Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15  ... 最後
電視遊戲討論版>Splatoon 2 (發售中)
忍者 04:18 AM 03-25-17
玩左半粒鐘
俾人炒左3,4舖先去熜左個體感方向佢...
之後好D,起碼都叫打到人
lodoss 04:19 AM 03-25-17
作者: Akira 明:
無PAD睇地圖有D唔慣,WII U PAD係重D
但D制好按D,JOY CON幾粒制太細太埋
睇嚟點都要買個PRO制

翻滾唔知有咩用,我變墨魚快速游走好似仲好
係, 要按x制睇好唔慣,
到最後都唔識左右滾地避(翻滾)
赤武神 04:27 AM 03-25-17
玩慣Zelda,motion操作右stick冇得移動上下有些唔慣,希望完成版加番選擇
野良猫 09:21 AM 03-25-17
第二場試手提MODE

一來感覺MON細咗用六軸可能會慣啲
尤其用中滾跳起攻擊,冇六軸幫的話真係好難一擊即中

二來測用電量

尋晚頭幾場真係酷い,視點冇調慢郁少少右菇就飛好快
又唔知咩神經反射嚟一跳起攻擊就調視點望天空…
眼前見到敵人都唔識打仲選擇走佬……
天野 09:29 AM 03-25-17
作者: DreamyLuigi:
pro 制玩, 成日要按Y 制reset camera
handheld 唔知點解難用過gamepad off tv mode.
可能唔太敢大動作郁

暫時覺得隻game 都係一樣咁. 似叫做DLC 多過新game

Sent from my iPhone using Gaforum
槍game係咁架啦
加d武器轉新地圖又出新一集

點解今次叫2
因為整左新單打模式
貓太部 10:31 AM 03-25-17
上集冇玩過,
入到去完全係俾人虐待,
好多操作唔明,初初冇哂水我都唔識入,
之後見隊友個動作先知原來係咁入水..
一個鐘頭加上對戰,好難學起,
見d人好靈活,熟練應該係好好玩,
到時出會買~
ROCAS 10:45 AM 03-25-17
見你地一係PRO制一係手提MODE
咁電視玩只用joycon玩唔玩到??
忍者 11:21 AM 03-25-17
普通joycon上架玩緊
neo2046 11:32 AM 03-25-17
頂,彈咗我2次出嚟
唔通係時候換router ?
忍者 11:35 AM 03-25-17
點解日光日白好似仲少人過尋晚咁
matching要等人齊
尋晚都唔洗

油碌真係好殺人好武器
kain_plus 11:35 AM 03-25-17
點樣放大絶?

一次都冇彈,好順
係有時要等齊人耐少少

Sent from my iPhone using Gaforum
mrk 11:38 AM 03-25-17
作者: Akira 明:
翻滾唔知有咩用,我變墨魚快速游走好似仲好
翻滾後,射速會加快!!(用Pro掣玩緊!)
野良猫 11:42 AM 03-25-17
作者: kain_plus:
點樣放大絶?

一次都冇彈,好順
係有時要等齊人耐少少

禁R3

咑完一場即劇出番揀武器再嚟,會快過等下一場
Akira 明 11:45 AM 03-25-17
作者: lodoss:
係, 要按x制睇好唔慣,
到最後都唔識左右滾地避(翻滾)
原來左右翻滾雙槍王先有,其他都係跳

OPTIONS個COLOR LOCK有咩用?開好唔開好

半夜頭場可能無咩人比較順,依家一係等齊人一入場就彈走人

暫時要接受下新舊玩家同場,我諗就算2出咗都仲有班舊玩家玩1
issac92354 11:49 AM 03-25-17
雙槍個緊急迴避主要係用黎避完繼續瞄人打
慣左避時同時瞄住人應該可以好屈
如果單純走佬就應該變返墨魚走

玩過wiiU版就真係唔慣要開地圖,仲有揀人跳都好難
由手機版發出
kain_plus 11:56 AM 03-25-17
作者: 野良猫:
禁R3

咑完一場即劇出番揀武器再嚟,會快過等下一場

我入滿左油,我見佢叫我press r都唔得

野良猫 11:59 AM 03-25-17
我入滿左油,我見佢叫我press r都唔得

R3,唔係R
kain_plus 12:01 PM 03-25-17
作者: 野良猫:
R3,唔係R

Sorry, 真係新手,我joy con得r 同zr

野良猫 12:03 PM 03-25-17
Sorry, 真係新手,我joy con得r 同zr

右菇用力禁落去

R3哩個制PS系都有的
野良猫 12:09 PM 03-25-17
手提MODE ONLINE玩電量完全唔得,玩一個鐘得番24%

六軸依然唔慣,都係用番右菇空算
總算熟咗少少中滾個操作,但個直振仲未慣,成日MISS

可能真係需要買PRO制玩,梗係唔得心應手…
忍者 12:09 PM 03-25-17
油碌真係好勁,暗討一流
kyo353 12:12 PM 03-25-17
手提MODE好難控...
一開波冇轉SETTING上下要用六軸
轉左唔用六軸之後搖桿又追唔切
唔知遲D會唔會有用六軸控上下, 搖桿控返水平
lineage19 12:13 PM 03-25-17
可能因為我玩慣WIIU版, 首先用體感比唔用個人操作得更好
另外用JOYCORN+體感操作好順手好正
C.Ryo 12:18 PM 03-25-17
Wifi 2格都好順,係操控唔慣
DreamyLuigi 12:30 PM 03-25-17
作者: 天野:
槍game係咁架啦

加d武器轉新地圖又出新一集

點解今次叫2

因為整左新單打模式

好似fifa 16 同fifa 17咁....

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15  ... 最後

返回主題版面