Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-24-15, 09:59 PM   #76
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Akira1205 查看文章
聽得明日文, 但文字睇英文會快D
美版定日版好?
只玩過GZ...
鬼佬應該講英文
今集英文版換左配音, 由<24>個主角配.

舊 08-24-15, 10:25 PM   #77
~飛彈~@@
Ultimate Gamer
バン

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDbanned
還有1個星期,努力忍耐,後悔之前冇買既playarts 改

quiet , raiden(mgr:r),同skull face

~飛彈~@@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-15, 10:26 PM   #78
Amuro0093
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2009
PSN  IDgio0079
XBox Live GamertagSilentEagleF15N
https://www.reddit.com/r/Games/comme...omplete_story/
Amuro0093 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-15, 12:29 AM   #79
benltc0000

註冊日期: Sep 2009
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
twitter未見跡象 不過我諗安全起見你地自己小心唔好睇MGS5 tag
2ch就好似擴散晒 我諗你去睇FF都會比人捏架啦 唔上最穩陣
哈哈我諗無咁多標題黨既,應該安全
大陸MGS吧都已經中伏
頂著好奇心一入......如果個故事係真嘅,小島真係神,所有野都比佢鋪好曬
benltc0000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-15, 09:57 AM   #80
tommy1987

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDxeno1987
好期待MGO3....
想請問暫時有咩資料? 係咪好似上集咁6打6?
tommy1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-15, 10:01 AM   #81
仁魂
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2005
Wii U IDYanwin
3DS Friend Code1676 3830 1057
PSN  IDYanwin
XBox Live GamertagYanwin
引用:
作者: Akira1205 查看文章
聽得明日文, 但文字睇英文會快D
美版定日版好?
只玩過GZ...
睇你啦!
之前小島公布左, 同以前唔一樣,
今集係全部由英文版行先, 無論語音、對白、Montion Cap、同表情Cap
日文版, 今次就只係"配音"
仁魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-15, 01:37 PM   #82
haluforever

註冊日期: Jul 2007
Nintendo Switch ID0208-7629-1209
PSN  IDHalu6_6
點都係聽日文語音最襯
haluforever 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-15, 01:57 PM   #83
Alpha
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2012
IGN: Why MGSV Deserves a 10

Alpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-15, 01:58 PM   #84
zero0417hk

註冊日期: Mar 2012
PSN  IDzero0417hk
我想請問一下有無ching知中文版幾時出?
zero0417hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-15, 02:14 PM   #85
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
淨講今集Phantom Pain之前的版本。

Metal Gear Solid in 5 Minutes: Big Boss Edition

Before you play The Phantom Pain, catch up on the origin story of Big Boss and find out why he's so angry all of the time (trust us...he has a good reason).

https://www.youtube.com/watch?v=CrfVKNONoPk

舊 08-25-15, 02:35 PM   #86
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: zero0417hk 查看文章
我想請問一下有無ching知中文版幾時出?
想知

以前 konami game 有無邊隻係有裡文化過?

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-15, 02:38 PM   #87
rokuna
Crazy Gamer

另外除左 mgs1同2 有過行貨限定premium package 之外

打後 全部都無

但konami 香港有office . 咁個班人 咪好得閒

舊 08-25-15, 03:14 PM   #88
rokuna
Crazy Gamer

更新

香港有公佈發售活動 話有中文版日期喎

舊 08-25-15, 03:38 PM   #89
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: rokuna 查看文章
更新

香港有公佈發售活動 話有中文版日期喎
? 唔係一出果隻就係中文咩?

舊 08-25-15, 03:54 PM   #90
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: wing 查看文章
? 唔係一出果隻就係中文咩?
點解仲有人有呢個錯覺

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-15, 04:02 PM   #91
rokuna
Crazy Gamer

睇相有1:1 j手版

咁so ??

舊 08-25-15, 04:09 PM   #92
rapperjohnny

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDRapperJohnny
Facebook見到話要等聽朝先可以公開中文版發售日期
rapperjohnny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-15, 04:26 PM   #93
lwmanroy
秀茂坪快昇小王子

註冊日期: Feb 2014
PSN  IDlwm1975
XBox Live GamertagMAN1975
引用:
作者: LR猫 查看文章
點解仲有人有呢個錯覺
我都唔明點解現在D人覺中文版好像老馮咁,同日更加唔多,唔好攞gta、巫師比,人地是外國廠,除了主機廠之外有幾多日本廠同日出?1手數曬啦!
lwmanroy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-15, 04:30 PM   #94
rokuna
Crazy Gamer

Tpp 中文化 真係唔係易事

佢d cassette tape 咁多

士兵 I droid 互動對話

出到已經 好好

舊 08-25-15, 04:32 PM   #95
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: rapperjohnny 查看文章
Facebook見到話要等聽朝先可以公開中文版發售日期
當然了,有中文版肯定少很多人訂日文/英文版

不過都預料到會很久才有所以還是訂了日限,如果中文有日文配音也許會考慮再買一隻吧?

引用:
作者: lwmanroy 查看文章
我都唔明點解現在D人覺中文版好像老馮咁,同日更加唔多,唔好攞gta、巫師比,人地是外國廠,除了主機廠之外有幾多日本廠同日出?1手數曬啦!
近期日廠能做到同步推出的我記得是只有去年SEGA的SHINING?

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345

此篇文章於 08-25-15 04:35 PM 被 鐵之侍 編輯。
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-15, 04:45 PM   #96
rapperjohnny

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDRapperJohnny
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
當然了,有中文版肯定少很多人訂日文/英文版

不過都預料到會很久才有所以還是訂了日限,如果中文有日文配音也許會考慮再買一隻吧?
見到暗示似乎中文版唔會同日出,而且應該係年尾先有,係唔係日配就冇講
rapperjohnny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-15, 04:45 PM   #97
jimmysinn91
Junior Member

註冊日期: Mar 2014
Nintendo Switch IDSW-3994-0070-2428
PSN  IDjimmyltsinn
shock
原來 Facebook 上個星期已經有行貨連義手版消息 …
jimmysinn91 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-15, 04:53 PM   #98
rokuna
Crazy Gamer

引用:
作者: jimmysinn91 查看文章
shock
Link please

Konami Hk 收得咁密

舊 08-25-15, 04:53 PM   #99
庵野迷
Game Master
無在原点

註冊日期: Nov 2002
Nintendo Switch IDSW-1199-7658-3976
3DS Friend Code0662 3760 7609
PSN  IDmyhong
引用:
作者: jimmysinn91 查看文章
shock
詳細希望
庵野迷 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-15, 04:59 PM   #100
terryskw
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
Metal Gear Asia FB

【METAL GEAR SOLID V THE PHANTOM PAIN】
以下3款限量版產品,
香港玩家可以通過以下代理店鋪進行預定!
①METAL GEAR SOLID V: THE PHANTOM PAIN PREMIUM PACKAGE(日本版 PS4)
②METAL GEAR SOLID V: THE PHANTOM PAIN COLLECTOR'S EDITION(歐美版 PS4)
③METAL GEAR SOLID V: THE PHANTOM PAIN DAY1 EDITION(PS4,PS3.XBOXONE)
(以下圖片可能和實際商品有所出入,僅供參考)
Make your reservation today via our HONG KONG distributor!↓
SHOP①金源遊戲貿易有限公司
地址香港九龍深水埗黃金商場地面12 號鋪
SHOP NO.12 G/F,GOLDEN COMPUTER ARCADE,
SHAM SHUI PO, KLN, HK
電話 Tel852)23877552
SHOP②MISONIN
地址香港九龍深水埗黃金商場地面16 號鋪
SHOP NO.16 G/F,GOLDEN COMPUTER ARCADE,
SHAM SHUI PO, KLN, HK
電話 Tel852)29156698
SHOP③金源遊戲公司
地址灣仔灣仔道188號東方188購物中心號245-246鋪
SHOP 245-246 ORIENTAL 188 SHOPPING CENTRE,
188 WAN CHAI ROAD,WAN CHAI,HK
電話 Tel852)26977122

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 情報區 Vol.4 | 發售中 b_boy 電視遊戲討論版 97 06-03-16 11:12 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM
[放」metal gear solid 5 : THE PHANTOM PAIN [sold] wlng00 買賣專區 3 10-15-15 04:50 PM
[ps3]metal gear solid 5 the phantom pain (美行) 100%新 Kenji少 買賣專區 3 08-31-15 02:49 PM
[多機種] 「METAL GEAR SOLID V: THE PHANTOM PAIN」9月2日発売決定 丨明日放送予定だった小島監督の番組『コジステ』急遽放送休止 Vol.2 money 電視遊戲討論版 1000 08-26-15 11:59 AM

現在的時間是 07:19 PM

手機版 | APP版