Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-08-13, 06:02 PM   #1251
NEAR
Ultimate Gamer
Majora's!?

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code3411 1648 1216
引用:
作者: yorkyork 查看文章
換人/死左就會冇,
除非你用接力棒,
同埋係無限時間除非比人用招清左
提升技+1/-1
同埋先制+1/-1果d其實點計的?

假設大鋼蛇用先制會唔會快過耿鬼?

NEAR 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-13, 06:23 PM   #1252
yorkyork
God of Gamer

註冊日期: May 2010
先制一定快過普通招,
如果都係先制就你個招係+幾,
都一樣就睇速
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-13, 06:42 PM   #1253
NEAR
Majora's!?

那麼提升1個等級,2個等級呢?

港版有冇PGL?想入手部行版,港版對日版算異國嗎?:P

我部日版玩緊y,如果買多餅x,game入面個FC同後花園係咪一樣??

抱歉一時間好多問題…

此篇文章於 12-08-13 07:09 PM 被 NEAR 編輯。
舊 12-08-13, 07:23 PM   #1254
wyvern
Game Master

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: NEAR 查看文章

港版有冇PGL?想入手部行版,港版對日版算異國嗎?:P

我部日版玩緊y,如果買多餅x,game入面個FC同後花園係咪一樣??

抱歉一時間好多問題…
game內沒有獨立friend code

game內的friend safari係視乎你部3ds的friend code

玩第2餅帶根本唔會改變3ds的friend code => game內的friend safari不會變

Reference: 自己, 有齊X同Y

舊 12-08-13, 07:35 PM   #1255
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

註冊日期: Dec 2006
Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
引用:

港版有冇PGL?想入手部行版,港版對日版算異國嗎?
攻擊次序先睇招技能加幾多級, 之後兩邊速度數值(以加成後計算).

乜版都可以用 PGL.

異國唔係睇主機, 而係睇遊戲言語, 就算你玩港版日文, 跟日版日文交換都唔算係異國.
所以, 日版日文跟日版英文都算係異國.

舊 12-08-13, 07:54 PM   #1256
NEAR
Majora's!?

引用:
作者: wyvern 查看文章
game內沒有獨立friend code

game內的friend safari係視乎你部3ds的friend code

玩第2餅帶根本唔會改變3ds的friend code => game內的friend safari不會變

Reference: 自己, 有齊X同Y
咁即係點都好,我後花園都係生蟲

引用:
作者: carychow 查看文章
攻擊次序先睇招技能加幾多級, 之後兩邊速度數值(以加成後計算).

乜版都可以用 PGL.

異國唔係睇主機, 而係睇遊戲言語, 就算你玩港版日文, 跟日版日文交換都唔算係異國.
所以, 日版日文跟日版英文都算係異國.
這個我明白,我意思係能力果d技下降上升既計法?

例如我條30速既大鋼蛇要用幾多次速度提升技,先快過對手隻130速叉字幅

唔怪得我玩日版英字,同日人換既pm都有JPN label

申請左PGL,入面係英文字,但region內容係日本 港版都係申請日本region?

舊 12-08-13, 08:40 PM   #1257
Slush
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2008
生左d 5v鬼劍,但係唔知點解無特攻的v

舊 12-08-13, 08:47 PM   #1258
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

註冊日期: Dec 2006
Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
引用:

例如我條30速既大鋼蛇要用幾多次速度提升技,先快過對手隻130速叉字幅

申請左PGL,入面係英文字,但region內容係日本 港版都係申請日本region?
http://wiki.52poke.com/wiki/%E9%80%9F%E5%BA%A6
呢頁寫得幾詳細, 希望幫到你.

PGL 分日本, 南韓, 美國, 歐洲及其他.
美國, 歐洲及其他有分語言. 玩港版要去"歐洲及其他"先用到.

舊 12-08-13, 09:49 PM   #1259
Sea

註冊日期: May 2011
引用:

初始化部主機2次就可以改到

舊 12-09-13, 11:00 PM   #1260
狙擊手sohan
Game Master

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsohan66
XBox Live Gamertagsohan66
各位可add我fd code嘛?我新手x版剛爆機我會keep住係度add有發言profile 又有寫fc的人 thanks!!!!

0232-8626-7640

暫時add 左

Sea

Carychow

Slush

Near

Hangx

Long

Tao

Argon

魔法小王子

Rely aw

Ky-n

Catho7

Rocas

Cknjoshua

此篇文章於 12-09-13 11:16 PM 被 狙擊手sohan 編輯。
狙擊手sohan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-13, 11:20 PM   #1261
hangx
Junior Member

註冊日期: Mar 2011
你game內的name ? 現在add 你中
hangx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-13, 11:30 PM   #1262
狙擊手sohan
Game Master

引用:
作者: hangx 查看文章
你game內的name ? 現在add 你中
叫SOHAN啊日文名ソハン

另外可幫忙看看我的花園有甚麼嗎

舊 12-09-13, 11:49 PM   #1263
狙擊手sohan
Game Master

唔該想問下努力值係幾多點先加1格能力值架?

如果我速度252, 特攻同普攻想一樣一半,就咁每人126就最大了?

舊 12-09-13, 11:54 PM   #1264
terrylong123
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2012
3DS Friend Code4210 5245 5677
引用:
作者: 狙擊手sohan 查看文章
叫SOHAN啊日文名ソハン

另外可幫忙看看我的花園有甚麼嗎
你係鋼系

303 同 375 第三隻未知

另外有冇人可以ADD 小弟

LONG
4210-5245-5677
terrylong123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-13, 11:58 PM   #1265

引用:
作者: 狙擊手sohan 查看文章
唔該想問下努力值係幾多點先加1格能力值架?

如果我速度252, 特攻同普攻想一樣一半,就咁每人126就最大了?
每4點加1 總數係 510

如果你係玩特攻同普攻就 每項升努力252

仲有果6點我多數打落HP到

你打努力值果陣最好帶返個特定環先 同埋打5隻一齊出果D怪升努力值
舊 12-09-13, 11:59 PM   #1266
yuhchan5
Crazy Gamer

PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: terrylong123 查看文章
你係鋼系

303 同 375 第三隻未知

另外有冇人可以ADD 小弟

LONG
4210-5245-5677
added you, can you add me back?幫我睇下我花園係咩?

4854-6798-6530
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-13, 12:00 AM   #1267
yuhchan5
Crazy Gamer

引用:
每4點加1 總數係 510

如果你係玩特攻同普攻就 每項升努力252

仲有果6點我多數打落HP到

你打努力值果陣最好帶返個特定環先 同埋打5隻一齊出果D怪升努力值
同打沙包比,邊個會快D?
舊 12-10-13, 12:04 AM   #1268

引用:
作者: yuhchan5 查看文章
added you, can you add me back?幫我睇下我花園係咩?

你係龍系

444同714

第三隻要大家同時間上線先睇到
舊 12-10-13, 12:06 AM   #1269

引用:
同打沙包比,邊個會快D?
我未試過打沙包
不過升爆一項252 只要打11場5隻怪就已經得
今集快左好多
舊 12-10-13, 12:09 AM   #1270
yuhchan5
Crazy Gamer

引用:
我未試過打沙包
不過升爆一項252 只要打11場5隻怪就已經得
今集快左好多
我而家上左喇!
舊 12-10-13, 12:14 AM   #1271
Sea

群戰+狗圈+病毒 應該快D

added: 狙擊手sohan, terrylong123, yuhchan5

舊 12-10-13, 12:16 AM   #1272
Sea

有無人見到邊度有得賣果本中文攻略?
http://www.nintendo.com.hk/pokemonXY...ook_sample.pdf

舊 12-10-13, 12:18 AM   #1273
yuhchan5
Crazy Gamer

引用:
作者: Sea 查看文章
群戰+狗圈+病毒 應該快D

added: 狙擊手sohan, terrylong123, yuhchan5
added!!!!
舊 12-10-13, 12:38 AM   #1274

引用:
我而家上左喇!
你係唔係未爆機?

唔見有第三隻
舊 12-10-13, 12:45 AM   #1275
狙擊手sohan
Game Master

引用:

ADD左你

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ETC]美科學家將致癌因子命名為POKEMON!Pokemon公司提出抗議 neo2046 手提遊戲機討論版 13 12-27-05 08:03 PM
[Pokemon]デオキシス入手 :cwm26: /[/Pokemon] Eugene 手提遊戲機討論版 8 07-03-04 11:29 PM
[機種未定]Pokemon系列最新作發表預定!(係GBA Pokemon Emerald?!) 神祕人1號 手提遊戲機討論版 16 06-28-04 07:21 PM
[GC]GC・GBA用「Pokemon」次回作の構想が! Pokemon FESUTA & E3発表 神祕人1號 電視遊戲討論版 15 01-08-04 10:34 PM
pokemon 唔係有兩隻0既咩? (Pokemon Saphire and Pokemon Ruby )請問邊隻先係好玩? CoCoFan 手提遊戲機討論版 5 01-04-03 06:29 PM

現在的時間是 02:51 PM

手機版 | APP版