Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 飲食版

主題工具 顯示模式
舊 07-31-15, 03:30 AM   #1026
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
反而我覺得黑椒汁破壞哂成個飽…
今日食左
D黑汁同塊蛋唔夾...

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-15, 03:07 AM   #1027
哥薩克
Game Master
んふんふ

註冊日期: Mar 2006
Wii U IDivandeep
3DS Friend Code1633 4968 1311
引用:
作者: 朔望~ 查看文章
今日食左
D黑汁同塊蛋唔夾...
芥末汁好食過,夾過黑汁

舊 08-03-15, 11:32 AM   #1028
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
試完個煙肉雞包,好乾好乾.......

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-15, 06:56 PM   #1029
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
佢地個外賣改到咁迫你一定要1234咁揀係咪真係想執笠?...

舊 08-09-15, 04:38 PM   #1030
s061336
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: Rance 查看文章
佢地個外賣改到咁迫你一定要1234咁揀係咪真係想執笠?...
改到連垃圾都不如
好明顯就係為香港人著想..
等少d人放假外賣食m記....
s061336 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-15, 09:34 AM   #1031
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
其實1234 我覺得OK的 反正外賣我都唔要薯條 飲品都係轉奶茶多 唔係好覺有貴到

但70蚊先唔收CHARGE就............

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-15, 05:56 PM   #1032
kimtch
God of Gamer

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
引用:
作者: Rance 查看文章
花生希望
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-15, 02:17 PM   #1033
david
The One

註冊日期: Mar 2002
得半塊芝士被騙30年 溫兆倫:毀掉中國人的信任

唔係一向都係得半塊咩?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-15, 03:07 PM   #1034
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
作者: david 查看文章
依個問題已經變左年經
各大forum幾乎年年都見到有人講依個問題
而且基本上好公式

一早知既人就會好似你咁講<唔係一向都係得半塊咩?>
而家先知既人就會話<我唔信,細細個食果陣係一塊架>

千年戰爭

我第一次食已經係半塊
以我知,從來都係得半塊
反而舊魚越來越薄,越來越唔多新鮮就無咩人講(因為已經係常識?

此篇文章於 08-19-15 03:09 PM 被 神風@AMD 編輯。
神風@AMD 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-15, 03:14 PM   #1035
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
>麥當勞在官網解釋,魚柳包自1975年在港推出後一直以半塊芝士製作,強調「全球份量相同」
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-15, 03:36 PM   #1036
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
我第一次食已經係半塊
以我知,從來都係得半塊
反而舊魚越來越薄,越來越唔多新鮮就無咩人講(因為已經係常識?
我諗我第一次食得五歲 唔會特登去睇個包有一塊定半塊芝士囉 lol
又可能有地域差別 又可能有d忙到芝士都唔切半用住孖芝果塊先
食過全塊芝士又唔係咁出奇掛

而塊魚... 算啦係咁架喇 十蚊貨仔無乜奇
快餐廿幾三十蚊份茶餐都係差唔多貨色
細個食又的確舊肉厚少少既
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-15, 04:03 PM   #1037
神風@AMD
Action!

Nintendo Switch ID2776-5245-9304
利申姐,無咩特別意思
只係覺得依個話題,其深層意義其實好值得討論(拖走

舊魚而家成日半黑咁…
特價減品質雖然唔出奇同埋幾乎係常識,但其實好唔正常

舊 08-19-15, 04:30 PM   #1038
JMi

我都係吹下水姐 XD
只係我理解到另一邊個感受既 雖然唔洗好似溫生咁膠去發爛渣
始終由細到大睇D廣告圖點都係影到成塊芝士咁 有咁既錯覺真係唔奇
不過我就信打過麥記工既人既說法啦

即是BURGERKING平均賣貴十幾蚊都全線摺埋
麥記唔無所不用其極地去KEEP住個低價位真係做唔住架
魚柳包係我唔想食豬柳強既日子都可能買個咬下既
舊魚係灰灰地 但都仲食到係魚既 某D茶餐真係可以更恐怖架
舊 08-19-15, 04:43 PM   #1039
神風@AMD
Action!

香港BURGERKING貴得黎個品質幾乎用直線下降黎形容
反而大陸KEEP得好好,所以都算多人食

MOS果D咪又係貴,但穩步發展中

舊 08-19-15, 04:50 PM   #1040
JMi

MOS舊雞都係開賣時真係一舊雞變到近年咁得1MM薄...
包普遍我覺得KEEP到既

但講到尾香港做咩生意都係鬥唔過舖租架啦 唉
大陸真係做得住我知係雞記 其他係咪表面風光我唔清楚了
舊 08-19-15, 10:39 PM   #1041
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
「麥當勞® 日日開心MORE」 推廣活動

推出日期:2015年8月20日 (星期四) 至 9月2日 (星期三)

20/8 $10漢堡飽2個
21/8 焦糖新地買一送一
22/8 新地蘋果脆買一送一
23/8 第二份精選早晨全餐半價
24/8 $12板燒雞腿飽
25/8 6件麥樂雞買一送一
26/8 豬柳漢堡買一送一

個豬柳無強漢堡 幾$嫁
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-15, 11:08 PM   #1042
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
漢堡飽 好耐無食過依樣野....差D唔記得左有佢既存在
細細個就食依個包多
果時好似賣$3.5/個?

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-15, 07:18 PM   #1043
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
個煙肉雞堡係咪已經冇左??

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-15, 05:35 PM   #1044
JMi

TEA無聊咬左個半塊芝士
居然轉返就咁包住唔係用紙盒...
引用:
作者: HONDA 查看文章
個煙肉雞堡係咪已經冇左??
我樓下早兩日仲有 今日無埋了
舊 08-25-15, 02:03 AM   #1045
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
https://www.facebook.com/video.php?v=746924578768525

8月25號早上11點後單叫六件麥樂雞有得買一送一

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-15, 12:12 PM   #1046
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
今天是豬柳包買一送一

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-15, 12:13 PM   #1047
JMi

12.6兩個
果然平時係豬柳強走強會平D lol
舊 08-26-15, 12:33 PM   #1048
懶人一個

引用:
作者: JMi 查看文章
12.6兩個
果然平時係豬柳強走強會平D lol
很久沒叫過豬柳蛋,它走蛋之後仍有芝士的嗎?

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-15, 12:40 PM   #1049
JMi

引用:
作者: Squall-Lucifer 查看文章
很久沒叫過豬柳蛋,它走蛋之後仍有芝士的嗎?
你走蛋 之後仲可以揀走芝士 仲可以揀走包添 XD
舊 08-26-15, 01:05 PM   #1050
懶人一個

引用:
作者: JMi 查看文章
你走蛋 之後仲可以揀走芝士 仲可以揀走包添 XD
一直以為豬柳蛋是沒芝士的

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
( 原創)水色之都VOL.2 (感謝圖,vol.3的情報) 五木★ Cosplay同人MIX討論區 7 02-15-08 01:39 AM
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1003 07-02-07 09:17 PM
AC Milan 球迷會Vol.4 ﹝~ 請到 Vol.5 繼續討論!~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 12-22-06 04:23 PM
AC Milan 球迷會Vol.2 ﹝~ 請到Vol.3 繼續討論 ~﹞ 柴崎幸 體育版 1002 01-23-06 12:22 AM

現在的時間是 05:21 PM

手機版 | APP版