Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > H-GAMEの部屋

主題工具 顯示模式
舊 06-07-02, 02:16 AM   #1
影雷SDK-05
Senior Gamer

註冊日期: May 2002
PIA3羽瀨川朱美玩後感(內容含)

有部份內容唔多明,識日文的人可以幫我解下話嗎?
用左2晚終於玩完羽瀨川朱美"姐姐"的故事,整體而言不過不失

話說朱美是4號店的代理店長,
即是未係正式的,代替本店的木之下泰男(木之下owner)睇舖
年紀應該係第2大,(貴子最大)
朱美本身的性格係比較軟性,唔係敢有條理同埋理性,
做野時不時會出錯,於是成日俾佢學生時的後輩夏姬話佢
結果成日會講sorry,雖然如此,朱美對身為代理店長感到榮幸,
一直努力敢做,成日早返遲走(我份工有的敢好/正既女同事我都唔介意既...)
主角一路打工,同朱美熟左,發現佢細心(打0太evnet)同埋溫柔既一面(細路女event)
一晚,朱美飲大左仆左去主角門口,攪左一餐要係主角房過一晚
大家傾傾下,講到朱美希望有阿哥或細佬敢既話題,而主角又搬左志保"大家姐"出黎
(我這裡的理解是主角希望有個溫柔姐姐,朱美話有個似主角的細佬,攪攪下,
又邊似一般我們話的契姐弟敢呢,2人一拍即合,攪掂左)
之後第2日佢地講的野我唔多明,朱美話昨晚只是飲醉亂黎定咩,唔放係心上定點?
主角又話咩正式既...敢)之後朱美有時間就搵主角一齊疏乎(我又唔明白因為咩原因,
因為俾大家滿足下?滿足主角希望有個溫柔姐姐,朱美話有個似主角的細佬,再加上玩家
的H慾望?)
如是者之後兩人好CLOSE,但我又唔覺得佢地似戀人,打工見主角同TOMOMI好少少又呷晒
醋敢~
"唔該打工時間唔好同其他女仔敢好傾(甚麼仲良,我理解成這個意思)"
日子係敢過,朱美有時感到自己比夏姬差,唔arm做店長,但主角不斷鼓勵佢,總算冇咩野
好快又到左就打完工,泰男黎睇下環境及決定真正店長時間,
點知泰男神神秘秘敢叫夏姬傾野,又趕晒主角和朱美出去,
唔知咩事的主角晚上搵朱美問下點,朱美就吹水話自己成為真正店長
之後第日玩失蹤,由夏姬口中至知泰男話hold住結果先,
朱美以為冇梗好hurt就冇返工,之後主角搵番佢解釋左
大家約定好朱美唔好再敢易喊,要堅強的,回去之後才知道泰男已經決定由
朱美做店長,就係此時ending的音樂響起了.....

其實朱美部份有敢多h又幾吸引,不過唔多明點解佢有敢大需要囉,
我諗係因為主角同佢都係一擔擔,好有需要,大家一拍即合,
而次次朱美最初總係欲拒還迎既款,之後又大膽到我眼都突埋 lol
不過ending好似馬虎左的,又唔知道主角之後回到本店會點
朱美成為店長之後又點呢?講多少少冇死架~
就係個ending有的美中不足

影雷SDK-05 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-02, 02:22 AM   #2
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
pia3都係年上女d劇情好過同年同年下...貴子、朱美同夏姬劇情都唔錯,朱美最頂癮都係旅行飲牛奶個節。
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-02, 07:10 AM   #3
彩子
Moderator
めんどくさいな。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDForceAngel
> 年紀應該係第2大,(貴子最大)

貴子係細過朱美同夏姬.....

> 其實朱美部份有敢多h又幾吸引,不過唔多明點解佢有敢大需要囉

應該話最大o個三位需要比較大....

>> 朱美最頂癮都係旅行飲牛奶個節

濃いミルク飲むの大好きなの。毎日飲んでるわ..... 好味咩??? XDDDDDDDD

此篇文章於 06-07-02 07:30 AM 被 彩子 編輯。
彩子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-02, 11:40 AM   #4
影雷SDK-05

貴子唔係最大咩?
好似睇過in game 佢講自己2幾30架喎,
冇乜點留意添

係呀飲奶好正~人地都知咩事係佢唔知~ lol

舊 06-07-02, 12:36 PM   #5
彩子
Moderator
めんどくさいな。

引用:
Originally posted by 影雷SDK-05 :
貴子唔係最大咩?
好似睇過in game 佢講自己2幾30架喎,
冇乜點留意添
貴子是29歲
那我應該是把夏姬與貴子那段對罵event的內容搞錯了...(要從夏姬攻略進入...)

此篇文章於 06-07-02 12:51 PM 被 彩子 編輯。
舊 06-07-02, 09:42 PM   #6
美里
Insane Gamer
PiaCorrat~3

註冊日期: Apr 2002
引用:
Originally posted by 片桐彩子 :

貴子是29歲
那我應該是把夏姬與貴子那段對罵event的內容搞錯了...(要從夏姬攻略進入...)
唔是呀~???
貴子是30,而朱美我記得是大主角6,7年到wo~~~~
而夏姬仲要是朱美1年呀....
唔通是我記錯???
美里 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-02, 12:19 AM   #7
森原里美
Game Master
閃の軌跡3

註冊日期: Apr 2002
Red face

冇記錯既話朱美小姐係23歲, 夏姬小姐22歲。(年齡個段攻略貴子小姐都會提到, 由貴子小姐親自講出口)
另外飲牛奶個段就... 係度都係唔係咁方便講...
唔明既話請向某方面諗吧...

森原里美 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-02, 02:03 AM   #8
彩子
Moderator
めんどくさいな。

引用:
Originally posted by 美里 :
唔是呀~???
貴子是30,而朱美我記得是大主角6,7年到wo~~~~
而夏姬仲要是朱美1年呀....
唔通是我記錯???
貴子是29肯定是無錯....
留意返7/31貴子的對話吧~~!!

此篇文章於 06-08-02 02:10 AM 被 彩子 編輯。
舊 06-08-02, 02:29 AM   #9
T.K.
很黃很暴力

貴子我印象都係29,朱美我就只知大夏姬一年

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 06-08-02, 02:30 AM   #10
T.K.
很黃很暴力

主角17~8,朱美如果23,大6、7年都差唔多。

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 06-09-02, 03:35 AM   #11
影雷SDK-05

arm arm玩緊貴子劇本,果然係29呢
朱美成日都會有意冇意暴露晒自己的需要 ^o^
姐姐萬歲~

死啦,攻略貴子令我好似有的煲xx既感覺 lol

舊 06-09-02, 11:58 AM   #12
T.K.
很黃很暴力

咁索又處外表又keep得咁後生既xx,我又真係唔怕追呀。

行貨半訂,日本貨全訂
現貨

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 10:03 PM

手機版 | APP版