Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-05-05, 05:11 PM   #1
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
Final Fantasy VI [日版已售]

http://www.gpara.com/news/05/10/news200510059884.htm

引用:
 さらに先日プレオープンしたことにより明らかとなった『ファイナルファンタジーIV』のGBA化に続いて、『V』『VI』もゲームボーイアドバンスへ移植されることが発表された。

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-05, 05:19 PM   #2
square-enix
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2004
PSN  IDSQ-EN_HK
XBox Live Gamertagsquare-enix2061
正正, 有超任質素非常滿意.
幾時到DQ REMAKE
square-enix 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-05, 05:38 PM   #3
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
變態的~~
齋買nds/gba game已經苛包乾硬化, 點儲錢買rev....

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-05, 11:29 PM   #4
@LLEN
Senior Gamer
無冕皇帝

註冊日期: Oct 2005
唔係呀嘛, ff3都3d化remake去nds啦
有咩理由最正既vi竟然仲出落gba度架

舊 10-05-05, 11:35 PM   #5
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: @LLEN
講起ff3 3d化
令我諗起當年N64個FF6既demo....

大乱闘X
舊 10-05-05, 11:37 PM   #6
qk28
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 小恐
講起ff3 3d化
令我諗起當年N64個FF6既demo....
有啲咁嘅樹??

舊 10-05-05, 11:42 PM   #7
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: qk28
有E咁N樹??
本95年既Game Express封印左係床下底
想搵出黎影俾你睇都唔得.....

大乱闘X
舊 10-05-05, 11:46 PM   #8
qk28
Crazy Gamer

引用:
本95年既Game Express封印左係床下底
想搵出黎影俾你睇都唔得.....
O! 我好想睇呀, 不過無所謂啦 3Q

舊 10-05-05, 11:57 PM   #9
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:

係lor.....如果係依隻3d化就更加好
希望係陸續有來啦

相薄

此篇文章於 10-06-05 12:20 AM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-05, 01:55 AM   #10
MO
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: qk28
O! 我好想睇呀, 不過無所謂啦 3Q

MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-05, 02:05 AM   #11
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

thanks MPS~~

天娜後面果隻就係FF系列中最著名既召喚幻獸之一 ---  !!

大乱闘X
舊 10-06-05, 10:58 AM   #12
Zaku
The One

註冊日期: Jul 2002
引用:
如果唔係咁..... 又點可能將來整隻 3d 化既 nds ff5/6??
Zaku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-05, 10:48 PM   #13
亞利古
桃太郎~~

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code5413 0864 7405
PSN  IDmomotarou112
XBox Live Gamertagmomotarou112
隻超任FF6仲未爆
如果gba版沒新野既話可以無視

清理中遊戲(點解仲有咁多 ):
PS3: Demon's Souls
PSP:流行り神2
360: SSF IV,Lost Planet2
Wii: Disaster,朧村正
亞利古 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-05, 11:25 PM   #14
kenkin34

註冊日期: Dec 2004
FFVI係我唯一一盒超任帶XD...
個時暑假未出已經去GAME鋪訂, 盛惠八百大元!!
不過真係超好玩, 職業系統好成熟, 而家盒帶仲係度
kenkin34 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-05, 12:21 AM   #15
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
(Click 圖可以放大)

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-05, 12:32 AM   #16
@LLEN
無冕皇帝

註冊日期: Oct 2005
唔知gba版ff6可唔可以好似以前咁用不死鳥之羽毛秒殺魔列車呢

舊 10-13-05, 12:44 AM   #17
qk28
Crazy Gamer

FF3, 4, 5, 6

今次死啦

舊 10-13-05, 12:48 AM   #18
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

唔知點解, 我覺得ff456, 會對應ff3連動....

大乱闘X
舊 10-13-05, 01:14 AM   #19
qk28
Crazy Gamer

引用:
唔知點解, 我覺得ff456, 會對應ff3連動....
嘩! 仲要每集連動可以有唔同野呀

舊 10-13-05, 10:27 AM   #20
LeeKH
Game Master

註冊日期: Nov 2004
要出美版哦.

PS果隻我都未爆, 玩玩下, 忘記晒d劇情, 跟唔落去.

出手提機版最好, 隨時可玩, 升下lv.

Game太多, 打機的時間太少.
LeeKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-05, 11:17 AM   #21
Zaku
The One

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: LeeKH
要出美版哦.

PS果隻我都未爆, 玩玩下, 忘記晒d劇情, 跟唔落去.

出手提機版最好, 隨時可玩, 升下lv.
實有既~ 放心~
Zaku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-05, 03:06 PM   #22
Bigwater

註冊日期: Aug 2003
引用:
FF4-6 都會出係GBA到喎

3D 唔 3D 有咩問題呢......

睇玩咪得囉
Bigwater 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-05, 03:08 PM   #23
LeeKH
Game Master

註冊日期: Nov 2004
7好大機會出係PSP.

Game太多, 打機的時間太少.
LeeKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-05, 03:12 PM   #24
Bigwater

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: LeeKH
7好大機會出係PSP.
我覺得可能係NDS

PSP出FF8算啦
Bigwater 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-05, 03:17 PM   #25
山王
Crazy Gamer
我是一個臭皮曩

註冊日期: Dec 2002
老實講, 我覺得FF7 REMAKE出起PS2既機會大D

如果你無買有睇,編輯曰:"又要插又要睇,你D人真係犯賤!你咁叻又唔見你出一本?";
如果你有買有睇,編輯曰:"比得果十皮,自然係得抄抄埋埋既料,你咁清高可以唔買,我本野係出比翻版仔睇既~"
裡.天人必勝法 :
編輯曰:"你寫過攻略乜?你出過GAME書乜?乜都無做過有乜資格評論GAME書?";無錯,所以影評人無資格評論電影,因為佢地冇拍過電影;政評人無資格評論政治,因為佢地冇從過政。但咁樣講,GAME書編輯有冇資格評論遊戲?佢地都冇製作過遊戲。
山王 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS2] Final Fantasy XII - Part III (日版/美版已售) 神祕人1號 電視遊戲討論版 40 03-03-07 05:29 AM
[NDS] Final Fantasy III -Vol 2- Shing 手提遊戲機討論版 428 02-02-07 02:28 PM
[GBA] Yggdra Union [已售] (Sting SRPG) neo2046 手提遊戲機討論版 159 12-01-06 04:37 AM

現在的時間是 05:07 AM

手機版 | APP版