Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-04-07, 12:46 PM   #1
赤目黑龍
God of Gamer
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
[ 特 攝 ] TVB播完 爆龍戰隊, 特搜戰隊接棒推出

太好喇~~~
星期日09:30已經變成戰隊時段
爆龍戰隊之後係播特搜戰隊
狼(狗)頭司令官出場喇~~!!!!

可惜嘅係...
呢套嘅女角唔係咁靚女...
有些少失色...

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-07, 12:48 PM   #2
kw_alfred
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2005
特首戰隊?
啱哂香港人口味
kw_alfred 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-07, 12:49 PM   #3
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
可唔可以推遲D播....

好早... 未訓醒...

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-07, 12:54 PM   #4
赤目黑龍
赤貧神

引用:
作者: Kaiser 查看文章
可唔可以推遲D播....

好早... 未訓醒...
可以錄起慢慢睇
我都係個個星期錄嚟睇咋~~
邊會咁神心晨早起身睇喎......

錄影機萬歲~~!!!!!!

許許許許許許許許
舊 03-04-07, 01:14 PM   #5
拉辛斯基
Game Master
Evertonian

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDradzinskiJP
1! エマージェンシー
2! デカレンジャー
3! Action!
4! Perfect!
5! Get on!

無視唔好cut歌
拉辛斯基 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-07, 01:16 PM   #6
赤目黑龍
赤貧神

引用:
作者: 拉辛斯基 查看文章
1! エマージェンシー
2! デカレンジャー
3! Action!
4! Perfect!
5! Get on!

無視唔好cut歌
well......
睇怕多數都會令你失望喇~~~

許許許許許許許許
舊 03-04-07, 01:20 PM   #7
jaycom
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2006
咁多輯都有改歌
今次點會例外

舊 03-04-07, 01:21 PM   #8
pokewing

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: kw_alfred 查看文章
特首戰隊?
啱哂香港人口味
特搜是「特別搜查」的簡稱,
跟我們的地道用語「特首」是完全沒有關係的。

此篇文章於 03-04-07 01:40 PM 被 pokewing 編輯。
pokewing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-07, 01:22 PM   #9
拉辛斯基
Game Master
Evertonian

PSN  IDradzinskiJP
引用:
作者: jaycom 查看文章
咁多輯都有改歌
今次點會例外
我知

但Psychic Lover 呢首特別好聽 希望無視醒一次
拉辛斯基 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-07, 01:41 PM   #10
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
又可以估下今次搵邊個唱主題曲~~
林峯都好D, 千祈咪係王祖藍, 崔健邦, 高均賢, 高皓正.....

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-07, 06:09 PM   #11
Kouji

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: W!LL 查看文章
又可以估下今次搵邊個唱主題曲~~
林峯都好D, 千祈咪係王祖藍, 崔健邦, 高均賢, 高皓正.....
高均賢唱龍王傳說都 ok
但係其他就.... 唉...
Kouji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-07, 06:15 PM   #12
nico
Insane Gamer

菊地美香終於出泥呀~
等左好耐...就算係朝頭早都要起身睇呀!!!
nico 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-07, 04:36 PM   #13
美版之王-天涯浪子
玩具封印王

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: pokewing 查看文章
特搜是「特別搜查」的簡稱,
跟我們的地道用語「特首」是完全沒有關係的。
有次在玩具店聽到兩個小童拿住"特搜"的玩具在討論.

A: 乜野係特首戰隊?

B: 即係成班都係特首, 董建華, 曾蔭權... 囉

我知B在故意老up, 但都覺佢好野.

Cuddle
Rose of May
Hometown Domina

好聽, 動聽.
美版之王-天涯浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-07, 05:31 PM   #14
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
史上第一套最多(正式來計)人的戰隊、第一套司令官也會變身的戰隊、還要拿到星雲獎(日本表揚一些科幻作品的獎項),絕對期待啊!
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-07, 06:29 PM   #15
赤目黑龍
赤貧神

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
史上第一套最多(正式來計)人的戰隊、第一套司令官也會變身的戰隊、還要拿到星雲獎(日本表揚一些科幻作品的獎項),絕對期待啊!
no~~!!!!!
第一套司官會變身嘅係 "皇牌突擊隊"
第二代司令官 "天字一號(BIG ONE)" 係會變身嘅

許許許許許許許許
舊 03-05-07, 06:50 PM   #16
地場衛
燒肉配白飯!美味!!

引用:
特首戰隊?
啱哂香港人口味
每次變身後擺浦士時都會大嗌口號:我地會打好依隻怪獸

\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/來!!大家一齊高呼蘿莉同乙女都係真真正正的王道!!!\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/

快制作向陽素描第五期&向陽版廢怯少女!!!
地場衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-07, 07:33 PM   #17
kw_alfred

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: 地場衛 查看文章
每次變身後擺浦士時都會大嗌口號:我地會打好依隻怪獸
唔知d怪獸會由乜黎演繹.
kw_alfred 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-07, 08:17 PM   #18
地場衛
燒肉配白飯!美味!!

引用:
唔知d怪獸會由乜黎演繹.
敵方係由"袋巾大帝"所統領的"泛民黨"

\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/來!!大家一齊高呼蘿莉同乙女都係真真正正的王道!!!\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/

快制作向陽素描第五期&向陽版廢怯少女!!!
地場衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-07, 10:05 PM   #19
chunmanx
我ge代號係風

PSN  IDndswii
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
真係咁正
拿得科幻作品獎
我估故事會好看些掛

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-07, 09:29 AM   #20
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

PSN  IDchownett
做la~果然有中文OP [聽唔出邊個唱...]
另外竟然還有雙語廣播 ...[只係我部電視冇麗音...]

此篇文章於 03-11-07 09:33 AM 被 chow263 編輯。
chow263 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-07, 09:42 AM   #21
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
好正個名……特首戰隊~~~

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-07, 09:59 AM   #22
fancylala
痴線架!!!!

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: nico 查看文章
菊地美香終於出泥呀~
等左好耐...就算係朝頭早都要起身睇呀!!!
我見到op個粉紅戰士係菊地美香
係咪聲優個果?

舊 03-11-07, 10:25 AM   #23
ckwvictorckw

註冊日期: Mar 2005
XBox Live GamertagReinforce VC
引用:
作者: fancylala 查看文章
我見到op個粉紅戰士係菊地美香
係咪聲優個果?
係呀,就係配舞乙HiME嗰個
ckwvictorckw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-07, 12:07 PM   #24
kwsyeung
Insane Gamer

op 嗰個似係某車震男...

求關注...(汗)
twitter / facebook
kwsyeung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-07, 12:27 PM   #25
pokewing

官方譯名愈來愈奇怪了...
明明用了"Dekaranger"作戰隊名稱,獨立隊員的名稱卻是"特搜戰士",
又沿用日語假名拼音"Deka"。

此篇文章於 03-11-07 12:29 PM 被 pokewing 編輯。
pokewing 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 11:52 PM

手機版 | APP版