Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 04-28-16, 01:23 PM   #1
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
如果你心儀/喜歡/暗戀/互有好感既女仔佢突然⋯

如果你心儀/喜歡/暗戀/互有好感既女仔巨突然無預警之下剪短左頭髮(由長髮剪成清爽短髮)
你會唔會好傷心?

其實女仔大多都視自己頭髮為第二生命,如果一個女仔佢突然剪到outlook 差很大的髮型,很多時候是她受了很大的打擊,所以,如果大家有生之年預見這情況,千其唔好一開口就:
「做咩剪頭髮」
「以前好睇D」
「哇!好睇喎!」

第一句講呢d 會馬上badendding 。

真係遇上這程況可以這樣打開話題:
「嗯?新形象喎!新嘗試?」
千其唔好比評價,由佢自己講好唔好
因為如果佢係在意你,佢會好開心你關心佢然後話題便來了
如果佢跟本不放你在眼內,你就避過左(多口惹來的禍)了

男仔好多都比較中意長頭髮既女仔,見剪左唔好太傷心,因為她可能應該比你更傷心
頭髮會長返,就當同個女仔一齊經歷(生長的日子)
等唔切就中意過第二個啦~
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
失敗圖~喜歡看的看,不喜歡不看也沒問題 ai. Cosplay同人MIX討論區 3 11-22-05 08:28 PM
各位,你們喜歡/認為香港人喜歡什麼題材? 鐵之侍 Cosplay同人MIX討論區 27 06-20-05 11:17 PM
[無聊]喜歡petitko 的來~ 神影 貓博士 Cosplay同人MIX討論區 12 06-05-05 02:45 AM
[CG+漫畫]裝甲侍女:機動天使篇 + 暗戀短篇 飛燕 Cosplay同人MIX討論區 12 03-29-05 01:48 AM
(Slam Dunk式)你.......喜歡H-game嗎? 不死身的出木杉 H-GAMEの部屋 3 02-17-05 11:16 AM

現在的時間是 04:06 PM

手機版 | APP版