Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 7 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 27 67 117  ... 最後
日本動漫畫討論版>「機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ」10月4日 日5放送開始!!丨 監督:長井龍雪 脚本:岡田麿里
尼路 09:09 AM 10-14-15
作者: 肉羊哩咖:
離題: 你將兩澤拍埋去老賊度唔驚人哋會面紅? 個個都用AGE嚟同SEED/SEED-D做比較, 呢啲地位老賊再有戲畀佢開, 怕且都未必賺到咁嘅聲譽噃~ (利申: 未睇之之復國)

以為會用Turn-A嚟比添~~~ :P
唔得,Turn-A到今日最多都係叫睇慣……完全感覺唔到型……
如果呢套同上套富野比,暫時來講……我情願睇多兩次呢套……
鐵之侍 09:13 AM 10-14-15
作者: 尼路:
唔得,Turn-A到今日最多都係叫睇慣……完全感覺唔到型……
如果呢套同上套富野比,暫時來講……我情願睇多兩次呢套……
同感,不是說g復國不行,但比較來暫時還真是鐵血容易接受得多
真!DC 09:25 AM 10-14-15
TurnA最初睇機設覺得超樣衰
睇完動畫覺得型到爆db
心目中最帥鋼彈頭幾位
由手機版發出
6eo 11:21 PM 10-14-15
呢套頭兩話都唔錯, 感覺幾熱血, 節奏好好
長井龍雪

主角群都幾討好
同埋今次終於唔係求其一個素人坐上高達就爆發威能
sugihara 02:44 PM 10-15-15
點解你地會覺得無主角威能
舒密加走去渣f-16仲要玩花式喎
鈴蘭 02:49 PM 10-15-15
佢開波就已經描寫ミカ渣機技術全隊第一 可以接受既
HakiK 03:23 PM 10-15-15
按照技工說明阿賴耶識系統既作用
直連大腦既人機合一,玩花式對佢地黎講只係跳緊舞咁上下程度既野?
由手機版發出
sugihara 03:42 PM 10-15-15
問題係呢個世界太少ms
渣開車仔0既一跳上部舊高達就砌低3個練開渣機0既,其實同電子天才寶爺基神一上機開無雙差唔遠

利申無話過唔好睇
真!DC 03:49 PM 10-15-15
做主角點都有d威能唔係死左9世
至少睇落合理恰都係恰個新兵
大叔認真打既話睇落未必會輸
由手機版發出
B.. 03:54 PM 10-15-15
作者: sugihara:
問題係呢個世界太少ms
渣開車仔0既一跳上部舊高達就砌低3個練開渣機0既,其實同電子天才寶爺基神一上機開無雙差唔遠

利申無話過唔好睇
佢第二集開頭講將資訊傳落大腦算係解釋左動作靈活既原因吧 就好似變左身體一部分咁
剩番既就用唔想死同守護小隊既決心(+主角威能)補正
而結果就係嘔血
尼路 03:56 PM 10-15-15
問題係呢個世界太少ms

利申無話過唔好睇
其實跟設定佢渣高達勁過渣車仔先正常,設想像叫你同幾個輪的人車合一易定有兩隻手兩隻腳的人機合一易?
而且就駕駛系統上,呢套300年前的介面好似重先進過依家個d……人機合一對重要手動波……
Sito 04:11 PM 10-15-15
大戰後科技退步左掛……高達做得動力爐,如果呢種能源技術普及左,個世界應該比而家繁榮同高科技,當然亦可能只有火星係咁窮

OO時都諗過,如果將GN爐用來發電,三大國家就唔駛爭軌道電梯啦
Rance 04:12 PM 10-15-15
不人道理由禁止再用呢套system掛
肉羊哩咖 04:15 PM 10-15-15
作者: HakiK:
按照技工說明阿賴耶識系統既作用
直連大腦既人機合一,玩花式對佢地黎講只係跳緊舞咁上下程度既野?
由手機版發出
在下唔知你睇邊個字幕喇, 在下睇嗰件烤魚呢, 譯話阿賴耶識係將高達啲感應器收返嘅料, 直接送入去駕駛員個腦度, 有啲似攻殼啲電腦網絡連接咁, 不過對個腦嘅負荷好多; 當時三日月一boot到機, 用口講咗句指令, 部機就識投射啲資料去佢個腦負責影像部份, 佢以似睇到咁, 但呢啲料唔係落去個駕駛艙螢幕上面~~~
肉羊哩咖 04:18 PM 10-15-15
作者: 尼路:
其實跟設定佢渣高達勁過渣車仔先正常,設想像叫你同幾個輪的人車合一易定有兩隻手兩隻腳的人機合一易?
而且就駕駛系統上,呢套300年前的介面好似重先進過依家個d……人機合一對重要手動波……
諗諗吓你咁懷疑都幾合理, 明明射擊技數值係高, 但一轉咗機竟然可以轉賬晒落去格鬥技值度嘅?!

想寫好耐但無做到, 號角軍啲MS個感應器, 好鬼似老老抽啲knightmare嘅?
fortel 04:22 PM 10-15-15
作者: 真!DC:
做主角點都有d威能唔係死左9世
至少睇落合理恰都係恰個新兵
大叔認真打既話睇落未必會輸
由手機版發出
其實都唔算威能既啦,一來第一下扑落去又係偷襲

二來大叔一聽到對家係細路戰意已經大減,佢明知主角部機出左少少問題,要認真打既話第2集已經可以完大結局
sugihara 04:22 PM 10-15-15
講緊習慣問題啦
一上機都唔使點適應,唔止技術層面連戰術走位都有埋,降重心潑沙舞大鎚渣車點做...
呢d都係無威能做唔到
肉羊哩咖 04:25 PM 10-15-15
作者: Sito:
大戰後科技退步左掛……高達做得動力爐,如果呢種能源技術普及左,個世界應該比而家繁榮同高科技,當然亦可能只有火星係咁窮

OO時都諗過,如果將GN爐用來發電,三大國家就唔駛爭軌道電梯啦
第一話個監察官講過, 人類無嗰種爐係無法在宇宙生存到嘅, 不過會阻住長距離通訊咁解啫; 啫係大量應用緊喇, CGS 班友無意中掘到部巴巴托絲, 唔識用, 只識借佢個爐嚟攞免費電(BBQ?)~~~

應該同上面講法咁, 因為阿賴耶識系統只可以畀發育未完全嘅少年用, 所以不人道, 亦解釋咗點解大叔知對手係少年會咁嬲

00開始三大國已經有軌道電梯太陽能, 亦因為咁唔依靠石油而攪到中東經濟唔掂而陷入內戰. 咁佢哋搞掂咗能量又可以有第二樣嘢可以鬥啫~
野良猫 04:29 PM 10-15-15
講緊習慣問題啦
一上機都唔使點適應,唔止技術層面連戰術走位都有埋,降重心潑沙舞大鎚渣車點做...
呢d都係無威能做唔到
佢就係未完全適應先流鼻血吧

不過我都認同冇番啲威能係打唔到咁嘅戰局
真!DC 04:33 PM 10-15-15
戰術層面就唔關適唔適應事
換左新機戰術概念都唔會變架
你打開exvs試新機都係唔熟性能但基本走位概念唔會冇左架
由手機版發出
sugihara 04:36 PM 10-15-15
作者: 真!DC:
戰術層面就唔關適唔適應時
換左新機戰術概念都唔會變架
你打開exvs試新機都係唔熟性能但基本走位概念唔會冇左架
由手機版發出
你試下玩一年ザウート之後轉玩freedom
野良猫 05:00 PM 10-15-15
-Del-
廢人 05:22 PM 10-15-15
>你試下玩一年ザウート之後轉玩freedom

渣坦克可以係機鋪生存到一年既話渣FREEDOM一定係好出色既後位型大機

邊會有問題
由手機版發出
knight-philip 11:30 PM 10-15-15
作者: 利家:
呢套比00更岩我胃口
可能我唔太喜歡富野nt論/富野式劇情/ 雞拉大魔王玩法

佢唔出uc其實我冇所謂(uc 我只期待s and crossbone )

男主造型起初怪怪, 以家順眼好多
主角相人定義唔同, 型仔既話咁應該由初陣新仔做主角tim
但, 主角型唔型唔緊要啦, 演出掂劇情掂唔愁冇客支持
講UC我其實比較想AOZ和獨眼動畫化....後者變了黑歷史就是
不過我不介意把獨眼的故事改少少例如由ZETA連動之上完全抽起再寫過~

反正我其實比較喜歡非高達樣的高達
如advanced-hazel,獨眼都是
或者無口(無縫),眼罩型眼(像GM-custom),大耳的

沒辦法可能因為我是喜歡曉仔mk2,mk3在先
強化人間ですの~★ 08:01 AM 10-16-15
作者: knight-philip:
講UC我其實比較想AOZ和獨眼動畫化....後者變了黑歷史就是
不過我不介意把獨眼的故事改少少例如由ZETA連動之上完全抽起再寫過~

反正我其實比較喜歡非高達樣的高達
如advanced-hazel,獨眼都是
或者無口(無縫),眼罩型眼(像GM-custom),大耳的

沒辦法可能因為我是喜歡曉仔mk2,mk3在先
X 變了黑歷史
O 變了不是黑歷史

基本上TA以外所有高達全部是黑歷史
標籤:Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒
第一 ... 7 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 27 67 117  ... 最後

返回主題版面