Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-06-17, 06:49 PM   #1401
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: 空調 查看文章
想請下師兄們點升裝?
係咪飲完飲品就3件一樣牌子裝上身 一回氣爆上去
還是升到2格一樣先飲野再升會好D?
第一格抽到目標,
第二格就昇先去飲.. 中就搏第三格都中,
如果第二格唔中,20場機會,可能第三格係目標... 都完成三份二,比30碎合成佢算數

如果目標係牌子傾向.. 唔飲野真係易出好多.. 已有兩件唔飲都1 take 過

有幾點唔太肯定,我都想求証下
1) 3件同牌子, 抽到傾向機率更加提高
2)如果1 成立, 好似裝三件同牌子, 再飲野就減機率, 三件情況唔應該飲野

此篇文章於 09-06-17 07:09 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-17, 07:37 PM   #1402
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
app 有兩件comeback
1星綠cap帽(推薦) - 傾向係 減爆風 (原版主技係遊速) <--- 遊速主技太常見, 如果常用comeback, 配3減爆風 係好用,其他gear 再2 sub減爆風,有1.2 減爆風效果,一星要開slot
口罩- 傾向係 coldblood 唔太常用,不過原版主技係 開場buff ,又係少人用的技, 不過gear 靚仔

此篇文章於 09-06-17 07:40 PM 被 信長 編輯。
舊 09-06-17, 09:46 PM   #1403
信長
The Flash

應該Uwants 台播
話splatoon 2 幾個月貨仔的希治閣又去
佢同雲遊一樣, 間中大game出 ,就踩兩腳,不過D point 真係亂up.

此篇文章於 09-06-17 09:54 PM 被 信長 編輯。
舊 09-06-17, 09:58 PM   #1404
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
敵陣運魚砲
關鍵時刻真係點都要搏下墨魚飛跳
唔駛下下等前面油好哂
B級暫時都少人防到呢招
KO唔到都迫到落個位數
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-17, 10:08 PM   #1405
信長
The Flash

引用:
作者: leungky1 查看文章
敵陣運魚砲
關鍵時刻真係點都要搏下墨魚飛跳
唔駛下下等前面油好哂
B級暫時都少人防到呢招
KO唔到都迫到落個位數
由手機版發出
大學
頭先運到個位數, 我仲未死. 敵人打快反擊
我仲潛伏在敵陣,索性等下, 好快又到我地攻
現身殺人放技,立即贏

用番Rapid , 三個mode 控場好好,贏番好多, luna同大爆槍都油唔到地,真係舞唔掂

舊 09-06-17, 11:07 PM   #1406
leungky1

引用:
作者: 信長 查看文章
大學
頭先運到個位數, 我仲未死. 敵人打快反擊
我仲潛伏在敵陣,索性等下, 好快又到我地攻
現身殺人放技,立即贏

用番Rapid , 三個mode 控場好好,贏番好多, luna同大爆槍都油唔到地,真係舞唔掂
Rank 確實見到有Rapid 取代三格水桶嘅趨勢
不過個人未慣佢嗰種瞄法,而且無得隨時扔炸彈
關鍵時刻都係用番Luna先

搶塔又升級門前考人Carry
索性停一下唔玩住
由手機版發出

此篇文章於 09-06-17 11:14 PM 被 leungky1 編輯。
舊 09-07-17, 12:03 AM   #1407
信長
The Flash

https://loadout.ink
尼個網好用

舊 09-07-17, 03:01 AM   #1408
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
回陣方守丫拿
只要對面有一個雷,你就有機會贏到: http://youtu.be/JCabf3C8TF0

此篇文章於 09-07-17 03:10 AM 被 新月 編輯。
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-17, 03:37 AM   #1409
信長
The Flash

對面個inkjet 自陣死左,可能無按上提隊友,自陣有人..
另有人諗住差幾秒hold 下就出事

舊 09-07-17, 07:07 AM   #1410
信長
The Flash

S+ 的人都可以實力意識可以差好遠....
打左幾場SZ.. 如舞台同大學佔完,已可以壓到佢地出唔到門口

打得辛苦的場次,係佢地唔郁等人攻...
人地會儲必,你估次次頂到咩..

最近成日睇fuzzy ,佢本身勁之外,真係勇到爆,inkjet 高手
下下打快入村口,殺多一輪有賺時間..
重生後去中場路線都係果幾條路, 細圖真係可嘗試大膽壓過去...對方未必有準備你咁狼死
應該可殺多一兩個人.. 試左幾場, 100 完勝次數多左

此篇文章於 09-07-17 07:42 AM 被 信長 編輯。
舊 09-07-17, 08:16 AM   #1411
leungky1

B-依家都越嚟越多殺人唔理玩法
塔度同周圍無哂人唔識上去推番出中場
見中場敵方油油就衝出去,魚砲到門口都無所謂
可以話升級嘅障礙變左你幾早意識自己隊其實無4個人
攞支遠距都要做埋前線嗰份
引用:
最近成日睇fuzzy ,佢本身勁之外,真係勇到爆,inkjet 高手
下下打快入村口,殺多一輪有賺時間..
重生後去中場路線都係果幾條路, 細圖真係可嘗試大膽壓過去...對方未必有準備你咁狼死
應該可殺多一兩個人.. 試左幾場, 100 完勝次數多左
建基嘅都係剩低班人會迅速到達前線
A同S我相信配合得到
但B同C通常係間接令前線唔夠人
俾對方機會打快攻
由手機版發出

此篇文章於 09-07-17 08:31 AM 被 leungky1 編輯。
舊 09-07-17, 08:31 AM   #1412
信長
The Flash

引用:
B-依家都越嚟越多殺人唔理玩法
塔度同周圍無哂人唔識上去推
見中場敵方油油就魚砲到門口都無所謂
可以話升級嘅障礙變左你幾早意識自己隊其實無4個人
由手機版發出
上到A 會多D 正常人...加油
仲記得C,B 的人好鐘意亂跳送死, 幾個油桶上塔做無敵戰車..之後比我用炸彈炸死

此篇文章於 09-07-17 08:53 AM 被 信長 編輯。
舊 09-07-17, 09:21 AM   #1413
信長
The Flash

引用:

建基嘅都係剩低班人會迅速到達前線
A同S我相信配合得到
但B同C通常係間接令前線唔夠人
俾對方機會打快攻
我A,S好多情況第一波一齊去中場,大家互搓,兩個情況
1)我間中死先,不過隊友頂到都無野,(隊友OK)
2)咩事,三個隊友同時死左.. 再比人圍死.. (要打逆境波準備)

此篇文章於 09-07-17 09:40 AM 被 信長 編輯。
舊 09-07-17, 10:26 AM   #1414
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
堅持想唔用三大廚武條路真係好難行

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-17, 11:39 AM   #1415
空調
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2004
三大廚武係邊三大? 綠水桶?

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 09-07-17, 11:46 AM   #1416
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
我又估下先
綠筒,rapid,同.....壽司?

舊 09-07-17, 11:51 AM   #1417
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
綠桶壽司Rapid

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-17, 03:57 PM   #1418
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
綠桶壽司Rapid
壽司 即係邊把?

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-17, 04:33 PM   #1419
信長
The Flash

引用:
作者: 天空 查看文章
壽司 即係邊把?
Tentatek Splattershot
https://splatoonwiki.org/wiki/Tentatek_Splattershot

有inkjet 那把

舊 09-07-17, 04:36 PM   #1420
SilverShadow
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2012
version 1.3 patch note
https://support.nintendo.co.jp/app/a...ail/a_id/34680

會改弱綠桶
SilverShadow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-17, 04:48 PM   #1421
天空

引用:
Tentatek Splattershot
https://splatoonwiki.org/wiki/Tentatek_Splattershot

有inkjet 那把
IC ~~ 原來係水鎗

都幾多人用

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
舊 09-07-17, 04:49 PM   #1422
天空

引用:
作者: SilverShadow 查看文章
version 1.3 patch note
https://support.nintendo.co.jp/app/a...ail/a_id/34680

會改弱綠桶

新CG一張
舊 09-07-17, 04:50 PM   #1423
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
超級著地有上修
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-17, 04:56 PM   #1424
信長
The Flash

英文翻譯
https://www.reddit.com/r/splatoon/co...t_patch_notes/

fest tee lv1 4000->7500

引用:
作者: 野良猫 查看文章
超級著地有上修
睇過好多人,人地出時,都可好冷靜咁瞄向上射.. 技出到一半就反被殺
快D 高D

此篇文章於 09-07-17 05:05 PM 被 信長 編輯。
舊 09-07-17, 05:00 PM   #1425
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
fest tee lv1 4000->7500
唔俾你哋升兩個lv然後就去洗技咁著數
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 02:46 PM

手機版 | APP版