺兩三個都好平常
輪住出都贏大半..
今集節奏快好多..zone 位集中,唔會分太開,TC 只有block 位,距離短左, RM 又有水管

ranking 好多圖可殺到村口.. speed run 滾雪球式, 一死就無SP 無地, 30秒就KO

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 08:39 PM

手機版 | APP版