Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-17-07, 12:39 PM   #76
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
http://www.pro-g.co.uk/pc/resident_evil_4/cheats.html

無限金錢
無限彈藥
無限生命

點用
Run Trainer -> Run Bio4
Hit F1, F2 , F3 During the Game
jyeung1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-07, 11:26 PM   #77
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: jyeung1 查看文章
http://www.pro-g.co.uk/pc/resident_evil_4/cheats.html

無限金錢
無限彈藥
無限生命

點用
Run Trainer -> Run Bio4
Hit F1, F2 , F3 During the Game
唔得既?

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-07, 12:03 AM   #78
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: 細路翔 查看文章
唔得既?
點吾得
你是否玩美板1.1
先Run Trainer[Proram you downloaded]
之後玩時先按 F1/F2/F3 [See INFO]
要開槍才會滿999
jyeung1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-07, 11:18 PM   #79
細路翔
The One

引用:
作者: jyeung1 查看文章
點吾得
你是否玩美板1.1
先Run Trainer[Proram you downloaded]
之後玩時先按 F1/F2/F3 [See INFO]
要開槍才會滿999
爆左機

買左支.50無限彈麥林

唔洗用啦

英國說大家抱團死
舊 02-24-07, 09:02 PM   #80
cccc
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
XBox Live Gamertagsteplcy
引用:
作者: wing 查看文章
用滑鼠+keyboard一定好好多, 但會令難度大幅減低, Capcom要諗諗點樣再加強難度了. 如果照番PC game player的慣性, 大可加多d子彈, 但同時加番敵人的防禦力.

其實console game 同pc game好唔同, bio4 在console中係好好, 但在pc市場真係未必吃得開. 尤其是PC player已玩慣左 half life2, doom3, quake 4, fear 呢d game, 雖然話同bio4好多方面都唔同, 但對fps game的要求同標準真係會高過GC/PS2 gamer 好多.

睇metal gear, biohazard, 鬼武者呢堆console 大作的pc版成績就可見一二
bio4 係咪似 gta 果類玩法多過 doom/quake/half life/rainbow6 呢d ?
操控set唔到mouse 同 keyboard ???
capcom 係咪傻架........

日本game 廠唔識整 pc game ..........

「對於不喜歡的人,我沒有必要去討好他,不了解我的人,我也不必非要他了解我不可。」
「如果有標準答案的範本,請給我看看好嗎?我想先了解一下各位心目中期待的答案是甚麼。」

G KERO~~~~
專用 + 角 = 三倍速 !!!
cccc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-07, 09:17 PM   #81
星旅人
Senior Gamer
星の旅人

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDDreamsfb
引用:
作者: cccc 查看文章
bio4 係咪似 gta 果類玩法多過 doom/quake/half life/rainbow6 呢d ?
操控set唔到mouse 同 keyboard ???
capcom 係咪傻架........

日本game 廠唔識整 pc game ..........
完全唔同喎
bio4 都無平行移動
開槍時又唔可以行
我覺得用手制玩應該係最好的了
星旅人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-07, 09:23 PM   #82
飛燕
God of Gamer
懺悔不用等

註冊日期: Dec 2004
如果可以用mouse瞄準,應該會變得好易玩

※EP3強化左把大劍3次,大改範圍、PP消費和集氣,某大大就突然跳出來對大劍有「手感」了。但又唔見某大大串人唔識EP2飛板防衛時比個成績來睇下。
飛燕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-07, 09:56 PM   #83
アンディ
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDandy07hk
想問下~如果用預設既Controller 既Setting~
我想知係CG播放時(有時要你避野,有時就做某D野)~
佢咪出1,2,5,6~想問下~可唔可以講番比我知分別係咩掣~

成日都記錯~之後又按唔番~

問番人,借番隻PS2版~渣住手掣真係差好遠~
PC版既操控真係令人一時之間好難習慣~

\ 老鄉在日本 /
アンディ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-07, 10:47 PM   #84
月之民 ̄▽ ̄
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002
MOUSE瞄準?
同胞有外掛

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-07, 10:59 PM   #85
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 月之民 ̄▽ ̄ 查看文章
MOUSE瞄準?
同胞有外掛
一早整左出黎....
據說...據說...
3月2日會有官方更新PATCH

舊 03-03-07, 05:13 PM   #86
fatdodo
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDOblivioNTM
XBox Live GamertagIkarugA HK
睇下PC版既最終boss同GC版既對比...
GC張圖既質素已經好差,但都睇得出同PC既分別係有幾大

此篇文章於 03-03-07 05:15 PM 被 fatdodo 編輯。
fatdodo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-07, 05:16 PM   #87
~飛彈~@@
Ultimate Gamer
バン

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDbanned
電腦版簡直回到BH2的年代

~飛彈~@@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-07, 05:48 PM   #88
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
係detail 左...
d 光源完全唔得~

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-07, 05:52 PM   #89
~飛彈~@@
バン

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDbanned
引用:
作者: 基路亞 查看文章
係detail 左...
d 光源完全唔得~
gc版係冇咁仔細~但係光源較有真實感 a

~飛彈~@@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-07, 05:57 PM   #90
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
個氣氛相差好遠

舊 03-03-07, 06:23 PM   #91
細路翔
The One

pc版d場景好似紙皮一樣

英國說大家抱團死
舊 03-03-07, 09:45 PM   #92
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
pc版望得耐,我會想嘔
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-07, 09:58 PM   #93
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: 細路翔 查看文章
pc版d場景好似紙皮一樣
same here
覺得變左搞笑feel, 冇哂冒險/恐佈感

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-07, 10:57 PM   #94
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: supermanlady 查看文章
pc版望得耐,我會想嘔
真係越睇越核突
pc版仲衰過ps2版, 因為太清楚

舊 03-08-07, 01:49 AM   #95
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
估唔到PC版仲正過PS2版……

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-07, 06:09 PM   #96
heeropo
Crazy Gamer
感情……無法理解

註冊日期: Feb 2007
PC版開光效方法

先下載G Compression Archives
http://www.emit.jp/gca/gca_eng.html

再將以下檔案由".dat"改成".gca"

bgm.dat
em.dat
emjp.dat
etc.dat
evd.dat
font.dat
ogg.dat
op.dat
rel.dat
ss.dat
st1.dat
st2.dat
st3.dat
st4.dat
st5.dat
xfile.dat
xscr.dat

再用G Compression Archives將以上檔案extract

之後會出現同名的資料夾

再del所有檔案gca檔

那遊戲程式就會直接讀取資料夾,被壓縮的光效程式也能起動

雖然畫面仍然很光,但總比没的好......

我只懂得用“戰鬥”來表現我所學到的事物,我也想說話、也想唱歌、也想留下回憶……
   我也想創造“未來”的我……可是,只有人類有能力這麼做……
heeropo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-07, 06:05 PM   #97
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
出o左 v1.10 EU patch
今次o的光影終於好番o的...

(圖轉貼自遊俠)

supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-07, 11:11 PM   #98
ben_fung924
人生如戲..

PSN  IDbenfung924
唔知遲d隻日本版有冇分別呢

http://tomcat.capcom.co.jp/search/ga...20070410150552

ben_fung924 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-07, 11:46 PM   #99
古烈特
Crazy Gamer
Kayser

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code4012 4383 5638
PSN  IDxalexw
引用:
作者: ben_fung924 查看文章
唔知遲d隻日本版有冇分別呢

http://tomcat.capcom.co.jp/search/ga...20070410150552
我唔記得睇咩MAGAZINE講過. .
係由番C社佢地原廠整番. .
因為之前果隻太強差人意
話整到同PS2一樣喎
古烈特 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ETC]BIOHAZARD 1.5 影片下載 6402oen 電視遊戲討論版 23 06-01-04 09:42 AM

現在的時間是 05:15 AM

手機版 | APP版