Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 06-13-23, 08:46 AM   #8201
LR猫
God of Gamer
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan

三連敗出輪之後仲要比多兩個ranker我
之後打咗個人出輪入返輪
有諗過讓唔讓不過我都無比人讓又唔係升格戰就算啦

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-23, 09:03 AM   #8202
LR猫
ˊ_>ˋ

考咗七次考到西迷
轉deck fing下算
Fing到用天光之階
第一場就出魔法咁對面關鍵位柒死人,兩次
然後就禁掣驚
第八次入輪之後竟然有一場久違地打鬥霸
宜家兩⭕️零❌仲差五勝

鏟手遊保平安
舊 06-20-23, 10:58 AM   #8203
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: LR猫 查看文章
考咗七次考到西迷
轉deck fing下算
Fing到用天光之階
第一場就出魔法咁對面關鍵位柒死人,兩次
然後就禁掣驚
第八次入輪之後竟然有一場久違地打鬥霸
宜家兩⭕️零❌仲差五勝
加油, 考試呢D野再加依家個POOL, 運要素好重要

BTW我都想臨尾玩番幾場但發現機舖已經連IC都無得賣
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-23, 12:04 PM   #8204
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: 6eo 查看文章
加油, 考試呢D野再加依家個POOL, 運要素好重要

BTW我都想臨尾玩番幾場但發現機舖已經連IC都無得賣
邊間

運啦,至少抽到同格都好打啲
打上兩格得16%勝率

鏟手遊保平安

此篇文章於 06-20-23 04:52 PM 被 LR猫 編輯。
舊 06-28-23, 07:04 PM   #8205
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
武藤遊戲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-23, 03:12 PM   #8206
6eo
美波様!

搵番張吉IC轉左過去玩到
但場場都打霸王咁濟

大半年無打玩女單又要突又要轉象搞唔掂
D常用卡唔見哂唯有用番盤石,成功昇格
舊 07-01-23, 03:13 PM   #8207
6eo
美波様!

引用:
邊間

運啦,至少抽到同格都好打啲
打上兩格得16%勝率
活力城
舊 07-07-23, 07:07 PM   #8208
6eo
美波様!

想印sr槍馬超黎玩先發現
原來呢張係無得用緣印
武將同古參武將都無,點解咁神奇
舊 07-08-23, 08:41 PM   #8209
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
想印sr槍馬超黎玩先發現
原來呢張係無得用緣印
武將同古參武將都無,點解咁神奇

有堆動漫合作嘅卡過咗版權絕咗版

考緊第九次試
近好幾次都係考完肥佬出返去打鳩deck
大多數係就跌證轉返右弩入返試場
今次用右弩入咗試場用機略
唔知點解咁又四連勝
機略個圈太細頭兩場走位錯晒
仲有三場咋希望抽好啲

雖然試過叫糊都三連敗出盤

引用:
搵番張吉IC轉左過去玩到
但場場都打霸王咁濟

大半年無打玩女單又要突又要轉象搞唔掂
D常用卡唔見哂唯有用番盤石,成功昇格
光嘉上次比佢屈時佢都啱啱升霸王
宜家已經就上皇帝
幾時到Leo巨巨

鏟手遊保平安

此篇文章於 07-08-23 09:13 PM 被 LR猫 編輯。
舊 07-09-23, 08:58 PM   #8210
LR猫
ˊ_>ˋ

心累
又係叫糊時比ranker打返我出輪

鏟手遊保平安
舊 07-10-23, 09:53 AM   #8211
6eo
美波様!

引用:
心累
又係叫糊時比ranker打返我出輪
sosad
星期六日打會唔會好d

我70証都要對3百幾證ranker...
異3輸都仲要-6

BTW霸王用異6好似無咁著數
對同格輸只係扣少5, 都仲要扣11
贏都唔係加多好多

引用:

有堆動漫合作嘅卡過咗版權絕咗版

考緊第九次試
近好幾次都係考完肥佬出返去打鳩deck
大多數係就跌證轉返右弩入返試場
今次用右弩入咗試場用機略
唔知點解咁又四連勝
機略個圈太細頭兩場走位錯晒
仲有三場咋希望抽好啲

雖然試過叫糊都三連敗出盤

光嘉上次比佢屈時佢都啱啱升霸王
宜家已經就上皇帝
幾時到Leo巨巨
原來係咁

打機略 U GOD

我用左幾場板橋WARA, 發現自己始終都唔係WARA人
用WARA都打到齊上齊落咁
都係轉番BARA / 號令算
舊 07-10-23, 12:59 PM   #8212
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
sosad
星期六日打會唔會好d

我70証都要對3百幾證ranker...
異3輸都仲要-6

BTW霸王用異6好似無咁著數
對同格輸只係扣少5, 都仲要扣11
贏都唔係加多好多

原來係咁

打機略 U GOD

我用左幾場板橋WARA, 發現自己始終都唔係WARA人
用WARA都打到齊上齊落咁
都係轉番BARA / 號令算
星期六日下晏打得最舒服但好難係呢啲時間打機
我今次升格都係因為星期六日老婆去上堂我先有得去打
但因為趕工OT都要收工先去打
最後去到差唔多9點就變打ranker

機略幾針大型號令
用埋主夫仲可以大combo回血
張LE用咗4次就4天王了

Wara都要等大佬先齊上架

我玩乜都差
不過我覺得玩得最差係要打流程例如老師果啲

本來想玩隱形槍
但我用最期+三馬對到格上都唔難對付時都係算啦

鏟手遊保平安

此篇文章於 07-10-23 01:03 PM 被 LR猫 編輯。
舊 07-16-23, 07:12 PM   #8213
LR猫
ˊ_>ˋ

輸到西迷12戰3勝極速考兩次試

鏟手遊保平安
舊 07-16-23, 08:53 PM   #8214
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
我考皇帝成個幾月添啦
10場入面太難無D牛鬼蛇神, WIN到1,2次都係唔夠

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-23, 11:22 AM   #8215
6eo
美波様!

見到299個盤
要9O,2L就失敗
真心覺得癲

依家都係求開心
心態上都唔會強求證呀升格呀
不過我應該有排都無機會打了...
舊 07-20-23, 07:59 PM   #8216
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
見到299個盤
要9O,2L就失敗
真心覺得癲

依家都係求開心
心態上都唔會強求證呀升格呀
不過我應該有排都無機會打了...
專心湊仔啦

鏟手遊保平安
舊 07-25-23, 04:04 PM   #8217
LR猫
ˊ_>ˋ

點解我睇人戰報可以比人讓三場升征霸
點解我從來無比人讓過

鏟手遊保平安
舊 07-28-23, 07:56 PM   #8218
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: b_boy 查看文章
我考皇帝成個幾月添啦
10場入面太難無D牛鬼蛇神, WIN到1,2次都係唔夠
睇返我由四月尾打到宜家都未升

隔咗差唔多兩個星期打返兩局
竟然比我用奇招右弩贏到弓呂布
然後開咗個靚幕逼咗個呂姬大董白wara嘅開再起就守贏咗又入試場

鏟手遊保平安
舊 07-29-23, 04:23 PM   #8219
6eo
美波様!

成個幾星期無打, 今日一打副龍王竟然無左異6, 得番lv4, why

隻驚就收工, 拍番條飛機片做個紀念, 睇番都幾多失誤

第1波唔知百_咁勁, 諗住升高少少就夠, 點知比佢扣武扣到變傻仔
第二波就泊佢車唔比佢槍 簡左遠射兵法, 用得唔好最後差少少出事

引用:
點解我睇人戰報可以比人讓三場升征霸
點解我從來無比人讓過
技術KO啦使咩靠人讓
引用:
睇返我由四月尾打到宜家都未升

隔咗差唔多兩個星期打返兩局
竟然比我用奇招右弩贏到弓呂布
然後開咗個靚幕逼咗個呂姬大董白wara嘅開再起就守贏咗又入試場
升格要穩定, FIX死一副Deck先啦
舊 07-29-23, 11:56 PM   #8220
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
成個幾星期無打, 今日一打副龍王竟然無左異6, 得番lv4, why

隻驚就收工, 拍番條飛機片做個紀念, 睇番都幾多失誤

第1波唔知百_咁勁, 諗住升高少少就夠, 點知比佢扣武扣到變傻仔
第二波就泊佢車唔比佢槍 簡左遠射兵法, 用得唔好最後差少少出事

技術KO啦使咩靠人讓

升格要穩定, FIX死一副Deck先啦
全靠啲柵第一波唔拆柵可能打多幾下

就係技術打到宜家都未升

其實大多數時間都係羊弩
但間唔中都會西迷
轉下deck打打下又突然搵到副嘢順手打咗幾連勝
但最後都未夠考完個試

同埋羊弩打balance同wara好打但對啲少枚數或者弓呂布呢啲斬晒自己友嘅係好難打
早兩日贏弓呂布都係開幕用万言贏到少少城打亂咗對面

鏟手遊保平安
舊 08-01-23, 08:16 PM   #8221
LR猫
ˊ_>ˋ

打到咁都會踢出局
最佳成績係差一勝都可以三連敗出局

今日都係有辣有唔辣
難得打兩個真鬥霸
本來諗住轉返綁唔用雲英
但帶漏咗
贏傾國都係對面慢心
基本上都係拆柵滿士氣征戰再滿再征對面就高得點質實
然後本來想開一次右弩威壓一下點知圈少咗隻無追加效果
之後對面再滿士氣開剛槍刷到我返屋企再跳舞
我出返嚟就万言平推上去,對面開討伐令拖住我
但hea到我隻馬入咗柵陣位先開再建
我隻馬波子彈咁加埋增援都好似撞咗唔少柵
最後開埋右弩射死咗五隻連舞姬+攻城追返

鏟手遊保平安

此篇文章於 08-02-23 12:21 AM 被 LR猫 編輯。
舊 08-03-23, 11:31 AM   #8222
6eo
美波様!

引用:
打到咁都會踢出局
最佳成績係差一勝都可以三連敗出局

今日都係有辣有唔辣
難得打兩個真鬥霸
本來諗住轉返綁唔用雲英
但帶漏咗
贏傾國都係對面慢心
基本上都係拆柵滿士氣征戰再滿再征對面就高得點質實
然後本來想開一次右弩威壓一下點知圈少咗隻無追加效果
之後對面再滿士氣開剛槍刷到我返屋企再跳舞
我出返嚟就万言平推上去,對面開討伐令拖住我
但hea到我隻馬入咗柵陣位先開再建
我隻馬波子彈咁加埋增援都好似撞咗唔少柵
最後開埋右弩射死咗五隻連舞姬+攻城追返
贏統皇帝

等你打多個3連昇格

雲英好似無乜用, 用綁好D
舊 08-03-23, 11:42 AM   #8223
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
贏統皇帝

等你打多個3連昇格

雲英好似無乜用, 用綁好D
有期多最期時都係跟羊轉
宜家無點遇過火計
羊都轉返用綁

鏟手遊保平安
舊 08-04-23, 09:52 AM   #8224
6eo
美波様!

引用:
有期多最期時都係跟羊轉
宜家無點遇過火計
羊都轉返用綁
本身7智應該都唔係太怕火?

龍王由40PT變到得番20PT
發現2 COST趙氏貞轉左計
有32PT試下玩下先
舊 08-04-23, 02:35 PM   #8225
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
本身7智應該都唔係太怕火?

龍王由40PT變到得番20PT
發現2 COST趙氏貞轉左計
有32PT試下玩下先
最期好高基dam
7~8成血都應該死

玩過你就知點解值32pt
利申:未玩過

打多兩局兩個征霸一勝一敗
贏咗呂布輸咗比女王教室
針到核爆霸騎回血推一波後期又可以曹彰炸腳

鏟手遊保平安

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 06:06 AM

手機版 | APP版