Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-10-10, 12:47 AM   #251
神風@AMD
God of Gamer
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
所以超鬥士激傳其實係正傳?

舊 07-10-10, 12:50 AM   #252
exiazero
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
所以超鬥士激傳其實係正傳?
我都想
技窮了......見漫畫復刊受歡迎用回舊設
比較下(轉貼)

果然是兩父子

此篇文章於 07-10-10 01:05 AM 被 exiazero 編輯。
exiazero 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-10, 01:56 AM   #253
K.LIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
PSN  IDLIVEKLIFE
引用:
作者: adrian_shum 查看文章
我都想
技窮了......見漫畫復刊受歡迎用回舊設
比較下(轉貼)

果然是兩父子
Zero老母仍然是一個迷...
K.LIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-10, 03:57 PM   #254
exiazero

ZERO的新同伴出場
舊 07-23-10, 06:26 PM   #255
阿Wing
Game Master

註冊日期: Feb 2004
知唔知有邊間cinema上超8
阿Wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-10, 07:02 PM   #256
exiazero

引用:
作者: 阿Wing 查看文章
知唔知有邊間cinema上超8
得兩間
嘉禾旺角同嘉禾荷里活
又無宣傳又少戲院上
舊 07-24-10, 01:15 AM   #257
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
睇完新o既超鬥士復刊完全明白點解當年單行本要cut淨兩部
第四部真係超爛

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-10, 01:23 AM   #258
exiazero

引用:
作者: 廢人 查看文章
睇完新o既超鬥士復刊完全明白點解當年單行本要cut淨兩部
第四部真係超爛
大大買左日文版?
不知幾時先有中文版........
之後果D我覺得都OK
是中間要睇左劇場版動畫先知道點解美拿斯會死
同去到最後一部太過集中在NEOS同SEVEN21
其他角色如同路人一樣.....
某角色都未免太強.....超人可以強到硬接ULTRA KEY一擊
如果可以寫多D超人他們升左職之後發生甚麼事會比較好
舊 07-24-10, 01:40 AM   #259
廢人
The One

依d經典緊係要入返套啦
你用兩個新人做主腳唔係問題
但第3同第4部中間發生佐好多野你又唔交代
對面d敵人又set得廢到無論(起碼第4部d敵人真係未試過有表現)
第3部仲係得一件神器去到第4部又無啦啦話有3件
連鐘點比對面搶又無提
連敵人都未打晒你就同我話完依下先灰底

超鬥士係神依樣野就不嬲已經係
今次返睇都完全唔覺得7星俠 ace果d有得同兩個超鬥士打下

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
舊 07-24-10, 02:01 AM   #260
exiazero

引用:
依d經典緊係要入返套啦
你用兩個新人做主腳唔係問題
但第3同第4部中間發生佐好多野你又唔交代
對面d敵人又set得廢到無論(起碼第4部d敵人真係未試過有表現)
第3部仲係得一件神器去到第4部又無啦啦話有3件
連鐘點比對面搶又無提
連敵人都未打晒你就同我話完依下先灰底

超鬥士係神依樣野就不嬲已經係
今次返睇都完全唔覺得7星俠 ace果d有得同兩個超鬥士打下
我連日文新版都不知去邊度找.....
第3同第4部中間真是只是劇場版動畫有提過......
原版都無提.......
最後完是真是因為要腰斬
神器果D真是想出就出......無辦法.......
先強行快速打完4大統帥收工........
其實之後個名都PLAN好
而且敵人,我方出場人物都出左圖.....
(我方會出TIGA同ZECT, 而敵人當然是安倍拉星人等)
但可能第4部END得太急.....人氣不夠開第2部

個人覺得兩個超鬥士在我方中是得美拿斯同POWERED是有得同他們打下
7星俠一向都靠武器,ACE我更加是我奇怪點解他上左位........GREAT都有說服力D
舊 07-24-10, 02:08 AM   #261
廢人
The One

美拿斯明顯去第二部後期已經連作者都放棄佐upgarde佢
將佢完全變成魔童智將+悟飯o既老師角色算
佢唔係唔記得第3部吉田唔洗變身都已經係秒殺佐佢
powered真係都仲叫人信佢有得打下姐
其他真係.........
你個世界連比達都無只係得悟空悟飯真係不如一開始你地就變超西圍佢算啦

sogo有見過本書
不過我唔係sogo買的

舊 07-24-10, 02:36 AM   #262
exiazero

引用:
美拿斯明顯去第二部後期已經連作者都放棄佐upgarde佢
將佢完全變成魔童智將+悟飯o既老師角色算
佢唔係唔記得第3部吉田唔洗變身都已經係秒殺佐佢
powered真係都仲叫人信佢有得打下姐
其他真係.........
你個世界連比達都無只係得悟空悟飯真係不如一開始你地就變超西圍佢算啦

sogo有見過本書
不過我唔係sogo買的
無辦法.....BOSS轉正是有代價的
但是美拿斯在劇場版UP左好多GRADE
超人變超鬥士都是同他平手
美拿斯都算是故事中少數有得同超人勉強交手的人
同個BOSS更可以打下
太郎果陣俾對方最初形態打幾下就退左場

但是可惜的是美拿斯大幅UPGRADE之後就是便當收場.....
第4部太郎同超人根本就是兩個上左神級的人.....

本書我去SOGO 或吉之島找下啦....但都相信好貴.....
好心玉記做下野啦
舊 07-31-10, 02:07 AM   #263
ckwvictorckw
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2005
XBox Live GamertagReinforce VC
引用:
作者: adrian_shum 查看文章
得兩間
嘉禾旺角同嘉禾荷里活
又無宣傳又少戲院上
其實我想問係唔係已經落左畫
ckwvictorckw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-10, 01:04 PM   #264
gdx0
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2002
似係啦......我岩岩先想睇.......
gdx0 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-10, 06:42 PM   #265
IamO
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
岩岩睇完8兄弟
想問而家D超人係同一個世界觀.
即係接住落,
今代超人好似識D舊超人
我見未來佢識 4個亞伯, 又識迪加

舊 08-03-10, 07:54 PM   #266
exiazero

引用:
作者: IamO 查看文章
岩岩睇完8兄弟
想問而家D超人係同一個世界觀.
即係接住落,
今代超人好似識D舊超人
我見未來佢識 4個亞伯, 又識迪加
未來(MEBIUS)佢是識自己世界的4兄弟,
他是不認識迪加的
他只是以為果個世界觀的4兄弟是自己世界的4兄弟
而超人世界觀分左好多個
是去到怪獸大亂鬥果陣先所有世界觀融合起來
而MEIBUS都是新超人中特別會接回從前的M78世界觀
現可以分
原M78世界觀(超人吉田~80,MEBIUS)
(GREAT,POWERED,USA,NEOS,SEVEN21果D同M78有相似世界觀,但可能不同)
TIGA,DYNA世界觀
GAIA世界觀
COSMO世界觀
NEXUS世界觀
MAX世界觀(都同原M78相似,但是不同)
SEVEN X世界觀
8兄弟的世界觀(只有MEIBUS是原M78世界過去的)

而最新的超銀河大戰都是融合世界觀
所以有相似M78世界觀的超人都會歸去M78
好似USA,POWERED,GREAT同MAX等都有理由可以出場

此篇文章於 08-03-10 07:57 PM 被 exiazero 編輯。
舊 08-04-10, 12:06 PM   #267
IamO
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
哦哦....
因為8兄弟几好睇,所以想知多D

舊 08-04-10, 12:14 PM   #268
joeypong
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDjoeypong
XBox Live Gamertagjoeypong
見到yesxxxx超人8兄弟港版bd8月13日推出...

joeypong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-10, 01:14 AM   #269
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
我諗大家都買左碟

台灣岩岩先上,香港已經出左bd...

講真,係未來消失果陣就應該完啦.......................

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-10, 01:21 AM   #270
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
我諗大家都買左碟

台灣岩岩先上,香港已經出左bd...

講真,係未來消失果陣就應該完啦.......................
唔好意思-.-我未-.-

完全唔知佢會出港版bd

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-10, 01:38 AM   #271
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
都出左好幾個禮拜, 見到幾平$135

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-10, 08:58 PM   #272
exiazero

OVA預告
舊 09-23-10, 09:13 PM   #273
ZombieTerry
Game Master

註冊日期: Jun 2007
得DVD? 想要BD多啲喎!!!
ZombieTerry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-10, 11:00 PM   #274
怪人怪人
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
渣古眼?!

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-10, 11:53 PM   #275
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: 怪人怪人 查看文章
渣古眼?!
自護最強MA
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Legend of Zelda Movie Trailer Premiere(April Fool's) 神祕人1號 電影版 18 11-09-23 08:58 PM
[動畫] 映画「レイトン教授と永遠の歌姫」09年12月19日公開決定丨(ジェニス役:水樹奈々) money 日本動漫畫討論版 5 07-14-10 10:37 PM
[業界] E3 2009 討論/情報總合 shuzi 電視遊戲討論版 265 06-23-09 05:33 PM
E3 '08: Solid Snake actor writing Lost Planet movie JochenPeiper PC電腦遊戲討論版 0 07-15-08 02:27 PM
[全機種]影片區+E3特集(6/1更新) 神祕人1號 電視遊戲討論版 18 04-07-05 06:06 PM

現在的時間是 02:58 PM

手機版 | APP版