Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 08-05-23, 04:19 PM   #8226
LR猫
God of Gamer
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
飛機片幾條

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-23, 09:24 PM   #8227
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
差不多2個月, 終於升到皇帝, 我好廢

引用:
作者: LR猫 查看文章
飛機片幾條

大佬仲有心機拍片
懶攪好耐

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-23, 10:54 AM   #8228
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: b_boy 查看文章
差不多2個月, 終於升到皇帝, 我好廢

大佬仲有心機拍片
懶攪好耐
恭嘉晒
我四個月升唔到征霸

拍片都係禁個掣啫
而明顯我懶到無upload片

鏟手遊保平安
舊 08-08-23, 10:01 AM   #8229
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
B帝
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-23, 11:40 AM   #8230
6eo
美波様!

引用:
飛機片幾條
D人咁痴線既, 係咪諗住大家都係下流淵, 我又剛弓(弩)先
明明壓伏5粒即攻, 之後留轉進就穩陣
舊 08-09-23, 11:04 AM   #8231
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: 6eo 查看文章
D人咁痴線既, 係咪諗住大家都係下流淵, 我又剛弓(弩)先
明明壓伏5粒即攻, 之後留轉進就穩陣
唔係咁易架葉師傅
佢副嘢唔高武開幕5粒打唔到幾多 (我都有2伏3柵同4士氣開計)
之後轉進避得一次避唔到第二次

然後又係咁
差一勝時又係比惡啃嘢嚟

鏟手遊保平安
舊 08-11-23, 12:07 PM   #8232
6eo
美波様!

引用:
唔係咁易架葉師傅
佢副嘢唔高武開幕5粒打唔到幾多 (我都有2伏3柵同4士氣開計)
之後轉進避得一次避唔到第二次

https://images.plurk.com/5WMBrukPYoTuimovfS9GAr.jpg[/IMG]
然後又係咁
差一勝時又係比惡啃嘢嚟
https://images.plurk.com/59PQp76XFvBc8lpDDQjOuw.jpg[/IMG]
咁佢都雙伏, 推單邊點都有城啦
我覺得係無理由覺得剛弓車得爆你剛弩

sosad
望副deck好似無乜特別, 再望下個證數, sorry
舊 08-13-23, 08:00 PM   #8233
b_boy
↘呆~

引用:

sosad
最後果場, 對面9開廚夫已經無得打

淯底可保一世平安
舊 08-13-23, 08:03 PM   #8234
b_boy
↘呆~

捉/逼到對面失誤, LEE 2個月黎叫打黎好果場, 點都要拍下片
之前未WIN過佢

淯底可保一世平安
舊 08-15-23, 08:28 PM   #8235
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:

sosad
其實對右弩嘅點都係轉進好打啲

引用:

捉/逼到對面失誤, LEE 2個月黎叫打黎好果場, 點都要拍下片
之前未WIN過佢
單掛時攬死關興果下好搏

鏟手遊保平安
舊 08-16-23, 09:38 AM   #8236
6eo
美波様!

引用:

之前未WIN過佢
B GOR
遮名都知係邊個

呢2個月黎打得幾場

引用:
其實對右弩嘅點都係轉進好打啲
其實幾時先會開唐姬(之前好似係用EX版?)同萬言?
舊 08-16-23, 11:28 AM   #8237
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
B GOR
遮名都知係邊個

呢2個月黎打得幾場

其實幾時先會開唐姬(之前好似係用EX版?)同萬言?
開幕柒咗輸得多時用(有次對步兵單用2國力EX同3國力万言追返)
見羊打啲龜嘢要壓返對面時會開唐姬回血,我就無開過咁滯
我對拋波咪開咗万言囉
btw都係電池多,要漢魅柵/伏同征
唐姬EX唔EX可能係睇異彩

鏟手遊保平安
舊 08-24-23, 08:13 PM   #8238
LR猫
ˊ_>ˋ

又再嚟過

上星期六又係咁踢我出去

入返又對上兩格輸返就又想放飛
今日打結果又輸唔返出去

對同一條友兩次 第一次用增援
第二次無啦啦打打下転進後投了
唔知係禁錯掣定記錯增援

鏟手遊保平安

此篇文章於 08-24-23 08:23 PM 被 LR猫 編輯。
舊 08-26-23, 02:47 PM   #8239
LR猫
ˊ_>ˋ

又loop
贏咗末餓屍又比皇帝+弓呂布踢返我出去

鏟手遊保平安
舊 08-26-23, 08:21 PM   #8240
6eo
美波様!

引用:
https://images.plurk.com/4sP3248K7QNfknOeeTexdB.jpg[/IMG]

又loop
贏咗末餓屍又比皇帝+弓呂布踢返我出去
平常心啦

今日我都jap左屍哥
佢真係好長情,用極都係個副

引用:
https://images.plurk.com/3g0ctEBkrAdlJad6wOKr1t.jpg[/IMG]
又再嚟過

]https://images.plurk.com/2rr7GL8p8egkmQdph4wrLu.jpg[/IMG]
上星期六又係咁踢我出去

入返又對上兩格輸返就又想放飛
今日打結果又輸唔返出去
https://images.plurk.com/579drFaNThUXRc7yAvD6b3.jpg[/IMG]
對同一條友兩次 第一次用增援
第二次無啦啦打打下転進後投了
唔知係禁錯掣定記錯增援
我印完右弩同萬言之後,覺得太複雜結果無玩過
Wara油地得黎仲要走位計住食邊兩隻

龍王終於上番異彩6,今日升3個

Btw 今日野生捕獲28大

此篇文章於 08-26-23 08:27 PM 被 6eo 編輯。
舊 08-28-23, 11:27 AM   #8241
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
平常心啦

今日我都jap左屍哥
佢真係好長情,用極都係個副

我印完右弩同萬言之後,覺得太複雜結果無玩過
Wara油地得黎仲要走位計住食邊兩隻

龍王終於上番異彩6,今日升3個

Btw 今日野生捕獲28大
搞乜今個星期右弩史上最低異彩得20
龍王都得返25

28大間唔中係人哋戰報都見到
我星期六都見到觀廣有人對到佢

右弩其實都唔幾wara得起
尤其後期要小心唔好死啲子彈

鏟手遊保平安
舊 08-31-23, 09:01 AM   #8242
LR猫
ˊ_>ˋ

第十四次fail打L咗四個月

第一場前ranker最尾又比同一個ranker 比佢jap到踢出嚟
隔籬霸王就對霸王
DLLM SEGA

鏟手遊保平安
舊 09-04-23, 05:15 PM   #8243
LR猫
ˊ_>ˋ

4勝4敗極速第十五次fail
https://www.sangokushi-taisen.com/ne...edf941eb1a3dfc

笑死
Nerf第3同第9都唔Nerf茶魔
熱唱都有唔少人玩
但丁奉真係得一兩個

鏟手遊保平安

此篇文章於 09-04-23 06:02 PM 被 LR猫 編輯。
舊 09-06-23, 02:19 PM   #8244
6eo
美波様!

引用:
第十四次fail打L咗四個月
第一場前ranker最尾又比同一個ranker 比佢jap到踢出嚟
隔籬霸王就對霸王
DLLM SEGA
SOSAD
引用:
https://www.sangokushi-taisen.com/ne...edf941eb1a3dfc

笑死
熱唱都有唔少人玩
但丁奉真係得一兩個
update得好hea
一黎除左趙雲同金周外, 其他都好似無乜人用
二黎感覺都係d微調, 影響不大咁

悪女の放蕩 ・覚醒ゲージ低下量減少
原來已經改番+6
不過除非慢到lv3有20C咁, 唔係都幾難救番起
舊 09-10-23, 12:33 AM   #8245
b_boy
↘呆~

引用:

笑死
熱唱都有唔少人玩
但丁奉真係得一兩個
慘, NOW人少, 好難避TOP玩家
就係有D唔勁0既人玩熱唱拉到個勝率麻

淯底可保一世平安
舊 09-11-23, 12:17 PM   #8246
6eo
美波様!

霸騎上修到9.6C
橙色/紫色對住都真係幾難頂

可憐共振姜維以時間長做賣點, 但最主流配法(4.5cost槍, +7)仲短過霸騎

順手睇埋駿弓原來都有9.2C, 好似都可以玩下
舊 09-11-23, 03:23 PM   #8247
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
慘, NOW人少, 好難避TOP玩家
就係有D唔勁0既人玩熱唱拉到個勝率麻
如果剩係比霸王我昇咗十世

引用:
霸騎上修到9.6C
橙色/紫色對住都真係幾難頂

可憐共振姜維以時間長做賣點, 但最主流配法(4.5cost槍, +7)仲短過霸騎

順手睇埋駿弓原來都有9.2C, 好似都可以玩下
七士氣號令有更多更好嘅選擇
吳玩白鶴仲好

原來有多個ranker玩爛右弩個分
佢打先達兩下硬攻最後先達右弩守

鏟手遊保平安
舊 09-13-23, 11:03 AM   #8248
LR猫
ˊ_>ˋ

差唔多半個月無玩就五連針
唔係盤玩鳩duck就比霸王我
但一個2千戰6x勝率 一個5千戰57勝率5x個牌有銀牌
玩尾期就被開幕
玩七士氣就比更大力嘅七士氣
玩知力dam就比100%開征知嘅dick+ranker
玩返弩就比尿震哥同熱唱四枚嚟

尿震哥又係衰黃蓋開伏,上次佢黃蓋開咗兩次伏
今次佢開完白衣都可以比佢用黃蓋嚟中伏
熱唱就明針都可以落唔到我城仲可以比我追返城完全係對面柒

鏟手遊保平安

此篇文章於 09-14-23 08:55 AM 被 LR猫 編輯。
舊 09-15-23, 04:09 PM   #8249
6eo
美波様!

引用:
如果剩係比霸王我昇咗十世

七士氣號令有更多更好嘅選擇
吳玩白鶴仲好

原來有多個ranker玩爛右弩個分
佢打先達兩下硬攻最後先達右弩守
我間中都LINK到鬥霸

白鶴我覺得普通咋喎, 9.2C +7
但砌Deck好多限制...
駿弓高異彩, 加速又可以扮型
利申玩緊混吳滅私, 勝率暫時都幾高

見軍團哥D片有見過個個ranker

引用:
差唔多半個月無玩就五連針
唔係盤玩鳩duck就比霸王我
但一個2千戰6x勝率 一個5千戰57勝率5x個牌有銀牌
玩尾期就被開幕
玩七士氣就比更大力嘅七士氣
玩知力dam就比100%開征知嘅dick+ranker
玩返弩就比尿震哥同熱唱四枚嚟

尿震哥又係衰黃蓋開伏,上次佢黃蓋開咗兩次伏
今次佢開完白衣都可以比佢用黃蓋嚟中伏
熱唱就明針都可以落唔到我城仲可以比我追返城完全係對面柒
原來呢個就係尿震哥

點解對鬼呂布都贏到
我覺得真係超下風 deck
舊 09-15-23, 06:07 PM   #8250
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
我間中都LINK到鬥霸

白鶴我覺得普通咋喎, 9.2C +7
但砌Deck好多限制...
駿弓高異彩, 加速又可以扮型
利申玩緊混吳滅私, 勝率暫時都幾高

見軍團哥D片有見過個個ranker

原來呢個就係尿震哥

點解對鬼呂布都贏到
我覺得真係超下風 deck
滅私咪又差唔多C數+7但加少自己
不過宜家吳國有萬惡吾彥
駿弓可以入埋佢

因為對面無開呂布
十二士氣旋律獻策再熱唱挑我弩
但呂布之前插咗槍又行錯路死咗無一齊打
我右弩出城出柒咗其實仲有人可以擋挑但無出到
不過keep住射嘅個挑會好快散
正常啲騎應該阻我射嘅但對面柒
同埋佢挑我守城弓就可以殺多隻同好攻城啲
最後打剩少少城用埋增援都係殺得一隻然後又心急開多下獻策
然後我開右弩殺晒守完再攞少少城
最後平推埋去攻城
對面似想熱唱偷城
咁我開加國力再右弩剛弩細珠有柵擋咗熱唱去路
對面怕晒會死其他人咁唔係點出城任打咁濟
又無士氣開計開得個獻策落呂布度但殺得一隻
右弩未散計就落咗城

鏟手遊保平安

此篇文章於 09-16-23 06:21 PM 被 LR猫 編輯。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 06:36 AM

手機版 | APP版