Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 09-18-03, 02:02 PM   #1
唔好記住我
God of Gamer
嗚~~

註冊日期: Feb 2003
新 新 紮 師 兄

偉 仔 、 青 雲 後 繼 有 人
霆 鋒 、 陳 冠 希 入 警 校 做 新 紮 師 兄

無 經 典 劇 集 《 新 紮 師 兄 》 , 將 於 明 年 初 由 方 逸 華 督 師 重 拍 , 搬 上 大 銀 幕 , 謝 霆 鋒 及 陳 冠 希 更 分 別 飾 演 當 年 梁 朝 偉 的 「 杰 佬 」 及 劉 青 雲 的 「 fit 佬 」 , 而 容 祖 兒 及 鍾 欣 桐 則 爭 演 張 曼 玉 演 的 大 近 視 醜 小 鴨 。

無 十 八 年 前 的 經 典 劇 集 《 新 紮 師 兄 》 , 當 年 參 演 此 劇 的 藝 員 均 為 時 下 紅 星 , 包 括 梁 朝 偉 、 張 曼 玉 、 劉 嘉 玲 及 劉 青 雲 等 。 雖 然 事 隔 多 年 , 但 偉 仔 在 劇 中 所 飾 的 「 杰 佬 」 及 劉 青 雲 扮 演 的 「 fit 佬 」 , 至 今 也 令 人 難 忘 , 難 怪 《 新 》 劇 會 拍 成 電 影 。

祖 兒 阿 嬌 爭 寵
早 前 楊 千 嬅 主 演 的 《 新 紮 師 妹 》 反 應 甚 佳 , 之 後 還 開 拍 續 集 , 而 講 述 警 匪 故 事 的 《 無 間 道 》 亦 票 房 大 收 , 足 見 警 匪 題 材 仍 具 一 定 吸 引 力 。 方 逸 華 執 掌 的 邵 氏 電 影 , 於 明 年 一 月 會 重 拍 以 警 察 為 題 材 之 《 新 紮 師 兄 》 , 並 由 王 晶 執 導 。
《 新 》 片 故 事 內 容 同 樣 以 警 察 學 堂 為 背 景 , 描 述 一 班 新 紮 師 兄 的 奮 鬥 經 過 , 霆 鋒 在 片 中 會 扮 演 偉 仔 的 「 杰 佬 」 , 陳 冠 希 則 飾 青 雲 的 「 fit 佬 」 。 至 於 張 曼 玉 所 飾 的 大 近 視 「 穎 之 」 , 就 屬 意 由 近 期 在 劇 集 《 美 麗 在 望 》 中 扮 醜 女 而 出 位 的 容 祖 兒 ( Joey ) 或 Twins 成 員 鍾 欣 桐 演 出 , 此 角 會 與 霆 鋒 作 配 , 而 另 一 主 角 陳 冠 希 女 友 , 即 劉 嘉 玲 扮 演 的 「 家 汶 」 , 人 選 則 尚 在 物 色 中 , 而 吳 彥 祖 亦 會 參 演 此 片 。

「 明 年 百 花 齊 放 」
昨 日 本 報 致 電 英 皇 藝 人 管 理 部 總 監 霍 紋 希 , 求 證 霆 鋒 是 否 拍 《 新 》 片 時 , 她 說 : 「 我 係 傾 緊 接 呢 套 戲 , 但 全 部 演 員 都 未 落 實 。 至 於 女 角 人 選 方 面 , 係 有 考 慮 Joey 同 阿 嬌 , 但 重 未 決 定 係 邊 個 。 」
王 晶 昨 日 亦 承 認 與 方 逸 華 有 合 作 計 劃 , 問 他 是 否 開 拍 《 新 》 片 時 , 王 晶 只 說 : 「 TVB 有 好 多 經 典 劇 , 我 都 會 考 慮 拍 成 電 影 , 但 拍 邊 套 唔 講 得 , 總 之 出 年 就 百 花 齊 放 。 」

蘋果日報
唔好記住我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-03, 05:44 PM   #2
街車王
Crazy Gamer
爆籃無敵

註冊日期: Nov 2002
搵個死監躉做警察
完全無說服力可言

舊 09-18-03, 05:49 PM   #3
何文田作品
Banned

註冊日期: Aug 2002
引用:
Originally posted by 街車王 :
搵個死監躉做警察
完全無說服力可言
仲要以為自己好型!
何文田作品 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-03, 05:56 PM   #4
NARC
Game Master

註冊日期: Apr 2003
好野有霆鋒睇\/

心愛的男人還是要用鎖鏈綁住喔
NARC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-03, 06:11 PM   #5
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
搵個死監躉做警察
完全無說服力可言
唔好先入為主啦~~~

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-03, 06:13 PM   #6
ULTRASEVEN
Insane Gamer


註冊日期: Aug 2003
引用:
搵個死監躉做警察
完全無說服力可言
佢應該做奸仔個角色
ULTRASEVEN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-03, 06:53 PM   #7
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
咩後 繼 有 人?????
影衰唒!!!!!!!!!!!!!!彈開D啦

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-03, 08:12 PM   #8
『庭』
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDmagoting
XBox Live GamertagARTing
個個都好一致...
玩針對 ~
『庭』 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-03, 08:14 PM   #9
★☆無 敵☆★
奸人才是王道
新選組三喪 無敵堅

王晶出品....
★☆無 敵☆★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-03, 08:56 PM   #10
Zaku
The One

註冊日期: Jul 2002
必屬佳品
Zaku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-03, 08:57 PM   #11
Zaku
The One

引用:
Originally posted by ULTRASEVEN :
佢應該做奸仔個角色
韓彬??
舊 09-18-03, 09:04 PM   #12
唔好記住我
嗚~~

停瘋!!!正!!
舊 09-18-03, 09:34 PM   #13
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
未開拍已經唔想睇...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-03, 01:00 AM   #14
kaworu
Banned

註冊日期: Mar 2002
引用:
Originally posted by ★★奸人堅★★ :
王晶出品....
王晶好cheap
霆鋒好out
物以類聚
kaworu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-03, 10:50 AM   #15
★☆無 敵☆★
奸人才是王道
新選組三喪 無敵堅

引用:
Originally posted by kaworu :

王晶好cheap
以前王晶d戲真係幾好睇,但而家果d(呢十年果d)真係.....
舊 09-19-03, 11:41 AM   #16
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
唔搵佢地,你地想搵邊個AR
好戲個D又有返咁上下年幾
用新人又話冇經驗,拍得冇咁好得:@_@":
當時得令個D,你地又話佢
咁搵邊個做好AR~~大佬

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-03, 11:47 AM   #17
★☆無 敵☆★
奸人才是王道
新選組三喪 無敵堅

引用:
Originally posted by 小心2 :
唔搵佢地,你地想搵邊個AR
好戲個D又有返咁上下年幾
用新人又話冇經驗,拍得冇咁好得:@_@":
當時得令個D,你地又話佢
咁搵邊個做好AR~~大佬
四仔雖然為人衰格,但做戲真係唔錯(可能佢老豆四叔教過佢)
舊 09-19-03, 12:03 PM   #18
無賴男
復仇勇者

XBox Live Gamertagsteve ng714
引用:
Originally posted by theO :

唔好先入為主啦~~~
拜託你 不要數我
從前事 若你要數太多污點讓你數 不盡
你看我 今次多守信
難道我 後悔已經沒有用 XDDDDDDDDDD
無賴男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-03, 12:06 PM   #19
無賴男
復仇勇者

XBox Live Gamertagsteve ng714
引用:
Originally posted by ★★奸人堅★★ :
係佢ga天份,頂包果次都差d(押)哂la~
無賴男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-03, 12:31 PM   #20
唔好記住我
嗚~~

咁又係~~整死隻動物扮可憐真係一絕~~
舊 09-19-03, 12:47 PM   #21
Eagle
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2002
點解係都要搵D舊戲重拍呢?
唔通香港的編劇真係去到江郎才盡?
好好地一套經典電視劇係都要攪到不倫不類先好....

Eagle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-03, 12:57 PM   #22
^_^
あれぇ?

註冊日期: Feb 2002
引用:
不過都係搵返梁朝偉扮張偉杰好0的
全新角色用新人冇所謂,
但係舊角色換左就硬係唔順眼

QUEEN樂隊的狂熱樂迷…!

あとは15分後強制終了します
^_^ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-03, 01:29 PM   #23
Zaku
The One

引用:
Originally posted by ^_^ :
不過都係搵返梁朝偉扮張偉杰好0的
全新角色用新人冇所謂,
但係舊角色換左就硬係唔順眼
梁朝偉肯拍先得架~~
王晶喎!!! 你估王家衛咩~~
舊 09-19-03, 01:33 PM   #24
★☆無 敵☆★
奸人才是王道
新選組三喪 無敵堅

引用:
Originally posted by Zaku :

梁朝偉肯拍先得架~~
王晶喎!!! 你估王家衛咩~~
梁朝偉早果一兩年的確同王晶拍過戲,好似叫"愛情飲水飽"....

仲有一套同邸淑貞拍過果套咩.....a....,最後尾咪坐馬車向中環度行果套咩....a (唔記得左咩名)
舊 09-19-03, 01:35 PM   #25
Zaku
The One

引用:
梁朝偉早果一兩年的確同王晶拍過戲,好似叫"愛情飲水飽"....

仲有一套同邸淑貞拍過果套咩.....a....,最後尾咪坐馬車向中環度行果套咩....a (唔記得左咩名)
呢 d 只係還片約既債o者~~ /\
心裏一定萬死不願意~~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
周 慧 敏 復 出 單 挑 許 氏 三 兄 弟 岸邊露伴 Neo Entertainment TREND 42 02-25-04 07:03 PM
E-mail FW: 先 達 鬼 機 大 踢 爆 Minga 影音館 16 02-09-04 05:10 PM
要 脅 缺 席   許 志 安 逼 新 城 加 獎 岸邊露伴 Neo Entertainment TREND 18 01-06-04 11:01 AM
離 奇 金 唱 片   麥 浚 龍 新 碟 作 大 銷 量 URA Neo Music UNIVERSE 20 09-05-02 03:26 AM

現在的時間是 11:14 PM

手機版 | APP版