Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 19  ... 最後
街機心得交流討論區>BBUNION Ver.5.0 討論區 vol 5 <<賀!7週年>>
TCS_disable 07:36 AM 10-20-12
作者: LYH1:
頭先贏過一場Hard,原來個要塞D炮未拆晒都可以用SB炸@@
不過最重要都係大家都帶晒對SB上前,第一波放完就即刻入要塞再放
放三次SB加大家在入面開煙火大會,打到最後一個plant未侵攻就可以完場

同埋入去要塞的時間其實唔係好長,夠放完一次SB就差不多要著草,無得貪......
試過有次跳緊樓時再起動都無20分P
炸 SB 一定要等晒兩粒,問題試過打晒「等待」 Chat都無人理
鳳熾魂 10:22 AM 10-20-12
整停佢唔係一定要用粒SB炸咩
TCS_disable 11:28 AM 10-20-12
作者: 鳳熾魂:
整停佢唔係一定要用粒SB炸咩
打完Plant到進攻下個plant之間+無力化+一粒SB炸落去

第二粒係等黎炸Core
LYH1 04:00 PM 10-20-12
作者: TCS_disable:
炸 SB 一定要等晒兩粒,問題試過打晒「等待」 Chat都無人理
NG佢, 不過有時等等下粒SB會自我消滅
又或者係要塞停止後D人在外面再放SB
CardGameDan 04:30 PM 10-20-12
今日又有搞笑野
隻砵仔糕移動中,有人冇乜血拖緊個SB係中間位置,然後見住佢由F點慢慢拖去I點然後去廁所
冇血放SB就擺低俾人拎啦,你去緊廁所個SB都會自動放低,浪費哂時間

wiki寫的幾個重點可以參考下:
1)侵攻中用SB打巨大兵器無效
今日都仲見到有個lv.5的咁樣做
2)SB守plant
基本上SB打core失敗加上侵攻成功一次的話,剩番的SB一係炸停巨大兵器,一係就守plant好過
3)白石放置安定
打得白石不如打卒/機兵
4)侵攻時打卒/機兵,移動時打砲台
打砲台的目的是駛SB打停巨大兵器需要破壞8個或以上的砲台,而且砲台本身都有好大的威脅性
機兵同埋卒仔,只要唔係侵攻或者總攻擊就可以唔駛理佢地
Nemesis09 04:44 PM 10-20-12
二連其實都有用,外面放得準都可以射到核
試過NORMAL sb全部外放,機能停止3次,Sバンカー動力部攻撃回数0,完全破壊
另wiki寫要機能停止需打爆8個炮台先,請參考

目前進度:
打NORMAL只為壓勝
打HARD只為跌回NORMAL
Nemesis09 05:10 PM 10-20-12
作者: CardGameDan:
今日又有搞笑野
隻砵仔糕移動中,有人冇乜血拖緊個SB係中間位置,然後見住佢由F點慢慢拖去I點然後去廁所
冇血放SB就擺低俾人拎啦,你去緊廁所個SB都會自動放低,浪費哂時間
係真係咁自私定環境因素影響先??
我有時見就侵攻or第二舊就出都會keep住
因為真係好多人都信唔過
點知會唔會一放底就俾d傻仔攞去r分<<<我試太多了
曾經試過最後一次侵攻,再miss就輸,守住就時間勝利,而且就算用sb打核都唔會壓勝情況下
兩個sb都比人攞住,睇住個點由頭紅到落尾都唔用sb守,淨係於巨大兵器底周圍走博r分
結果??唔駛講啦

hard以上攞sb條友一揸流灘,那怕只係miss一粒,就差好遠
寫輪眼 05:21 PM 10-20-12
作者: CardGameDan:
今日又有搞笑野

wiki寫的幾個重點可以參考下:
1)侵攻中用SB打巨大兵器無效
今日都仲見到有個lv.5的咁樣做
3)白石放置安定
打得白石不如打卒/機兵
小事一單喇.....

1.我打得一陣,已經LV.4喇,LV5亂用野有乜出奇?
3.咩係白石?
CardGameDan 05:59 PM 10-20-12
作者: Nemesis09:
係真係咁自私定環境因素影響先??
我有時見就侵攻or第二舊就出都會keep住
因為真係好多人都信唔過
點知會唔會一放底就俾d傻仔攞去r分<<<我試太多了
曾經試過最後一次侵攻,再miss就輸,守住就時間勝利,而且就算用sb打核都唔會壓勝情況下
兩個sb都比人攞住,睇住個點由頭紅到落尾都唔用sb守,淨係於巨大兵器底周圍走博r分
結果??唔駛講啦

hard以上攞sb條友一揸流灘,那怕只係miss一粒,就差好遠
隻砵仔糕已經去到鐘樓附近位置啦(即係中後段),而且當時得佢一個SB,另一個SB仲係發緊光等緊跌落黎(先前第一組已經分配成功打左一次core,所以之後兩個SB出黎既時間唔會相差太遠)
我見佢係F點對出的空地拎住SB仲以為佢會放,點知係走去I點去廁所我頂
到我R左佢個SB番黎,另一隻SB已經出左世+放緊啦

死到臨頭,拎住SB唔守plant的人今日都見唔少,不過就算守都唔一定有用,守點o個批係SB放之前死哂
結果SB清完場得一兩隻埋去搶
寫輪眼 06:06 PM 10-20-12
SB timetable溫馨提示

台目は残時間605秒、2台目は50秒後555秒で初出現。
その後消滅・消失時から110秒後再出現。 今回のミッションでは8~9個ほど使用可能である。
河野貴明 06:14 PM 10-20-12
唔靠SB係核心爆
就算NORMAL全部人入晒去打CORE幾輪都未爆到
張飛後代 06:33 PM 10-20-12
作者: 寫輪眼:
3.咩係白石?
皇牌機駕駛員"ゼラ".
http://borderbreak.com/blog_bre/abblog_099.html
森羅 08:13 PM 10-20-12
普通強化兵用近接打仲好過慢慢射
寫輪眼 08:51 PM 10-20-12
作者: 張飛後代:
皇牌機駕駛員"ゼラ".
http://borderbreak.com/blog_bre/abblog_099.html
咁又何為放置安定呢?
TCS_disable 08:55 PM 10-20-12
今日有單,架野打到去 H I J Plant, 班友放左粒SB 係 H 到 F 之間, 我搬返上去 J 果度, 有條蛋散居然玩 FF

J 打到死下死下,條友係山腳想點? 仲好意思 FF 我

作者: 寫輪眼:
咁又何為放置安定呢?
當佢無到, 你唔打佢,佢基本唔理你
森羅 09:29 PM 10-20-12

自體發電
鳳熾魂 02:39 AM 10-21-12
今日不斷叫D人守點用SB都無人理係要去炸巨大兵器先安落
咁樣真係好鬼難贏
柚原このみ 02:47 AM 10-21-12
睇全隊平均lv都大概知點做好…
鳳熾魂 02:55 AM 10-21-12
作者: 柚原このみ:
睇全隊平均lv都大概知點做好…
Level都無用啦可以入錢升出呢
睇呢想贏一鋪都幾難
柚原このみ 03:12 AM 10-21-12
咁入錢都要打在一定場數既
最慘都係入左D開始左,但頭一百秒剩搶得頭3個PLANT既房…
乜都唔駛打
鳳熾魂 11:40 AM 10-21-12
最慘都係入左D開始左,但頭一百秒剩搶得頭3個PLANT既房…
乜都唔駛打
我琴日先試完呢我唔係有千幾GP我真係想走左佢算
TCS_disable 11:45 AM 10-21-12
乜都唔駛打
咁嘅場仲追到, 但一開場打剩 5個就
森羅 08:07 PM 10-21-12
hard隻艦炸左三野都未爆

係咪咁硬呀
Nemesis09 08:43 AM 10-22-12
作者: 森羅:
hard隻艦炸左三野都未爆

係咪咁硬呀
我fd問左個問題:
反正咁難壓勝,為咩要炸停巨大兵器俾佢d炮台出返黎??冇曬炮台未幾好
我:............
CardGameDan 09:18 AM 10-22-12
作者: Nemesis09:
我fd問左個問題:
反正咁難壓勝,為咩要炸停巨大兵器俾佢d炮台出返黎??冇曬炮台未幾好
我:............
我試左一次,結果係...
冇左40秒停止,巨大兵器行冇耐就侵攻
仲有你要多40秒xN的時間守base,HARD的強化機兵入base唔講得笑
當然你識自體發電就應該冇問題既
第一 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 19  ... 最後

返回主題版面