Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 球會討論區

主題工具 顯示模式
舊 09-26-19, 12:43 PM   #951
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
蘇帥要爆喇 向隊員發脾氣:我好尷尬

蘇斯克查自上任曼聯領隊以來,成日笑笑口,球隊踢得曳又會維護球員,加上佢一副娃娃臉,大家都以為佢好仁慈,但曼聯近排踢到不知所謂,更有報道指佢嘅成績,竟然同前任領隊摩連奴一模一樣,尷尬到不得了,蘇帥終於忍唔住,喺更衣室向球員大發脾氣。

《Opta》,曼聯不敵韋斯咸後,蘇帥上任後嘅戰績,同摩連奴離開曼聯前嘅成績,竟然驚人地一樣,同樣係27戰14勝6和7負,呢個數據反映出,曼聯一啲都冇變,根本毋須換領隊,蘇帥上任係多餘嘅。

《太陽報》報道,其實蘇斯克查表面上維護球員,但私底下都有發脾氣,上場輸畀韋斯咸,半場期間佢向球員大發脾氣,警告球員下半場要反勝,但結果都係輸咗。

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-19, 12:46 PM   #952
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

曼聯高層投降 奪冠等多3年

曼聯對上一次奪得英超錦標要數到2012至13年,呢幾年浮浮沉沉,最叻係前季得英超亞軍,但作為英超史上奪冠最多球會,高層同球迷當然唔收貨,大家都好心急捧盃,但原來會方對此已經投降;英國《每日郵報》報道,曼聯高層最近制定一項3年計劃,現時重建球隊,想捧盃要再等多3年。

報道指,是項計劃意思係,現時係曼聯重整期,高層對於未來3年打定輸數,將會畀足機會蘇斯克查做嘢,包括曼聯CEO伍德沃德,以及格拉沙家族都會全力支持蘇帥,包括下放權力畀蘇斯克查去購買合適球員,但又打算招聘技術總監管理球隊。

曼聯上述計劃,其實係參照利物浦模式,讓高普長期執教球隊達致成功,所以會方已做好未來3年陪跑嘅心理準備,重返爭標行列要等到2022年先得。

舊 09-26-19, 12:48 PM   #953
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

保羅普巴新Look曝光 決心為曼聯賣命

曼聯中場保羅普巴養傷一輪後,周四(26日)凌晨英聯盃第3圈主場對英甲羅奇代爾將會復出,呢位法國國腳更會以新Look登場,佢嘅御髮型師用Ahmed Alsanawi,日前喺社交網公開保羅普巴新形象,留言:「PP(保羅普巴縮寫)返嚟啦!」

保羅普巴新髮型相當搶眼,兩邊頭髮染咗紅白兩隻顏色,並且剷咗「PP」嘅Logo,用咗紅、白兩隻曼聯顏色,唔少球迷認為佢係決心留低幫曼聯打江山,近日有傳「紅魔鬼」正準備同佢續長約,唔知保羅普巴係咪用髮型表態呢?

舊 09-26-19, 12:50 PM   #954
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

知唔知醜呀?普巴咁樣威脅曼聯

今個夏天扭計轉會不成,兼夾開季以來表現麻麻嘅曼聯中場保羅普巴,根據西班牙媒體Diario Madridista報道,話佢經理人已經正式同曼聯展開談判,要求加薪,仲要係一加加到去到60萬鎊周薪,成為「紅魔鬼」球員之冠。報道仲話,普巴經理人威脅如果曼聯唔答應佢哋要求,就會離隊他投去皇馬,真係知唔知醜呀?

根據報道,普巴依家喺曼聯收緊29萬鎊周薪,喺「紅魔鬼」陣中都唔係頂薪,早前同曼聯續約嘅門將迪基亞,就將會收取37.5萬鎊周薪。對於呢個情況,普巴依家就想提升人工去到60萬鎊周薪,相較已經離隊嘅阿歷斯山齊士當日嘅50萬鎊周薪都仲高,即係年薪會去到3,500萬歐元,成為曼聯史上最貴人工球員。

至於曼聯一旦唔應承,普巴就可能會過檔皇馬,查實今夏「銀河艦隊」主帥施丹一直都想簽呢個法國同胞,依家普巴再加力爭取,話唔定出年夏天真係過得成呀!

舊 09-26-19, 12:51 PM   #955
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

【賽後解碼】保羅普巴被邊緣化 末日來臨

曼聯周四(26號)喺英聯盃主場迎戰英甲下游球隊羅奇代爾,原本被視為一場例行工事,「紅魔鬼」亦排出保羅普巴、費特洛迪古斯、連格、雲比沙卡、菲爾鍾斯等「大哥」上陣,可惜「新人王」美臣格連活特68分鐘嘅入波,唔夠8分鐘就被羅奇代爾追番,結果兩隊打成1比1平手要互射12碼,曼聯5射全中之下,12碼贏5比3驚險晉級。

呢場肉酸勝利令球迷失望,而傷愈復出嘅保羅普巴更加成為焦點人物,呢位一度成為曼聯候選隊長嘅法國國腳,今場離奇被褫奪任何職務,隊長臂章居然落喺後防小將杜安薛比手上,而互射12碼嘅5輪當中,被蘇斯克查欽點為「2號劊子手」嘅保羅普巴亦冇份操刀。

蘇斯克查賽後冇回應普巴嘅事件,只係解釋杜安薛比一直有隊長潛能,今場搵佢做隊長並唔係「求其」決定。眾所周知,蘇斯克查一向係保羅普巴嘅最大支持者,但今場喺隊長選擇同12碼人選上,保羅普巴突然被「邊緣化」並唔尋常,如果連蘇斯克查都放棄佢,保羅普巴嘅曼聯末日可能好快來臨。

舊 09-26-19, 01:12 PM   #956
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

英聯盃抽籤紅軍鬥槍手 曼聯戰車仔

剛於周三擊敗米爾頓凱恩斯晉級的紅軍,於第4圈主場鬥兵工廠,上演兩隊在聯賽盃第15次交鋒。而大勝甘士比7︰1晉級的車仔,則在主場對紅魔。

第4圈其他英超球隊對碰尚有曼城對修咸頓、愛華頓鬥屈福特等,第4圈賽事將於10月28日的該星期舉行。(Goal.com)

英聯盃第4圈抽籤

愛華頓 v 屈福特

阿士東維拉 v 狼隊

曼城 v 修咸頓

伯頓 v 李斯特城

卡維尼 v 高車士打

車路士 v 曼聯

牛津聯 v 新特蘭

利物浦 v 阿仙奴

舊 10-02-19, 09:58 AM   #957
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

麥湯米尼世界波美揚扳平 魔仙言和

周二(1日)凌晨英超大戰曼聯主場對阿仙奴,主隊紅魔雖有麥湯米尼完半場前世界波開紀錄,但抵唔住阿仙奴攻勢,下半場被奧巴美揚破門,結果踢成1比1各得1分,曼聯暫以9分排第10,阿仙奴12分排第4。

曼聯今仗有拉舒福特傷愈復出,總算有個進攻重心,不過福仔狀態似乎未足,今仗射門不多亦欠銳,戰至45分鐘,福仔左路回傳禁區頂,保羅普巴未能接應,剛好麥湯米尼在附近,佢控定勁射世界波破網,曼聯領先1比0。

阿仙奴於58分鐘扳平,小將沙卡中路妙傳值線,奧巴美揚走位接應突破越位然後輕鬆射入,旁證最初舉旗示意越位,但球證經VAR判斷入球有效,阿仙奴追和1比1。以雙方表現而論,和波是較合理賽果,最終亦以1比1完場。

舊 10-02-19, 09:59 AM   #958
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

【賽後解碼】終極墮落!還我真‧仙魔大戰

自從英超成立之後,曼聯同阿仙奴係其中兩支最重要球隊,尤其90年代尾到千禧世代初期,兩隊競爭異常激烈,「仙魔大戰」成為球迷最期待戰役,傑斯喺足總盃嘅1扭6金球、亨利世界波收死巴夫斯、朗尼終結阿仙奴49場不敗、堅尼同韋拉嘅惡漢對決、基昂對雲尼斯達萊嘅咆吼......每一場都係球技、戰術同激情嘅較量。

今時今日,曼聯對阿仙奴喺周一深夜上演,因為佢哋已經冇份踢歐聯,今場比賽嘅戰情亦反映出兩大豪門嘅終極墮落,主場嘅「紅魔鬼」進攻創造力極低,只靠丹尼爾占士個人突破,阿仙奴對住勢弱嘅曼聯亦驚輸,3個防守型中場令攻守失衡,結果頭27分鐘兩隊齊齊錄得「0」射門,成為今季最遲最現首次埋門嘅英超賽事,捱眼瞓睇波嘅球迷真係一殼眼淚。

蘇斯克查同艾美利今季還原基本步,大膽起用大量年輕新人,事實上今場表現最好嘅球員,好似丹尼爾占士、麥湯米尼、古安杜斯同布卡約沙卡正正就係新人,或者重建之路係行啱第1步,但羅馬並非一天建造,真正「仙魔大戰」,未來一段時間只能夠Youtube回味。

舊 10-02-19, 10:00 AM   #959
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

7戰9分!曼聯創30年來最差紀錄

魔仙戰結束,曼聯主場僅以1比1賽和阿仙奴,雖然成功將主場對阿仙奴不敗走勢延長至13場,但紅魔鬼今場未能取勝,開季7戰僅得9分,積分未達雙位數對上一次已是30年前,領隊蘇斯克查壓力山大。

開季7戰9分已經係英超成立以來曼聯最差嘅開局,而7戰積分未達雙位數,對上一次已經係英甲年代嘅1989-90年球季,當年曼聯頭7仗僅得7分,最終該季曼聯排名第13,照現時走勢,曼聯今季極可能跌落中游。

其實細心睇,曼聯開季成績冇理由咁差,首仗大炒車路士4比0後,所遇對手只係狼隊、水晶宮、修咸頓、李斯特城、韋斯咸及今仗嘅阿仙奴,結果僅贏過車路士及李斯特城,但輸畀水晶宮同韋斯咸,賽和狼隊及阿仙奴,令人好難接受。

舊 10-02-19, 10:02 AM   #960
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

隱形發電機 加利仔力撐連格唔係垃圾!

曼聯主場同阿仙奴合演一場低水平賽事,「紅魔鬼」雖然有拉舒福特同保羅普巴兩大將復出,不過進攻力仍然非常疲弱,只係靠麥湯米尼一腳神來之筆入波。今場以「10號位」上陣嘅連格,再一次化身「隱形發電機」,賽後繼續受到球迷瘋狂炮轟。

連格今季仍然未有英超入球同助攻紀錄,就算計晒成個2019年,連格亦只係喺1月份錄得1次助攻,作為曼聯嘅進攻鎖匙人,呢個數據當然唔及格。今場對住阿仙奴,佢上陣嘅74分鐘只有24次掂波同19次傳球,射門次數係0,反而有3次失去控球權,試問曼聯仲點可以組織到攻勢?

曼聯名宿加利尼維利開波前,力撐連格「唔係垃圾」,仲指出連格有個最佳位置:「我覺得連格受到嘅批評係好唔公平,作為一個曼聯青訓,而且又可以踢多個位置。蘇斯克查要佢做7號位、8號位,但佢其實更加適合做16號、17號、18號,連格可能唔係正選材料,但作為曼聯22人之一好有用。」畫公仔畫出腸嘅話,即係連格最佳位置係後備囉!

舊 10-02-19, 10:05 AM   #961
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

堅尼嚴選5大世界級戰友 冇C朗反而有佢

前曼聯隊長堅尼尋晚去咗電視台講波,睇住前東家「紅魔鬼」又失分。不過佢心情都唔算太差,仲同拍檔加歷查講起佢曾經合作過嘅5大世界級隊友,當中大名鼎鼎好似傑斯同簡東拿當然有份,但包你估唔到嘅仲有係經典愛爾蘭後衞艾雲喎!

堅尼第一個點名係世界級,就係威爾斯傳奇球星傑斯:「依家睇番,你一定會揀傑斯。要界定一個世界級球員,佢要持續9、10,甚至11年有好表現,而傑斯係更長久維持喺高水平。對我嚟講,要成為最頂級球員,你一定要穩定,傑斯就係個最好例子。」

傑斯之後,堅尼令人意外仲揀多個威爾斯球員,呢個就係射手曉士。堅尼形容呢位前巴塞隆拿同拜仁慕尼黑前鋒係個卓越前鋒。第三、四個揀出分別係簡東拿同史高斯,堅尼同樣形容佢哋卓越聰明嘅球員。

至於最後一個入選堅尼5大,則係佢愛爾蘭同胞艾雲,堅尼話艾雲係唯一一個毫無爭議入選費格遜經典11人陣容球員:「試想想,如果艾雲依家仲踢緊,佢可以踢左右閘,仲識入波,可以防守,永不受傷,仲要喺更衣室都勁有用。對我嚟講,艾雲就係世界級囉!」查實喺堅尼年代,同佢拍過仲有朗尼、C朗同舒米高等,不過要揀出5大,總有犧牲嘅!

舊 10-02-19, 10:08 AM   #962
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

多蒙特高層親證辛祖走硬 曼徹斯特等緊佢

德甲勁旅多蒙特聽晚歐聯將會作客布拉格斯拉維亞,今日舉行賽前記招,身為「蜜蜂兵團」體育總監嘅米高索治突然爆響口,話陣內超級新星查頓辛祖嚟緊一定會走人,仲會係返去英超添!同時出面就吹緊風,呢位19歲英格蘭新星極有機會去曼徹斯特市,差在係重返母會曼城定係加盟曼聯啫!

查頓辛祖喺2017年8月由曼城轉投多蒙特,至今喺「蜜蜂兵團」踢咗64場波就取得18球同29次助攻。今年10月佢首次代表英格蘭國家隊上陣,家陣身價估計去到1億歐元,而佢同多蒙特合約係去到2022年。根據英國傳媒報道,家陣曼市雙雄都吼實佢,事關佢今季開季9場又交出4入球6助攻,超級高效。

米高索治話:「唔使預言家,係人都知辛祖一定唔會留喺度踢多5年。不過點都好,佢肯定知道自己喺多蒙特取得極大成長進步,我好懷疑如果佢喺英格蘭球會,有冇可能咁成功?我哋好相信年輕球員嘅能力,更唔怕畀佢哋上陣,辛祖都應該知。」講到底,就係想辛祖識感恩囉,到時幫球會賺多啲錢呀!

舊 10-04-19, 12:30 AM   #963
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

19歲新艾雲係幸運童子 經歷過大奇迹日

曼聯將於周五(4日)凌晨歐霸盃L組,作客荷甲球隊阿爾克馬爾,紅魔鬼傷兵滿營,其中2位左後衞勞基梳爾、艾舒利楊格都缺陣,領隊蘇斯克查打算以19歲小將班頓威廉斯擔任正選左閘。

班頓威廉斯上年4月同曼聯簽職業球員合約,直至日前英聯盃對羅奇代爾,先至首次為一隊披甲,當時下半場後備上陣,估唔到今場歐霸盃反而有機會擔正。

大家唔好睇小班頓威廉斯,其實佢一早見慣大場面,曼聯上屆歐聯16強次回合作客以3:1擊敗巴黎聖日耳門,奇迹晉級,班頓威廉斯當時都有份做後備,雖然佢冇上陣,但相信都學咗唔少嘢,今場有機會表演。

班頓威廉斯最佳位置踢左閘,被指似曼聯名宿艾雲,前愛爾蘭國腳艾雲球員時代於1990至2002年效力曼聯,捧過7次英超冠軍,亦係1999年三冠王主力,大家拭目以待睇下班頓威廉斯將來能否成為另一位紅魔鬼傳奇人物。

舊 10-04-19, 12:36 AM   #964
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

普巴彈出彈入又傷?曼聯歐霸盃勢危

曼聯本季戰績麻麻,現時於英超僅排第10位,上仗鬥阿仙奴雖然有保羅普巴復出,但始終未能贏波。球隊周四深夜將作客荷甲勁旅阿爾克馬爾,呢位法國世界盃冠軍成員冇隨大隊去荷蘭,換句話講紅魔中場戰鬥力又會大大減低,肯定好難踢。

普巴早前於英聯盃鬥羅奇代爾一戰復出即受傷,鬥兵工廠已算能奇迹復出,但今戰歐霸盃,唔知係普巴又傷過,定係領隊蘇斯克查傾畀佢休息,總之今戰就唔使預佢。另外上仗因為突然生病未能鬥「廠」嘅右閘雲比沙卡,亦都仲未好番,佢同普巴一樣會留於英國休息。

前鋒安東尼馬迪爾同勞基梳爾,今仗一樣唔出得,預料蘇帥將用小將格連活特打正選,馬高斯盧祖、達洛治同費特洛迪古斯等都會出場。

舊 10-04-19, 12:38 AM   #965
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

曼聯最重要一簽!撬些路迪軍醫救亡

曼聯過去2個月已經有14位球員先後受傷,包括安東尼馬迪爾、拉舒福特、保羅普巴、連格、丹尼爾占士、菲爾鍾斯、勞基梳爾、雲比沙卡等主力,搞到經常要「讓賽」,令到領隊蘇斯克查非常頭痛。

根據英國傳媒爆料,曼聯計劃聘請些路迪著名軍醫添威廉臣,改善傷兵問題。添威廉臣有「奇迹創造者」之稱,佢唔止係些路迪軍醫,亦係蘇格蘭國家隊醫療隊成員,之前去過多支英格蘭球隊工作,包括伯明翰、熱刺、列斯聯,熟悉當地情況。曼聯現時傷兵以肌肉受傷為主,唔知添威廉臣有冇計呢?

舊 10-06-19, 07:07 PM   #966
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

曼聯悶和AZ 跨季10場作客不勝

曼聯昨在歐霸L組作客阿爾克馬爾(AZ)6射零中框,最終互交白卷,跨季各項賽事10場作客不勝,當中只入5球。

曼聯以丹尼爾占士任箭頭,從後策應的是格連活特(圖右)、安祖高美斯及桑馬達,惟至下半場中段攻門寥寥,蘇帥調入拉舒福特、連格和麥湯米尼圖增強攻力,但只能兩次叩關,終與12射4中的阿爾克馬爾悶和0:0,也是曼聯自今年3月英超負阿仙奴後,連續10次客場不勝,而且自今季英超首戰以4:0大勝車路士後,各項賽事連續9仗單場入球不多於1球。

蘇帥再批評主隊的人造草場「令情况艱難」,又稱為對方禁區內犯手球,未獲判12碼而沮喪,並稱讚麾下表現非常好。曼聯兩戰得4分排L組次席,與榜首柏迪遜同分。蘇帥又證實連格腿筋受傷,明晚聯賽作客紐卡素勢缺陣,而此役缺陣的曼聯中場保羅普巴因足踝受傷,沒有入選法國隊大軍。

舊 10-06-19, 07:09 PM   #967
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

絕地救亡!曼聯冬季搶購俄國巨人射手

曼聯今季其中一個死穴係攻力差,上場歐霸盃作客阿爾克馬爾打和0:0,最大鑊係紅魔鬼竟然全場冇1次射門中目標。

翻查紀錄,曼聯於各項賽事,跨季近10場作客只射入5球,成為自1984年3月至9月以來,最差作客入球數據。曼聯為提升攻力,計劃明年1月轉會市場重開後收購射手,最新目標係俄超球隊森馬拉嘅新星蘇保利夫。

現年22歲嘅蘇保利夫身高1米95,制空力強,佢今季表現大勇,喺俄超11戰已經有8球進帳,把握力非常強。由於呢位「巨人」剛冒起,甚至仲未入選過俄羅斯大國腳,所以身價只係1500萬鎊,非常抵玩。

除咗蘇保利夫之外,曼聯亦睇中祖雲達斯老將文迪蘇傑、里昂前鋒穆沙迪比利、般尼茅夫前鋒哥林威爾遜,睇來曼聯冬季將會有大搞作。

不過,遠水救唔到近火,曼聯將於周日(6日)晚英超作客紐卡素,恐怕又要食白果。

舊 10-06-19, 07:14 PM   #968
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

曼聯傳買卡林威爾遜 奧雲:點解賣盧卡古?

前曼聯前鋒奧雲表示,不明白曼聯領隊蘇斯克查的買人哲學。近日有傳紅魔鬼將於1月收購般尼茅夫射手卡林威爾遜,奧雲認為如果要買這個實力的前鋒,當初為何要放走更具級數的盧卡古?

曼聯今夏購入哈利馬古尼、雲比沙卡及丹尼爾占士,卻放走了盧卡古、阿歷斯山齊士、安達靴里拉和基斯史摩寧等,其中鋒線方面尤其「出事」,拉舒福特、安東尼馬迪爾似乎都非可靠的前鋒。有傳球會於1月將收購卡林威爾遜。

奧雲表示:「一個已經過了25歲,但他是個好球員,而且又是英格蘭國家隊成員,曼聯對他有興趣也有可能。但如果要買卡林威爾遜,為何要讓盧卡古離開?今夏的轉會窗,我相信蘇帥心知肚明,他是令球隊的實力弱了。盧卡古、A山、靴里拉先後離開,蘇帥是知道這些球員,是可以令球會進步。蘇帥的買人哲學,似乎是認為球會需要先變弱,之後才有機會更強。我真的不明白這個哲學。」(goal.com)

舊 10-07-19, 12:18 AM   #969
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

兩閘廢既...
整條中場係度消費時間,
R10掂過波未?

舊 10-07-19, 12:26 AM   #970
digiharuka
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
引用:
作者: Busconcamp 查看文章
兩閘廢既...
整條中場係度消費時間,
R10掂過波未?
整個中場都不知做什麼, F17 在場都 不知踢什麼
M8 可不可以走回去右邊?
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-19, 12:58 AM   #971
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

意料中事...被反擊失波

舊 10-07-19, 01:06 AM   #972
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
作者: digiharuka 查看文章
整個中場都不知做什麼, F17 在場都 不知踢什麼
M8 可不可以走回去右邊?
中場防中揾F17做串聯,點知就剩係識傳左傳右同交返後,
A15就傳波無尺寸,專交無人地帶,
Y18角球既無限低質量...已經唔洗講!

舊 10-24-19, 10:55 AM   #973
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

曼聯沉淪!迪基亞失望到想喊

曼聯再一次踢出垃圾級表現,作客以0:1不敵紐卡素,目前8戰2勝3和3負積9分排12,僅僅多過尾3愛華頓2分。今戰賽後迪基亞接受訪問,不斷擰頭扁嘴抖大氣,一副想喊嘅表情,魔迷見到唔知仲嬲唔嬲得佢落呢?

曼聯去到聖占士球場,全場冇乜入肉攻勢,正宗係攻不銳守不穩,最後主隊19歲小將馬菲朗達夫一腳禁區外遠射收死迪基亞,曼聯1分不保。迪基亞賽後接受Sky Sports訪問,全程流露失望表情,仲要喪擰頭捽面抖大氣,承認呢一刻係佢加盟曼聯後最艱難時間,佢本人都唔知隊波發生咩事,問到點可以改善,淨係識講要「努力」,明顯已冇晒計。

「我哋創造唔到有威脅攻勢,但防守係OK嘅,成隊波都要正面回應問題。球隊係有唔少傷兵,但唔可以攞嚟做藉口。我哋係曼聯,需要再努力啲去操練,繼續戰鬥同贏取賽事。」被問到隊波有咩要改善,迪基亞話:「所有嘢都要改善。真係好多嘢要改進,我都唔知點答。依家係我加盟以來最艱難時候,我唔知點解,亦唔知發生咗咩事。要同球迷講對唔住,我哋會努力戰鬥。老實講唔只今場了,開季以後曼聯真係唔夠好。」

舊 10-24-19, 10:56 AM   #974
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

曼聯自救要使多3億

曼聯距離降班區僅多2分,但低處未算低,如果照現有人腳打聯賽,下半季隨時要護級,呢個時候名宿沙柏畀料,曼聯依家搞成咁已經冇得選擇,一定要再掟錢買人,可能使多3億鎊補鑊,首要目標係買入哈利卡尼。

沙柏指出,曼聯嚟緊嘅收購目標唔可以咁求其,一定要一針見血即時幫到隊波,球隊最欠缺就係射手,準備3億鎊資金,最好買入類似哈利卡尼嘅球員。

「哈利卡尼一季可以射入25球,可以幫球隊解決攻力弱嘅問題,不過由於急住搶人,或者要使多啲錢,2億至2.2億鎊先可到手。」

「不過就算買到人,可能都要等多年半先有能力爭標,曼聯現時同利物浦及曼城比較,仲係差好遠。」

舊 10-24-19, 10:58 AM   #975
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

【東體爭議】曼聯死穴 前鋒唔識頂頭槌

曼聯今季8場聯賽只入9球,仲少過2支新升班球隊阿士東維拉(13球)及諾域治(10球),攻力差又點贏波呢。

翻查數據,曼聯入波之所以少,原來係「讓人一頭」,單計英超比賽,紅魔鬼近58次用頭槌攻門,都入唔到波。

盧卡古離隊後,曼聯空中轟炸力進一步下降,因為2位前鋒拉舒福特、安東尼馬迪爾都不擅長頂頭槌。

福仔為曼聯踢119場比賽入30球,但只有3球來自頭槌,比率僅10%。馬迪爾踢168場入47球,更加只有2球係頭槌頂入,即係得4.3%。睇番曼聯陣中「最強頭槌王」保羅普巴喺英超亦只係入4球頭槌。

因此,英國傳媒建議曼聯明年1月轉會市場重開後,必須簽入「空中霸王」,首選可以係祖雲達斯老將文迪蘇傑。呢位克羅地亞名將踢256場入96球,其中39球來自頭槌,比率達40.6%,文迪蘇傑可能成為曼聯最後救星。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
曼聯躉紅魔鬼地帶[VOL.93] ~Closed~ Busconcamp 球會討論區 1003 05-13-19 10:53 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 [VOL.89][英超聯]~CLOSED~ Busconcamp 球會討論區 1013 09-13-15 02:28 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 [VOL.88][英超聯]***CLOSED*** Busconcamp 球會討論區 1000 04-19-15 12:03 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 [VOL.83] ~~~CLOSED~~~ Busconcamp 球會討論區 1000 11-25-13 01:33 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.73 ~~~CLOSED~~~ Busconcamp 球會討論區 1040 03-05-12 02:03 AM

現在的時間是 12:07 PM

手機版 | APP版