Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-01-22, 11:09 PM   #76
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
謝,呢類咁複雜嘅 game,一定要花時間浸,齋睇 manual 唔夠。好似 F/A-18C 呢啲咁多嘢玩嘅機體,仲不時加同改嘢嘅,冇番噉上下時間唔會熟,講起就超失禮,連 Case 1 航母降落同空中加油(AAR)都未識~

舊 05-03-22, 10:26 AM   #77
Helios
Junior Member

註冊日期: Apr 2022
本來我係由想玩直昇機開始玩DCS,最初玩係Ka-50同SA342連rudder pedals都冇,都叫有支VKB Gunfighter MK.II+Pro Grip同TWCS Throttle,但真係玩到心灰,特別係架SA342好似癲嘅一樣完全無法控制(我本身玩開r/c直昇機, 對直昇機操控都叫有一定認識),跟住見到架F-14 Tomcat就買嚟玩下,點知一玩就上晒癮,之後就買咗F/A-18C、F-16C、AV-8B、A10-C、A10-C II、Supercarrier,最近再買埋AH-64D,我都係玩training多, 玩得最多係carrier landing,真係非常困難要不停嘗試同練習,但係到現在都仍然會墜機

不過設備上真係想分享一下我嘅感受,最初試用鍵盤同Xbox手掣玩直頭係災難根本無法控制,跟住upgrade咗去VKB flightstick同TWCS throttle再經過兩年磨練都叫做飛得下同大至上landing都無問題,但係carrier landing真係好難搞成功率得一半,就算land到多數都catch唔到three wire,直昇機仍然無法控制,直至去年聖誕見Virpil減價把心一橫買咗MongoosT-50CM3 Throttle、Control Panel - #2、Constellation ALPHA-R、MongoosT-50CM2 Base再加MFG Crosswind pedals,神奇嘅事情發生咗,我可以控制到SA342做hovering同landing,連同carrier landing都做得較為準確同成功率都高咗,原來一套好嘅控制器係非常重要,而且好多初接觸flight sim嘅人都會錯覺哋以為rudder pedals係無乜用唔多重要(我自己就一定係咁諗),但當你玩得愈耐就會愈發現rudder pedals原來係非常重要,特別係玩直昇機,可以講係不能缺少,所以好多入坑嘅人都係比較後期先買rudder pedals。

PS. 我唔建議新手一開始就買齊全套頂級控制器,雖然操控上係會精準好多,但價錢真係好貴,而最大鑊係超過9成人都會係短時間內放棄,真係到玩得一段時間而熱情都仍未減退先好考慮升級。對於入門人士,Thrustmaster T.16000M FCS FLIGHT PACK係一個幾好選擇,一套三寶有齊flightstick、throttle、rudder pedals都係二千銀有找,當然唔好太大期望只係不過不失啦,不過耐用度就真係麻麻,變相玩一段時間就有借口升級

此篇文章於 05-03-22 04:09 PM 被 Helios 編輯。
Helios 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-22, 09:01 PM   #78
肉羊哩咖
griffin611

講裝備聽講大陸隻 WINWING 都唔差,好似兩個 V 字頭都有入門版,不過腳踏,跟 TM16K 嗰隻唔係好掂~ 玩 VR 嘅,支嘢上面太多掣其實無乜用,睇唔到靠摸好難。所以 TM 16K 同 Logitech/Saitek 支 X-56 都好夠用,知有啲友玩對地攻擊玩得好癲嘅,會加多件 XBOX 控制器甚至多支平 stick,玩 A-10C II,AJS-37,阿柏奇同雌鹿嘅炮手位 同 F-14 RIO 位幾好用。

玩過下 Ka-50,好易上手,跟任嘅係 Huey 都好易飛,反而阿柏奇係幾難,又未到雌鹿咁變態,前者啲設備未落齊,之後加返多啲自動系統會好啲,掛?

此篇文章於 05-04-22 09:04 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-22, 09:52 AM   #79
Helios

Winwing我都有望過下,不過我真係對全國產製無信心所以完全唔會考慮,支VKB已經令我好失望下。Thrustmaster個腳舵我未試過,國內叫夾蛋器因為兩腳要夾得好埋,不過始終初階嘢都要將就下,佢成套3寶都只係MFG腳舵2/3價錢。相對我哩d無VR嘅人,多掣玩會係一種樂趣,一但玩埋VR可能變成盲俠

係,KA-50係易控制適合新手玩,因為雙螺旋槳可以互相抵消螺旋槳引起嘅橫向力。而阿柏奇其實都唔難,會唔會係你控制時經常不自覺咁focus咗喺HDU去追住個Velocity Vector?

此篇文章於 05-05-22 10:45 AM 被 Helios 編輯。
舊 05-05-22, 10:43 AM   #80
Helios

另外想請教下你用緊邊隻VR?我現在只係用緊TrackIR,喺VR上鬥咗好耐,VR係唔係會對dogfight同landing會有幫助?

知唔知Oculus是否必須以facebook登入,同埋見好多人評價都話Quest 2好模糊d字好難睇?見HP Reverb G2評價唔錯但又好似係冇hand tracking,而且我估計用VR要連帶去升級埋張display card,我依家只係用緊張古董GTX1080,雖然都一直想升級張display card,但係現在價錢炒到無人性。
舊 05-05-22, 03:40 PM   #81
肉羊哩咖
griffin611

好多嘢要答:

引用:
作者: Helios 查看文章
支VKB已經令我好失望下。Thrustmaster個腳舵我未試過,國內叫夾蛋器因為兩腳要夾得好埋:drool2

而阿柏奇其實都唔難,會唔會係你控制時經常不自覺咁focus咗喺HDU去追住個Velocity Vector?
  • 無失望又點會有(借口)升級?!
  • 平嘅 TM 唔係太夾腳,最有問題係「自己識郁」,每次任務開頭,部機都向左擺一擺,較咗 deadzone 都係噉~
  • 問題唔係個 IHASS 幾「誤導」下,有人話抦埋佢就無問題,由地面升上半空唔難,起碼易過雌鹿,反而問題係由航行停到浮空嗰下,唔同雌鹿可以恃住裝甲夠厚可以玩豬突(分分鐘厚過部 A-10),要射嘢一定要浮升,因為部機都好重,嗰度好易失速翻機~
  • 雌鹿真係痴線,不過聽講 Mi-8 仲難,都係暫時庫存唔掂住~

引用:
另外想請教下你用緊邊隻VR?

VR係唔係會對dogfight同landing會有幫助?

知唔知Oculus是否必須以facebook登入,同埋見好多人評價都話Quest 2好模糊d字好難睇?見HP Reverb G2評價唔錯但又好似係冇hand tracking,而且我估計用VR要連帶去升級埋張display card,我依家只係用緊張古董GTX1080,雖然都一直想升級張display card,但係現在價錢炒到無人性。
  • Quest 2
  • VR 對空中纏鬥未必有幫助,TrackIR 玩「狼顧之相」易啲,玩VR 除非坐住張櫈識轉,都好睇條頸有幾靈活~ 或者加入 VRNeckSafer 呢挺外掛系統。反而直升機升降易睇位好多。
  • VR 主要係講臨場感,尤其突然見到前面棵樹撞緊過嚟嗰陣~
  • 係要 FB 登入,本人個 account 冇乜「人脈」,加上佢而家可以某程度上「捌甩」FB。不過本人無所謂。
  • DCS 有 VR Zoom 呢吓嘢 (MSFS 反而無),可以幫到一下,如果部 PC 頂到,推盡頭罩個解像度都可以嘅(以 AH-64D 同 F/A-18C 噉計),再加埋啲 readability mod 無問題。一講 mod 有排講,真係日日出,一兩個月都未講完。
  • 講點較 VR 係一門專門學問,玩死人,唔好講有幾重系統設定要較,仲可以加埋一大堆 shader mods 同埋外掛可以配搭。暫時玩緊 OpenXR,幾好用。
  • 因為而家 DCS 仲係用 DirectX,凈用到一條 CPU pipeline 唔係好掂,佢話會轉去用 Vulkan,不過個人斷估無三五七年都唔洗旨意有。
  • 本人用緊部 i7 32GB RAM 3080 mobile 嘅機,都 OK 嘅,想玩更高清更強力嘅 G2 同 Aero 呢類業務級機體,怕且無頂級 i9 + 64GB RAM + 3090i 唔洗諗推得佢哋郁。
  • 追加多樣嘢,本人雖則未試過 G2 呢挺高級機種,暫時覺點都無睇芒咁靚,唔係關解像度嘅事,而係畫質同流暢度點都係芒優勝。你睇啲 DCS 「影片」全部都係 2D 製作就知。

此篇文章於 05-05-22 03:53 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 05-06-22, 09:45 AM   #82
Helios

唔好意思想問下你講嘅"雌鹿"係唔係指Gazelle?

Apache其實由飛行到hovering都唔算難(如果唔理會個高度嘅話),不過有一點我真係非常認同,真係好易失速,只要collective有少少控制失當就即刻rpm low,當你減collective pitch機體就下降得好快,但係加collective pitch架機就永遠無反應唔會昇,不過rotor rpm就即刻跌,要等佢rpm提昇,操控Apache要預判collective,哩樣令到我都好懷疑究竟係game問題定係實際上Apache真係咁無力。

我中文比較差"狼顧之相"要Google一下先知點解,VR我相信短時間內都唔會考慮,除非張3090價格回落返正常,之前我見炒到2萬幾,現在回落返少少去到萬7-8,但都真係買唔落手,我唔鍾意用炒價去買嘢。
舊 05-06-22, 02:16 PM   #83
肉羊哩咖
griffin611

雌鹿(Hind)指 Mi-24P,外型絕對經典,但極難上手。不妨用 free play 試佢兩個星期就明有幾變態。

引用:
哩樣令到我都好懷疑究竟係game問題定係實際上Apache真係咁無力。
據報真機真係咁,玩過一排 Huey 呢類輕身嘅機種,初初好唔慣,睇嚟真係要畀出奇地大嘅 collective 去 hover,而部機對重量同環境溫度更敏感。可以參考吓呢個教學:
https://www.youtube.com/watch?v=TTAY4F0_D08&t=681s

而家全球晶片大缺,怕且無三幾年回唔到正常。

(拋書包)有睇《火鳯燎原》會知,二公子司馬懿相傳好似狼咁,可以回頭望過臂。

追加:講配件唔到本人,但係想講吓腳踏有咩用。戰機有兩個用處,一係控制個尾陀(rudder),架機可以左右擺,另一個係地面上煞車,可以煞停兩邊個「後轆」,有啲機無機鼻轉彎(nose wheel steering),可以地面轉彎用;空戰上嚟講,新啲嘅線控(fly-by wire)嘅戰機,好似 F-16C、F/A-18C,個機鼻可以「任指」,未必噉有用,但係啲舊型機,好似二戰時代啲「戰鳥」(Warbirds),上至 F-14B,纏鬥中點用尾陀配合轉向係個好緊要嘅技巧。

直升機用嘅就叫「反扭力腳踏」(Anti-torque pedals),空中都可以用嚟轉左轉右,最重要係浮空嘅時候,用嚟抵消尾部螺旋槳產生嘅向左或右嘅轉向。漏咗:如果係卡曼洛夫啲雙螺旋槳機就唔洗,事關兩套螺旋槳相反方向轉,抵消返機體嘅轉向

要唔要買返套?好多入門級嘅 HOTAS,好似 TM 套 T16000M 定係 Logitech 支 X-56,支棍可以扭嘅,係可以當腳踏用;係唔噉「真」,可以玩住先,不過上面兩隻個扭軸好鬼死易壞~ 真係要買,因為都幾大座,價錢相對地好貴,所以 TM T16000M 嗰件都叫做玩得過。

此篇文章於 05-07-22 05:39 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 05-07-22, 10:53 PM   #84
肉羊哩咖
griffin611

快手手講吓嚟緊第三廠會有咩新嘢出,因為有期待,個人有世藝,命都會長啲~

Heatblur

Eurofighter Typhoon:開發仍然繼續中,噚日出咗啲相(唔舖),駕駛艙啲 3D 模型做咗部份。未有期

F-4E Phantom II,暫時只會有空軍版(準確啲嚟講係 Block 36-45,唔知係乜),出咗之後會有其他變種 -- 好似本人會更期待嘅艦載版,仍然予期本年後期出。

RAZBAM

呢間嘢極度進取,之前開發嘅 AV-8B NA 同 Mirage 2000C 初初都極度劣評,但之後都逐步執返正,呢間嘢絕對係「傳奇」,有機會可以開個舖講~

[更正]南大西洋地圖,可能將會係 DCS 入面最大嘅地圖,由智利西岸,去到福克蘭群島以東海域,唔會佔好多 RAM 掛,因為大部份會係海嚟。呢幾個星期,有 YouTuber 出咗條片介紹,連 ED 前幾日套 F-16C 介紹片,都用咗呢個地圖,怕且都就快出。

F-15E Strike Eagle - F-15C 對地攻擊版本,今年係咁出模型照,亦提到發射 AIM-120 已經完成。因為 WSO 唔會有好似 F-14 RIO 嘅複雜 AI 設置,怕且今年內都出到。因為而家隻 F-15C 唔係 Hi-Fi,對呢架機極度期待。

IA-58 Pucara - 阿根廷獨自開雙座位對地攻擊支援機,外型設計獨特,當年福克蘭戰爭期間大為活躍,亦係英軍顧忌嘅機種。睇開發嘅相,似乎完成咗外觀同外皮。之前有人整咗呢部機個 mod,手感麻麻。睇落去先,唔會噉快「投入資金」落去。

Mirage III - 另一部冷戰時期名機,只知初初只出 E 型,內容資料唔多,亦未有期。

MiG-23 MLS,翻佢舊賬,講咗 N 年,連影都冇,可能已經被放棄。

AERGES

之前未出過 DCS 模組,頭炮會係 Mirage F1 呢部名機,無論嚮福克蘭戰爭同兩伊戰爭都極活躍。上個月出咗唔少教學片,應該就快會出。

MITECH-5

Bo-PAH1A1 - 呢架直升機出咗好多 3D 模型照,未見有片出

Polychop Simulations

OH-58 Kiowa Warrior - 令人期待嘅機體,波斯灣戰爭期間同阿柏奇合作嘅偵察直升機,只知疫情拖慢進度,而家回復,未有任何照片。

Magnitude 3 LLC

F-4U - 二戰時期太平洋戰爭名機,年初見佢駕駛艙造型已經完成,暫時未有進一步消息。

IndiaFoxtEcho

MB-339A - 最期待當然留最後,義大利對地攻擊機兼教練機,同樣嚮福克蘭戰爭期間阿軍使用。DCS 同一班人整咗個免費 mod,極正,舊年 10 月話部機交咗上去畀 ED 審閱,之後有消息再加碼,上個月尾公怖八成以上嘅 feature 已經完成,但仍然未有期。呢班人係噉嚮 MSFS 上面出機,大大話話都出咗4 5架,但呢度仲係第一部,DCS 啲機真係嚴謹好多。

此篇文章於 05-09-22 03:51 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 05-07-22, 10:59 PM   #85
Helios

哦...原來係Mi-24P,我真係冇留意過哩架機更加唔知佢叫 Hind,因為我真係唔多鍾意佢個樣。

Rudder pedals 對一般飛行時其實真係冇乜用,轉向都完全唔會用,rudder 係用作控制 Yaw,對抗側風引至偏移就非常好用,所以起飛同降落好重要,直昇機就更加冇佢唔得。

T16000M throttle 上面個 rudder control 其實幾好用,但係 flightstick 上面個 twist axis 我試過,自己個人就真係覺得飛機都還可以但係直昇機就唔用好過用,因為控制 roll & pitch 時其實好易會扭動到個 twist axis,特別係直昇機要好準確操縱 Yaw。
舊 05-08-22, 06:10 PM   #86
肉羊哩咖
griffin611

"Hind" 只係北約畀佢嘅代號,前華約嘅直接叫佢做 Mi-24 早期型你有睇過 Rambo 入面嗰啲嘅,會覺得無乜嘢好普通,後期型變咗兩個金魚缸,當堂型仔咗好多,而且之後啲戰鬥直升機大部份都「參考」呢個造型。蘇聯打阿富汗戰爭,伊斯蘭叛軍叫佢做「魔鬼坦克」,火力猛又好難打落嚟,直到刺針飛彈使用~

可能真係學老細話齋,揸支棍時候唔覺唔覺有扭埋,而家用一年多啲個 z-axis 香咗~

舊 05-09-22, 01:59 AM   #87
Helios

如果係Z axis個電位器應該係下面條link嗰隻,我換過throttle個rudder,應該係一棣。

https://www.mouser.hk/ProductDetail/774-251B12T104A2NB
舊 05-09-22, 02:27 AM   #88
肉羊哩咖
griffin611

先謝過,不過如果係 TM 16K,可以用 throttle 前面兩個可以左右擺嘅 finger switch 代替,可 OK 嘅。

舊 05-09-22, 10:20 PM   #89
Helios

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
先謝過,不過如果係 TM 16K,可以用 throttle 前面兩個可以左右擺嘅 finger switch 代替,可 OK 嘅。
哩個做rudder control其實唔錯,只係一樣唔好就係比較易壞,同flightsitck上面twist axis係同一款potentiometer,我未有rudder pedals之前都用咗兩年時間,自行更換過potentiometer兩次,網上有教可以先拆出嚟清潔不過我就唔想煩直接換粒新。
舊 05-10-22, 04:53 AM   #90
肉羊哩咖
griffin611

因為支棍個 Z 軸可以唔用住,所以唔打算換住,不過會記低,有乜依郁仲有得救。再謝。

舊 05-11-22, 12:44 AM   #91
肉羊哩咖
griffin611

ED 又等錢洗?!又特價!10 號到 22 號。唔列,有咩啱就望望

舊 05-11-22, 12:05 PM   #92
Helios

招已中,今朝一早買咗 Fw 190 A-8 同埋 UH-1H Huey
舊 05-12-22, 06:57 AM   #93
肉羊哩咖
griffin611

唔想飛戰鳥,又唔想買 JF-17,想買嘅又未出~~~~~~

舊 05-12-22, 09:19 AM   #94
Helios

JF-17我又係唔知點解無乜意欲去買,舊式戰機我之前都唔敢玩因為試玩過冇toe brakes原來係搞唔掂,到依家有rudder pedals先至買一架試試。
舊 05-12-22, 08:46 PM   #95
肉羊哩咖
griffin611

大陸製嘅「梟龍」吖嘛~~~係由真機個廠提供咗好多資料整出嚟嘅,不過一無正式說明書,二嚟 game 入面個教真係得啖笑~

揸 AV-8B 對 MiG-15,同玩戰鳥差唔多,當然係速度感好好多。

此篇文章於 05-13-22 03:23 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 05-14-22, 05:20 AM   #96
肉羊哩咖
griffin611

AH-64D 好多人嘈唔係未有個 FCR,而係啲 trim 模好難適應(啲神人另計),其實真機係有唔少自動 hold 嘅模式,不過未加入隻 game 度,以下嘅 "hover" 同速度固定模式,噢,仲有真機無嘅 trim 重置添,睇個款下一個更新會有,詳細:
https://youtu.be/XpfDVKp_BTI

此篇文章於 05-14-22 08:16 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 05-14-22, 10:04 PM   #97
肉羊哩咖
griffin611

改改改!

真係要還倩。之前都講過有關 mod 嘅嘢,大致分呢幾類:
  • 揸得郁嘅物體
  • 唔揸得郁嘅物體
  • 玩家輔助資料
  • 外皮 (liveries)
  • 改善畫質、流暢度或音效
  • 外掛/輔助程式

好多係好正,大部份免費,有時仲正過原廠嘅製作。不過,天下無免費嘅午餐嘅,有幾樣嘢出事嘅:
  • 系統同模組嚮不斷更新之下,有時搞到個 mod 會唔用得。
  • 或者原廠覺醒,整得好過個 mod。
  • 事關,大部份都係業餘興趣製作,好多時搞搞吓就無以為繼;萬一有嘢再唔 work,都無人去執返,亦有嘢未完善,都無得改進。
  • 就算有人執,原廠會因某啲原因,加密咗有關嘅檔案,想執番都有心無力。

開頭想講頭一樣,揸得郁嘅嘢。而可以分海陸空三類,不過主要飛得嘅為主。

飛得嘅又分兩類:
  1. 完全由無整到部機出嚟
  2. 根據現有嘅機體改成另一架機體

後者相對地易整,所以數目多好多;而好多都係根據啲 FC3 嘅機,尤其以 Su-25T, F-15C 同 Su-33 比較多。

頭炮會介紹 A-4E 天鷹攻擊機。

此篇文章於 05-14-22 10:07 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 05-15-22, 05:58 PM   #98
肉羊哩咖
griffin611

A-4E Skyhawk [Fixed/EFM/ASM/Jet/2nd Gen?]

A-4E Skyhawk 天鷹,屬輕攻擊機,五十年代中首飛,主要活躍於越戰初期、贖罪日戰爭同福克蘭戰爭。主要攜帶「蠢彈」,亦可以用早期反雷達飛彈同響尾蛇飛彈,亦可以用到核武。當年為美國海軍同海軍陸戰隊使用,退役後(被 A-6 同 A-7 取代)成為訓練用機,有睇 Top Gun 知佢係配角機之一,等學員可以有對抗細而靈活戰機嘅經驗。到今日,仍然服役於阿根廷同巴西軍隊。

機體嘅設計受當時代三角翼潮流影響,E 型已經加強咗引擎出力,但無後燃器,比較適合中低空使用,機上只有基本嘅對地雷達,五個掛點可以帶相當大量武器,最大嘅特色係佢左右滾動速率非常高,一個唔小心,真係有過機師轉到失神。

呢個 mod 係一班有心人整出嚟,所以正名係 A-4E-C (community) 版,玩呢部機無需要先要其他機體,外觀整得好仔細,狹窄嘅駕駛艙亦完全展示出嚟,大部份嘅掣都用得,連無線電同導航 TACAN 都用得。武裝方面,無引導炸彈、火箭、集束彈、額外機炮、白勞鳥反雷達飛彈,同響尾蛇彈都得,而越戰「名物」燒夷彈 (naplam),雖然可以裝備,但係 DCS 本身無模擬呢種燃燒式武器效果,實際只係有集束彈嘅效果。可惜嘅係無得裝鬥犬同牆眼飛彈,因為製作群組因為唔係真係第三廠,無得用到原廠 SDK 而無法使用,同樣原因,亦無得玩空中加油,同超級空母嘅整合都好有限。

差啲唔記得,呢部機係完全免費。亦由於極受歡迎,亦曾被各國大量使用,所以有極多外皮可以轉。

如果你想唔科錢玩 DCS,又唔係太好對空戰鬥,對地攻擊有興趣嘅話,呢部最極好嘅入門機!

下載:
https://github.com/heclak/community-...ses/tag/v2.0.1

討論:
https://forum.dcs.world/topic/207102-community-a-4e-c/

舊 05-18-22, 10:42 PM   #99
肉羊哩咖
griffin611

講返啲開心啲嘅嘢,今日公測版出咗更新!!!

重點:

AI 嘅視距外空戰 (BVR) 大幅改善,變到更危險難纏,有時間心情睇吓「實戰」測試:

而纏鬥,或者基本飛行動作 (Basic Flight Maneuver BFM) 嘅改善,會下個月出爐。

AH-64D 同 Mi-24P 加多好多嘢,最重要之一係 AH-64D 加咗上面講過嘅新空浮自動系統。

F-14 終於加多咗好多 HOTAS 嘅 binding,唔洗再用用家嘅 mod,正式支援

詳細:
https://www.digitalcombatsimulator.c.../2.7.14.23966/

此篇文章於 05-18-22 10:47 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 05-19-22, 12:06 PM   #100
Helios

Unhappy

非常期待F-14嘅更新,我飛最多就係F-14,不過udate完可能個Helios Virtual Cockpit又有問題

此篇文章於 05-19-22 12:10 PM 被 Helios 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
10/25「藍井エイル WORLD TOUR 2015 -ROCK THE WORLD!- IN HONG KONG」開催決定! URA 日本動漫畫討論版 43 12-31-23 07:17 AM
[NS] Super Mario 3D World + Fury World《超級瑪利歐 3D世界 + 狂怒世界》 | 2021年2月12日發售 seed2005 電視遊戲討論版 54 03-12-21 10:26 AM
問遊戲:Another World? 大情大性武大帝 電視遊戲討論版 0 12-12-14 10:25 AM
[ETC] A Hangar, A Pinhole And A World Record: Building The World's Biggest Camera KKH 照相館 0 05-18-06 08:40 PM
[NDS]Pac-Man World 3 ittihad 手提遊戲機討論版 0 10-14-05 09:24 AM

現在的時間是 08:53 PM

手機版 | APP版