Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 
街機遊戲討論版>餓狼伝説 15th Anniversary~Memories of Stray Wolves~
兄澤命斗 05:44 PM 02-20-08
原本係TGS06上播既餓狼傳説15週年短片
係餓狼伝説 15th Anniversary BOX既特典

Part 1
http://www.youtube.com/watch?v=ssrgc-IqGjE
Part 2
http://www.youtube.com/watch?v=USyvyPZWltk
鐵球老爹 09:02 PM 02-20-08
讚!識日文就仲正!!
stevenfan 11:35 PM 02-20-08
記起不少回憶
破戒僧 09:52 AM 02-21-08
正野, 餓狼伝説最高~~ \/
男 11:16 AM 02-21-08
我對餓狼故事既回憶就只有傑c大樓爆炸同佢跳樓

原來傑c復活同秦始皇有關架, 餓狼3就打得多不過個緊無留意故事
rock老母未死, 但係已經無續集了...
stevenfan 11:49 AM 02-21-08
作者: 男:
我對餓狼故事既回憶就只有傑c大樓爆炸同佢跳樓

原來傑c復活同秦始皇有關架, 餓狼3就打得多不過個緊無留意故事
rock老母未死, 但係已經無續集了...
餓狼傳說中男性代表是傑斯大人,女性是舞姐
男 12:31 PM 03-12-08
作者: 強化人間ですの~★:

尋日

ben wai 05:58 PM 03-12-08
這樣嘛,怎麼Mary 熟了更喜歡哦
張飛後代 06:45 PM 03-12-08
日期有誤?

其實該次Geese係用疾風拳安全著地冇死到...RB餓狼傳說就真係死左.
鐵球老爹 08:36 PM 03-12-08
作者: 張飛後代:
日期有誤?

其實該次Geese係用疾風拳安全著地冇死到...RB餓狼傳說就真係死左.
唔記得聽邊個講傳聞第二次傑B又係用疾風拳著地無死,但分別係非安全落地半身不遂
破戒僧 10:54 AM 03-13-08
作者: 張飛後代:
日期有誤?

印象中個日期係實時的, 跟塊板個setting再加唔知幾多日...

例子:
http://www.vgmuseum.com/end/neogeo/a/fat1.htm
1992年8月13
ヨコ男 07:47 PM 03-13-08
疾風拳著地咁搞笑既
鈴蘭 08:17 PM 03-13-08
作者: ヨコ男:
疾風拳著地咁搞笑既
聽講就係咁樣出到一次唔駛死但元氣大傷
之後果集就無得出
Thaws 11:17 AM 03-14-08
作者: ヨコ男:
疾風拳著地咁搞笑既
原作係講佢趺落去o個陣醒起阿撩招虎炮
之後有樣學樣空中出就變左今日o既疾風拳
大情大性武大帝 11:38 AM 03-14-08
但餓狼最「特別」既地方,佢個風格係一直未定過的!!一直變…
kircheis 11:54 AM 03-14-08
作者: A HoManTin Work:
但餓狼最「特別」既地方,佢個風格係一直未定過的!!一直變…
我覺得佢變得係越來越好lor!....不過,到rb系列,變化已經唔係咁大!
好鐘意佢個連續技系統!!!
wing 11:56 AM 03-14-08
講開又講, 點解 terry 會幫 geese 湊仔?

geese 仲有 billy 等一大班 o靚 ga woo
男 12:15 PM 03-14-08
作者: kircheis:
我覺得佢變得係越來越好lor!....不過,到rb系列,變化已經唔係咁大!
餓狼風格>轉線囉, 係mow至變左玩just def
p-power, s-power個d都算有繼承掛

連續技系統, 一個角色有幾招chain combo遮, 有咩特別?
大情大性武大帝 12:17 PM 03-14-08
作者: kircheis:
又唔係好唔好既問題…

而係完善左,如餓狼1個伯伯,佢可以變大舊,到之後,超必先係變大…
Thaws 12:41 PM 03-14-08

連續技系統, 一個角色有幾招chain combo遮, 有咩特別?
h-power (必殺技can必殺技)
breaking (frc 雛型)

呢d都係餓狼帶出黎...

反而chain combo就無咩啦
鐵球老爹 04:17 PM 03-15-08
作者: wing:
講開又講, 點解 terry 會幫 geese 湊仔?

geese 仲有 billy 等一大班 o靚 ga woo
呢單野除rock父母同TERRY ( 仲有KAIN ) 外根本無人知,而且傑B根本唔可以比人知佢本身有家庭,其實詳情就要牽涉到傑B的出身,有排解釋....
歌絲˙暮斯 06:48 PM 03-15-08

MOW 仲有自定爆氣, 爆氣中 C+D
ヨコ男 09:59 PM 03-15-08
作者: Thaws:
h-power (必殺技can必殺技)
breaking (frc 雛型)

呢d都係餓狼帶出黎...

反而chain combo就無咩啦
唔記得邊代開始有潛在能力(3?)
之後就變左p-power既超必
要紅血至出得, kof開頭都係抄佢吧

我指既chain係似sf3個d, 一個角色有幾種拳腳連技
自定爆氣0個個幾無謂下...
歌絲˙暮斯 11:54 PM 03-15-08
佢果 d 唔算 chain 呀 ??? 我記得個個角色 JA 打點低時都入到咁滯....
同埋個妹勁得過份
ヨコ男 12:59 AM 03-16-08
http://takenosuke.oops.jp/gamecaptur...html#RB2_terry
combination attack
1 2 

返回主題版面