Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 01-19-13, 12:43 AM   #76
Shadow 神
God of Gamer
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
引用:
作者: Squaresoft 查看文章
睇番reply, 第一球仲係airball......
都唔只個球架啦,咁多球只係入到 1 半左右 ...
睇呢場 lakers 打得好辛苦,nash 一做 pick & roll 就俾對方 2 個夾,搞一大輪先做到攻勢 (令我諗起 heat 上年對付 jlin) 另外佢地的快速補位搞到交唔到入內線俾魔獸 ... 而且 kobe 又無手感但又 3rd Q 開始射返 tough shot ... 唉 ...

不過成隊打得好過季初好多,分工清淅有隊型
但要趕上尾班車真係好難,而且趕到都要 vs OKC ...

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-13, 10:17 AM   #77
JMi

註冊日期: Feb 2011
本身主場嬴唔到heat 打唔返場士氣波已經皮已收
今日輸埋比raptors 真係第八都唔洗爭

反而dallas仲有d希望
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-13, 03:09 PM   #78
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
海鮮波....
我本來想話雖然對heat輸波
但最近3場其實開始打得唔錯

結果今場又輸
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-13, 03:54 PM   #79
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: Penny仔 查看文章
海鮮波....
我本來想話雖然對heat輸波
但最近3場其實開始打得唔錯

結果今場又輸
進攻其實叫做好左D
不過防守一如以往都無改善,
睇尼唔換教練同球員都唔會有咪奇蹟

近排火箭都唔好得幾多
harden尼排死哂火,睇左好幾場無手感都仲要射射射
戰術太集中左佢身上同LIN到,當其他隊友透明
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-13, 12:13 PM   #80
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
炒左AJ而家Nets終於打番應有水準,
1月份暫時打10場先輸1場

至於Lakers嘛.....專心等下季吧啦

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-13, 03:43 PM   #81
才子
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
又吹風...

Love 去湖人

Lopez去木狼

Howard去籃網

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-13, 03:46 PM   #82
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
作者: 才子 查看文章
又吹風...

Love 去湖人

Lopez去木狼

Howard去籃網
籃網唔會咁傻呱

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-13, 04:33 PM   #83
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
算吧LA LAKERS...
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-13, 04:52 PM   #84
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

引用:
作者: 才子 查看文章
又吹風...

Love 去湖人

Lopez去木狼

Howard去籃網
先唔講Lopez,
Lakers就算要trade都唔會用Howard做籌碼吧~~ (雖然佢都係至今戰績下滑既重犯之一),
之前吹得勁個用Gasol trade Love就係睇中Love高位威力比Gasol高所以唔會同Howard重疊,
而家再trade走番Howard我諗雙方面子 (Lakers管理層 & Howard) 都會丟幾十層吧

我的雜談小屋
舊 01-23-13, 05:01 PM   #85
Shadow 神
混沌與光明的創造者

如果 trade DH12 仲差啦,防守方面有佢係中間嚇吓人差好遠
Gasol + Love 絶對唔會有更好的效果 ...

另外 trade Gasol 可能 wolves 會更想要? 因為可以 rubio + gasol,d.williams 多返出場時間

wii friend code: 3580 5742 2557 1699
舊 01-23-13, 05:12 PM   #86
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

引用:
作者: Shadow 神 查看文章
如果 trade DH12 仲差啦,防守方面有佢係中間嚇吓人差好遠
Gasol + Love 絶對唔會有更好的效果 ...

另外 trade Gasol 可能 wolves 會更想要? 因為可以 rubio + gasol,d.williams 多返出場時間
其實要睇Lakers俾品客叔叔再玩幾耐,
如果真係有決心跟品客戰術玩多幾季,DH會比較適合佢果種全場開放進攻,
不過係唔知Kobe大爺係咪真心將個波放俾Nash放手去做了

我的雜談小屋
舊 01-23-13, 05:52 PM   #87
Shadow 神
混沌與光明的創造者

引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
其實要睇Lakers俾品客叔叔再玩幾耐,
如果真係有決心跟品客戰術玩多幾季,DH會比較適合佢果種全場開放進攻,
不過係唔知Kobe大爺係咪真心將個波放俾Nash放手去做了
佢其實都叫肯放波啦,起碼我之前睇幾場都係
Nash 可以安心 key ball;
但係 kobe shot selection 做得好差,雖然佢從來都係咁,但今年佢唔知係傷患定年紀問題,亂黎下交唔到功課,變左好多浪射 ...

另外內線 DH 單打能力其實 = 0 係無乜分別,有時傳俾佢 iso post up 跟本哂氣 ... 我唔知背傷係咪對佢好大影響 ... gasol 就無乜態,而且出親都唔多機會做 low post play 俾佢咁 ... 真係靠 clark 成材就死 ... 無內線下外圍本身已經唔係勁,仲要無乜位就更加死火 ... D'antoni 依家應該唔會諗住隊波可以場場拎 120 分啦掛 ...

舊 01-23-13, 06:54 PM   #88
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

引用:
作者: Shadow 神 查看文章
佢其實都叫肯放波啦,起碼我之前睇幾場都係
Nash 可以安心 key ball;
但係 kobe shot selection 做得好差,雖然佢從來都係咁,但今年佢唔知係傷患定年紀問題,亂黎下交唔到功課,變左好多浪射 ...

另外內線 DH 單打能力其實 = 0 係無乜分別,有時傳俾佢 iso post up 跟本哂氣 ... 我唔知背傷係咪對佢好大影響 ... gasol 就無乜態,而且出親都唔多機會做 low post play 俾佢咁 ... 真係靠 clark 成材就死 ... 無內線下外圍本身已經唔係勁,仲要無乜位就更加死火 ... D'antoni 依家應該唔會諗住隊波可以場場拎 120 分啦掛 ...
球齡太老啦Kobe~~嚟緊都第17年,
不過越睇佢同MJ越拉唔上邊,
人地MJ係越老越識得修正打法就力又不減功效,
佢就越打越似隻受傷野獸。

DH邊有單打能力啊~~~賣力賣身型,仲衰個A米 (進攻上)
Gasol就直頭無咩低位俾佢,浪費左

我的雜談小屋
舊 01-23-13, 09:32 PM   #89
Penny仔

引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
球齡太老啦Kobe~~嚟緊都第17年,
不過越睇佢同MJ越拉唔上邊,
人地MJ係越老越識得修正打法就力又不減功效,
佢就越打越似隻受傷野獸。

DH邊有單打能力啊~~~賣力賣身型,仲衰個A米 (進攻上)
Gasol就直頭無咩低位俾佢,浪費左
basketball IQ 爭太遠
睇返MJ當年d波, 點會學似而家kobe左扭右扭帶死埋個波....

DH而家又話想打inside out...
舊 01-24-13, 12:06 PM   #90
不是藍星人
Neverland

註冊日期: Sep 2004
howard 今日對灰熊又傷咗

舊 01-24-13, 12:23 PM   #91
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 不是藍星人 查看文章
howard 今日對灰熊又傷咗
加下佢傷唔傷都影響唔大了
尾段俾人炒緊,都費事收起D主力
打到個個都無神無氣
真係要下年尼個喇!
D.安東尼仲有幾耐玩?

今年都係睇同城快艇打成點
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-13, 01:24 PM   #92
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
某程度上DH係湖人之後身價都趺
眾隊:原來你條蛋散練左咁多年low post同罰球都打到pat屎咁,....

舊 01-24-13, 02:44 PM   #93
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

引用:
作者: Sar8 查看文章
某程度上DH係湖人之後身價都趺
眾隊:原來你條蛋散練左咁多年low post同罰球都打到pat屎咁,....
其實最後兩年係Mgaic都開始跌架啦~~不過而家係Lakers佢啲缺點暴露哂出嚟更加樣衰啫

我的雜談小屋
舊 01-24-13, 03:19 PM   #94
斷空我
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
當我馬後炮吧.....

其實我不嬲都覺得佢只不過係新一代既莫湯保來~

旨意佢做主力攻擊點............實在係唔洗旨意囉~~~
斷空我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-13, 06:53 PM   #95
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

引用:
作者: 斷空我 查看文章
當我馬後炮吧.....

旨意佢做主力攻擊點............實在係唔洗旨意囉~~~
但我又覺得Mutombo防守好過佢喎~~
DH主要係補位意識好,不過一對一防守佢其實仲未夠班

我的雜談小屋
舊 01-25-13, 12:44 PM   #96
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: 斷空我 查看文章
當我馬後炮吧.....

其實11年果季佢都掌握到背籃轉身勾手 果時佢仲可以算係攻擊點
而家傷完 轉身起跳走位都慢晒 以佢D所謂技巧當然補救唔到
最慘係佢連防守補位都慢埋 只係成隊LAKERS都無人識防守先唔覺佢廢

但就唔好睇死佢住
CHANDLER當年傷得勁過佢 而家係美國隊主將
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-13, 11:23 PM   #97
才子
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
又吹風...

GASOL去BOS
GAY去LAL
PIERCE去MEM

------------------------------------------------------------------------------------------

范達西重磅交易, 麻煩不要VOTE AGAINST TRADE

(`・ω・´)

此篇文章於 01-27-13 11:26 PM 被 才子 編輯。
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-13, 09:20 AM   #98
不是藍星人
Neverland

註冊日期: Sep 2004
rondo 今季玩完

http://espn.go.com/boston/nba/story/...ndergo-surgery

舊 01-28-13, 09:35 AM   #99
Penny仔

流川....
不.....kobe又傳球了
舊 01-28-13, 10:45 AM   #100
斷空我
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: Penny仔 查看文章
流川....
不.....kobe又傳球了
搶埋Nash份工?
斷空我 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM
NBA 討論區 VOL. 32 - CLOSED 阿聰 體育版 998 06-13-12 11:54 AM
NBA 討論區 VOL. 31 - CLOSED 阿聰 體育版 1020 02-16-12 10:15 PM
NBA 討論區 VOL. 22 - NBA 2009 正式開鑼 ~~Where amazing happens ? 阿聰 體育版 990 01-20-09 12:44 PM
NBA 討論區 VOL. 11 - 請轉到 NBA 討論區 VOL. 12 繼續討論 阿聰 體育版 1003 01-23-06 01:52 PM

現在的時間是 11:48 PM

手機版 | APP版