Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 11-26-12, 06:28 AM   #1126
An0raku
Insane Gamer
速報Glutton

註冊日期: Sep 2009
引用:
作者: Takushi 查看文章
Yes, it's even worst for downloading games too ... Took me like 6hours to get Trine 2 directors cut but This the the most fun I had on wiiU so far ... Must get !
Trine 2 可以off-screen play嘛? Thanks!

開機第一次update用咗兩個鐘到 (wifi)
如果可以用LAN或者5 GHz wifi相信可以更快
同埋差唔多每個app第一次用都要update 雖然唔係耐
An0raku 目前離線  
舊 11-26-12, 07:44 AM   #1127
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
作者: An0raku 查看文章
Trine 2 可以off-screen play嘛? Thanks!

上網見人講可以background dl ,主機update我就試唔到啦,但係遊戲就可以
taikin0901 目前離線  
舊 11-26-12, 08:01 AM   #1128
An0raku
速報Glutton

引用:
作者: taikin0901 查看文章
上網見人講可以background dl ,主機update我就試唔到啦,但係遊戲就可以
係喎 重有background download噃

講開又講 我喺e-shop買咗隻遊戲之後
唔見佢自動下載 揾咗一輪先喺download management嗰度攪番掂
舊 11-26-12, 08:43 AM   #1129
Netnet
Game Master

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: An0raku 查看文章

其實 wifi 速度會俾 wifi router 個 speed 限制左
另外睇你同時有幾多儀器用緊 wifi

我個 4百幾元既 TP-LINK wifi router 最盡下載 122MB 多D
wifi router speed test

http://www.smallnetbuilder.com/lanwa...er-charts/view

如果個 wifi router 太雞, 會限制你 wifi 下載速度好大, 可以考慮買個 lan connector
Netnet 目前離線  
舊 11-26-12, 09:11 AM   #1130
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: taikin0901 查看文章
個 update dl 左兩粒鐘

正式玩個陣係 3AM.... 最慘係入game 前 mario 又有update

Anyway 今晚睇下有無多d game 買 !
ID: JasonWong
Hello MiMi 目前離線  
舊 11-26-12, 09:48 AM   #1131
tylau
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
入咩GAME入咩APP都要UPDATE... 慢到呢

我唔記得左自己ID. 好似係keithlau.

今晚回家先CHECK.
tylau 目前離線  
舊 11-26-12, 09:51 AM   #1132
tylau

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
引用:
作者: Netnet 查看文章
其實 wifi 速度會俾 wifi router 個 speed 限制左

我個 4百幾元既 TP-LINK wifi router 最盡下載 122MB 多D

http://www.smallnetbuilder.com/lanwa...er-charts/view

如果個 wifi router 太雞, 會限制你 wifi 下載速度好大, 可以考慮買個 lan connector
我果部ASUS RT-N65U 都係慢到狗彩.
tylau 目前離線  
舊 11-26-12, 09:55 AM   #1133
An0raku
速報Glutton

引用:

唔該哂 早排換咗個用咗7、8年嘅wifi router
依家用緊Belkin n900 貪佢可以一駁即用

晏d要買返個變壓器俾WiiU
部日版PS3同360都要用
舊 11-26-12, 10:04 AM   #1134
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: tylau 查看文章
我果部ASUS RT-N65U 都係慢到狗彩.
我個部係 NT66U 搭 PCCW 1000M 都慢到九彩...
頭一次直頭 download 唔到呢...

此篇文章於 11-26-12 10:36 AM 被 Hello MiMi 編輯。
舊 11-26-12, 10:33 AM   #1135
シスグノ

註冊日期: Oct 2011
Wii U IDJulian_Lau
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
Anyway 今晚睇下有無多d game 買 !
ID: JasonWong
引用:
作者: tylau 查看文章
入咩GAME入咩APP都要UPDATE... 慢到呢

我唔記得左自己ID. 好似係keithlau.

今晚回家先CHECK.
今晚add埋你哋先.

btw, 個HD Mario真堅係好玩. 相比起以前, 我淨係同老婆兩個玩boost play已經快樂到不得了.

呢個HD Mario真係嚟遲咗幾年...

Wii一早有HD, 我諗唔會被我咁快打入冷宮. 有時見到啲畫面真係眼怨...
シスグノ 目前離線  
舊 11-26-12, 11:59 AM   #1136
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: シスグノ 查看文章
今晚add埋你哋先.

btw, 個HD Mario真堅係好玩. 相比起以前, 我淨係同老婆兩個玩boost play已經快樂到不得了.

呢個HD Mario真係嚟遲咗幾年...

Wii一早有HD, 我諗唔會被我咁快打入冷宮. 有時見到啲畫面真係眼怨...

呢集mario同wii版有冇分別?係全新定係只係HD咗?
因為我冇玩過wii版~@@
貓太部 目前離線  
舊 11-26-12, 12:06 PM   #1137
シスグノ

引用:
作者: 貓太部 查看文章
呢集mario同wii版有冇分別?係全新定係只係HD咗?
因為我冇玩過wii版~@@
其實係新的.

不過近幾集的2D Mario, 無論手提機好, 定家用console好, 給用家的感覺已不大.

(以前的Mario, 1, 2, 3 Super等等, 你好清楚每集的分別及個別存在感...)

不過今集個gamepad篤得好過癮, 有時想幫手, 變咗"頂死"人, 笑爆咀, 被我老婆鬧到我呢!
シスグノ 目前離線  
舊 11-26-12, 12:42 PM   #1138
哥薩克
Game Master
んふんふ

註冊日期: Mar 2006
Wii U IDivandeep
3DS Friend Code1633 4968 1311
引用:
其實係新的.

不過近幾集的2D Mario, 無論手提機好, 定家用console好, 給用家的感覺已不大.

(以前的Mario, 1, 2, 3 Super等等, 你好清楚每集的分別及個別存在感...)

不過今集個gamepad篤得好過癮, 有時想幫手, 變咗"頂死"人, 笑爆咀, 被我老婆鬧到我呢!
我諗佢意思係wii版同wii U版大致上模式同feature都一樣
如果係等mario應該wii版既mario都滿足到你

wii u版應該只係HD左同D版圖唔同左吧?

舊 11-26-12, 12:53 PM   #1139
シスグノ

引用:
作者: 哥薩克 查看文章
wii u版應該只係HD左同D版圖唔同左吧?
咁咪即係全新囉。
シスグノ 目前離線  
舊 11-26-12, 01:02 PM   #1140
哥薩克
Game Master
んふんふ

註冊日期: Mar 2006
Wii U IDivandeep
3DS Friend Code1633 4968 1311
引用:
咁咪即係全新囉。
呃.....
ok,我智障左

舊 11-26-12, 01:15 PM   #1141
Navism
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
3DS Friend Code0860 3619 1923
引用:
呃.....
ok,我智障左
故事無新到, 幾十年都一樣!!
Navism 目前離線  
舊 11-26-12, 01:17 PM   #1142
シスグノ

引用:
呃.....
ok,我智障左
沒惡意的,純粹歡樂一下。
シスグノ 目前離線  
舊 11-26-12, 01:17 PM   #1143
一一
sureone

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsureone
XBox Live Gamertagsureone
引用:
作者: mrk 查看文章
請問你係用wifi掟行LAN DL呀?
WiiU無lan port位
一一 目前離線  
舊 11-26-12, 01:26 PM   #1144
taikin0901
Crazy Gamer

Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:

我諗我個router都ok 架,iPhone 5 做speedtest都有90幾MB 。電腦對電腦都有百幾,相信唔關事,尋晚部wii u直情忽然連唔到router ,其他device又無事,上網睇到好多人wifi都有問題。師兄你update wii u攪 up左幾耐?我都玩左兩三個鐘,最必係開始左先醒起可以background dl
taikin0901 目前離線  
舊 11-26-12, 01:41 PM   #1145
CCemi

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: Navism 查看文章
故事無新到, 幾十年都一樣!!
幾十年黎都係一個劇本,救桃子 老任呢樣最省工夫

我們會定期舉行會與比賽, 有興趣請看看我們的專頁吧
CCemi 目前離線  
舊 11-26-12, 02:00 PM   #1146
AhTin
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2012
主機相關
System Update 同Game Update 都可以Background Download,可以話係返到去可以即時玩,唔駛先更新!
從3DS import Mii 到 Wii U 非常方便,第一個Import或Create的Mii會係你第一個主機Profile
另外Mii公仔記得set Favorite,否則玩的時候無得比你揀來用!以我的Nintendo Land為例!
第一次開機時setup wifi 沒有AOSS,但入左去後再去番setup時,就會有,建議有AOSS的朋友可以開機時skip左WiFi setting先
下載速度無大家講到咁慢,我家用網上行Fiber入屋,玩完半個鐘Nintendo Land出番來就已經可以System Update了,不過應該因人而己,之前可能好多人做System Update吧!
注冊ID要email認證,仲要收埋email,active埋先得,reg左ID後,login主機時要入Password
GamePad同主機距離不能太遠,我只係帶住果GamePad由廳行去書房,5M都無,已經斷線,當然唔排除同門或牆有關就是!
黑機好易花,緊記係人地鋪頭試機時,堅持唔好拆開全部包裝,否則一定後悔,自己屋企整花好地地,人地整花的感受完全不能接受,同埋提一提店員GamePad對sync粒掣可以用跟Pad支筆對埋去,唔駛用原子筆或鐵線的

配件相關
已經有GamePad的 USB 叉電Cable賣,但要問清楚駛唔駛加adapter,因為據我所知5V係差唔到的,要用1A或2A牛,我無買,所以詳情也不太清楚
不知名GamePad 保護貼已經有的了,聽講好fit位,但質素不得而知,但我個人還是迷信Hori就是好的假象
AhTin 目前離線  
舊 11-26-12, 02:27 PM   #1147
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
依家日版wiiu 街訂咩價位?

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線  
舊 11-26-12, 02:28 PM   #1148
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
火車上 online 打 CoD: BO2
http://rocketnews24.com/2012/11/26/270038/
enishi 目前離線  
舊 11-26-12, 02:39 PM   #1149
zeven7
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
3DS Friend Code0473 7743 4256
PSN  IDzevenJP
引用:
作者: 一一 查看文章
WiiU無lan port位
要LAN要加ADAPTER

zeven7 目前離線  
舊 11-26-12, 02:59 PM   #1150
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: zeven7 查看文章
要LAN要加ADAPTER
今晚我都去買番個, 唔洗煩 WIFI Connection Quality
COD 咁玩好似好正
但我已經有 ps3 + pc 版了
今日188 老闆都有wechat 我話隻BO 番左貨
問我有無興趣... (保護貼還是今晚買吧)
反正去開 188 個頭做d 野

btw Batman / AC3 / NG3 / 無雙大蛇 2 / BO2 我都買左 ps3 版好耐
反而隻tank tank tank 無, 但睇左trailer 又好似好無聊咁

攪到唔知買唔買 ME3 好
但人地 ME1+2+3 (360 ver) 先三百幾蚊...

老實講, 今次wiiu 就美版黎講, launch title 我覺得幾失敗...
不過... 話時話, 我反而可以買番 d 美版 wii game 玩下, 都叫可喜可賀...

引用:
作者: KeaneYip 查看文章
幾十年黎都係一個劇本,救桃子 老任呢樣最省工夫
劇透
今次唔同喇, 今次係唔捉公主, 直接掉晒其他角式去城外

此篇文章於 11-26-12 03:04 PM 被 Hello MiMi 編輯。
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
Nintendo Wii 癮君子FC & 操作吸毒區 Vol.2 [Wii 機主集中地][邪道免問] antony chan 攻略及心得交流區 879 02-19-11 04:31 PM
GameCube交流區~Wii機主的另一好去處~Vol.4(注目作品推介、用Wii玩GC game、GC玩GBA、GBC、GB game簡介) IDGAF 攻略及心得交流區 383 06-11-09 06:33 AM
Wii等於一台DSstation,DS遊戲可以通過Wii進行擴展,充當Wii控制器 Netnet 手提遊戲機討論版 19 06-09-06 01:18 AM

現在的時間是 04:24 AM

手機版 | APP版