Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 10-19-05, 02:43 AM   #1
FREDDY@o@
God of Gamer

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
電腦怒慢+frontpage問題

救命!!!

首先講frontpage,我裝OFFICE XP時淨係選裝word,excel,powerpoint,其他skip左無裝.但係次次開機佢都會自動load個frontpage叫你裝...但係我根本唔想裝,次次開機都彈出來好騷擾...應該點樣防止frontpage出現?

跟住就係怒慢既問題...部機開左唔夠一陣,ICQ,WINAMP等全部無開...但係個CPU自己會谷到100%,LOAD得勁勁勁慢!!而且防毒軟件(KASPERSKY)會狂彈警告---大約係講repel左某IP既攻擊,或者係叫你delete virus...基本上係慢到同hang左無分別,連關機都關唔到!

有咩辦法可以解決~~?求救 OTL...

舊 10-19-05, 12:46 PM   #2
小白熊
Ultimate Gamer
冬眠中

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagJumbo Bear Bear
你係吾係中左木馬呀 = =!!
小白熊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-05, 12:51 PM   #3
Corex
↘ 飛行甲板に直撃

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code0189 9216 9190
清左d virus先啦

/ 兒子生性病母倍感安慰 \

\ 獅子山下體現香港精神 /

Corex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-05, 01:14 PM   #4
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
其實以上情況係已經清左virus...未清virus前更嚴重....OTL

論壇跳轉

現在的時間是 07:14 AM

手機版 | APP版