Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 飲食版

主題工具 顯示模式
舊 07-10-06, 12:22 PM   #1
IamO
God of Gamer
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
[飲食討論 + 飲食分享]一個人在銅鑼灣

一個人在銅鑼灣自己吃晚飯
預計50$左右
有什麼好吃的選擇

[分享後補][味千/m記/美心/大家樂/大快活 這些不會多說]

景隆街有間叫"台灣麵"幾好吃的說...

在翠華(駱克道)旁邊有間叫"馬來媽媽"也不錯.
不過貴了少許

馬會(駱克道)旁有間車仔麵(近代仔旁)加辣後的車仔麵很好吃

(駱克道)近135牛仔褲有間吃日本咖哩

此篇文章於 07-10-06 02:48 PM 被 IamO 編輯。
IamO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-06, 01:00 PM   #2
雪舟等楊
●  ω  ●

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDalone_wolf123
XBox Live Gamertagmoe magician
去拉麵橫丁食套餐
一係落citysuper foodcourt食

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧
≡(#`Д )⊃;; )Д`)・゚.・
≡/つ  /  ⊂ ⊂/
「我絕不認為中國的落伍,是幾個昏君造成的,而是每個人造成。因為制度是人創造的,中國所有悲劇,都是中國人自編自導自演和自我欣賞,這絕對是與人種有關。」
雪舟等楊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-06, 08:14 PM   #3
黃昏之魔彈
Ultimate Gamer
閃光的王牌駕駛員

註冊日期: May 2002
XBox Live Gamertagjohnnywmh
銅鑼灣有Citysuper foodcourt???

永遠都不可能真正的再次擁有過去
黃昏之魔彈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-06, 08:15 PM   #4
IamO
無聊人一號

引用:
作者: 黃昏之魔彈
銅鑼灣有Citysuper foodcourt???
時代廣場地庫2

舊 07-10-06, 08:24 PM   #5
黃昏之魔彈
閃光的王牌駕駛員

引用:
作者: IamO
時代廣場地庫2
慘了,成日去銅鑼灣都唔知tim

此篇文章於 07-10-06 09:04 PM 被 黃昏之魔彈 編輯。
舊 07-10-06, 08:24 PM   #6
OMGodfrey//蕉
Game Master
*We need.*

註冊日期: Sep 2003
XBox Live GamertagOMGodfrey
引用:
應該就是"車記"了

其實如果係可以去JP戲院中間有一層亦是有數間食店的,水準不俗.
另外也可以到麻布茶坊吃午飯,環境OK的.

NOW PLAYING : [ LEFT 4 DEAD ] [ LOST PLANET:COLONIES ] [ SPLOSION MAN ]
WAITING : [ LOST PLANET 2 ][ LEFT 4 DEAD 2 ]
OMGodfrey//蕉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-06, 10:17 PM   #7
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
係登龍街/鵝頸橋附近d食店...都有不同選擇...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-06, 12:21 AM   #8
snowman
┌───────┐
Ben 10

註冊日期: Jun 2002
引用:
預計50$左右
有什麼好吃的選擇

[分享後補][味千/m記/美心/大家樂/大快活 這些不會多說]

景隆街有間叫"台灣麵"幾好吃的說...

在翠華(駱克道)旁邊有間叫"馬來媽媽"也不錯.
不過貴了少許

(駱克道)近135牛仔褲有間吃日本咖哩

我知你講邊間
味道我覺得就一般...

但唔知點解個間野成日有好多靚女

舊 07-12-06, 12:03 AM   #9
可人怡
不適用

註冊日期: May 2003
引用:
預計50$左右
有什麼好吃的選擇
我試過,結果去食沙嗲王!

死後墮入的地獄才是真!

可人怡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-06, 08:41 AM   #10
失業中年漢
Game Master
真係失業啦:(

去銅鑼灣... 食車仔麵... 梗係糖徍果間榮記啦

舊 07-12-06, 08:57 AM   #11
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

近SOGO第二個入口附近﹝對住大馬路既﹞,有一處要落地下的,有一間叫做「hahaha北海道拉麵」﹝當然係用日本語寫... ﹞,入面都好日本式格局,而且成日都會有日本人於該處用膳,拉麵唔錯,$50都差唔多。而且地面有MENU,可以睇完價錢先落去食。

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。

此篇文章於 07-12-06 08:59 AM 被 柴崎幸 編輯。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-06, 11:34 AM   #12
IamO
無聊人一號

引用:
作者: 雪舟等楊
拉麵橫丁食套餐
一係落citysuper foodcourt
拉麵橫丁吃過2-3次,總覺得味道一般
citysuper foodcourt ,常常經過但想不起
只會想到10樓以上的食通天

引用:
作者: ~蕉園~命運~
其實如果係可以去JP戲院中間有一層亦是有數間食店的,水準不俗.
另外也可以到麻布茶坊吃午飯,環境OK的.
記得有意粉屋/別府 其他就不記得了

引用:
作者: Busconcamp
登龍街/鵝頸橋
只吃過旺記打冷及小巴站旁的車仔麵,
其他茶記我又不想吃

引用:
作者: 炸彈馬騮
榮記
自從由後巷搬上鋪後,就覺得不太好吃
(另 渣甸街亦有分店)

引用:
作者: 柴崎幸
hahaha北海道拉麵
要試試

舊 07-12-06, 12:08 PM   #13
萬能俠
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 柴崎幸
有一間叫做「hahaha北海道拉麵」﹝當然係用日本語寫...
初時我以為係888
原來係日本語

我夜晚上完堂(夜晚十點), 想o係CWB 搵D 野食, 都諗唔到有咩選擇...

AF-S 70-300VR 4.5/5.6 + Ais 35mm 2.8
萬能俠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-06, 01:21 PM   #14
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
榮記我唔識欣賞
我多數食南記

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-06, 05:17 PM   #15
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagk0h4ku
引用:
作者: 真 三一萬能俠
初時我以為係888
原來係日本語

我夜晚上完堂(夜晚十點), 想o係CWB 搵D 野食, 都諗唔到有咩選擇...
係888...
http://www.sanpachi.co.jp/

//Blog
//Flickr
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-06, 10:24 PM   #16
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: 廢人
榮記我唔識欣賞
我多數食南記
見到o個條龍就已經唔想食.....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-06, 12:31 AM   #17
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

引用:
作者: Hayami
係同一間黎架咩?
我覺得唔似喎。

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-06, 12:33 AM   #18
riceball

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: 廢人
榮記我唔識欣賞
我多數食南記
同感
lunch去果頭都係南記多...
榮記...我唔覺得佢非常好食(算中規中矩啦), 也不明白為何這麼出名...
riceball 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-06, 12:34 AM   #19
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
其實citysuper foodcourt 有乜好?
人多, 價錢貴(快餐而言), 又唔係特別好食

真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-06, 02:27 AM   #20
可人怡
不適用

註冊日期: May 2003
引用:
作者: 真!DC
勁難搵位!

死後墮入的地獄才是真!

可人怡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-06, 02:52 AM   #21
失業中年漢
Game Master
真係失業啦:(

引用:
自從由後巷搬上鋪後,就覺得不太好吃
(另 渣甸街亦有分店)
咦? 我又唔知喎, 一開始就係去梗舖食
另一個選擇係食白沙道峰壽司隔離間金_ _ 米線, d 牛肝菌幾正

舊 07-13-06, 11:11 AM   #22
黃昏之魔彈
閃光的王牌駕駛員

引用:
作者: 真!DC
我覺得好食wor(TST)

舊 07-13-06, 11:51 AM   #23
beagleflash
Crazy Gamer
雜牌萬用刀

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: riceball
同感
lunch去果頭都係南記多...
榮記...我唔覺得佢非常好食(算中規中矩啦), 也不明白為何這麼出名...
因為有o的感情分, 以前係後巷o的味道係唔錯, 都冇依家咁咸.
我鍾意佢o的豬紅比較滑, 蘿蔔比較入味.

舊 07-13-06, 02:03 PM   #24
雪舟等楊
●  ω  ●

PSN  IDalone_wolf123
XBox Live Gamertagmoe magician
因為係tst食開ciysuper foodcourt

不過有時會去何洪記食

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧
≡(#`Д )⊃;; )Д`)・゚.・
≡/つ  /  ⊂ ⊂/
「我絕不認為中國的落伍,是幾個昏君造成的,而是每個人造成。因為制度是人創造的,中國所有悲劇,都是中國人自編自導自演和自我欣賞,這絕對是與人種有關。」
雪舟等楊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-06, 11:41 AM   #25
IamO
無聊人一號

引用:
作者: 雪舟等楊
何洪記食
where??!??!

引用:
作者: beagleflash,陸奧 貴志,riceball,廢人
南記
這間的總店在香港仔.
魚旦/炸春卷都很新鮮

引用:
作者: 炸彈馬騮
榮記
原址於皇室堡後巷
總覺得當時比較好吃.

論壇跳轉

現在的時間是 10:28 AM

手機版 | APP版