Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 5 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 25  ... 最後
電視遊戲討論版>Sekiro: Shadows Die Twice 隻狼 | 発売から10日足らずで200万本を突破 | 忍者Dark Souls
赤兵尉SETH 06:22 PM 03-26-19
上源之宮前有三個結局分岐道具要拎, 第二次打城頂Boss有另一結局
唔想打四周可以backup save
HAKAIDER 11:03 PM 03-26-19
原來戰国時代東北蘆名氏即係葦名氏..........

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E8%98...90%8D%E6%B0%8F
鈴蘭 12:41 AM 03-27-19
作者: HAKAIDER:
原來戰国時代東北蘆名氏即係葦名氏..........

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E8%98...90%8D%E6%B0%8F
三浦義明の弟為清が所持している蘆名の地にちなんで蘆名姓を名乗ったことに始まる。その息子為景の子為久は相模国大住郡石田郷(現神奈川県伊勢原市石田)を領していたが、木曾義仲を討ち取り、褒章としてさらに近江国石田村を与えられ、一族は同地に移住した。

咁唔怪得隻game成日有巴御前個名出現
風間鈴木仁 01:55 AM 03-27-19
http://dengekionline.com/elem/000/001/897/1897596/

『SEKIRO: SHADOWS DIE TWICE』を発売日0時から動画で最速攻略! 強敵たちを倒す秘訣に注目

http://dengekionline.com/elem/000/001/897/1897658/

『SEKIRO: SHADOWS DIE TWICE』の攻略動画を公開中! 物語冒頭に登場する葦名弦一郎の撃破動画は必見

http://dengekionline.com/elem/000/001/898/1898508/

『SEKIRO: SHADOWS DIE TWICE』鬼形部&まぼろしお蝶の攻略動画を公開。敵を理解し死闘を越えろ
鈴蘭 03:14 AM 03-27-19
打埋破戒僧本尊
第三段有D壓力 好似自從打完阿婆之後未試過覺得Boss係難打 除左桃毛獸
期望一心爺爺比D壓力黎
シェンムー 04:11 AM 03-27-19
打到去雙獅猿
暫時死得最多應該反而係火牛
一開頭無用爆竹同跑online打法死左好多次
其他暫時無乜特別難/卡

Sent from my iPhone using Gaforum
赤兵尉SETH 06:00 AM 03-27-19
自己一周死得最多係
劍聖 >>> 怨嗟鬼 >> 重蔵 > 獅子猿

作者: 鈴蘭:
打埋破戒僧本尊
第三段有D壓力 好似自從打完阿婆之後未試過覺得Boss係難打 除左桃毛獸
期望一心爺爺比D壓力黎
破戒僧頭兩段可以忍殺唔駛打
一心爺兩個版本都勁好玩
義父小物化之前都幾勁
鈴蘭 01:09 PM 03-27-19
作者: 赤兵尉SETH:
自己一周死得最多係
劍聖 >>> 怨嗟鬼 >> 重蔵 > 獅子猿

破戒僧頭兩段可以忍殺唔駛打
一心爺兩個版本都勁好玩
義父小物化之前都幾勁
我知可以忍殺 不過基於佢頭兩條血實在太廢 懶得記點飛埋去
由手機版發出
IDGAF 02:32 PM 03-27-19
尋日刪咗之前個舊save正式玩,
一小時內已經玩返晒之前玩的進度(約5小時吧?),
仲發現到之前無去過的地方,
同打返之前幾個卡關位的守門強敵。

不過,面對未見過的boss都係要死多幾次先知點打。
シェンムー 03:51 PM 03-27-19
除左貪刀主要死感覺係成日用左墊步去避,如果記到邊下係下段踩佢頭,其實易打唔少,突刺見切個受付時間都長,唔好驚用多啲

Sent from my iPhone using Gaforum
Dyhalt Rushifar 04:01 PM 03-27-19
<----------
條件反射一見到「危」就跳走既智障

開頭冇搵不死人學刀,尋晚先知有得踩頭同刺突可以架開…
野良猫 05:19 PM 03-27-19
作者: Dyhalt Rushifar:
<----------
條件反射一見到「危」就跳走既智障

開頭冇搵不死人學刀,尋晚先知有得踩頭同刺突可以架開…
踩頭只可以對付下段攻擊

其實除咗捉外所有攻擊都可以格或擋吧
有啲「危」直頭可以打停佢,例如七本槍
陸奧 貴志 06:37 PM 03-27-19
最後都係放左隻行買入日版,行版跌左幾十當租GAME...
雷火武 06:47 PM 03-27-19
剛入手
第二個boss(教你應對危)個boss都打左好多次先殺到
跟著就入三年前
野良猫 09:43 PM 03-27-19
1位(初登場) PS4 SEKIRO: SHADOWS DIE TWICE
15万721本/フロム・ソフトウェア/2019年3月22日発売

2位(初登場) PS4 スーパーロボット大戦T
80528本/バンダイナムコエンターテインメント/2019年3月20日発売

3位(初登場) Switch スーパーロボット大戦T
38218本/バンダイナムコエンターテインメント/2019年3月20日発売

唔錯吖可以打殘機戰
シェンムー 10:14 PM 03-27-19
收檔啦機戰
繼續出垃圾吧bandai

風間鈴木仁 11:01 PM 03-27-19
溫馨提示大家 : 今天剛剛路過 旺角 信和/好景

PS4 行貨中文版 $ 359 ~ 375 , 我入手了。
C.K.F. 11:27 PM 03-27-19
https://www.4gamer.net/games/117/G011794/20190327066/
日本首週銷量有成15萬幾,成績非常唔錯噃!
雷火武 12:26 AM 03-28-19
痴線
三年前呀婆打好耐先殺左,原來仲要打多次,仲有幻影
一開始個能力值加兩個葫蘆
點打
シェンムー 12:36 AM 03-28-19
唔好打,我有6支水先打

鈴蘭 12:45 AM 03-28-19
作者: 雷火武:
痴線
三年前呀婆打好耐先殺左,原來仲要打多次,仲有幻影
一開始個能力值加兩個葫蘆
點打
其實唔難
阿婆係一個好好既老師去教你呢個遊戲既Boss點打
第一段其實就係教你你要主動攻擊等對面parry你你再parry番佢 危招就認樣之後避左佢反守為攻
你打熟左甚至唔需要打佢行血都已經可以打體幹打到佢死
第二段就係話你知 你係忍者,你個跑可以跑到永遠唔駛停
佢出幻影咪怒跑,佢吹你唔漲

我打完阿婆先返轉頭打赤鬼
而我打完阿婆出山之後我就黎打到Last都唔覺有幾多隻Boss難打
シェンムー 12:52 AM 03-28-19
講起跑好彩隻game跑唔計氣,計就真係唔洗玩

雷火武 01:24 AM 03-28-19
放棄呀婆先,番現代打完赤目打完山內典善,跟著比條大蛇咬死左
雷火武 01:31 AM 03-28-19
作者: 鈴蘭:
其實唔難
阿婆係一個好好既老師去教你呢個遊戲既Boss點打
第一段其實就係教你你要主動攻擊等對面parry你你再parry番佢 危招就認樣之後避左佢反守為攻
你打熟左甚至唔需要打佢行血都已經可以打體幹打到佢死
第二段就係話你知 你係忍者,你個跑可以跑到永遠唔駛停
佢出幻影咪怒跑,佢吹你唔漲

我打完阿婆先返轉頭打赤鬼
而我打完阿婆出山之後我就黎打到Last都唔覺有幾多隻Boss難打
八婆凌空踩頭,原地危式攻擊都係秒殺人既威力
有時凌空踩頭避得唔好或者按o唔啱時機一樣踩中,跟著就已經問你是否要復活
同佢格幾招之後一係就出兩支飛針一係就出腳踢
感覺上腳踢個追尾性/誘導更高

本身殺到第一次仲鬼咁開心
點知
就好似機戰用哂精神打完boss諗住爆機點知即時再出隻滿血強化版
打完呀婆既話赤鬼之流完全係BB
鈴蘭 02:22 AM 03-28-19
作者: 雷火武:
八婆凌空踩頭,原地危式攻擊都係秒殺人既威力
有時凌空踩頭避得唔好或者按o唔啱時機一樣踩中,跟著就已經問你是否要復活
同佢格幾招之後一係就出兩支飛針一係就出腳踢
感覺上腳踢個追尾性/誘導更高

本身殺到第一次仲鬼咁開心
點知
就好似機戰用哂精神打完boss諗住爆機點知即時再出隻滿血強化版
打完呀婆既話赤鬼之流完全係BB
個夾頭係有D謎 不過慣左佢呢招根本係送頭 真係怕既就跑,佢追你唔到....
出腳踢先好 腳踢係我覺得佢最易parry既招黎
其實第二段最緊要係你要學識向後跑........佢第二段多出黎既飛鏢(加式神)四連斬之後派生
你如果傻仔企定定同佢玩就最蝕
正解係一見佢丟鏢就彈左兩粒鏢然後向後跑,咁你就唔駛中式神之餘睇著佢係度打空氣
最後你望著佢派生掃腳就踩頭
第一 ... 5 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 25  ... 最後

返回主題版面