Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 01-22-03, 02:58 AM   #1
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
save picture

right click save picture淨係得bitmap format,點搞?

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-03, 05:46 AM   #2
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
copy條link落去flashget download

舊 01-22-03, 05:59 AM   #3
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

flashget長期單線程下載中......
唔可以搞返save到jpeg架咩?

舊 01-22-03, 12:54 PM   #4
大雄
God of Gamer
卡啦騷

註冊日期: Jul 2002
XBox Live Gamertagkalaso
引用:
Originally posted by sugihara :
flashget長期單線程下載中......
唔可以搞返save到jpeg架咩?
如果你張相本身係JPG,可以CHOOSE SAVE JPG/BMP
本身係GIF..可以CHOOSE SAVE GIF/BMP

如果想轉其他FORMAT要DL左之後用PHOTOSHOP呀.或其他SOFTWARE轉

::卡啦騷 Album::

講多無謂,一步到位
大雄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-03, 07:38 PM   #5
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

就係係唔係都係得bitmap丫嘛
以前舊機0個陣好似都試過,唔知點樣過左一輪就好返...

舊 01-22-03, 07:42 PM   #6
HIM

PSN  IDhim927
試下裝過個ie

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-03, 09:35 PM   #7
大雄
卡啦騷

XBox Live Gamertagkalaso
引用:
Originally posted by sugihara :
就係係唔係都係得bitmap丫嘛
以前舊機0個陣好似都試過,唔知點樣過左一輪就好返...
咁有趣?
咩OS?

::卡啦騷 Album::

講多無謂,一步到位
大雄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-03, 09:53 PM   #8
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

舊98,新xp
死......無碟0係手......

舊 01-23-03, 11:53 AM   #9
司狼神威
Game Master
我懶故我在

註冊日期: Jan 2003
XBox Live GamertagDerekLaw
save唔到原來格式而變左bmp
可能係對方hosting問題,冇解

曹操會消滅之,孫權會讓人過之,劉備會引人隨之...
司狼神威 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-03, 02:18 PM   #10
Rabbidas
Administrator
頹圈頹鏡

3DS Friend Code0000 0000 0000
PSN  IDRabbidas
XBox Live GamertagYui GAF
引用:
Originally posted by 司狼神威 :
save唔到原來格式而變左bmp
可能係對方hosting問題,冇解
一定唔會..係個window 問題.

Rabbidas 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-03, 02:57 PM   #11
司狼神威
Game Master
我懶故我在

註冊日期: Jan 2003
XBox Live GamertagDerekLaw
引用:
Originally posted by Yui Narusawa :

一定唔會..係個window 問題.
如果我係同一頁html去save pic
一張可以正常save jpg 另一張原本是jpg 卻只可以save成bmp
咁都係windows問題?
兩張圖是在不同hosting貼上來的

曹操會消滅之,孫權會讓人過之,劉備會引人隨之...
司狼神威 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
save 問題 比方 手提遊戲機討論版 3 01-28-04 12:13 AM
ps2 save 卡管理,下載,hdd 問題 eddie1202 電視遊戲討論版 5 01-08-04 03:19 PM
我在IE save pic時只能選bmp,選唔到JPEG (但那圖是JPEG來的),可以點做? toro 手機資訊/電腦軟硬討論 8 09-28-03 12:47 AM
why i use virtual dub to dub avi file the time and picture will not match after dub? 毒雞ゲリョス 手機資訊/電腦軟硬討論 0 08-04-03 01:27 AM

現在的時間是 05:07 AM

手機版 | APP版