Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > Cosplay同人MIX討論區

主題工具 顯示模式
舊 09-11-08, 12:06 AM   #1
fiddle
Senior Gamer
偽熊貓

註冊日期: Oct 2004
RG Raingers Alice : RG 2.5,你今日報左未 ?

『RG 2.5,你今日報左未 ?

終於用 Paypal 成功買起左佐為 (sai)
之前只試過用來上線,手痕試埋上色
畫左RG Rainger 的黃戰士 (←誤 XDDDDDD
不太會用sai上色加上只係二粒鐘貨仔
所以張圖草草地,見諒

其實由於時間關係
FR 和 VE 都已經報了 RG 2.5 了
有冇朋友都報左 ?
另外
想問下 2.5 究竟會唔會開 GAF 街呢 ?

RG 2.5
http://www.rainbow-gala.com/25event.php

此篇文章於 09-19-08 10:02 PM 被 fiddle 編輯。
fiddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-08, 12:12 AM   #2
飛燕
God of Gamer
懺悔不用等

註冊日期: Dec 2004
報左/

我都想知重有無GAF街

是ranger 不是rainger XD?

※EP3強化左把大劍3次,大改範圍、PP消費和集氣,某大大就突然跳出來對大劍有「手感」了。但又唔見某大大串人唔識EP2飛板防衛時比個成績來睇下。

此篇文章於 09-11-08 12:14 AM 被 飛燕 編輯。
飛燕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-08, 12:19 AM   #3
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
sai好玩,雖然冇諗住用黎做主力\

報左2.5 x 2

組啦組啦/

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-08, 12:19 AM   #4
fiddle
偽熊貓

> 是ranger 不是rainger XD?
是raingers XDDD
抄 official 的

我地連檔街名果part其實已經寫左 GAF
或者有興趣組ge朋友出聲
之後再email請大會安排

舊 09-11-08, 09:27 AM   #5
奧羚o

註冊日期: Oct 2006
我都有報=u=不過冇寫到明

個人blog,得閒坐低飲杯茶,食個包啦~
http://kesski.net
奧羚o 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-08, 07:02 PM   #6
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
看來今次真的有很多朋友走了去rg2.5呢……

ps:圖很好呢
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-08, 11:41 PM   #7
maidp

註冊日期: Aug 2008
偶也報了rg2.5呢~
不知cw看到rg那邊的情況會不會有新策略=w= (還在想報不報cw)

兩小時就畫完了好快手 @o@;

maidp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-08, 12:51 AM   #8
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
大家又有興趣組街????

點先???
邊個報左先???

舊 09-18-08, 03:14 AM   #9
sunmei
SM系邪惡侍女長

註冊日期: Apr 2005
我都報左,快D開返條街啦,唔係又唔夠位啦

★我的Blog★

獅子屋郵購區新店開張!!!
sunmei 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-08, 10:00 PM   #10
fiddle
偽熊貓

>奧羚o
咁即係都有興趣 ? XD

>鐵之侍
可能因為好多細組織食唔想開營火會掛
張圖其實有bug, 不過呢類快圖唔理了

>maidp
CWHK27 我放棄了
呢張圖在我來講都算快, 質數唔高ma

> M-eye
大人你出現啦~
不如 edit "GAF Street @ RG-2" 個post招人啦?
順手又可以 update RG2 GAF 街的 final list

目前我呢邊VE一檔, FR 半檔, cellar+zillch 半檔
yan 要再 confirm, 但印象中佢講過係會 join 的

> sunmei
+1
list出左 : http://www.rainbow-gala.com/25event2.php

舊 09-20-08, 02:22 AM   #11
M-eye
菜鳥蛋

引用:
作者: fiddle 查看文章
>奧羚o
咁即係都有興趣 ? XD

>鐵之侍
可能因為好多細組織食唔想開營火會掛
張圖其實有bug, 不過呢類快圖唔理了

>maidp
CWHK27 我放棄了
呢張圖在我來講都算快, 質數唔高ma

> M-eye
大人你出現啦~
不如 edit "GAF Street @ RG-2" 個post招人啦?
順手又可以 update RG2 GAF 街的 final list

目前我呢邊VE一檔, FR 半檔, cellar+zillch 半檔
yan 要再 confirm, 但印象中佢講過係會 join 的

> sunmei
+1
list出左 : http://www.rainbow-gala.com/25event2.php
呀YAN唔係鐵定會入今年年尾的RG 2的嗎???
係佢在電話親口同我講喎...加上佢報左名啦...

定係妳指RG 2.5

舊 09-20-08, 02:24 AM   #12
M-eye
菜鳥蛋

老老實實..今次2.5其實我地組唔組街先...
本來我原意係先看看今年RG 2的GAF街搞成點先再打算...
只係估唔到咁快有2.5報名...
大家意願係點???
如有意就出post回應....
同樣一夠8個組織就會夠數....
等我早點開個2.5的組街頂置Topic...

大家請表達意見...
謝謝

舊 09-20-08, 02:33 AM   #13
fiddle
偽熊貓

> Meye
ya
指RG 2.5 ( 2檔confirmed)

舊 09-20-08, 11:18 PM   #14
M-eye
菜鳥蛋

引用:
作者: fiddle 查看文章
> Meye
ya
指RG 2.5 ( 2檔confirmed)
明白收到...
咁等其他組織的加入吧

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:10 AM

手機版 | APP版