Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 01-04-17, 01:33 AM   #1201
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: kev00269270 查看文章
路過

4代睇過下片
似乎對吳國好不利

魏騎單玩填色遊戲已經玩死你
暫時騎兵太有利

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-17, 01:01 PM   #1202
b_boy
God of Gamer
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
暫時見到藍色玩超絕果d問題不大
反而號令真係弱,天啟變相高手向
另外就係暴虐好惡,4枚2連開計都係扣自城6成多d
由手機版發出
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-17, 02:14 PM   #1203
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: b_boy 查看文章
暫時見到藍色玩超絕果d問題不大
反而號令真係弱,天啟變相高手向
另外就係暴虐好惡,4枚2連開計都係扣自城6成多d
由手機版發出
見低品老暴区星 SOSAD

舊 01-04-17, 03:07 PM   #1204
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: rancehui 查看文章
其實三4嘅控兵及立回依舊。睇片對手係wara都觸發唔到內亂嚟反cup,真係一件好難嘅事。
馬單以前至少要一隻埋城仲要打得好少
宜家隻隻拉突擊波填色就有城仲要打得多過1.5cost騎打兩下
wara啲兵仔得果少少征戰力填色都唔容易

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-17, 03:31 PM   #1205
GUSTAV
The One
poor

不過見馬單好易比武神推一波車輪攻勢推爆

係隻TONY好似仲煩過之前

舊 01-04-17, 07:54 PM   #1206
b_boy
↘呆~

b_boy

低品2/3 都係武神_推
but我廚蹋頓,射到爽歪歪
由手機版發出

此篇文章於 01-04-17 07:57 PM 被 b_boy 編輯。
舊 01-04-17, 07:56 PM   #1207
b_boy
↘呆~

b_boy

隻蹋頓開諸至少1.8倍射程,得2知個計起碼7c
wara開住係後面_射
由手機版發出
舊 01-06-17, 07:54 PM   #1208
MR.CD-ROM
Game Master

註冊日期: Aug 2002
https://www.youtube.com/watch?v=qN-P37cygcA

糞育成ゲー
MR.CD-ROM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-17, 12:21 AM   #1209
b_boy
↘呆~

引用:
作者: MR.CD-ROM 查看文章
見到麻矢要搶城, 心都涼晒

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
舊 01-07-17, 01:26 AM   #1210
b_boy
↘呆~

係日本煲咗89場,暫時感想係

1. 因為多咗征壓,有好多位堅會唔同咗。有D戰術已經唔WORK,要有新思維,咁當然要適應過。明顯佢係想逼人由龜城底變成同人搶地,控兵上要求多咗,我覺得點都係好事黎。SEGA連VER都唔用4字就知佢係想大改,唔好再比1~3代綁死。至於好唔好玩,唔好淨睇片,香港出果陣玩下就明。無幾何比你慢慢油顏色然後狂扣對面城,會出現咁同3代馬單全部插槍死Q晒任人打大半城差不多,一係人錯,一係DECK錯(當然仲有單挑的錯)。

2. 平衡上明顯仲執緊,卡同計係等佢調。但將器方面真心令隻GAME執DECK多咗變化,BUT因為NOW卡太少,唔係太明顯(例如可以谷到開幕有5.5氣/最大14士氣之類,但未有乜DECK特別有SO)

3. 體感方面就明顯高咗好多,部機大咗,聲靚咗,排隊系統,頭頂曲MON情報之類(但多咗LOCK鍵代替咗START,成日手殘拍錯)

4. 圖係GAME入面放大咗其實好多都唔係好差,BUT都係果句,畫風整體上偏向低年齡層,想引新血入坑。但又係果句,有錢點會唔搵,日後實有大家睇慣果種畫風0既新卡。

5. DECK變化上唔好用3.59去比, 單係3.59有近千張卡, 4.0暫時得180張, 變化一定少。2.1升上去3.0果陣又係好多卡無得用OR廢咗,之後點都會慢慢加番。

6. 新玩逼你用STARTER好賤下,唔想打AI(好似我咁),打全國基本上輸0既多,店內換卡要1換1, 仲要同RANK先得,當你有朋友同你無條件換,你都要中番咁上下SR同R先有副合格0既DECK,即係一係係全國狂輸(好似我咁1W9L),一係乖乖打電腦...

7. 印卡方面,的確係因為即印而可以玩到將器係幾新鮮下,但問題暫時仲係多多。例如換卡複雜咗,香港機舖D大叔大嫂早期會唔會換下換下換唔掂都成一個問題,另一個問題係換完卡要等佢印果下OK耐, 3張的話夠煮個杯面。最大問題係,張卡無上一代咁耐用,尤其係更易甩油。由於佢連卡入面果層比機器認0既CODE圖都係印,唔似舊時係一塊膠,SO只要果層一甩油就成張卡廢咗,我本人果張R甘寧玩咗3X局槍擊咗200次前後就打咗柴(攪到輸埋果一局),如果唔想重印,即使係UC都最好入套OR貼膠紙。

8. 重印卡堅搶錢,R重印要200円+開GAME打完+取代原先出果張,即係你要損失=重印費 +1次抽卡機會 +有可能原本副DECK要轉卡/DECK打一局。

9. 換卡淨係試過店內換同用緣4抽1,手續好簡單,BUT同以前比就真係好叉煩。

暫時諗到咁多,有乜之後再補充。

淯底可保一世平安
舊 01-07-17, 02:14 AM   #1211
MR.CD-ROM
Game Master

勁~你住日本?
舊 01-07-17, 02:29 AM   #1212
b_boy
↘呆~

引用:
勁~你住日本?
NO, 已經回港

淯底可保一世平安
舊 01-07-17, 02:38 AM   #1213
MR.CD-ROM
Game Master

https://www.youtube.com/watch?v=FMkL8yUDKH4

感覺無落雷見到王異真係食得屎
舊 01-07-17, 02:39 AM   #1214
MR.CD-ROM
Game Master

引用:
NO, 已經回港
打左成89場咪即係成幾萬YEN

此篇文章於 01-07-17 02:41 AM 被 MR.CD-ROM 編輯。
舊 01-07-17, 10:59 AM   #1215
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
https://www.youtube.com/watch?v=FMkL8yUDKH4

感覺無落雷見到王異真係食得屎
其實係打得差既問題....副DECK除左小霸王就冇計可出
佢落黎搵程普塞住撞兩下就OK
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-17, 10:47 PM   #1216
3headmonkey
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2011
引用:

係日本煲咗89場,暫時感想係
...
暫時諗到咁多,有乜之後再補充。
請問師兄 抽中的 SR, R 機率如何?
3headmonkey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-17, 01:22 AM   #1217
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
引用:
幾萬打機又唔算好大數目
有得玩就好

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-17, 08:09 AM   #1218
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
上星期去GIGO同CLUB SEGA都幾多人排
一眼望落去最少半個鐘無等睇人打左兩場就走左

舊 01-08-17, 05:31 PM   #1219
b_boy
↘呆~

引用:
作者: 3headmonkey 查看文章
請問師兄 抽中的 SR, R 機率如何?
100~120張(唔好叫我去數)出9SR
BUT我個基數太少, 唔準

淯底可保一世平安

此篇文章於 01-08-17 05:54 PM 被 b_boy 編輯。
舊 01-09-17, 01:11 PM   #1220
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
幾萬YEN算D咩

我相信呢度大把人2-3代加加埋埋使左幾萬HKD
(包括我)
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-17, 02:52 PM   #1221
msm07
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2003
請問有消息香港會入嗎?幾年無入過機鋪。
msm07 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-17, 03:26 PM   #1222
b_boy
↘呆~

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
幾萬YEN算D咩

(包括我)
無3不成幾,一定無幾萬
由手機版發出
舊 01-09-17, 04:19 PM   #1223
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
無3不成幾,一定無幾萬
由手機版發出
1代玩起又有啲難唔過喎
計返3.59之前15蚊一局
一張IC都1500
如果1,2同3早期玩咗大概5代目嘅話已經2萬幾
3代最終好似十幾代目當加多10張IC 1萬蚊都過三啦

雖然印象我1,2代都好似3~5代目左右

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-17, 04:44 PM   #1224
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
數都數到
50張ic
每張入34次30蚊
都5皮啦
bgod你咁多ic點止50次
仲未計你買ic

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-17, 05:43 PM   #1225
MR.CD-ROM
Game Master

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
幾萬YEN算D咩

(包括我)
如果玩幾年
一萬幾千唔出奇
但係佢只係旅行去日本幾日
你唔覺燒得太快
以前香港仲有3.5時我都係2~3個月1張IC

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 06:30 PM

手機版 | APP版