Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 20 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 40  ... 最後
電視遊戲討論版>Sekiro: Shadows Die Twice 隻狼 | 発売から10日足らずで200万本を突破 | 忍者Dark Souls
HAKAIDER 08:25 AM 04-11-19
作者: 鈴蘭:
RTA再走確定
TA 實用性不大, 前置工夫太多

要掉大量item 令幻影破戒僧做出擋格動作後退

後退到石燈位置先可以二段跳空中忍殺

我掉得噤多item , 不如用返正攻打法神紙 > 三粒嗚種 + 炮仗

darkvolver 08:40 AM 04-11-19
作者: DC 97:
岩岩先打到蝴蝶夫人
拎左把斧頭~ 要系邊到裝?
同埋見到D 人都儲到成萬蚊~邊到多商人可買錢袋~
成日死攪到無晒D 錢
商人,通常在save point附近,另外剛玩儲夠錢買袋初時重要。另外,死得多經驗bar都會升快d....

琴日同d小boss磨...現在條經驗bar都有7..,不過想問點什麼技會回血..

順便問一下機關槍,其實要點用?感覺很奇怪。
天野 09:20 AM 04-11-19
岩岩先打到蝴蝶夫人
成日死攪到無晒D 錢
鬼形部果度行上城都有商人,呢度有重要野買,買左未?
或者將錢喺佛像度買紙人好過掉左
其實最後刷經驗時錢多到用唔晒
Dyhalt Rushifar 09:30 AM 04-11-19
作者: darkvolver:
商人,通常在save point附近,另外剛玩儲夠錢買袋初時重要。另外,死得多經驗bar都會升快d....

琴日同d小boss磨...現在條經驗bar都有7..,不過想問點什麼技會回血..

順便問一下機關槍,其實要點用?感覺很奇怪。
技能回血好似得忍殺回血

打無頭猩用,其他用途嘛…
天野 09:34 AM 04-11-19
作者: HAKAIDER:

我掉得噤多item , 不如用返正攻打法神紙 > 三粒嗚種 + 炮仗

雖然堂堂正正打仲輕鬆
但我覺得好勁
打破左以為冇得忍殺嘅定律
Dyhalt Rushifar 09:44 AM 04-11-19
修羅
手痕打咗修羅END,EMA姐好型,最後義父下場好爽
幾有ARMORED CORE FA個屠殺END FEEL

darkvolver 10:20 AM 04-11-19
作者: Dyhalt Rushifar:
技能回血好似得忍殺回血

打無頭猩用,其他用途嘛…
技能點其實要點加...至今仍然很煩惱..
Dyhalt Rushifar 11:28 AM 04-11-19
技能點其實要點加...至今仍然很煩惱..
其實有用既SKILL,在下覺得有…
https://wiki.denfaminicogamer.jp/sek...82%AD%E3%83%AB
忍技7 忍殺回血
旋風斬り>忍びの業・身業>命の呼吸・陽
8點,不過在下覺得初期唔學,主要係因為初期唔夠回血壺,入城之後好似學食藥好D…

忍義手 食藥系
鉤縄攻撃>エマの薬識・利き薬>エマの薬識・嗅ぎ薬
10點

空中忍具
派生攻撃・追い斬り>空中義手忍具
4點…雖然在下到依家都未學,不過見D人空中炮仗好瘋狂
darkvolver 11:58 AM 04-11-19
加左登り鯉、下り鯉 先...再試下效果
天野 12:06 PM 04-11-19
被打晒所有大佬獎盃誤導左
我諗我要打第3回目
原來要有所有記憶,我打左修羅之後重新讀取save 打其他結局
希望第3回修羅唔好咁難打啦
鈴蘭 02:08 PM 04-11-19
作者: HAKAIDER:

本身佢地RTA直打都用晒全道具架啦
Dyhalt Rushifar 02:36 PM 04-11-19
岩岩先打到蝴蝶夫人
成日死攪到無晒D 錢
其實隻GAME充滿良心,唔駛咁擔心死亡罰款。
打關又好打BOSS又好,你肯第堅持一次死就復活>入START MENU>QUIT GAME>CON>回歸佛
基本上去到忍者襲擊之前都冇咩人有本事要你唔見一文錢。(之後既未打…)
先旨聲明,自己跳深淵無血死好似冇得復活。
darkvolver 02:50 PM 04-11-19
其實隻GAME充滿良心,唔駛咁擔心死亡罰款。
打關又好打BOSS又好,你肯第堅持一次死就復活>入START MENU>QUIT GAME>CON>回歸佛
基本上去到忍者襲擊之前都冇咩人有本事要你唔見一文錢。(之後既未打…)
先旨聲明,自己跳深淵無血死好似冇得復活。
我都係個句.....建議d人早期狂死...因為冇太多特別野買,另一方面,可以刷經驗不錯,學飲酒加多d血等等.....
赤兵尉SETH 02:53 PM 04-11-19
呢集周回難度冇乜分別, 反而想難要交還護身符開苦難
Dyhalt Rushifar 03:42 PM 04-11-19
我都係個句.....建議d人早期狂死...因為冇太多特別野買,另一方面,可以刷經驗不錯,學飲酒加多d血等等.....
其實死係會扣經驗既,不過夠一行唔會扣返轉頭。
用死黎刷EXP不如搵個好FARM場跑圈,唔駛LOAD效率差幾遠。
darkvolver 03:48 PM 04-11-19
其實死係會扣經驗既,不過夠一行唔會扣返轉頭。
用死黎刷EXP不如搵個好FARM場跑圈,唔駛LOAD效率差幾遠。
主城側面拿鬼角個場真不錯...盲位多,不怕圍
Dyhalt Rushifar 04:07 PM 04-11-19
主城側面拿鬼角個場真不錯...盲位多,不怕圍
武士待命室幾好FARM,而且中期開始成日要對付妖魔系列,劍客會出神紙
darkvolver 04:17 PM 04-11-19
武士待命室幾好FARM,而且中期開始成日要對付妖魔系列,劍客會出神紙
拿到不死斬再講。

我進度龜速中...
雷火武 05:07 PM 04-11-19
作者: 天野:
被打晒所有大佬獎盃誤導左
我諗我要打第3回目
原來要有所有記憶,我打左修羅之後重新讀取save 打其他結局
希望第3回修羅唔好咁難打啦
第一回你可以打齊白蛇同三年前義父
咁第二回打埋英麻同葦名一心應該齊架啦?
雷火武 05:10 PM 04-11-19
死唔止扣錢一半、經驗都扣一半
シェンムー 06:10 PM 04-11-19
平民遊戲出左段故事片,幾正

Sent from my iPhone using Gaforum
赤兵尉SETH 06:39 PM 04-11-19
作者: シェンムー:
平民遊戲出左段故事片,幾正

Sent from my iPhone using Gaforum
同黑魂&血源故事設定比真係阿媽係女人級
darkvolver 07:46 PM 04-11-19
作者: 赤兵尉SETH:

其實源士物語都很小獨立出遊戲講。日廠主打信長等等...

所以,廣島之魂都幾期待..

HAKAIDER 08:47 PM 04-11-19
其實源士物語都很小獨立出遊戲講。日廠主打信長等等...

所以,廣島之魂都幾期待..

源氏物語係戀毋狂 + 幼女育成..............

你應該係想讀源平合戰 / 御伽草子吧
HAKAIDER 08:53 PM 04-11-19
作者: 赤兵尉SETH:
一個鬼島小國嘅故點可以同DS / BB 成個宗教世界觀比

不過隻狼故事算好頭好尾啦
第一 ... 20 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 40  ... 最後

返回主題版面