Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-31-20, 12:24 AM   #226
ELT
God of Gamer
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
頸先認真試玩左一陣, 戰鬥USER FRIENDLY左
出招如果有利會多一個"!", 記得以前冇

人物靚左好多, 又有得換衫

舊 05-31-20, 02:10 AM   #227
[X-MEN]
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: ELT 查看文章
頸先認真試玩左一陣, 戰鬥USER FRIENDLY左
出招如果有利會多一個"!", 記得以前冇

人物靚左好多, 又有得換衫
仲有解任務多咗啲感嘆號提示完全係天同地嘅分別,
以前要逐個任上網check,個NPC出現嘅時間地點,要打嘅怪出現嘅時間地點,
去到仲要逐隻怪睇下邊隻係任務要求嗰種,如果收集素材又要睇邊度執/邊隻怪會跌,
有成幾百個支線任都咪話唔煩

而家唔洗理咩任打咩任,NPC/怪物/素材全部有晒感嘆號,慳返勁多時間
[X-MEN] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-20, 12:12 PM   #228
ELT
Lunar使者

引用:
作者: [X-MEN] 查看文章
仲有解任務多咗啲感嘆號提示完全係天同地嘅分別,
以前要逐個任上網check,個NPC出現嘅時間地點,要打嘅怪出現嘅時間地點,
去到仲要逐隻怪睇下邊隻係任務要求嗰種,如果收集素材又要睇邊度執/邊隻怪會跌,
有成幾百個支線任都咪話唔煩

而家唔洗理咩任打咩任,NPC/怪物/素材全部有晒感嘆號,慳返勁多時間
係, 以前打怪要對怪名, 有D名真係差唔多一樣, 成日打錯
依家話哂比你知要打邊隻, 容易左好多

另外, 有XB2 SAVE, 開始時送100000G

舊 05-31-20, 01:28 PM   #229
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
係, 以前打怪要對怪名, 有D名真係差唔多一樣, 成日打錯
依家話哂比你知要打邊隻, 容易左好多

另外, 有XB2 SAVE, 開始時送100000G
有save就得?洗唔洗要打到邊度?
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-20, 03:27 PM   #230
jeffyen83

註冊日期: Apr 2010
可能玩2先,依家剛齊3個人,仲未好知系統點玩
好似各有各打甘,好小得用連鎖甘
不過雖然唔熟系統,但打落好上癮,好有興趣周圍走搵怪打
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-20, 04:25 PM   #231
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: lodoss 查看文章
有save就得?洗唔洗要打到邊度?
有X2 save就可以。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-20, 04:44 PM   #232
ELT
Lunar使者

玩到第4章, 一開始就多左一個類似XB2挑戰模式既轉送點, 不過暫時係唔夠打的

其實BGM NEW ARRANGEMENT 同原版好似冇咩分別咁

舊 06-02-20, 08:19 AM   #233
大懶財
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
玩左廿個鐘左右,唯一不滿係覺得地圖太大。。。

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-20, 08:35 AM   #234
ELT
Lunar使者

引用:
作者: 大懶財 查看文章
差不多啦
可以用地標轉移位置,都唔算行得好辛苦

講地圖大,xbx果d先叫變態

舊 06-02-20, 09:01 AM   #235
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: jeffyen83 查看文章
可能玩2先,依家剛齊3個人,仲未好知系統點玩
好似各有各打甘,好小得用連鎖甘
不過雖然唔熟系統,但打落好上癮,好有興趣周圍走搵怪打
應該都係打破防 > 倒地 > 輸出

岩岩開始玩,玩到主角離開村莊

不過真係好上癮
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-20, 01:19 PM   #236
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: rinxlun 查看文章
應該都係打破防 > 倒地 > 輸出

岩岩開始玩,玩到主角離開村莊

不過真係好上癮
你再過多少少先開哂全套戰鬥SYSTEM

引用:
作者: 大懶財 查看文章
地圖唔大點做D景出黎 隻GAME最大問題係D QUEST 做既野全部都係收集同打怪如果之前悶左D 當然好處係D QUEST 可以當導遊 解哂大約就知個MAP D景點係邊 不過依家D QUEST 好似易做過當年 以前好似標得冇咁清楚(可能記錯)

それが王者の戦いというものだ

此篇文章於 06-02-20 01:39 PM 被 GUSTAV 編輯。
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-20, 02:28 PM   #237
[X-MEN]

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
你再過多少少先開哂全套戰鬥SYSTEM

地圖唔大點做D景出黎 隻GAME最大問題係D QUEST 做既野全部都係收集同打怪如果之前悶左D 當然好處係D QUEST 可以當導遊 解哂大約就知個MAP D景點係邊 不過依家D QUEST 好似易做過當年 以前好似標得冇咁清楚(可能記錯)
係呀,以前任務冇咁多感嘆號提示,印象中係得NPC會有感嘆號,怪物/素材全部要自己搵,
唔睇攻略有排做,而家標埋畀你基本上完全唔洗睇攻略
[X-MEN] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-20, 02:50 PM   #238
GUSTAV
The One
poor

XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: [X-MEN] 查看文章
係呀,以前任務冇咁多感嘆號提示,印象中係得NPC會有感嘆號,怪物/素材全部要自己搵,
唔睇攻略有排做,而家標埋畀你基本上完全唔洗睇攻略
我記得我當年係巨神腳到為左做QUEST做左全日劇情冇行過

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-20, 02:51 PM   #239
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
差不多啦
可以用地標轉移位置,都唔算行得好辛苦

講地圖大,xbx果d先叫變態
xbx除咗入自己間房之外完全唔使loading
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-20, 08:31 PM   #240
零式
Banned

註冊日期: Jan 2003
不過可惜沒有XBX果種高速DASH同交通工具...

用移動加速又會SIDE左D珠位

舊 06-02-20, 10:34 PM   #241
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
第八章打唔嬴4隻蚚蜴。 係咁比佢封技再圍嘔 目前37lv

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-20, 11:35 PM   #242
holsety
http://www

今日先收到日森

舊 06-03-20, 12:44 AM   #243
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
原來行版限定同埋日版限定入面嘅 Game Cartridge 係唔同

行版限定版係韓版 Game Cartridge (KOR), label 係 Xenoblade Chronicles Definitive Edition

日版限定版係 (JPN), label 係 Xenoblade Definitive Edition

但係行版限定的 Packing 同日版係一樣,連封面封底都係
但係張 Game Cartridge 就唔同 Region

各位唔知你哋手上嘅 Game Cartridge 係韓版 (KOR) 定係日版 (JPN) 呢?

舊 06-03-20, 09:04 AM   #244
ELT
Lunar使者

岩岩玩完第四章,好熱血

引用:
作者: Marco 查看文章
原來行版限定同埋日版限定入面嘅 Game Cartridge 係唔同

行版限定版係韓版 Game Cartridge (KOR), label 係 Xenoblade Chronicles Definitive Edition

日版限定版係 (JPN), label 係 Xenoblade Definitive Edition

但係行版限定的 Packing 同日版係一樣,連封面封底都係

各位唔知你哋手上嘅 Game Cartridge 係韓版 (KOR) 定係日版 (JPN) 呢?
係? 今晚返去睇下先

舊 06-03-20, 09:10 AM   #245
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: Marco 查看文章

岩岩睇左
日限
舊 06-03-20, 09:16 AM   #246
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

想問問
如果我用主角出左招有破防既技
之後我點先可以叫同伴出倒地既技??

同XB2好似好唔同,唔係太明點點做
舊 06-03-20, 09:45 AM   #247
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: rinxlun 查看文章
想問問
如果我用主角出左招有破防既技
之後我點先可以叫同伴出倒地既技??

同XB2好似好唔同,唔係太明點點做
只要你出咗崩し,佢唔係reload狀態的話就會跟住出
哩點同xb2差不多吧
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-20, 11:08 AM   #248
ELT
Lunar使者

引用:
作者: 野良猫 查看文章
只要你出咗崩し,佢唔係reload狀態的話就會跟住出
哩點同xb2差不多吧
但我發現做左破防, NPC成日都唔出倒地,
要出3人連技手動先出到

舊 06-03-20, 11:58 AM   #249
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
但我發現做左破防, NPC成日都唔出倒地,
要出3人連技手動先出到
會唔會係你未出破防前佢已經用咗倒地要reload
做實驗可以試下開打前直接用破防技入戰鬥,咁佢應該會出,但唔代表佢會即時出

我隻卡露奶對複數敵人會幫手眠咗另一隻
不過有時都打番醒

此篇文章於 06-03-20 12:02 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-20, 12:03 PM   #250
jeffyen83

註冊日期: Apr 2010
我都覺得隊友成日唔出倒地,我有時都已經破防開場,佢都係唔出

同可能滿世界跑解支線,就算較左hold起d經驗
暫時打boss依然好似太易
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Tales of Vesperia Remaster/Definitive edition [PS4/X1/NS/PC] 已售 ゆり 電視遊戲討論版 124 01-17-19 09:27 PM
[多機種] [PS3, XB360] Dishonored (Definitive Edition for PS4, XB1) - (BAFTA 2012年最佳遊戲) ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 195 08-26-15 01:17 PM
[多機種] [PS4 XB1]DmC Devil May Cry: Definitive Edition 2015年3月17日発売決定! steve 電視遊戲討論版 1109 03-23-15 06:40 PM
誠徵 PS4版 TOMB RAIDER Definitive Edition lauyan 買賣專區 0 12-19-14 10:23 AM
賣 PS4 Tomb Raider Definitive Edition / 艦娘型錄 zero0417hk 買賣專區 0 09-17-14 10:13 PM

現在的時間是 12:50 AM

手機版 | APP版