Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 18 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 38  ... 最後
電視遊戲討論版>Sekiro: Shadows Die Twice 隻狼 | 発売から10日足らずで200万本を突破 | 忍者Dark Souls
雷火武 01:50 PM 04-09-19
作者: darkvolver:
驚或避boss就係禁...另外回億加攻,今晚又試下有幾大影響。

Sent from my iPhone using Gaforum
唔洗擔心
唔會有咩影響
雷火武 01:52 PM 04-09-19
作者: Dyhalt Rushifar:
正路係上城頂同弦一郎打
龍咳主要係影響冥助(死咗冇扣野)既出現機率,應該冇其他影響。

尋晚拎晒兩個蛇柿,乾果條蛇係咪冇得殺?
仲有一開始插盲眼個條都唔知去左邊
darkvolver 02:22 PM 04-09-19
作者: 雷火武:
唔洗擔心
唔會有咩影響
所以真係想快d上去同一哥開戰,正式自虐bbb
Dyhalt Rushifar 02:54 PM 04-09-19
作者: 雷火武:
仲有一開始插盲眼個條都唔知去左邊
去金峰寺可以搵佢埋單,生柿好似係佢心臟黎。
印象中忍殺果下見到佢係單眼…
chrischun 03:35 PM 04-09-19
驚或避boss就係禁...另外回億加攻,今晚又試下有幾大影響。

Sent from my iPhone using Gaforum
其實都唔係驚,只係嚟隻game係半Openworld, 唔一定要下下跟住落去,下下跟劇情去,我玩遊戲定遊戲玩我呀
Dyhalt Rushifar 04:42 PM 04-09-19
咁其實好多GAME都係要跟劇情行既…
darkvolver 04:47 PM 04-09-19
作者: chrischun:
其實都唔係驚,只係嚟隻game係半Openworld, 唔一定要下下跟住落去,下下跟劇情去,我玩遊戲定遊戲玩我呀
我唔知啦...

Openworld game一個地圖都沒有.....仁王 / DS 都好過隻狼...點講我都覺得要扣分。

隻狼一路玩落去不覺有特別loading時間
Dyhalt Rushifar 05:03 PM 04-09-19
我唔知啦...

Openworld game一個地圖都沒有.....仁王 / DS 都好過隻狼...點講我都覺得要扣分。

隻狼一路玩落去不覺有特別loading時間
印象中DS好似都冇地圖,仁王本身就完全唔係OPEN WORLD,你入去打MISSION架渣…
而OPEN WORLD係咪一定要地圖,在下都存疑。當然,你話唔USER FRIENDLY就的確係既。

個人觀感就的確覺得DS多變化D,呢隻樂趣基本上在下覺得同仁王差唔多(唔係講難度)。
雷火武 05:33 PM 04-09-19
我係行完仙峰寺同底層、崩落峽谷先番去打弦一郎
即係行到無地方可行咁泄
シェンムー 06:10 PM 04-09-19
佢應該係特登唔整地圖,一黎已經好多checkpoint , 二黎有地圖你就好易知有隱藏地方,佢想你慢慢探索

打到就黎三周我就覺得隻game完全無需要地圖,checkpoint 同checkpoint之間慢慢行重好玩

chrischun 08:47 PM 04-09-19
嚟隻GAME有樣野好,係youtube上睇人打,基本每個人都無固定路線及先後次序去打BOSS,唔會有固定順序,中意點走都得,其實咁先好玩,唔會一條固定路玩到底,原本去打獅猿,點知跌左落去攞左白蛇心臟
HAKAIDER 09:02 PM 04-09-19
嚟隻GAME有樣野好,係youtube上睇人打,基本每個人都無固定路線及先後次序去打BOSS,唔會有固定順序,中意點走都得,其實咁先好玩,唔會一條固定路玩到底,原本去打獅猿,點知跌左落去攞左白蛇心臟
..............?!

其實隻狼故事主要係分三部份

頭段係不死力解明, 中段係奪寳奇兵+内幕軍入侵, 尾段係隱藏段入第三 / 第四 ending

毎段内容可以自由選擇先後次序, 但唔代表你可以skip 左頭段直入中/ 後段

所以甚麼Open world 相信只係你諗多左

https://wiki.denfaminicogamer.jp/sek...83%BC%E3%83%88
HAKAIDER 09:14 PM 04-09-19
作者: 鈴蘭:
根本玩慣DS既人打呢D怪淨係會諗點係佢屁股打
宮崎今次都醒左架, 加左堆快攻角色迫你用Parry
chrischun 09:25 PM 04-09-19
作者: HAKAIDER:
..............?!

其實隻狼故事主要係分三部份

頭段係不死力解明, 中段係奪寳奇兵+内幕軍入侵, 尾段係隱藏段入第三 / 第四 ending

毎段内容可以自由選擇先後次序, 但唔代表你可以skip 左頭段直入中/ 後段

所以甚麼Open world 相信只係你諗多左
我係話半Open world,係似,任何GAME都係有先後次序,我只係話可以唔洗死估估一定要打左乜野先可以再玩落去
chrischun 09:33 PM 04-09-19
我意思係可以先打曬所以小boss又或者攞左道具及加血量先再返轉頭打返遊戲故事既次序,唔係一定要玩家打完嚟隻boss或做固定既事件卡住玩家,強迫玩家強行打boss或事件先可以再玩落去
Dyhalt Rushifar 09:56 PM 04-09-19
我意思係可以先打曬所以小boss又或者攞左道具及加血量先再返轉頭打返遊戲故事既次序,唔係一定要玩家打完嚟隻boss或做固定既事件卡住玩家,強迫玩家強行打boss或事件先可以再玩落去
…結論上都係差唔多,打晒其他唔打弦一郎一樣故事推進唔到,打唔贏火牛,差唔多邊個AREA都唔駛去…
選打邊AREA先既話,其實ROCKMAN都好似…

當然,SPEED RUN果D應該有D非常人SKIP到既部份既…
darkvolver 10:03 PM 04-09-19
想問我打到有一個支線要找白色的花的地方,個個area有不小僧人,但好像沒有路行.....感覺很怪
Dyhalt Rushifar 10:05 PM 04-09-19
想問我打到有一個支線要找白色的花的地方,個個area有不小僧人,但好像沒有路行.....感覺很怪
金峰寺沿山路一路殺人殺到大寺,大寺鉤位上二樓
HAKAIDER 10:20 PM 04-09-19
你係"修練道" 找得到紅花.............自然找得到白花
赤兵尉SETH 10:20 PM 04-09-19
…結論上都係差唔多,打晒其他唔打弦一郎一樣故事推進唔到,打唔贏火牛,差唔多邊個AREA都唔駛去…
選打邊AREA先既話,其實ROCKMAN都好似…

當然,SPEED RUN果D應該有D非常人SKIP到既部份既…
惡魔城

火牛的確可以SKIP
HAKAIDER 10:23 PM 04-09-19
作者: 赤兵尉SETH:
惡魔城

火牛的確可以SKIP
SKIP 火牛同比蛇呑就算啦
Dyhalt Rushifar 10:31 PM 04-09-19
惡魔城

火牛的確可以SKIP
咁在下改囉,唔打序章弦一郎邊個AREA都唔駛去…

…呢個應該冇得SKIP啦啩…
HAKAIDER 10:35 PM 04-09-19
咁在下改囉,唔打序章弦一郎邊個AREA都唔駛去…

…呢個應該冇得SKIP啦啩…
用地圖bug skip 到都無用

https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn...nA=1813&tnum=1
赤兵尉SETH 10:46 PM 04-09-19
序章弦一郎本身就係官方skip, Speedrun中一刀直送去廢寺

作者: HAKAIDER:
用地圖bug skip 到都無用

https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn...nA=1813&tnum=1
唔知點樣先可以玩到咁

HAKAIDER 10:56 PM 04-09-19

唔知點樣先可以玩到咁

咩事?!
第一 ... 18 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 38  ... 最後

返回主題版面