Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 02-07-18, 10:35 AM   #2601
psidef
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
三上是我的
我仲喺四五品徘徊

舊 02-07-18, 10:41 AM   #2602
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: psidef 查看文章
我仲喺四五品徘徊
四五徘徊應該打法有D問題 你用咩DECK

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-18, 11:03 AM   #2603
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
二中下三上中積極徘徊

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-18, 11:16 AM   #2604
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
上咗二中比人吊打返落去二下就走咗去打MH//

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-18, 08:47 PM   #2605
3headmonkey
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2011
桃園雄飛當道.. 今期用漢鳴真係要落返隻王美人安心d...

今日lucky, 對住回復舞有落王祖藍, 對住桃園又剛換左做王美人!!

此篇文章於 02-07-18 08:55 PM 被 3headmonkey 編輯。
3headmonkey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-18, 10:40 PM   #2606
psidef

引用:
四五徘徊應該打法有D問題 你用咩DECK
九成時間都係大德, 四枚五枚都玩過, 上個version就主要係搭白銀, 雷銅, 夏侯霸.

舊 02-08-18, 12:28 AM   #2607
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
引用:
九成時間都係大德, 四枚五枚都玩過, 上個version就主要係搭白銀, 雷銅, 夏侯霸.
大德.....
估計你多數都係一埋牙就大德然後士氣差比人counter?
綠色有好多時候可以直接用基武推過去迫對面開計再後手大德撞的……

進退時機走位呢d無打開唔亂教了,睇多d片吧

舊 02-08-18, 04:05 AM   #2608
柚原このみ

用大德既__無一個係無辜
之前30德更加係人類既扭曲點

好彩沙哥用其它腳都nerf

此篇文章於 02-08-18 04:07 AM 被 柚原このみ 編輯。
舊 02-08-18, 10:09 AM   #2609
psidef

引用:
作者: maxwaver 查看文章
大德.....
估計你多數都係一埋牙就大德然後士氣差比人counter?
綠色有好多時候可以直接用基武推過去迫對面開計再後手大德撞的……

進退時機走位呢d無打開唔亂教了,睇多d片吧
好多時係開幕掃幾下槍, 之後唔夠血回城時就食住隊面槍擊咁死一兩隻, 跟住就俾人打咗一兩下城同內亂, 有時甚至先輸一半.

同埋有時攻上去時對面開傷害計死一兩隻, 跟住就冇開計焗住退, 好似係賺咗士氣差咁, 但其實爆哂士氣......

引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
用大德既__無一個係無辜
之前30德更加係人類既扭曲點

好彩沙哥用其它腳都nerf
30德我仲未敢用

舊 02-08-18, 10:10 AM   #2610
GUSTAV
The One
poor

引用:
4枚大德唔係好得 發揮唔到大德既威力 係4枚就不如八卦

舊 02-08-18, 11:28 AM   #2611
MR.CD-ROM
Game Master

註冊日期: Aug 2002
有無人實測過修羅改成點
MR.CD-ROM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 12:44 PM   #2612
柚原このみ

引用:
作者: MR.CD-ROM 查看文章
有無人實測過修羅改成點
回復間隔由1秒減到0.7秒

舊 02-08-18, 12:47 PM   #2613
MR.CD-ROM
Game Master

引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
回復間隔由1秒減到0.7秒
3倍變2倍
咁好似去左算用得過既LEVEL
舊 02-08-18, 02:41 PM   #2614
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
3倍變2倍
咁好似去左算用得過既LEVEL

但青井3倍個時都用緊

引用:
好多時係開幕掃幾下槍, 之後唔夠血回城時就食住隊面槍擊咁死一兩隻, 跟住就俾人打咗一兩下城同內亂, 有時甚至先輸一半.

同埋有時攻上去時對面開傷害計死一兩隻, 跟住就冇開計焗住退, 好似係賺咗士氣差咁, 但其實爆哂士氣......

30德我仲未敢用
開幕蜀國多數有前無後架啦, 其實大部份DECK開幕都係推上去搶左征先算
蜀國高征多數都搶到1下內亂
同埋如果你明知會一路走一路比人槍死梗係唔走啦, 推上去鬥磨磨下血好過

對傷害呢d就唯有靠你自己走位黎避啦, 大德咁大已經算易走位

我覺得30德易用過你4枚...
開幕兩隻攻城紅紅左右雙鬼拍門, 好多DECK都要比一下你
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-18, 06:09 PM   #2615
番薯勤
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2011
今個ver魏礎點砌好

多左幾張魏咭但好似都唔係好夾

舊 02-09-18, 12:21 AM   #2616
MR.CD-ROM
Game Master

引用:
作者: 番薯勤 查看文章
今個ver魏礎點砌好

EX曹彰
程昱
張郃
李典

咁得唔得?
我覺得紅色D高武槍實在弱智得過份
藍綠苦手兵種都無咁衰
舊 02-09-18, 10:39 AM   #2617
GUSTAV
The One
poor

引用:
EX曹彰
程昱
張郃
李典

咁得唔得?
藍綠苦手兵種都無咁衰
將D馬較廢D 咪D槍高智D LOR :0)

舊 02-09-18, 10:44 AM   #2618
MR.CD-ROM
Game Master

引用:
將D馬較廢D 咪D槍高智D LOR :0)
但係我一直都唔覺紅色D馬有特別勁
舊 02-09-18, 11:16 AM   #2619
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
今個ver魏礎點砌好

我會試下 典韋 張郃 玄反 丁夫人
叫做用左兩張新(buff左既)咭

我仲諗緊副奇怪礎deck, 滿足哂你想用新咭既願望
ex龐德 曹彰 樂進 ex荀或
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-18, 12:15 PM   #2620
psidef

引用:
馬單成副加速咁叫明顯啲咯......

但蜀一隻騎加速幾乎可以守人成隊.

舊 02-09-18, 01:16 PM   #2621
番薯勤

引用:
EX曹彰
程昱
張郃
李典

咁得唔得?
藍綠苦手兵種都無咁衰
曹彰都可以試下
而家有得用龍玉禁未

引用:
睇cost啦
2cost 有龐神同趙娥 好用過張翼關興
1.5 就真係慘啲

紅色勁係細計同反計
超絕呢啲綠色特式黎

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
我會試下 典韋 張郃 玄反 丁夫人
叫做用左兩張新(buff左既)咭

我仲諗緊副奇怪礎deck, 滿足哂你想用新咭既願望
ex龐德 曹彰 樂進 ex荀或
又唔一定要新咭嘅
環境仲係曹仁就照用返上ver template

舊 02-09-18, 02:56 PM   #2622
MR.CD-ROM
Game Master

引用:
曹彰都可以試下
而家有得用龍玉禁未

睇cost啦
2cost 有龐神同趙娥 好用過張翼關興
1.5 就真係慘啲

紅色勁係細計同反計
超絕呢啲綠色特式黎

又唔一定要新咭嘅
環境仲係曹仁就照用返上ver template
31號更新已有得換
綠色D馬開計可以一隻抽幾隻紅色馬
真係好sad
但係又唔見比番d超絕槍紅色
舊 02-09-18, 06:57 PM   #2623
番薯勤

引用:
31號更新已有得換
綠色D馬開計可以一隻抽幾隻紅色馬
真係好sad
但係又唔見比番d超絕槍紅色
魏延1征 除庶低武 都算係咁啦
係趙氏啲卡設真係唔知sega諗咩

舊 02-09-18, 07:23 PM   #2624
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
勇略龜速升品中低品真係好歡樂

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-18, 04:48 AM   #2625
lasthero1029
Junior Member

註冊日期: Feb 2018
請問趙氏突3速一定比攻3速好嗎?
由手機版發出
lasthero1029 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 11:02 PM

手機版 | APP版