Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 06-30-21, 11:30 PM   #526
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
loki呢集勁
好高水準!

舊 06-30-21, 11:51 PM   #527
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
撈奇4
擦膠棍原來?
便檔吃不下了

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-21, 11:52 PM   #528
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
Loki 4 超展開

Loki 4
Loki嘅戀愛對像原來就係佢自己嘅性轉換版本,都幾符合佢嘅角色定位

(相信好多自戀宅男應該都成日幻想可以同自己嘅性轉換版本

如果擦膠棍只係純粹將對像傳送到一個無回頭嘅空間,咁所有中咗呢枝棍嘅友仔,包括Mobius,原來一直都無便當收?抑或呢個只係純粹Loki嘅主角威能生效?(咁就RIP Mobius啦

三個Timekeepers全部都係遙控機械人,咁真正主管TVA究竟係邊個?Ravonna有乜不可告人嘅秘密?漫畫版嘅Ravonna乃時空霸主Kang The Conqueror嘅情人,所以會唔會係MCU正式宣布Kang會成為Phase 4以後嘅最終Boss?

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-21, 03:00 AM   #529
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
回上

唔知,可能送啲被「擦走」嘅人去咗啲末日時間線,由得佢哋去死。

暫時,可能真係拎咗便當嘅只有 Hunter C-20

舊 07-05-21, 03:44 PM   #530
肉羊哩咖
griffin611

日式星戰單元動畫, Star Wars Visions 即將登場,齋係見啲參與製作公司已經好期待~

不過故仔會點,冇乜期待。九月廿二上。

舊 07-07-21, 04:06 PM   #531
肉羊哩咖
griffin611

笑住回答講一聲我係我

Loki S1E5: 今話無上一話今精彩,唔係最差,衰在太多嘢堆埋一齊,樣樣都有啲急急過場,掂下就算;最後嗰度好大結局大戰嘅感覺,可能最後波士唔洗點「打」~ 最估唔到 LOKI 都可以有「感情」線,好鬼死含蓄嘅~ 下回開估喇掛?

無責任結局預測
  • Avenger 1 版呢個 Loki -- 啫係主角 -- 成為 Asgard 嘅統治者,好似予告咁。
  • 佢無出賣 Sylvie,不過佢哋最後亦無走埋一齊。
  • Sylvie 返返去佢原有嘅時空。
  • 而 Mobius 唔洗講返返去玩 jet ski。
  • 個判官領當。
  • 某奸角預期中登場。

此篇文章於 07-07-21 06:06 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-21, 06:34 PM   #532
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
今集的發展大有影響之後marvel宇宙的故事,感情線倒是不錯

希望結局好好的不要像旺達幻視雷聲大雨點小

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-21, 08:06 PM   #533
王小虎

註冊日期: Apr 2002
漫畫版某角色對照

Alioth

漫畫Alioth係喺一個短篇Avengers Terminatrix Objective登場,Terminatrix即係女法官Ravonna Renslayer,漫畫Ravonna係Kang the Conqueror女友,而Alioth則係時間領域同Kang對立的(所以應該同Loki唔同)。

今集其中一個彩蛋係Throg(Frog Thor),漫畫係幾出名的,反而Loki Alligator應該係原創。

最尾個城堡

同Kang個老家Chronopolis一啲都唔似喎

反而原來TVA個竇仲有啲似Chronopolis

漫畫TVA個竇係喺太空,係另一個空間叫null-time zone

其實Loki S1好多概念係來自She-Hulk,TVA trial, time cell, time loop。

王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-21, 10:17 PM   #534
C.Ryo
Game Master

Nintendo Switch ID4426 5495 5212
撈奇5
lokis in da house
大叔換到一對情侶打開往蝦你波突空間之路

舊 07-08-21, 12:35 AM   #535
肉羊哩咖
griffin611

睇咗啲解說片講到另一個「大」彩蛋~

Thanos 架專用直升機~

舊 07-08-21, 08:17 AM   #536
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
今集的發展大有影響之後marvel宇宙的故事,感情線倒是不錯

希望結局好好的不要像旺達幻視雷聲大雨點小
考慮到係電視版,又講明唔洗睇左電視版先明日後電影版

Loki 我相信都係類似 wanda / falcon 結局,有個「結果」係會影響到日後MCU ,但loki 本身的故事就會係電視版繼續
由手機版發出
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-21, 09:51 AM   #537
Eking

註冊日期: Feb 2006
其實....由頭到尾套劇係為左LOKI再出現MCU而拍.....

舊 07-08-21, 12:20 PM   #538
鐵之侍

引用:
作者: 420secured 查看文章
考慮到係電視版,又講明唔洗睇左電視版先明日後電影版

Loki 我相信都係類似 wanda / falcon 結局,有個「結果」係會影響到日後MCU ,但loki 本身的故事就會係電視版繼續
由手機版發出
不過還是希望將來在電影也看到洛基呢

說到不用看電視也不會不明白電影,昨晚看黑寡婦最後就出現一個在電視劇出場的角色(雖然不是延遲2年這人本來是應先在電影出場)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 07-09-21, 12:06 AM   #539
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
Loki 5
Mobius未死可喜可賀

咁多唔同特色唔同種類嘅Loki真係睇得好歡樂

當中老Loki最搶鏡,呢個版本嘅Loki無比Thanos殺害,但就喺某無人星球隱居成幾千年思考自己嘅人生。之後覺得太過寂寞先出返嚟,咁就俾TVA捉咗。

最後嘅強力幻術分散個隻雲狀怪物(諗起Lost果個怪物),等Loki同Sylvie可以催眠隻怪物露出TVA幕後黑手嘅大本營,但老Loki就咁樣壯烈犧牲。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-21, 12:11 AM   #540
肉羊哩咖
griffin611

Marvel What If… 8月11

舊 07-14-21, 02:47 AM   #541
肉羊哩咖
griffin611

邊個係 TVA 幕後指使?

另一個 Loki variant

舊 07-14-21, 12:33 PM   #542
王小虎

註冊日期: Apr 2002
Kang啦,唔係好多人割凳
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-21, 12:55 PM   #543
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 王小虎 查看文章
隨時未必, WV都好多人估錯

舊 07-14-21, 03:50 PM   #544
肉羊哩咖
griffin611

如果可以嘅,Loki S1E6 就噉用一個字搞掂算數~

中間有啲慢,但係成功收晒大部份今季啲謎,啲觀眾好期待某兩件事發生咗,但有件無,可惜;呢套好以話正式開展 Phase 4 同下一季(唔算透掛?)

最後大佬係乜水,保證有驚喜!

只可以話有個 mid-credit,只係會有下一季噉啫。

此篇文章於 07-14-21 03:53 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-21, 05:10 PM   #545
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
雖然結局口水多過茶
但都遠勝之前兩套劇
本來睇埋BLACK WIDOW,老實變左對MCU將來冇晒期望
好彩有呢套LOKI頂住

舊 07-14-21, 05:20 PM   #546
鐵之侍

引用:
作者: 王小虎 查看文章
marvel終於知道什麼是三次會炎上了

結尾使loki成為暫時最好看的劇集,更是有看電影的人不能不看的

祝賀吧!瘋狂的多元宇宙正式誕生!!也同時期待loki第二季

舊 07-14-21, 09:17 PM   #547
C.Ryo
Game Master

撈奇6
原來沒有villain, 只是有更勁嘅villain未出場
呢套的確係三套D+頭砲中最好睇
期待之後Phase 4堆multiverse Movie 同 D+
當然更期待呢套Season 2

舊 07-14-21, 11:16 PM   #548
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
先天因素由loki 開始擴大宇宙觀,第一集推番左頭3個Phase的頂點,作為觀眾好難唔覺得「新奇有趣」

Wanda 只怪集數略多同 某角色玩觀眾啦,事後考慮番觀眾對佢認識有限,而佢面對困難係死老公,的確要時間平復

Falcon 一比之下雖然動作場面多,但佢地的問題有點無病呻吟/first world problem ….
由手機版發出
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-21, 11:45 PM   #549
肉羊哩咖
griffin611

消息兩則:

1. Mandalorian S2 結局個令人感動嗰 7 分鐘幕後花絮,8月廿五有得睇
2. 證實咗 Loki 會嚮 DS2 中出場 (算唔算透?)
3. Kevin Feige 話 Agatha 會不久再登場。

舊 07-15-21, 01:01 AM   #550
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
其實睇落好似講到突然個scale好大咁
查實根本咩都無唔同
原本就有multiverse架啦,係佢套劇話無晒>再變番出黎之嘛
KANG原本就係新BOSS架啦,又係由無變番有遮
佢話有無限個,其實電影可能都只係打一個
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Disney Infinity 3.0 八仙果 電視遊戲討論版 148 08-10-16 11:55 AM
[多機種] Disney Universe neo 電視遊戲討論版 7 11-19-11 06:31 AM
[Wii] Disney Sing It 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 07-21-08 09:45 AM
[多機種] [Wii,PS2]Disney Princess(用Wii Remote化身Disney公主) 神祕人1號 電視遊戲討論版 4 09-18-07 11:27 PM
Disney Magic syncmaster Neo Music UNIVERSE 2 01-11-05 12:09 PM

現在的時間是 04:09 PM

手機版 | APP版