Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-20-13, 09:20 PM   #626
Navism
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
3DS Friend Code0860 3619 1923
vita software 終於破頂, 好開始!!
Navism 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-13, 09:02 PM   #627
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
2013/11/27 22:00「ゲームソフト週間販売ランキング+」

http://www.4gamer.net/games/117/G011794/20131127061/

舊 11-27-13, 10:19 PM   #628
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
Pkmon過左mh4了XD

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-13, 10:40 PM   #629
Navism
Crazy Gamer

d銷量差到..........
舊 11-27-13, 10:49 PM   #630
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
BANDAI又賺到笑 偶像活動2竟然首發有成7萬
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-13, 10:50 PM   #631
CCemi
God of Gamer

註冊日期: Dec 2003
呢舖真係大鑊了,連最惡劣情況既game cube,3d mario都未試過去到呢個數字

我們會定期舉行會與比賽, 有興趣請看看我們的專頁吧
CCemi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-13, 12:33 AM   #632
Navism
Crazy Gamer

引用:
作者: KeaneYip 查看文章
呢舖真係大鑊了,連最惡劣情況既game cube,3d mario都未試過去到呢個數字
其實響日本都睇唔到有大型promotion, 任記仍然當d人會自動波.
舊 11-28-13, 08:43 PM   #633
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
今個星期個銷量
有2個好恐怖嘅訊息出左嚟
1:FF呢個品牌再係咁就同TALES睇齊(走下神枱...)
2:馬大叔...日本仔已經唔買你帳(GC銷量差,但馬大叔都有70萬以上)
日本正式迎接手機GAME及課金制嘅時代

舊 11-28-13, 09:22 PM   #634
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
引用:
對上兩集Mario galaxy,首發唔算突出
勝在長賣長有

引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
今個星期個銷量
有2個好恐怖嘅訊息出左嚟
1:FF呢個品牌再係咁就同TALES睇齊(走下神枱...)
2:馬大叔...日本仔已經唔買你帳(GC銷量差,但馬大叔都有70萬以上)
日本正式迎接手機GAME及課金制嘅時代
GC版係最終銷量
有邊隻系列作品,首賣可以做得好過最終銷量??

此篇文章於 11-28-13 09:28 PM 被 Terry仔 編輯。
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-13, 09:56 PM   #635
神名レオ
Game Master
紅蓮團

引用:
作者: Terry仔 查看文章
對上兩集Mario galaxy,首發唔算突出
勝在長賣長有

GC版係最終銷量
有邊隻系列作品,首賣可以做得好過最終銷量??
師兄你認真?有邊隻全新旗盤級馬大叔首賣可以10萬都冇??
年輕真好...

舊 11-28-13, 11:39 PM   #636
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
年輕真好...
睇個名都知,呢隻唔算係旗艦級吧?
當初發佈時,我係完全唔留意,諗住都係近年一堆mario宵閒作演變出來嘅嘢,
及後我見到評價先知係幾有誠意的,雖然係咁,但到而家我都未買,
旗艦級嘅mario不是這樣的,嚴格來講Mario galaxy 2都唔算係,
已經好耐無見旗艦級mario新作,可能宮本茂已年紀大,寧願留多d時間陪屋企人.........
但我覺得佢鐘意zelda多過mario,不過我都係~
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-13, 11:50 PM   #637
CCemi

先不論旗唔旗艦級呢個問題,如果以一向mario系列既銷量計,佢首週賣唔過10萬而且推唔到主機銷量,咁都冇問題真係講唔通

舊 11-28-13, 11:56 PM   #638
SilverShadow
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2012
引用:
年輕真好...
係賣得差,但你用總銷量比首發就明顯無意義

3D World仲有eshop版,大約再賣多10%up吧
不過仍然係差過預期吧

fami銷量
1) Super Mario Galaxy 2 – 337,569 (1,032,853 total)
2) Super Mario 3D Land – 344,698 (1,861,023 total)
3) Super Mario Sunshine – 280,610 (789,989 total)
4) Super Mario Galaxy – 256,341 (1,025,664 total)
5) Super Mario 64* – 162,113 (1,639,914 total)
6) Super Mario 64 DS* – 120,062 (1,231,535 total)
7) Super Mario 3D World – 106,967
* Launch title

此篇文章於 11-29-13 12:01 AM 被 SilverShadow 編輯。
SilverShadow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-13, 11:58 PM   #639
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
馬大叔不嬲都係銷量保證,見佢銷量差就話唔係旗艦,有d自欺欺人。
老任應該會反思係咪仲要分心玩家用市場,定係全力做手提機,好老實手提機市場,個人覺得只得老任先識玩,雖然我係索飯,但都認為暫時索記o係手提機領域仲未入流
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-13, 11:59 PM   #640
CCemi

有得參考既兩隻mario64係主機首發作品黎
之後果d平均都有30萬左右首週
我當然希望可以長賣長有啦,而且近聖誕檔期

舊 11-29-13, 01:38 AM   #641
Navism
Crazy Gamer

小弟過去十年都要留日本幾個月.
到今日我可以肯定講Wii U + Mario 3D World "大作" 係呢十年來最無心做好marketing 既作品,
包括Wii U party.
例如 Yodobashi, Biccamera, 無大位廣告, Wii U 基本上從來無試玩.
3DS 從開賣到今日長期有新作試玩.

我感覺係因為2013年做靚條數, 廣告省得就省.....
所以今次咁難睇係聰哥一手造成.
舊 11-29-13, 01:46 AM   #642
CCemi

其實由有direct開始,我就覺得老任既宣傳開始越黎越懶,越黎越hea

舊 11-29-13, 02:11 AM   #643
Navism
Crazy Gamer

引用:
其實由有direct開始,我就覺得老任既宣傳開始越黎越懶,越黎越hea
最衰係又唔洗多d搞好account system, 靠網上network但又唔配合.
宜家睇到技術同人手都唔夠, 唔敢放手比google搞, 又驚人地食左佢...
舊 11-29-13, 09:08 AM   #644
神名レオ
Game Master
紅蓮團

引用:
作者: 貓太部 查看文章
睇個名都知,呢隻唔算係旗艦級吧?
當初發佈時,我係完全唔留意,諗住都係近年一堆mario宵閒作演變出來嘅嘢,
及後我見到評價先知係幾有誠意的,雖然係咁,但到而家我都未買,
旗艦級嘅mario不是這樣的,嚴格來講Mario galaxy 2都唔算係,
已經好耐無見旗艦級mario新作,可能宮本茂已年紀大,寧願留多d時間陪屋企人.........
但我覺得佢鐘意zelda多過mario,不過我都係~
留下都有師兄講
銷量差就變左唔係旗艦級
咁隻旗艦級mario又唔知幾時出呢,同埋會係咩玩法??
wiiu上面2d,3d嘅mario都出晒囉喎
經你咁講,我當年因為sun shine買gc,因為galaxy買wii
原來呢家先發現兩隻都唔係旗艦級
唔怪得gc死得咁慘,連部機死左都未出過一隻“mario”

舊 11-29-13, 09:25 AM   #645
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
我只希望老任出密啲game+ new IP

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-13, 09:46 AM   #646
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
先唔理馬叔係唔係旗艦
隻FF其實都唔係旗艦來喎

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-13, 08:27 PM   #647
CCemi

引用:
留下都有師兄講
銷量差就變左唔係旗艦級
咁隻旗艦級mario又唔知幾時出呢,同埋會係咩玩法??
wiiu上面2d,3d嘅mario都出晒囉喎
經你咁講,我當年因為sun shine買gc,因為galaxy買wii
原來呢家先發現兩隻都唔係旗艦級
唔怪得gc死得咁慘,連部機死左都未出過一隻“mario”
其實究竟用乜野標準去定議佢係唔係所謂既旗艦級
我就真係唔多明白
我只係知道3ds果隻3d land一樣賣到百六萬, 如果佢唔係所謂既旗艦級
咁佢係咪唔應該有咁既銷量?
成績好唔好唔係因為佢係唔係旗艦級就可以定義到吧?

舊 11-30-13, 05:28 PM   #648
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
凡係老任有馬大叔而又賣得既就叫旗艦,賣得差既就叫普通title.
馬車咪旗艦,們次呢隻wiiu咪係普通料囉
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-13, 06:38 PM   #649
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
Nintendo EAD Tokyo製作既mario都係旗艦級
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-13, 09:42 PM   #650
CCemi

呢個group既作品包括哂galaxy 1, 2 同mario 3d land
而且3d land我知道都係由開發galaxy既人員去製作
我認為係級數上冇理由wii u 既3d world唔算係旗艦級

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[醫生與我] 私家病房的雙重人格患者Part 1留醫+Part 2食藥 DTS OR AC3 照相館 11 12-21-08 11:06 PM
[無]part 1(分享) 北斗之肥招 收藏品討論版 12 02-10-05 04:57 PM
panda z part 4 提子 收藏品討論版 11 11-10-04 06:20 PM
請問邊度仲有HG超人情景扭蛋part 1&part 2賣?How much? kan666 收藏品討論版 1 10-05-03 12:47 AM
GGX part 2 yinfour 收藏品討論版 0 05-26-03 12:23 PM

現在的時間是 06:14 AM

手機版 | APP版