Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 12-13-11, 04:37 PM   #51
xxxxxx
Game Master

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: chinsai 查看文章
single, DVD 呢?
原來我第一隻買perfume 既碟係1234567891011

不過未開未睇

live 片hard disk 就有好多多

此篇文章於 12-13-11 04:40 PM 被 xxxxxx 編輯。
xxxxxx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-11, 11:28 PM   #52
chinsai
Game Master

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDchinsai86
引用:
作者: xxxxxx 查看文章
原來我第一隻買perfume 既碟係1234567891011

不過未開未睇

1234567891011你係買初回同普通?
我嗰時諗咗好耐, 7千幾8千yen買隻dvd過唔到自已嗰關....買普通版算....
chinsai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-11, 10:38 AM   #53
xxxxxx
Game Master

引用:
我嗰時諗咗好耐, 7千幾8千yen買隻dvd過唔到自已嗰關....買普通版算....
初回

6500yens o乍
舊 01-03-12, 11:45 AM   #54
kita
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007
引用:

不過未開未睇

引用:
我反而係好多single都係買左無開過

不過自從JPN後, 發覺自己開始無咁鐘意perfume了... 覺得隻JPN風格好唔統一... 都係Game同三角好好多...
kita 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-12, 11:54 AM   #55
xxxxxx
Game Master

引用:
作者: kita 查看文章

不過自從JPN後, 發覺自己開始無咁鐘意perfume了... 覺得隻JPN風格好唔統一... 都係Game同三角好好多...
cd 通常都會開初回..rip完放返入盒
dvd/ bd 就響ps3 睇完一次就入盒上網搵...

我又覺得可能佢地依家唱返d 舊歌反而有d 奇怪
可能人大左..

轉style 既問題SCANDAL 都有wo
好多飯都話3d album 比之前兩隻差得遠..
舊 01-05-12, 09:43 PM   #56
chinsai
Game Master

引用:

我只係最唔滿意JPN啲歌嘅題材好單一...啲歌又唔應JPN個主題.....中田ヤスカタ已經變咗少女.....
舊 01-05-12, 10:58 PM   #57
xxxxxx
Game Master

引用:
我只係最唔滿意JPN啲歌嘅題材好單一...啲歌又唔應JPN個主題.....中田ヤスカタ已經變咗少女.....
又係呀
呢排新曲既主題都係

歌唔連貫
比起之前兩隻的確係
之前兩隻聽落真頭唔可以停
要由頭聽到落尾
今次係睇opening 都知無乜心機做

當單曲聽囉
不過新曲都係得幾首
仲要唔係首首好聽
舊 01-06-12, 01:58 AM   #58
chinsai
Game Master

引用:
又係呀
呢排新曲既主題都係

歌唔連貫
比起之前兩隻的確係
之前兩隻聽落真頭唔可以停
要由頭聽到落尾
今次係睇opening 都知無乜心機做

當單曲聽囉
不過新曲都係得幾首
仲要唔係首首好聽
成ja 廣告歌之餘仲要加三首差唔多嘅album 新歌
唔係話唔好聽, 但首首都少女ワクワク心情嘅歌, 好dry
如果可以加插到一首近edge嘅歌, 再575換Fake It, 我諗會平衡啲

triangle 嗰期真係正好多, dream fighter, night flight, kiss and music, one room disco...etc 題材廣好多, 曲風亦各有不同, 缺一不可
舊 01-06-12, 02:34 PM   #59
kita
Crazy Gamer

引用:
成ja 廣告歌之餘仲要加三首差唔多嘅album 新歌
唔係話唔好聽, 但首首都少女ワクワク心情嘅歌, 好dry
如果可以加插到一首近edge嘅歌, 再575換Fake It, 我諗會平衡啲

triangle 嗰期真係正好多, dream fighter, night flight, kiss and music, one room disco...etc 題材廣好多, 曲風亦各有不同, 缺一不可
ya... 所以真係好失望... 講真d廣告歌好求其...
舊 01-06-12, 07:41 PM   #60
chinsai
Game Master

引用:
ya... 所以真係好失望... 講真d廣告歌好求其...
我其實有幾隻single無買,所以都叫抵返啲
舊 01-29-12, 11:15 PM   #61
chinsai
Game Master

睇足兩日JPN さいたまスーパーアリーナ返嚟, 好感動
JPN隻碟雖然唔好, 但個Live 絕對做得好過直角三角形 PTA同歌多咗啲新嘢玩~~
唔想spoil 又唔想用白字~唔講咁多loo~

此篇文章於 01-29-12 11:24 PM 被 chinsai 編輯。
舊 02-04-12, 05:13 PM   #62
xxxxxx
Game Master

引用:
睇足兩日JPN さいたまスーパーアリーナ返嚟, 好感動
JPN隻碟雖然唔好, 但個Live 絕對做得好過直角三角形 PTA同歌多咗啲新嘢玩~~
唔想spoil 又唔想用白字~唔講咁多loo~

好待3 月大阪

另追加沖繩公演又好吸引
舊 02-05-12, 10:33 AM   #63
chinsai
Game Master

引用:

好待3 月大阪

另追加沖繩公演又好吸引
我應該會去多場武道館~~ 沖繩都好想去....不過應該難啲loo
另外3月Go!Fes 都抽中咗平飛~~ 又可以去high下XDD

快啲去睇!>.< 為咗唔ネタバレ,我忍得好辛苦, 無人同我分享
舊 02-09-12, 02:27 PM   #64
xxxxxx
Game Master

引用:
我應該會去多場武道館~~ 沖繩都好想去....不過應該難啲loo
另外3月Go!Fes 都抽中咗平飛~~ 又可以去high下XDD

快啲去睇!>.< 為咗唔ネタバレ,我忍得好辛苦, 無人同我分享
3.27 大阪城hall
仲有兩個月

有得成日去真好

今年我仲未知去唔去到rij

引用:
http://tokyojihenlive.jp/list.html
原來是GH Mongkok, GH Citywalk
係wo....我都以為係mcl

此篇文章於 02-09-12 02:34 PM 被 xxxxxx 編輯。
舊 02-10-12, 01:03 PM   #65
xxxxxx
Game Master

又話聽日先開售....
頭先打去問原來11 點開始賣
一陣已經賣晒啦....
舊 02-29-12, 07:31 AM   #66
chinsai
Game Master

Perfume Global Site
向世界出發
http://perfume-global.com/
舊 02-29-12, 11:00 AM   #67
URA
God of Gamer
盡皆過火 盡是癲狂

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDyungandrew
引用:
向世界出發
希望移藉去UMG之後
會出港/台版

舊 02-29-12, 12:03 PM   #68
kita
Crazy Gamer

引用:
向世界出發
引用:
作者: URA 查看文章
希望移藉去UMG之後
會出港/台版
新single:
http://www.perfume-web.jp/informatio...id=29&blogid=8
2012年 第1弾シングル「Spring of Life」 今春ユニバーサルミュージックよりリリース決定!!

Official YouTube Channel:
http://www.youtube.com/perfume

Official Twitter:
https://twitter.com/#!/Perfume_Staff

希望以後會出live bluray
舊 02-29-12, 03:50 PM   #69
xxxxxx
Game Master

除左iTunes之外海外有咩搞作先
舊 02-29-12, 08:52 PM   #70
chinsai
Game Master

引用:

除左iTunes之外海外有咩搞作先
拍MV拍廣告
http://www.kirin.co.jp/brands/hyoket...ery/index.html

應該試下itunes 賣歌, 出下碟, 睇反應, 有機會點都會做concert 嘅....
concert 方面韓國台灣應該都夠人氣開得成....
但另一個問題係....concert 最重要嘅MC環節無日文比佢地大吹一輪水會失哂色....

引用:

希望以後會出live bluray
呢個真係好重要琴日拎隻tokyo dome DVD出嚟睇......啲畫汁好唔掂...

此篇文章於 02-29-12 09:00 PM 被 chinsai 編輯。
舊 03-02-12, 04:26 AM   #71
xxxxxx
Game Master

引用:
拍MV拍廣告
http://www.kirin.co.jp/brands/hyoket...ery/index.html

應該試下itunes 賣歌, 出下碟, 睇反應, 有機會點都會做concert 嘅....
concert 方面韓國台灣應該都夠人氣開得成....
但另一個問題係....concert 最重要嘅MC環節無日文比佢地大吹一輪水會失哂色....

呢個真係好重要琴日拎隻tokyo dome DVD出嚟睇......啲畫汁好唔掂...
呢個應該係上次去car2 首映順便拍

bd 係大趨勢
不過轉左會舊碟變bd 應該難d 鳥
舊 03-03-12, 09:22 PM   #72
chinsai
Game Master

引用:
儲碟既大家

其實有無買/儲港版既習慣呢
此終港版唔夠原汁原味
買嚟真係聽, 無儲嘅成份嗰啲就會平啲買港版XDDD

btw, 大阪城公演你去唔去得成?
舊 03-04-12, 05:41 PM   #73
xxxxxx
Game Master

引用:
作者: Alata 查看文章
有出港版既都會買港版(e.g.大塚愛, 絢香)
但係有d港版唔出就要涯貴買日版(e.g. girl next door, love)
引用:
作者: Squaresoft 查看文章
我主要聽開的都係日本版 (Mr. Children, 大黑摩季, Zard)
其他的多數買港 - Ikimonogakari, Spitz
引用:
此終港版唔夠原汁原味
買嚟真係聽, 無儲嘅成份嗰啲就會平啲買港版XDDD

btw, 大阪城公演你去唔去得成?
原來港版都有市場wor....

我都無買/ 儲港版
一來會:cwm26
二來有聽過話港版個音汁好似差dd (自打嘴巴鳥)
三來都幾唔太鐘意有d 中文字...

未通知我有飛拎
不過應該去得成

同埋RIJ12 都應該去到
舊 03-06-12, 08:47 PM   #74
xxxxxx
Game Master

終於睇左1234567891011

唔係現場真係可惜‎(´・_・`)

舊 04-08-12, 09:56 AM   #75
xxxxxx
Game Master

引用:

睇完堅有衝動睇多次

琴日前開工睇twitter 有人講
跟住我又諗番起個日既情況
成日做做下野自己係度傻笑

RIJ 應該去到鳥

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「C3 in HongKong 2014」開催決定 | 声優アイドル來港決定 Vol.4 brunhild 日本動漫畫討論版 1105 05-05-14 07:22 PM
3/9~11 「C3 in HongKong 2012」開催決定|花澤香菜來港決定! Vol.2 money 日本動漫畫討論版 1000 03-06-12 09:17 PM
牛仔褲 專區 VOL 1! <此post已Closed, 請把問題移到 VOL 2> HuGo_達之礦工 潮流版 924 06-16-08 11:18 PM

現在的時間是 11:19 PM

手機版 | APP版