Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-19-19, 08:00 PM   #601
darkvolver
God of Gamer
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
小島真係惡攪.......最重要的物料要在山頂上完成任務才有GJ

舊 11-19-19, 09:04 PM   #602
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn...tnum=4&bPage=2

依個post唔錯,列晒各據點星數有咩拎

懸浮機(Lv.2)有冇用?

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-19, 09:12 PM   #603
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
洗唔洗升爆d建築物Level?

舊 11-19-19, 09:25 PM   #604
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn...tnum=4&bPage=2

冇用
要手拉住而且使用中食金粉

引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
洗唔洗升爆d建築物Level?
留資源起公路吧
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-19, 10:51 PM   #605
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 野良猫 查看文章
冇用
要手拉住而且使用中食金粉

留資源起公路吧
電池棒Lv2就足夠,最好加強在公路旁個d...

另外,現在才知道電單車沒有用lv2.......是可以裝貨

舊 11-19-19, 11:21 PM   #606
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: hlcw99 查看文章
呢排日日睇見新聞都已經冇哂心情開機......

進度極緩慢只係CH. 3, 請問目標如果係白金

係咪都係衝主線先?? 抑或每個地方盡做副任升左5星先去下個目的地??

任務評級有冇S 係咪唔太重要??

THX!
建議拎左滑索後先升5星, 會快好多

有個盃各種類運送都要20個S(Legend of Legends), 要玩最高難度選高級配送先有

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-19, 01:27 AM   #607
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
皮特·英格勒特(PIZZA哥)
二級:全像投影資料(XXX:歡迎)
三級:手槍(高級定制)、全像投影資料(XXX:“五次生物大滅絕”)
四級:霰彈槍(高級定制)、鎮暴霰彈槍(高級定制)、全像投影資料(XXX:來吧)
五級:突擊步槍(高級定制)、非致命突擊步槍(高級定制)

請問一下依堆槍有冇用?

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-19, 08:41 AM   #608
darkvolver
頹冗

現在開始幫建築物保養....因為琴日落番地下,發現海港開始失修,問題開始來了,特別係後勤補給建築物。

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 11-20-19, 09:34 AM   #609
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
玩到後面Pizza佬間房可以入
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-19, 11:32 AM   #610
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
皮特·英格勒特(PIZZA哥)
二級:全像投影資料(XXX:歡迎)
三級:手槍(高級定制)、全像投影資料(XXX:“五次生物大滅絕”)
四級:霰彈槍(高級定制)、鎮暴霰彈槍(高級定制)、全像投影資料(XXX:來吧)
五級:突擊步槍(高級定制)、非致命突擊步槍(高級定制)

請問一下依堆槍有冇用?
可以金粉當彈藥, 致命武器基本上都無乜用

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-19, 12:48 PM   #611
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:

懸浮機(Lv.2)你問我實有用,最主要係上山個D,你唔一定有條路比到你
你用腳跑上山的話懸浮機會好有用,因為係幫你運大量貨物之餘
又唔會整爛件貨
要拿S會易好多

我運長老的貨成日都用佢

BTW其實大家有無留意,其實大家打同一隻GAME,即使ONLINE都好,大家睇的野係完全唔同
例如有人踩左+起橋起左條行車山路可以渣貨車直到氣像站同時間雨農場,但另一個朋友則未必見到個條山路
保守估計分SERVER方式可能同你最初設定的生日日期有關
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-19, 12:54 PM   #612
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
正路諗都會分server
如果唔係幾廿萬人玩一早成個美國荒地變大城市了

反而想知佢會咩時間更新地圖資訊?
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-19, 01:16 PM   #613
darkvolver
頹冗

今晚會upload條影片講下,雪山的近況

起公路係會死人.......

舊 11-20-19, 01:28 PM   #614
gingq7

註冊日期: May 2008
停左幾日無玩
我反而想知online果part:
- 其他玩家起的建築和公路, 會唔會消失?
- 自己起的建築和公路, 會唔會消失?
- 其他人起的公路和建築, 但我有份投資, 會唔會消失?
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-19, 01:34 PM   #615
darkvolver
頹冗

引用:
作者: gingq7 查看文章
停左幾日無玩
大家起的建築物是有生命,沒有生命便會消失....所以需要不同物料補給 (我做緊)。

公路不會消失,而且運大貨很重要。

舊 11-20-19, 01:35 PM   #616
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
停左幾日無玩
因為早一日死左PCCW個MODEM,迫住要OFFLINE玩,所以好多野好肯定

答:不會,公路起好左係永久性,建築只能劣化

另外如果之前係ONLINE,你而家玩OFFLINE,你之前見到其他玩家起的建築物都唔會消失,變左係跟你SAVE.另外起公路想捐少D野,就要開其他據點,通返網路,就可以見到其他玩家捐過D乜,咁你補返尾數就OK
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-19, 01:38 PM   #617
gingq7

其實隻game個層次真係做得好好
一開始見倒其他人的鐵梯/繩/指示牌, 覺得所謂互動不外如是
之後就有橋/充電機/塔, 由其是充電機, 簡直是關乎生死 (成車都係貨但無電行唔郁係會想死)
跟住公路/路邊的車/私人基地, 簡直係造福人群, 由此開始我經過都會積極貢獻
最後懸浮機我直情係會帶住幾部PCC周圍去起

此篇文章於 11-20-19 01:47 PM 被 gingq7 編輯。
舊 11-20-19, 01:44 PM   #618
gingq7

仲有一堆由其他玩家set的很親切的指示牌

小島十分成功地做出一隻十分多online互動的單機game
完美配合返隻game想表達的主題

可以將MMORPG或美式RPG中最無聊的支線: 送貨任務, 整成一隻3A大作仲要令人覺得好玩, 小島真係太勁
舊 11-20-19, 02:01 PM   #619
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
雖然我老中二都係比較喜歡打打殺殺
但係可以將行山送貨整到咁有趣,多人連線都攪到充滿正能量
覺得小島團隊真係好厲害
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-19, 02:10 PM   #620
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 真!DC 查看文章
雖然我老中二都係比較喜歡打打殺殺
但係可以將行山送貨整到咁有趣,多人連線都攪到充滿正能量
覺得小島團隊真係好厲害
由手機版發出
如果白金+小島再整一隻game出來......應該會更有睇頭

Vanquish

舊 11-20-19, 02:17 PM   #621
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
唔知小島仲會唔會整小品game
好似gba我們的太陽咁

唯一一隻要真人曬住太陽玩嘅game
當年的確超有創意,但內心深處感覺係小島玩緊玩家
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-19, 02:24 PM   #622
ericwpk
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDericwpk66
公路好似係無論如可都要自己俾D資源先起到, 唔可以坐係到等運到

ericwpk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-19, 02:28 PM   #623
darkvolver
頹冗

引用:
作者: ericwpk 查看文章
公路好似係無論如可都要自己俾D資源先起到, 唔可以坐係到等運到
公路可以等有心人幫....不過尾數都要自己攪

舊 11-20-19, 03:12 PM   #624
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: ericwpk 查看文章
係有可能咩都唔做都完成(當然講緊一截仔)
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-19, 03:53 PM   #625
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
仲有一堆由其他玩家set的很親切的指示牌

小島十分成功地做出一隻十分多online互動的單機game
完美配合返隻game想表達的主題

可以將MMORPG或美式RPG中最無聊的支線: 送貨任務, 整成一隻3A大作仲要令人覺得好玩, 小島真係太勁
仲有睇返遊戲內嘅名人NPC, 唔知有幾多係拍膊頭客串,
作為一個日本遊戲製作人, 小島嘅人脈真係好廣~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ETC] 中國父親怕嬰兒外出染肺炎 自製《Death Stranding》同款密封艙 neo2046 電視遊戲討論版 10 04-15-20 07:53 PM
放 全新 DEATH STRANDING 別注版 Thermos 保溫杯 魚伕 買賣專區 1 12-03-19 10:18 PM
徵 PS4 全新原裝正版手制 或用 全新 DEATH STRANDING 別注版 Thermos 保溫杯 + 證件套 換 魚伕 買賣專區 0 11-22-19 11:49 PM
Director import圖片一問 Metal Gear NT 手機資訊/電腦軟硬討論 2 04-12-06 08:24 AM
有無人有DIRECTOR 8.5?? 大雄 手機資訊/電腦軟硬討論 2 10-18-03 12:00 AM

現在的時間是 10:30 PM

手機版 | APP版